Boom Shaka Lakka
Silence!! .. I kill you!
- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 10.974
- Поени од реакции
- 8.893
ќе ги трампаме ли Пеле и Фрате?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За полуфиналето изгледа збориш, финалето не го глеаше ваљда.Како тргнал капитенот не му бега MLS лигана за мн брзо време.
Најверојатно само кога е со брат му Меси му се игра уште фудбал,во Интер му е курташак.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
@Stefan-kobe позз топ 3 во свет.
Zamenite ne se problem, problem e sto sakame da igrame napagacki koga nemame apsolutno nikakva potreba od toa, i zatoa i rekov, i sekoja negova dobra strana izleze na videlina so Milan, i sekoja negova losa strana.Инзаги in-game management има 0. Апсолутно уште ден пред утакмица има утврдено и замени, и кој кога ќе влезе и све. Идело, не идело, он си фура тоа. Не откорнаа Милан лево од кај Леао и Тео, он си ја освежи другата страна.
За цела полусезона мислев општо.Тежок пораз од Милан, истовремено и потполно заслужен.
Ова беше еден од оние мечеви каде до израз доаѓаат и најдобрите страни на овој тим и онаа најслабата која во многу наврати многу не чинела, а тоа е што немаме план и идеја како да се понашаме на терен кога имаме водство и противникот фрла све на една карта, а тоа е напад.
Не знаеме да умртвиме темпо, не знаеме добро да браниме, на моменти се понашаме ко сеуште да бркаме гол и оставаме голем простор назад, а дури и кога тераме бункер, повторно има големи дупки во одбраната и делуваме ко да газиме на многу тенок мраз.
Првиот гол на Милан дојде после фаул над Аслани кој не беше досуден, ама ја па у 200 наврати сум викал дека ради ВАР, ако судија не е сигурен за прекршок мора да остави и после со ВАР да прегледа ако е гол, да дадеа гол одма Милан ќе им беше поништен, вака фаул имаше.
Али баш тој момент е слика и прилика за она што го зборам, не може ваква поставеност да имаш а притоа водиш со 2-0, тоа е едноставно недопустливо и не смееме да се ставиме во ситуација на една изгубена топка да сме до потенцијално голема шанса за противникот
Прегледај го приврзокот 439677
Дамфрис и Барела се на противничката половина длабоко, еден барем треба да е поназад во ситуација кога резултатот е 2-0, нарочито кога Хакан веќе не е на терено.
Moже да се проба со сценарио, кога веќе се води 2 разлика, да се стави играч во средина на сметка на нападот, па така да се убие некако темпото и да се биде подоминантен во средниот ред и условно кажано, да се обидат да ја скријат топката од противникот, а и пред одбраната да има плус уште еден играч кога ќе се бранат.
Ова неучење од грешките еве сега не кошташе губење на трофеј кој реално го имавме у раце, све што им преостанува е да ја канализираат оваа нервоза и разочарување у нешто позитивно во периодот што следи, распоредот за наша среќа е лесен, зашто ова психички малце ги поремети а и повреди имаме на пар битни играчи (Хакан сигурно нема да игра со Венеција, за среќа само ова најверојатно ќе го пропушти), за Турам ако добро сфатив има шанса и за следно коло да е во комбинација ама да не стартува. Ситуацијата е таква што сметам дека до Милан мора све да се победи, проблем е што Наполи со пар повредени првотимци прилично лесно ги добија Фиорентина гости, така да не смее да се потцени овој тим во битката за титула воопшто, ја мислев тука сигурно кикснуваат, али следниов период имаат доста тешки и добро е што кога играат меѓусебна со Аталанта, ние играме со Емполи дома.
За ЛШ кур ме боли, за купот муабет да не правам, ама лигата мора да се освои, секое друго сценарио за нас ќе значи мнгоу лоша сезона и голем неуспех.
За полуфиналето изгледа збориш, финалето не го глеаше ваљда.
Таму даде гол, од прилично тешка ситуација, соло гол повеќе беше тоа, и на крај намести чист зицер за 3-2, со оглед на неговата лоша форма, финалето го изигра прилично добро а и без никаков одмор беше, 2 по ред фул изигра, не знам он што ти е крив во ситуација кога тимот имаше 2-0 и бришан простор да дојде до нова титула.
Всушност неговиот гол е једина светла точка од финалето, зашто услов е и он да крене форма за остатокот од сезоната, а финалево е добар предзнак за тоа.
Da sezonava, odnosno polusezonava, ne e na nivo, inace od momentot koga e dojden najkonstanten igrac e u klubov taka da ne e slucajno sto bas sega mu se desava ova, otkako vleze u sezonava so nula odmor radi Copa Amerika koja se igrase kasno. I pred nekoj den se navrati na ova deka mnogu loso mu vlijaelo u vlezot na sezonava, zasto do ovaa godina nikad ne gi imal ovie problemi.За цела полусезона мислев општо.
Милјарда 100% шанси промаршува,сва среќа другиве играа па не изгубивме баајги бодови ради неговава ноншалантност.
Откако го потпиша новиот договор е непрепознатлив,све да му ебам!
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Poentanta mi e deka mnogu pogolem problem e sistemot vo takov moment, istoto so juve i so milan ni se povtori, mnogu igraat otvoreno vo situacija koga pobitno e da se branis, nepotrebno rizikuvame mnogu. A ko kapak na se, izmenite voopsto ne dostavija, pred se zboram za sredinata, i Zielinski imase losa partija, a Aslani imase katastrofalna. Za Zielinski na mestoto na Hakan, se razvi takva diskusija po mediumive posle losoto izdanie na Aslani, ali rabotata e sto i Zielinski nema golemo iskustvo za da go igra toa sto Hakan go igra, a na Aslani toa mu e prirodna pozicija.Како не се проблем замените, кога требаше да ја освежи страната кај Дамфриз и Бисек, ги отворија начисто, а он го смени Ди Марко за Аугусто. А да не зборам што Аслани не смееше да припари на терен у финале, мораше Зиелински таму. Да не зборам за искуството и разликата у квалитет меѓу нив. Плус, не може да играш иста игра на 0-0, 2-0 и негатива, мора да знаат да играат на резултат.
Ok objasni konkretno za finaleto, sto on napravi za da ne koshta titula, osven sto dade gol koga bevme mnogu losi, i toa vo najnezgoden period za protivnikot, i gol koj sam go iznudi, otkako gi izmesa vo nivni sesnaestnik.Се женско да му изнаебам на Лаутаро. Притисоков ми го крева при секој трет допир со топката. Доста го браните при вакви мизерни изданија. Ама трчал во одбраната, ама борбен, ама вака, ама така. Ме вади од такт кога виси голот на наша и нивна страна и пациентов ќе направи НАЈГЛУПАВ потег на светот, во аут ќе ја клоцни или ќе се истркала онака во прашалници цел. МРШ бе копито едно селско. Ова не е дозволиво за далеку послаби клубови, не па за шампионот на Италија. 50 шанси му требаат за гол да даде. Не ме кур боли толку за купот помочан, туку истово се случува и во ЛШ и битни Серија А утакмици.