Фан Клуб: Интер

Една добра работа видов вечерва од инзаги е тоа што на резултат од 0-2 не се повлече и измените не му бее дај да браниме резултат туку дај да напаѓаме и да дадеме гол повеќе што кај конте тоа неможеше да се случи. Сепак прв натпревар против преслабата џенова и не е некој показател за играта но барем дава некоја надеж дека после трансферите на хакими и црнио педер не е се така изгубено.

Една добра работа видов вечерва од инзаги е тоа што на резултат од 0-2 не се повлече и измените не му бее дај да браниме резултат туку дај да напаѓаме и да дадеме гол повеќе што кај конте тоа неможеше да се случи. Сепак прв натпревар против преслабата џенова и не е некој показател за играта но барем дава некоја надеж дека после трансферите на хакими и црнио педер не е се така изгубено.

Немаше значителна промена. На 2:0 го внесе Видал место Сенси а ДиМарко место Перишиќ. На 3:0 го уфрли Сатриано место Чаланголгу и Дамфриз место Бастони со што Дармиан отиде на лева страна пред ДиМарко. Нешто као 442 играше после 3:0

На утакмицата неколку пати забележав дека сме спори при евентуални контри и полуконтри...јбг тука е целиот квалитет шо го изгубивме со Лукаку и Хакими каде ги нокаутиравме противниците при евентуално водство...сега со појачана средина ќе мора да ги надигруваме сите до еден што ќе биди малце потешко...да се надеваме барем дека Думфрис половично ќе го замени Хакими

На утакмицата неколку пати забележав дека сме спори при евентуални контри и полуконтри...јбг тука е целиот квалитет шо го изгубивме со Лукаку и Хакими каде ги нокаутиравме противниците при евентуално водство...сега со појачана средина ќе мора да ги надигруваме сите до еден што ќе биди малце потешко...да се надеваме барем дека Думфрис половично ќе го замени Хакими
Тоа што ги изгубивме контрите и не мора да е задолжително лошо, пошо со Конте и премногу зависевме од контри.

Сметам дека позиционата игра и градењето акции со Инзаги ќе биде многу подобро и нема да зависиме од 40+ центаршутеви на бековите ко лани кога игравме против бункери.

Тоа што ги изгубивме контрите и не мора да е задолжително лошо, пошо со Конте и премногу зависевме од контри.

Сметам дека позиционата игра и градењето акции со Инзаги ќе биде многу подобро и нема да зависиме од 40+ центаршутеви на бековите ко лани кога игравме против бункери.

Aма пак на дерби утакмици убинствени бевме..Хакими и Лукаку незадржливи беа..вака ќе треба да ги надиграме Аталанта,Јувентус,Милан,Рома итн....што ќе биди малце позафркнато бидејќи тешко е да воспоставиш контрола со противници од твој калибар.

Aма пак на дерби утакмици убинствени бевме..Хакими и Лукаку незадржливи беа..вака ќе треба да ги надиграме Аталанта,Јувентус,Милан,Рома итн....што ќе биди малце позафркнато бидејќи тешко е да воспоставиш контрола со противници од твој калибар.
Ќе видиме, прерано е за заклучоци. Треба да му се даде време на Инзаги да ги видиме неговите замисли и идеи.

Тоа што го зборевме дека Чалха може да го биде во Интер затоа што не е прва виолина се виде и денеска и дека има смисла овој муабет што го теравме.

Брозо стандард кине, најдобар во својата позиција.

Барела трактор го имаше несекаде, мотивиран до даска, Чалха имаше премногу простор и да одмара и да не учествува во акциите.

Овој сатриано ме потсеќа на дебито на Лаутаро, сличен профил на играч ми изгледа, може да го биде детево, само нека добие шанса редовно.

пс. Ако за нешто жалам тоа е Хакими, само овој не ќе можам да го преболам уште долго време.

Се на се, добар старт.

Aма пак на дерби утакмици убинствени бевме
У пичку матер, освен со Милан на другите бевме мех тежок. Со Наполи пораѓај, едно реми и една језива победа од 1 0 со 800 одбранети зицери на Хандановиќ, со Аталанта дома на сила, таму реми, со Лацио дома ги утепавме таму мех, со Рома ремиња и кансори летаа, така да не замарај. Баш против добро организирани одбрани се мачевме додека ни беше Конте тренер. Точно е дека ги изгубивме контрите со Лукаку и Хакими, ама со Инзаги како тренер добивме друга димензија во играта, сепак он е тренер кој не игра копачки фудбал како Конте, сака неговиот тим да ја има топката во нозе, практикува висок пресинг и затоа ќе имаме вакви доминантни победи против умрени екипи. Глеаш после секоја загубена топка како пирани одат на играчот што ја има топката во нозе, одма сакаат да вратат посед.

Иначе,
Inter director Beppe Marotta confirms Romelu Lukaku demanded a transfer to Chelsea, but Lautaro Martinez ‘asked to stay at Inter, despite receiving other lucrative offers.’

Пичка циганска.

Иначе,
Inter director Beppe Marotta confirms Romelu Lukaku demanded a transfer to Chelsea, but Lautaro Martinez ‘asked to stay at Inter, despite receiving other lucrative offers.’
Сакав уште сношти да пишам за ова, ама фина победа и неќев да си кршам филм.

Значи полоша проценка на карактер на фудбалер во животов сум немал, и искрено ова поќе ме нервира и од сагата со Икарди, пошто од Икарди секако имав 0 очекувања како чоек, а овај стварно го гледав како лидер на екипата карактерно, испадна најголемо гомно од сите.

Не дека на Кинезите не му се рашири дупчето ко слушнаја 115 милиони евра, и апсолутно можеше да му биди кажано на Лукаку „нигде ти нема да одиш“, ама ова лигаењево шо се дешавало, кон клубот кој буквално го напрај чоек и го врати на мапата на релевантни фудбалери ме вади од такт.

Немаше да имам проблем ако пример речеше на крај на сезона дека сака да си оди и *тој* беше жртвеното јагне наместо Хакими, ама не, гомното преговараше зад грб и чекаше малтене последен момент за да побара трансфер, за сега Марота да не знај кај да се сврти побрзо.
Се гледа и по фактот дека се поврзуваме со 983298 различни профили на напаѓачи, пошто јебига, уште една недела има, тие се варијантите.

Ептен сакам да пропадни во Челзи.

А зошто кај Инзаги да не играме контри? Полека малце да видиме каков тек ќе имаат наредните утакмици кога пас играта нема дс функционира, кога ќе наидеме на тврд противник. Кај него Лацари бричеше у контри, плус полушпицот Кореа па и Алберто.
Вчера Џеко многу се вадеше назад а тоа е потенцијален канал за Барела, Лаутаро, Турчинот и бековите.
Да видиме Дамфрис како ќе се покаже. Дај боже да биде ко што треба пошто ќе се мачиме без бекови. Перишиќ не може боље од ова, Дармијан е просек а Димарко искрено не го гледам ко некоја озбилна опција за лев бек у иднина.

Сенси и Турчинот ми се гушат некако, таков впечаток добив вчера али океј тоа ќе се среди веќе од следната утакмица коа ќе се врати Мартинез.

Вчера да имавме саглам бек десно, 8-0 ќе ги тепавме.

Хакан го имам гледано само кога играл против Интер така да не можам да кажам многу. По коментарите, Миланезите викаат дека не бил конзистентен. Мене ми изгледа како да ќе биде многу подобар во Интер, немаме преголеми очекувања, не се потпира играта врз него, може да игра покрај Барела и Брозо и да ужива.

Вчера да имавме саглам бек десно, 8-0 ќе ги тепавме.

Хакан го имам гледано само кога играл против Интер така да не можам да кажам многу. По коментарите, Миланезите викаат дека не бил конзистентен. Мене ми изгледа како да ќе биде многу подобар во Интер, немаме преголеми очекувања, не се потпира играта врз него, може да игра покрај Барела и Брозо и да ужива.
Токму тоа и самиот го изјави вчера. Многу е полесно да играш со квалитетни соиграчи. :D

Тоа што ми се допаѓа кај игравана Инзаги е напаѓањето по средина (голот на Хакан). Лани премногу зависевме од контри и центаршутеви од страна. Оваа година очекувам играта да е помалку предвидлива од лани.

Не знам дали забележавте на трибини, многу мал број навивачи со нови дресови. Не знам дали ќе им текне да се оправат и да ги вратат пругите или ќе продолжат да се глупираат секоја година.

Не знам дали забележавте на трибини, многу мал број навивачи со нови дресови. Не знам дали ќе им текне да се оправат и да ги вратат пругите или ќе продолжат да се глупираат секоја година.
Милан не експериментираа премногу со дресот и сезонава нивниот домашен дрес е најубав. Јувентус пак го имаат најгрдиот трет дрес во лигата. Нашиот бел дрес со змијата не е лош, само не ми се допаѓа логото што има премногу информации, подобро само лого да содржи или да пишува Socios.com

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom