Фан Клуб: Интер

Колку ни беше жална вчера играта немам коментар...ајде донекаде разбирам премногу натпревари се собраа во мал период и не е реално на секој два дена да има утакмица...исцрпени се играчите ги разбирам.

Со Наполи нека запнат барем да не изгубат и после со Аталанта нека излезат со младинци...нека чуваат сила за Лига Европа па шо сака нека е после.

Колку ни беше жална вчера играта немам коментар...ајде донекаде разбирам премногу натпревари се собраа во мал период и не е реално на секој два дена да има утакмица...исцрпени се играчите ги разбирам.

Со Наполи нека запнат барем да не изгубат и после со Аталанта нека излезат со младинци...нека чуваат сила за Лига Европа па шо сака нека е после.
Мора победа со Наполи и нерешено со Аталанта.
Треба да се бориме и за подобар „шешир“...
Лани Барса и Тотнем годинава Барса и Борусија. Ни треба малце полесна група следната година. Лига европа играме против Гетафе, многу голем пад у фрома имаат после коронава они. Сепак на трофеј реално можеме да се надеваме ама доста јаки екипи има годинава во ЛЕ. Подобро е да си обезбедиме и добро место во Сериа а.

Мора победа со Наполи и нерешено со Аталанта.
Треба да се бориме и за подобар „шешир“...
Лани Барса и Тотнем годинава Барса и Борусија. Ни треба малце полесна група следната година. Лига европа играме против Гетафе, многу голем пад у фрома имаат после коронава они. Сепак на трофеј реално можеме да се надеваме ама доста јаки екипи има годинава во ЛЕ. Подобро е да си обезбедиме и добро место во Сериа а.
mislam deka nema vrska koe mesto ke sme na kraj za toa kako ke stoime pri vlecenjeto na grupite, koeficientot od evropa vazi za toa, osven ako ne sme sampioni ili ne osvoime LE.

mislam deka nema vrska koe mesto ke sme na kraj za toa kako ke stoime pri vlecenjeto na grupite, koeficientot od evropa vazi za toa, osven ako ne sme sampioni ili ne osvoime LE.
Сега баш прогуглав.
Ако не ни мења ништо дали сме 2ро или 4то... Боље уште со Наполи да ги пуштиме младинците и да се фокусираме на ЛЕ. Со Освојување на ЛЕ сигурно сме во 1 шешир.
Само не е јасно пишано дали по позиции се делат групите во другите 3 шешира или рандом се ставаат имиња... Тоа барем јас не можам да го најдам, ако има некој линк некој нека стаи баш.
Знам едно време и местото на табелата беше некаков фактор ако не се лажам

Тоа кое место сте во лигата нема врска со коефициентот за во Европа. Некаде само прочитав дека со 2ро место во Сериа А, од спонзори ве следувало 10мил евра повеќе, колку е точно незнам.

А повеќе победи во европските натпреварувања и одење што подалеку, секако дека влијаат во кој шешир ќе бидете. Колку подалеко стигнете во Европа толку поголем коефициент ќе имате и збраните поени од календарска 2019/20 ќе ви ја заменат сезоната 2014/15 каде сте освоиле 12000 поени, а моментално од оваа имате 13000 поени и сеуште сте во можност да соберете повеќе, ако одите до финалр а не освоите можеби ќе имате над 20000 поени. Е сега дали тоа ќе биде доволно за втор шешир, треба да видите прво кои тимови обезбедиле пласман во ЛШ, па да видите колку од нив имаат повеќе поени од вас и да си пресметате дали влегувате во 16те најдобри, односно 14те, оти треба да се земе во обзир двете места во ЛШ кои ги даваат на освојувачите на двете европски такмичења(ЛШ и ЛЕ) и одат директно во прв шешир, ако се тимови со појак коефициент, ништо не ви менува, но ако се тимови со послаб коефициент од вашиот, тогаш на листата ќе треба да ја фатите 14тата позиција по коефициент, за да бидете во втор шешир.

Али како што гледам, далеку сте од втор шешир, од проста причина што во последните 5 сезони кои ви се рачунаат, 2 сезони немате играно во европски натпреварувања и од тие две сезони имате нула поени, а пак една ви е само со 4000 поени, исто слаба.

Screenshot_20200727-102408_Chrome.jpg

Screenshot_20200727-105408_Chrome.jpg

Замислете тие две сезони каде не сте играле во Европа да сте биле во ЛЕ и со просечен исход од истите на пример до 1/8 финале да сте стигнале ќе сте имале по некои 13000-14000 поени, додајте ги на моменталните 32000 поени тоа се околу 60 000 поени, плус оваа сезона не ви е завршена, доколку стигнете до полуфинале финале, ќе сте собрале дополнителни 7-8000 поени, па ќе сте имале близу 70 000 поени што е некаде 20то место, а после ќе сте си правеле калкулации кои тимови од тие што се пред вас нема да обезбедат пласман во ЛШ, на пример Валенасија нема, Рома и Наполи тешко дека ќе освојат, автоматски сте 17то место, ако има уште 2-3 тима кои нема да успеат да се пласираат во ЛШ, ете ви втор шешир.

Ради сето ова е битно да се игра ЛЕ, се сеќавам на муабетот каде @Stefan-kobe ме зезаше што сум рачунал некој милион повеќе и повеќе поени за во Европа, ама еве погледнете ја Севиља моментално по коефициенти е 11то место и сето тоа е плод на добрите игри во ЛЕ, сезоните 2015 и 2016 каде беше освојувач или финалист и носат по 23000 односно 28000 поени...

Вие и наредната сезона со добри партии во ЛШ и стигнување до 1/4 финале и под претпоставка дека и оваа година во ЛЕ ќе играте финале на пример ќе соберете некои 65 000 поени за наредната година и ќе ви треба многу среќа и сплет на околности за да и наредната година бидете во втор шешир, можеби за две години, кога доаѓа на ред да ви се избрише онаа со 4000 поени, а да ја замените со солидна сезона од 20-30 000 поени, дури тогаш ќе сте во втор шешир.

Пак ли не свати?

Епа за тоа не кур ми се буни и слушај ме кога зборам нешто, а не само да фаќаш сеир, ќе ти ебам тоа неписмениот и неинформираниот :icon_mrgr:

Пак ли не свати?

Епа за тоа не кур ми се буни и слушај ме кога зборам нешто, а не само да фаќаш сеир, ќе ти ебам тоа неписмениот и неинформираниот :icon_mrgr:
Види, се' сфаќам, ама долг пост или долго видео не може да помине без тролање, јебига. Башка си изнапишал еден тон бројки, Бумшакалака Архимед, Бумшакалала Тевдовски, бем ти тоа математиките, секако освајаме ЛЕ и автомаЦки сме прв шешир.

Не сте вие Севиља, вие сте тим што испаѓа у 1/8 финале на ЛЕ или уште во групи, а треба да се прогугла и сезоната каде имате 4000 поени, вајда квалификации за ЛЕ не сте минале :tvg:

А и Рома еднаш испадна, не мора да ми кажеш, си знам:D

Види, се' сфаќам, ама долг пост или долго видео не може да помине без тролање, јебига. Башка си изнапишал еден тон бројки, Бумшакалака Архимед, Бумшакалала Тевдовски, бем ти тоа математиките, секако освајаме ЛЕ и автомаЦки сме прв шешир.
Пиши СВЕ бе копиле, не кур ми глуми Пеџа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom