Фан Клуб: Интер

Перикле ако не е инфилтриран јубенташки тројанец ја курот со жилет ќе го пресечам!
Има да му ја изнаебе мајката на клубов да не може со години да се опраиме.

Перикле ако не е инфилтриран јубенташки тројанец ја курот со жилет ќе го пресечам!
Ama cekaj, sirocina, dlabocina, iskustvo, vaka, taka potrebni se Kolarov i Vidal, te molam.
I mene taka me vlece da kje nemoze da se otarasime od takvi igraci pred zalez na kariera.

Барела и Сенси се два пати поимпактни играчи од Тонали. И ако он се земе тоа би било за некој иден Интер. Сега ни требаат готови продукти, за сезона-две ако атакуваме на титула. Коларов тип на играчи се no brainer за длабочина на тимов, сепак ќе се такмичиме на три фронта и треба играчи за ротација.

Плус, немам ништо против да се крпи составот со проверени играчи кои не коштаат многу, што поради годините, што поради преостанатиот период од договорот. Да не имавме зијан случајно од Ешли Јанг и Санчез, па и Мосес?

Нека го фокусираат таму буџетот кај што највеќе треба, за Коларов се фатиле како тој да е make or break за сезоната што следи.
Ќе се такмичиме на еден фронт (Серија А), ќе учествуваме на другите два. Да не се лажеме, ЛШ нема да освоиме и освен да се помине групата друго не е цел, па и тоа да не се направи ништо страшно.

Нема време за чекање за Тонали, или го земаш или ќе ти го земе некој, јас мислам дека може да биде голем играч, може да испадне и нов Поли, а може и Верати, али worth a risk.

Па со тројанецов ја имавме најдобрата сезона во последните 10 години. Ни еба мамата...

Па со тројанецов ја имавме најдобрата сезона во последните 10 години. Ни еба мамата...
Последниве 10 години се црна дупка,дно,мизерија.
На толку пари фрлени срамота ќе беше да не ги добиеше гетафе,леверкузен и умрен шахтјор.
На крај,нормално,се усра со севилја и личевме на млада болеслав во финалето :) .

У Италија со ваков умрен јуве,наполи со големиот стратег гатузо(кој прописно не ишлака во купот) мртва рома и аталанта која изгоре во желбата за лш финале завршивме втори.Глава ставам со Спалети,со овие играчи исто ќе завршевме.

Лш не издуваа уште во групи,стандарт.:)

Додај на тоа дека се изнајаде гомна,дека носи пензионери,дека го нејќе ериксен/шкрињар,дека прашање на време е коа пак ќе почне да цмиздри дека ке си оди...
Сума-сумарум :све јубенташко да му изнаебам!

Последно уредено:
Добро бе момци, сосема очекувани потези на Конте.
Сигурно му е побарано пехар да донесе, и нема сега он да комплицира со Кумбула и Тонали и Емерсон, односно ќе иде со поискусни како Коларов и Видал.
И мене не ми се по мерак овие двајца, ама разбирам што филм тераат.
Башка ова дека Тонали као наводно поблизу е до Милан е само шпекулација, има време, ќе видиме што ќе бидне.

Како можи да е инфилтриран јувенташ кога со него имаме најдобар резултат после историската 2010 година?...прв пат над 80 бода, втор најдобар напад и најдобра одбрана во лигата..плус финале ЛЕ...прв пат заличивме на екипа после многу мрачни години каде се боревме за 4-то место до последно коло.

Мислам и мене ме нервира Конте и го критикувам/пцујам ама дека чоекот е победник тоа е докажано.

posle dortmund koga go imase prviot javen nerven slom ubavo kaza sto misli za vakvite potencijali, sto poise ...
Nema sansa tonali da go racuna za glavna karika u momentov, ko sto ne gi racuna i barela i sensi. Sensi slabo igrase, barela se utepa, top sve ama tipot u prosek prviot zut uvek go dobival u prvi 15 minuti igra, citaj ... seuste ne e kadaren da se nosi so pritisokot za ekipa koja ima visoki dostreli, kakva sto saka konte.
Takov covek e jebiga, toa e edno, drugo, javno kaza deka edna od rabotite koi najmnogu mu smetaat e mediumite da doznavaat sto se desava vnatre vo tim. Analogno na ova, ne se potpiram mnogu na spekulaciive peridov, vsusnost transferot na hakimi e dovolna potvrda deka za odredeni iminja nastojuvaat interesot i rabotata za nosenje na istite da ostane vnatre u tim.
Sensi i hakimi taka bea doneseni, sensi lani trebase vo milan da ide ama ponudata im bese smesna, 2 godisna pozajmica pa da platat, od nigde nikade inter go naredi, doznavme za toa otkako veke bese na pat za milano, isto ko hakimi.

Ko i uvek ke sudam na kraj od transfer period, sea za sea so transferot na hakimi odlicno pocnaa.

Добро бе момци, сосема очекувани потези на Конте.
Сигурно му е побарано пехар да донесе, и нема сега он да комплицира со Кумбула и Тонали и
Ова е многу погрешно, нема никакво комплицирање тука. Тонали е тип на играч кој ни треба, како што кажа Бене, вреди да се ризикува тука, а и ризикот не е голем со оглед на тоа дека млад играч како Тонали може лесно да се продаде во случај да не е материјал за Интер. Ако ни се случи Пирло 2.0 уште 20 години ќе ни фаќаат сеир.

Мислам дека одличен план имаа за трансферите ама сега почнаа да му удоволуваат на Конте, и тоа е тоа. Сега убеден сум дека ова нема да остане така, Коларов и Видал се носат затоа што финансиски им одговараат трансферите и тоа е ок, ама ако не се носи Тонали веројатно Канте го планираат, не е можно да го остават средниот ред каков што е.

Уште некој Кунте ни треба од тие бушманите за да се комплетираме.

That being said, јас ќе му го платам бензинот на Dee Jay.

P.S.
Јас не сум од тие што веруваат во тројански коњи, нашиве коњи се обични. Ама тоа што сме имале најдобар резултат во последниве години, дрн дрн зев зев, тоа ти е како јувенташите кога се фалат дека имале 78 финалиња во ЛШ. Второ место и четврто место е исто. Губење финале во ЛЕ и испаѓање од Хетафе е исто така исто. Ништо не ни менува нам и уште десет пати да ги повториме овие "успеси", нити пак се патоказ дека догодина ќе биде подобро. Може да е подобро, а може да е и чорба, ако не се засилат како што треба и не ги средат тоа главите.

P.S.
Јас не сум од тие што веруваат во тројански коњи, нашиве коњи се обични. Ама тоа што сме имале најдобар резултат во последниве години, дрн дрн зев зев, тоа ти е како јувенташите кога се фалат дека имале 78 финалиња во ЛШ. Второ место и четврто место е исто. Губење финале во ЛЕ и испаѓање од Хетафе е исто така исто. Ништо не ни менува нам и уште десет пати да ги повториме овие "успеси", нити пак се патоказ дека догодина ќе биде подобро. Може да е подобро, а може да е и чорба, ако не се засилат како што треба и не ги средат тоа главите.

Види..кога борба за 4-то место секоја сезона и тресење до последно коло ти е рутина со едвај 70 поени освоени и безброј киксеви , за само една сезона правиш 80+ поени и второ место каде му дишиш во вратот на неприкосновениот шампион тогаш тоа е квантен скок...финалето на ЛЕ е плус за пофалба за клуб со долгогодишна лузерска традиција и лош менаџмент кој испаѓаше во 1/8 финале од полуекипи како Франфуркт,Волфзбург или последно место во група со Хапоел,Саутептон и Спарта Прага.

Доколку второ место секоја сезона е реалност и веќе нема никаков напредок тогаш тоа е незадоволително што веќе ќе судиме во тековната сезона, но доколку од мизерија станиш фактор тогаш не би рекол дека нема напредок.

Конте го врати победничкиот менталитет , ваков таков тимот створи навика за победи во контиунитет, целиот клуб е во паника доколку кикснат и играчите почнаа да се нервираат кога нема да победат(што со претходните тренери беше како добро утро), срамното однесување на играчите во времето на Спалети (каде во некои натпревари и нерешено беше доволно ) исчезна и сега гледаме борба.

Многу е битна перспективата од која гледате...не заборавајте каков клуб бевме..Конте реално заслуува безброј критики, ама дека е крвник и победник тоа неможи да му се одземи.

Коларов е планиран за замена на Бастони...

Не е добра работата ако Коларов го сметате за замена на Бастиони, како офанзивен бек ќе ви врши работа, ќе бидете задоволни, али како цб во тројка не е добар во дефанзива, поготово на нафрлени топки на втора статива, многу е дезориентиран и губи воздушни дуели, исто така има проблем со брзи играчи, не може да се носи со таквите

Спешл едишн фром Џон Солано фор кајгана фан клуб Интер :D

Не е добра работата ако Коларов го сметате за замена на Бастиони, како офанзивен бек ќе ви врши работа, ќе бидете задоволни, али како цб во тројка не е добар во дефанзива, поготово на нафрлени топки на втора статива, многу е дезориентиран и губи воздушни дуели, исто така има проблем со брзи играчи, не може да се носи со таквите

Спешл едишн фром Џон Солано фор кајгана фан клуб Интер :D

Јас те разбирам дека Коларов не е сјаен дефанзивно но гледај од страна на Интер...за што по ѓаволите ќе му биди Коларов на 98 години тотално истрошен да игра на левата бековска позиција која таа е парцијално покриена со Јанг и Бираги додека за Бастони нема замена во клубот?...секоја можна логика иницира дека Коларов е чоек што ќе го покрива Бастони бидејќи Интер нема друг играч таму за замена.

И плус сигурно не е планиран за прва постава и да игра секој натпревар..ќе игра онака колку да одмора Бастони или на евентуална повреда на истиот играч или некој од Јанг/Бираги.

Пак колку толку е искусен и знај да се постави..сепак 3-5-2 е многу специфична формација и бара максимална синхронизираност од сите играчи

Dzoni sfakjas deka ne dobivas nisto so toa sto Kolarov kje go menja Bastoni, isto ti e dali kje igra Kolarov/Skriniar,pak kje se primaat eftini golovi.
Kolarov e losh u taa formacija, znaci kje ima propusti.
Skriniar, ocigledno ne moze da se prilagodi na formacijata.
I na kraj doagjame deka kje igra Kolarov bek.

Јас те разбирам дека Коларов не е сјаен дефанзивно но гледај од страна на Интер...за што по ѓаволите ќе му биди Коларов на 98 години тотално истрошен да игра на левата бековска позиција која таа е парцијално покриена со Јанг и Бираги додека за Бастони нема замена во клубот?...секоја можна логика иницира дека Коларов е чоек што ќе го покрива Бастони бидејќи Интер нема друг играч таму за замена.

И плус сигурно не е планиран за прва постава и да игра секој натпревар..ќе игра онака колку да одмора Бастони или на евентуална повреда на истиот играч или некој од Јанг/Бираги.

Пак колку толку е искусен и знај да се постави..сепак 3-5-2 е многу специфична формација и бара максимална синхронизираност од сите играчи

Еден детаљ не си запазил, Бираги нема да го откупите, ќе се врати во Фиорентина, па како крилести бекови ќе ги имате Јанг и Коларов :)

крилести бекови

Не се однесува ова на тебе, ама кога ќе напише некој крилест бек веднаш ми доаѓа во умот слика од Јанг со крила од по страните, и малку ми е премногу. Значи никако не е крилест бек, мора да виде или крилен бек, или бек крило. Ова крилест е напросто језиво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom