Фан Клуб: Интер

Моментално рутински се справуваа со Лил, т.е. рутински се справуваа со Лил кога беа во далеку победна форма, така да незнам што толку те прави сигурен дека моментално екипата која заостанува 9 бода зад Лил во Франција и која загуби од нив оваа година, би ги победила така лесно Интер.

Ај у курац Јуве ќе ги даваат кој ќе се ебава со стримови. Али сами сме си криви, да игравме добро сезонава ќе не даваа нас на секој натпревар, а вака ќе се мучиме со стримчиња.
Спасов сине, олади бре со Торес што си запнал толку, нема теорија да дојде кај нас, бар не зимово. А до јули има скоро 7 месеци, до тогаш кулирај со Торес. :)

Ништо не е сигурно Џони, ама факт е дека моментално и во двомеч со Катанија не се знае како би поминале. За среќа има време а ќе има и паузи, останува да се надеваме дека ќе играме нешто што личи на фудбал. Понатаму ќе ни треба среќа и добра ждрепка. ЛШ е луда работа.

Моментално рутински се справуваа со Лил, т.е. рутински се справуваа со Лил кога беа во далеку победна форма, така да незнам што толку те прави сигурен дека моментално екипата која заостанува 9 бода зад Лил во Франција и која загуби од нив оваа година, би ги победила така лесно Интер.

Бидејќи на клупата го имаме Раниери и очекувам уште од првата минута на гости да оди на нерешено,и на теренот да го постави Камбиасо,Станович и Занети и натпреварот рутински да го загубиме..во Милано повторно Раниери ќе биди клучна фигура со поставувањето на Милито и Пацини во нападот каде нема да имаме ниту еден шут кон голот па потоа на полувреме ќе се прослави со Кастињос и со брза контра да не растртат(посекако Камбиасо и Станкович ќе играат во средината)...!..според мене победата во ЛИл беше чист сплет на околности и не верувам дека уште 5 натпревари да изиграме против нив дека ќе ги победиме на нинви терен..не мора дотолку резултатите да ги земаш здраво за готово!
--- надополнето: 16 декември 2011 во 16:15 ---
Ништо не е сигурно Џони, ама факт е дека моментално и во двомеч со Катанија не се знае како би поминале. За среќа има време а ќе има и паузи, останува да се надеваме дека ќе играме нешто што личи на фудбал. Понатаму ќе ни треба среќа и добра ждрепка. ЛШ е луда работа.

И јас на тоа се надевам

Бидејќи на клупата го имаме Раниери и очекувам уште од првата минута на гости да оди на нерешено,и на теренот да го постави Камбиасо,Станович и Занети и натпреварот рутински да го загубиме..во Милано повторно Раниери ќе биди клучна фигура со поставувањето на Милито и Пацини во нападот каде нема да имаме ниту еден шут кон голот па потоа на полувреме ќе се прослави со Кастињос и со брза контра да не растртат(посекако Камбиасо и Станкович ќе играат во средината)...!..според мене победата во ЛИл беше чист сплет на околности и не верувам дека уште 5 натпревари да изиграме против нив дека ќе ги победиме на нинви терен..не мора дотолку резултатите да ги земаш здраво за готово!
Класика :pos:

Да ја растрторам таа на аватар што ти е :icon_lol:

а ти очекуваш дека Раниери ќе извади мадиња на гости да излези офанзивно со Алварез,Снајдер и Зарате???..
--- надополнето: 16 декември 2011 во 16:18 ---
Да ја растрторам таа на аватар што ти е :icon_lol:

http://zazabava.com/kardashijan-povtorno-gola

а ти очекуваш дека Раниери ќе извади мадиња на гости да излези офанзивно со Алварез,Снајдер и Зарате???..
Не бе, ми се стемни од читање „ќе-ги-згазиме“ постови на ФБ и дојдов да те читнам тебе :)
0-2 гола ќе бидат двете утакмици, за гостинската би играл 0-0 точен резултат :)

Не бе, ми се стемни од читање „ќе-ги-згазиме“ постови на ФБ и дојдов да те читнам тебе :)
0-2 гола ќе бидат двете утакмици, за гостинската би играл 0-0 точен резултат :)

За 0-2 печени се двете..не сакав да пишувам типови бидејќи оваа тема не е соодветна и тука некој од страна сакаат да читаат исклучително за Интер ..а на фб дечките си се посебна приказна..!

И јас мислам како Иосоно особено за првата утакмица. Интер ќе иде на поволен резултат без примен гол и повеќе ќе се концентрираат на одбраната и нема да напаѓаат толку. Едино еден гол ако дадеме и максимум еден да примиме, а може и 0-0 најреално според мене.

@ Џони
Незнам зашто толку си против Камбијасо, одличен е последниов период, еден од подобрите играчи на Интер а и одлично функционира во тандем со Мота во средниот ред, греота е тој тандем да се растура ко и тандемот Лусио - Самуел освен ако не станува збор за некоја повреда или замор.

Раниери колку и да го критикуваме, со ваквите тимови може да се носи, бар во ЛШ каде ќе има и втора шанса, во Серија А е тотална енигма, некогаш вади некогаш не адекватен состав на теренот аналогно на противниците. Поли сега го играл лево крило и се надевам никад повеќе ...
Тука треба да играат Коутињо, Оби, Зарате и ко крајна опција, Алварез, а не Мунтари или Поли.

Проблемот со моменталниов тренер е што не преферира една формација на која тимот се навикнува, пример, сега игра 4-4-2 формација а кога ќе се врати Снајди ќе нема каде да го стави па ќе смени на 4312.И играта видно се подобри кога почна да преферира 1 единствен систем на теренот, друг проблем е што и кога тера еден систем, во случајов 442, ми става играчи ко Мунтари и Поли на неприродни позиции за нив на теренот со што Интер имаат играч мање кога напаѓаат, исто беше и со Нагатомо против Удинезе (?!). Се надевам овој проблем ќе изостане ако дојде Варгас или некој сличен профил на играч.

Инаку гледајќи го моменталниов Интер, тој формат 4-4-2 најмногу им одговара, бар кога е во прашање Раниери и Интер, ако се врати Снајди може да игра напред, во тандем со еден напаѓач ( истото важи и за Алварез, Коутињо, Форлан, Зарате ), 4411 систем, и сега Милито има улога на втор напаѓач али слабо му оди, воопшто, тандемот Милито - Пацини е лош за тимов, или едниот или другиот треба да стартуваат.

Наредните 2 меча од Серија А на стрим, во Недела Јуве-Новара ќе одат, бар тука се надевав дека Интер ќе ги даваат, потоа во Среда играат со Лече дома али со право Удинезе - Јуве ќе си добие предност.
Тие што се на телекабел го наебале, другите незнам како функционираат, моето искуство со стримови сезонава е катастрофално.

Ќе чекам гол да падне на Телма за да го видам, и онака стримовиве каснат пола минут минимум.

Направете си акаунт на бет365 , стави 5 евра ( мора минимум ) изиграј 4.5 евра и остај си 0.5 евра цело време на акаунт и ќе си глеаш утакмици без проблем на нет . Цело италијанско го имаш за глеање .
Ја не се кладам таму подолго време ама имам оставено 0.07 евра и глеам кога не сум дома :):)

@ Џони
Незнам зашто толку си против Камбијасо, одличен е последниов период, еден од подобрите играчи на Интер а и одлично функционира во тандем со Мота во средниот ред, греота е тој тандем да се растура ко и тандемот Лусио - Самуел освен ако не станува збор за некоја повреда или замор.

.

зошто сум против Камбиасо??..се читаш што пишуваш??...па на тој дел од теренот Јувентус го има Пирло(разликата небо - земја),камбиасо моментално е премногу спор,нема никаква конторла на топката и никаков агол на движење(што е најбитно за средните играчи),неможи односно не е во состојба да ги брка противничките играчи и со тоа кадарно да покрива,нема чуство за пас и додавање и што е најкритично веќе губи и во дуели со противничките играчи каде во времето на Мурињо беше невозможно.....моментално овој состав на Интер премногу страда од Камбиасо во градењето на акциите и во примањето на головите бидејќи Чучу игра во многу клучна позиција на теренот и веќе во модерниот фудбал не треба како деструктивец само да трчаш како коњ(што камбиасо не е во состојба да го прави) туку треба да имаш и мали познавања од офанизвните задачи на екипата..погледни реал мадрид го имаа на таа позиција Чаби Алонсо,Рома го има Де роси,Баерн го има Швајни...скоро секоја поголема екипа има подобар играч во тој дел од теренот каде се градат акциите и се пренесува топката до напаѓачите/крилата...кога Поли или Кучка би играле на таа позиција верувај дека би било многу пинаку за нас(само да не е тренер Раниери)!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom