Фан Клуб: Интер

Не мислев конкретно сега, општо до денеска од почетокот на сезонава....

Па од прилика ти реков, можеш да извлечеш една бројка ...
Само незнам која ти е поентата, ако правиш споредби со сезоната на Рафа, не е исто во секој случај, помала е фрекфенцијата на повреди оваа година, башка со Бенитез во неколку клучни мечеви они имаа проблеми со повредените фудбалери а тоа кулминираше пред неговиот отказ во овој дел од годината кога со Лацио ко Примавера тимот да играше на терен, исто и со Киево, два меча каде беа прегазени.

Сезонава во секој случај ситуацијата не е хорор ко лани, без повреди не е изводливо да функционира еден тим што игра редовно Викенд - Среда - Викенд а уз пут има и бајаги репрезентативци. Кога ќе се земе во предвид колку играчи се повредија при репрезентативните натпревари ( Снајдер, Форлан, Маикон, овие најмногу поради ова сега отсуствуваа(т) ), плус оние што се повредија по тренинзи и за време на натпревари, се е во рамките на '' нормалното ''.

Лани во голем дел од натпреварите повредите беа една од главните причини зашто личеа на второкласен тим, сезонава тој изговор во секој случај не важи од проста причина што загубија 11 бодови дома во ситуација кога тренерот имаше голем избор на играчи. Исто и со Аталанта, Новара ( единствен триумф дома им е со Интер ), Палермо, они го имаа најдобриот тим на располагање.

Овие две сезони се неспоредливи од две причини, прво пошироката клупа, второ фреквенцијата на натпреварите во претходната сезона(оваа со претходната, и таа пред нејзе сезона во споредба со таа пред нејзе)...
Неам многу време, само ми требаше бројка дали има некој...

Овој Бене се ќе направи за да не убеди дека Рафа е добар тренер. дека не бил он крив etc etc ... :pos:
Ок, за нијанса бољи е од Раниери и Гасперини кога е во прашање Интер. :D

386273_293219144050217_204494089589390_812845_650476835_n.jpg

Извини што прашав колку повреди имало...
Да се вратиш наназад една страна ќе видиш дека ти прв го спомна Бенитез.

Извини што прашав колку повреди имало...
Да се вратиш наназад една страна ќе видиш дека ти прв го спомна Бенитез.
Па која ти е поентата ако не оваа за Бенитез ...
Со точна бројка никој не може да располага зашто никој не се ни умара со тоа ... скоро никој, ја ти реплицирав зашто и без точна бројка слободно можам да кажам дека за разлика од лани сега подобро стојат, со тоа што лани 95% од играчите се повредуваа дур беа во Интер.
Тоа лани беше до сега невидено, убедливо најлош случај во последниве 15 години, не е ова мој став туку тоа беше став на сите релевантни медиуми поврзани со Интер кои повеќе пишуваа за повредите отколку за нешто друго. Скаутот дојде па тој проблем фамозно исчезна.

А ако не си уверен во истото, а бараш точна бројка, земи па број од старт на сезона кој колку пати се повредил, не дека нешто е релевантно тоа ( повредите воопшто не се причина за лошите резултати ), ја не начекав медиум кој се умарал да брои сезонава, ваљда зашто тоа лани беше уникатно ( бар за екипава ) па и бројка дури извадија за да укажат на хоророт кој владее во екипата.
Само Милито даваше бројка 4 по број на повреди што ги заработи кај Рафа.

А и баш ме интересира, во случај да сум грешка со претпоставкава, која ти е целта со бројкиве ако ете не е споредбата од овој период со периодот кога дебелиот беше тренер.

Види го што е чуден ....
Стварно ме интересира која ти беше поентава со повредиве, а и зашто воопшто го начна муабетот.

Реални да бидеме, Снајдер, Ранокија, Мота се склони на повреди, првиот и третиот една година само без тој проблем изгураа во кариера, онаа со Мурињо, само он беше способен пред секој голем меч да го има најдобриот тим на располагање освен ако некој не му беше суспендиран.
За очекување беше дека кат-тад ќе се вратат на старите добри навики, исто и Ранокија важеше за стаклен фудбалер.

Оваа година имаат помал број на повреди од лани, имаат проблем со ова но не алармантен ко лани, освен што Снајдер почна бајаги да забушава а и Ранокија, точна бројка никаде немам начекано, ретко кој се замара со ова освен ако не станува збор за случај ко минатата сезона. Сезонава не се случува нешто што е невообичаено за тим кој игра и во ЛШ, што не беше случај лани, затоа и толкава бука се креваше, во еден момент 8 првотимци беа на листа на повредени.

Па и Снајдер цело време повреден е, тогаш со повреда играше за небитен пријателски меч на Холандија.
Којзнае до каде е со повредата, некаде читавме дека со Удинезе ќе биде спремен, поминаа 2 недели од тогаш..
Ете го на твитер нон стоп е, си шета и кога е сезоната во тек, и мислам дека пред некој ден се тетовирал пак :D
Го боли стапот за нас, ако не замине сега на полусезона ќе игра ЛШ :pos:

Син не приметуваш дека ти го начнуваш муабетот?
Јас само прашав, да ми кажеше ти бројка наместо да ми почнуваше споредби немаше да стигнеме до тука, јас само ќе ти стаев лајк на постот и толку.

Прашав и ти ми направи споредба, ништо не ти одговорив на твоите споредби и ти повторно ми направи споредба на обичен пост...

Добро, ок, бидејќи ги следиш сите нет поратли што информираат за Интер а они не известиле за тоа, тоа инфо треба да ти го даде некој што броел, таков на форумов тешко, тоа е едно, второ, чисто ете ме интересира кон што целиш со таа бројка.

На крај краева, ако ти е толку битно, сам можеш да избориш, ваљда памтиш кои све играчи се повредиле од старт на сезона до сега.

Замена за Снајдер
Ости тоа туку гледаај челзи -манчестер и види го изразот на Лампард додека седи на клупата,па после ми кажи дека шпекулацијата нема мала логика.Лампард ако продолзи да не игра 1 постава ќе бара да биде продаден.Дрогба не сака да го продолжи договорот и абрамович ќе сака да го искористи тоа и да атакува по снајдер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom