Фан Клуб: Интер

Знае Мурињо дека нападот т.е. контрата му е најјакото оружје против нас и ни пушти посед и само не чекаат на грешки.

Една контра му успеа цело полувреме, да беа малку присебни овие нашите сеа ќе требаше да биде 0-3, а не 2-0 за нив!

Двата гола им ги поклонивме!

Мислам дека Реал не се ни плашат кога напаѓаат Интер, знаат дека или ќе им ја дадат во нозе или во голман ќе шутнат. Си стојат и само чекаат Интер да искомпликува...

Иако киксовите ја решија , Мурињно го има нуклеарна транзиција со вини и мбапе, и не праеа реал грешки ко нас со извлекување топка од одбрана . Мартинез се извади за лапсузот ама тоа не е изговор за неговата очајна игра со топка . Иако одлично голче на Аугусто ама апла се гледа дека фали Ди Марко , од лева страна бевме безопасни одколку од десна каде што може Спенц да се врати слобоно у тотенхем , алал му вера на Диуф иако умре после 70та , им беше сериозен проблем. Бисек не треба да старта ко централен никад веке, не му одговара таа позиција како што му лежи десно одбранбено. Исто и добра утакмица на Џонс , се гледа дека разбира фудбал и дава друга динамика и квалитет у средина што го немаме со Микхитариан/Фратези .

Тоа е што е , ке увидат каде усраа денес и ке стегне Киву обрачот .

Колку една глупа грешка на голман може да искомплицира цел натпревар, ама и одбраната беше климава денеска, се гледа дека мака ќе мачат со брзи играчи како Ембапе и Вини.
Нападот денеска како да не постоеше, можеби и уморот од Наполи си додаде на тежина.

То е, гг.

Начелно многу ме радува играта, 4та утакмица од сезоната, нормално е да не функционира све глатко, ама идеите на Киву се одлични за гледање, да се подобри само ефикасноста и овој Интер има потенцијал да стане машинерија.

Криво ми е многу за киксот на Мартинез, пошто дечкото из-га-зи со одбрани во остатокот од мечот, ама во секој случај е добро што не му се одрази премногу на самодоверба.

Проблемот за мене останува централната штоперска позиција, Стоунс е ваљда најдоброто решение иако се' уште го немаме видено полни 90 минути таму. Аканџи ептен го јаде во повеќе наврати во Серија А, а Бисек не е тој профил на играч за да покрива. Имаа денес и Павар и Бисек неколку одлични интервенции иначе, само мора да има еден штопер кој ќе биде стабилна потпора, не може одбраната да се базира само на клизачи во последна секунда.

И да, не е лошо некогаш само да се спичка топката у курац и да се расчисти.

Си стојам на тоа што го пишав пред сезона, свесно (ќе) се игра похазардерски, не се плаши Киву да прими некој гол, а изгледа тимов способен да врати, и играчки и карактерно, шо е супер.

Од Куртис засега ич не сум импресиониран, ама ваљда има причина зошто Киву го форсира, ќе видиме со тек на време, не знам.

Како и да е, можеше подобро, можеше полошо, бериќат, одиме понатаму.

Последно уредено:
Презадоволен сум од пристапот, на прсти од една рака се бројат екипите што можат да му играат фудбал на Реал на Бернабеу. Киксовите јебига, убеден сум дека ќе се искоренат како што одминува сезоната така да тука немам грижи.

Само Сучиќ ме разочара многу, како изгубен Германец беше откако влезе.

Bisek ne moze da igra centralen, vekje videno e toa, koga vekje menuvase morase da startuva so Akanji ili Stones, bez razlika kolku Manu izgleda deka lesno gi gubi nekoj dueli.

Многу добра игра имаме сезонава. Ги пикнавме в гол што се вели. Позитивно изненаден.
Едно нешто што ме вади од такт е Бисек. Колку и да напреднал во играва, пак е онака несмасен, како да не знае да процени опасност на ситуација, џупска карактеристика... 10/10 да ја изигра утакмицата, ќе фати некоја топка во 16 со рака во 90+ колку да заеби работа.
Сериа А треба да е изи.

Бисек не е ни толку виновен за првиот гол како што беше лош пасот на Џоунс. Му навлече притисок и овој имаше лоша реакција зашто очекуваше Мбапе да продолжи со топка. Да не ја подадеше толку млитаво овој, немаше да падне голот.
Топ играч е Бисек. Мбапе една излета сам, кога фати еден трк, го изгаси. Башка што има добри стартови а и таа една со глава што ја извади алал нека му е. Прав стуб а знае и напред да се снајде. Грешка денес беше ваљда што излезе со Павар покрај Стоунс и Аканџи на клупа ама покажа Киву дека и со комбиниран состав сме јак тим.
Диуф и Мартинез се топ. Грешки правеле и многу поголеми од нив.
Интересна сезона е пред нас.

Не коментирав за голмански способности на Мартинез, туку за играње со нога, отворање акции, сигурност и слично...
Прашање на време беше...
Автоматски споено мислење:

Гледам Стоунс некој го бара да стартал...

Па ќе го распневте Киву дека ставил тромав дефанзивец против Мбапе и Винисиус...

Можело боље, можело полошо... не глеав. Хајлајтси сеа...

Добар тим имаме, очекувам 1/4 или 1/2 финале во ЛШ годинава :)

Последно уредено:
Ебеш играње со нога, рогај ја напред. Братот има double-saves секоја недела, само нека продолжи со тоа. Со топ екипи како Реал не треба воопшто да се заебаваат кога се под пресинг.

Друга работа, не е лесно до вчера да си резерва а денес да играш на Бернабе. Потребно е малку искуство.

Реално вака гледано досега Диуф најмногу има напреднато како играч и делува сериозна инвестиција ( додека минатата година првите неколку утакмици кога играше сите го откажавме ).

Верувам дека треба време за Сушич и Енрике и дека исто така ќе ни се видат како големи засилувања доколку ги играа континуирано Киву.

За моменти Диуф ми делуваше како да го имаме Олисе на лево крило бидејќи имаше добри и директни продори и одлична контрола на топката што реално Кукуљера не ни се обидуваше да му се доближи.

Џонс си играше стандардно и немам замерки, се познава дека не е воигран со играчите и треба време бидејќи малце чудни и ризични пасови даваше ама има фудбал во него.

За останатиот дел од играта немам замерки освен нормално лошиот настап на Сушич што искрено ме изненади и делуваше многу уплашен.

Знам дека многу се збореше тука за Диуф (и јас зборев) дека е втора постава и како ќе се снајде со јаки тимови, а не Монца и Чукарички, ама вчера покажа братот како се носи и у напад со Кукуреља, еден од најдобрите бекови моментално, му го зема здравјето, а и у дефанзива изигра доста солидно.

Сучиќ најмногу го удри импресијата дека играме против Реал, а ваљда и резултатот, иначе играше неверојатно добро на сите натпревари досега. Млад е, ќе се исчеличи не е страшно.

За Енди „Ил Калчо“ Диуф немам зборови, на еден Дамфрис повеќе време му требаше за да има импакт врз тимот. Пребрз е, во еден момент го стигна и Вини во спринт, одличен е напред, и плус нешто што заборавме за него е дека е премлад, 23 години, првпат на позицијава, може да биде само подобро.
Да легне добро Спенс и ќе бидеме одлично покриени на бековските позиции.

Иначе апсолутно се согласувам дека првиот гол е на душа на Куртис, Бисек ја нападна топката, пошто нормално мислеше дека ќе се судри директно со Мбапе за неа, и едноставно избега незгодно, никаква вина не гледам во него. Ама во секој случај не е за централен штопер, не е доволно сталожен на топка за да биде последен пред голманот, а е одличен за прогресивно движење напред кога игра десно.

Иначе Киву им има направено левел ап на позиционите ротации на Инзаги, ептен е милина за гледање, само Реал е тежок противник за ваква игра, бидејќи има пребрзи играчи. Против Наполи на пример многу од акциите ги сечевме околу средината на теренот, и одма си пак во пол-позиција за напад, тука мора да ги бркаш до крај и пак е прашање дали ќе ги стигнеш.

Во секој случај одамна не сум бил повозбуден за сезона од годинава, преубав фудбал играме.

Back
На врв Bottom