Фан Клуб: Интер

Гледам сме изгубиле....ништо неочакувано освен тоа што сум едно од најглупите суштества на планетата наместо да си ја изиграв сингл(а сакав) и да си се павтав со парите од кладилница јас играв помочани екипи како ЦСка Москва и АВстрија виена...ама тоа е...
Да преминиме на главното:Реално гледано Манчестер Сити во било каква ситуација е Барселона за Интер бидејќи имаат подобри и поквалитетни играчи на секоја можна позиција од нас освен на Снајдер и Ето.....Ова беше пријателска утакмица што не создава многу место за евентуали паники дека на тимот му требаат 56789 нови играчи....Одамна знаеме дека нашата фромација била,остана и ќе биде 6-1-3 и очекувани се шутевите на станкович,марига,мунтари итн...бидејќи едноставно во нашиот среден ред нема играч(освен Снајдер) кој знае да испрати асолна топка односно асистенција за Пацини и кутриот Ето од што во средниот ред кај нас се неписмени мора да се мачи да се враќа до центар да ја земи топката и да ја влечи со себе......
За супер купот против Милан гледајте позитивно на работите....за да изгубиме коефициентот ќе биде минимум 2.00 па ќе има добра заработка тој ден:D
Ти кога не си гледал не анализирај :rolleyes:

50% од тимот не играше денеска, а тие се Маикон, Лусио, Занети, Камбиасо, Самуел. Лусио и Самуел се многу битен дел од одбраната ..лани кога они не играа...имавме дупка во одбраната, а исто така и Камбиасо кој е незаменлив на неговата позиција, играч кој помага во одбрана и трча напред да се направи вишок играч во нападот. Исто така Занети и Маикон се незаменливи на својте позиции, Маикон кој на еден натпревар 40-50% акциите идат преку него, играч кој знае да помага и во одбрана и во напат. И денес и вчера на видов ни е едно набацување во стилот на Маикон...затоа што Сантот пробуваше но ја немаа онаа сила ко Маикон да си создаде простор да набаци во шеснаесетикот. А за Биацхети да не зборуваме кој не ни се доближи до шеснаесетикот на Сити.
Гледам доста се збори само да се купела некоја Ѕверка...Па една птица пролет не носи...Во нападот не треба да се носи бидејки имаме доста играчи..сега доколку се продате Пандев или Милито...тогаш да. Али сепак повеќе ни е потребен играч во средината..може да се донесе еден,а не би било лошо и двајца. За Марига и Мунтари се знае дека ке си заминат но после Суперкупот. и тогаш ке бидат само Алварез, Мота,Станкович, Камбиасо и Шнајдер. И доколку се повреди некој или биде суспендиран ке немаме за на клупа играч кој ке може да биде достојна замена..така да треба првин да се земе играч за во средина.
И доста со тоа кое место ке бидеме оваа сезона кога до почеток на сезоната има уште 29 дена.А за трансфери има уште еден месец. И не треба да се брза за купување до 31 септември ке се донесат уште двајца играчи 1000%

Ако чекаме како тим од пензионерите како Лусио,Самел,Мајкон и Занети ни се е*а мајката...утре други ден ќе ги нема тие и ќе треба Ранокија,Бираги,Фараони да ги наследат...ама очигледно е дека нашиве ''таленти'' не се како оние на Барселона па најпаметно ќе биде Моратид а го одврзи ќесето и да донеси млади и квалитетни фудбалери барем во средината од теренот колку да има Снајдер со кој да си поедава...а не да пушта долги топки кон ето и кон Пацини бидејќи Камбиасо,Мота и СТанкович се неподвижни и не знаат да се сотават со топката кога е во нив!

Гледам сме изгубиле....ништо неочакувано освен тоа што сум едно од најглупите суштества на планетата наместо да си ја изиграв сингл(а сакав) и да си се павтав со парите од кладилница јас играв помочани екипи како ЦСка Москва и АВстрија виена...ама тоа е...
Да преминиме на главното:Реално гледано Манчестер Сити во било каква ситуација е Барселона за Интер бидејќи имаат подобри и поквалитетни играчи на секоја можна позиција од нас освен на Снајдер и Ето.....Ова беше пријателска утакмица што не создава многу место за евентуали паники дека на тимот му требаат 56789 нови играчи....Одамна знаеме дека нашата фромација била,остана и ќе биде 6-1-3 и очекувани се шутевите на станкович,марига,мунтари итн...бидејќи едноставно во нашиот среден ред нема играч(освен Снајдер) кој знае да испрати асолна топка односно асистенција за Пацини и кутриот Ето од што во средниот ред кај нас се неписмени мора да се мачи да се враќа до центар да ја земи топката и да ја влечи со себе......
За супер купот против Милан гледајте позитивно на работите....за да изгубиме коефициентот ќе биде минимум 2.00 па ќе има добра заработка тој ден:D
Абе, и лани беше Сити, Барса за Интер, ама мамето му го расплакавме на турнеата во Америка.
Тогаш колку што се сеќавам немаше калакурница на терен, и да незнаат кај им е главата и да неможат акција да сврзат, и да не ја сфаќаат озбилно играта...и јас толку не се замарам за пријателски мечеви, ама денеска ме нафураа многу, и знам дека се ван форма играчите и што ти знам што се воигруваат игри, акции...ама ние ништо не напраивме нит вчера нит денес на мечевите, нит воигравме нит се види кој фудбалер е за прв состав, а кој е за продавање.

Абе, и лани беше Сити, Барса за Интер, ама мамето му го расплакавме на турнеата во Америка.
Тогаш колку што се сеќавам немаше калакурница на терен, и да незнаат кај им е главата и да неможат акција да сврзат, и да не ја сфаќаат озбилно играта...и јас толку не се замарам за пријателски мечеви, ама денеска ме нафураа многу, и знам дека се ван форма играчите и што ти знам што се воигруваат игри, акции...ама ние ништо не напраивме нит вчера нит денес на мечевите, нит воигравме нит се види кој фудбалер е за прв состав, а кој е за продавање.
Уште не те увери Мунтари дека е за продавање? Што си гледал бе ти :pos:

Уште не те увери Мунтари дека е за продавање? Што си гледал бе ти :pos:
Човекот најточни пасови имаше, барем од пола тим.
Плус и добар шут имаше во второ полувреме, реков ако дај гол дека ќе си променам ник во Sulley :D ..ама ништо, заеба еден одбранбен играч на Сити:mad:

Ама не го гледаше ти фантастичниот пас до играч на Сити на наша половина :)

Битно е да ја удри топката, па кај сака нека иде :)

Како мало дете го оставаа да се затрча на топката, секакви фори му продаваа...

Лош тајминг за ваков спаринг партнер, на времето подобар баланс се имаше со пријателскиве, сега некако тапа е распоредов, не памтам дека со Мурињо играа од ден за ден во текот на летото, нејсе, лош експеримент беше ова од Гасперини, недефиниран ...

За 343 формација потребни се класични бекови, денес таков во тимот немаше, се почна со 433 али некоја издеформирана до јаја, и Крисетиг и Мунтари играа на несвојствени за нив позиции, во второ поим немам каков фудбал се играше зашто не гледав.

А за вчера не зезајте, изиграа добро ( за стандардни на пријателски натпревар ), победија без да примат гол, создаваа шанси од добро изградени акции и капак на Се повеќе од пола меч изиграа со играч помалку.

Јонзе пиша дека Гасперини кога го негува оној за него типичен 343 систем тимот подобро функционира, денес имаше обид за некаков експеримент кој беше неуспешен.
Реков по мечот, подобро е сега да се знае што е добро а што не за екипата, да се види што е потребно а што не и тимот до крајов на летово да се комплетира во секој можен сегмент.

Слични проблеми имаа и кога дојде Мурињо, анемични до максимум беа, неговиот 433 систем беше дебакл што резултираше со спор старт на сезоната, лоши игри во фазата од групи во ЛШ ...
Промените настанаа тек некаде по 7мо коло кога играа со Јувентус дома кога ги тргна Мансини и Кварезма и играше 4312 формација.

Абе океј тоа, ама Мурињо не е коњ од циркуз па да знае само една финта (читај формација).

Интер го зеде тренеров затоа што игра со таква формација која му овозможува на Интер уште многу години да тера без трансфери, т.е. без поголеми трошкови.

Да дојдеше тренер кој игра со крила, ке моравме 2 крила обавезно да купиме, да дојдеше тренер_2, ке требаше по негов ќејф нешто, вака Интер сам си избра тоа што сака.

Мене денеска а и сите пријателски вклучувајќи и куп натпреварите, па и овој сега со Милан, не ми биле важни, и никогаш нема да ми се. Тоа што ме мачи е некој како Станко кој апла пред сите не сака да трча, и некој како тренеров наш кој повторува грешките на Бени, со Мунтари како крило, па да ти ебам експериментот глушец еден.

Како што реков, Снајдер нека си оди за добри пари, затоа што тој Снајдер од пред 2 години во ваков Интер ни оваа година ни после 12345 години нема да видиме. Можеше и сами да видите, цело време беше во нашата половина, нешто се трудеше ама без успех, другите од средина ни се катастрофа освен Алварез, кој како нај нормален играч што си е, го правеше тоа што не сум видел играч на Интер да прави долго време, да влече топка а и да знае како да го прави тоа, не како Деки, Занети, Камби, кој како прво имат катастрофален first touch, не знаат ни топка да запират а да не зборувам за подавање.

Оди Снајдер, чим си заглавен со тренер кој не знае да направи минорни модификации на 3-4-3 во 3-4-1-2 за да може слободно да играш, оди си за твое добро ама пред се за доброто на Интер, затоа што освен што место ќе фатиш на некој младинец кој е спремен мајка да си ебе на терен и слободните да ги изведуваш (морам да спомнам дека МНОГУ не ефикасно го правиш тоа во последно време) за ништо нема да те биде.

Peace. :D

Мене и на Скарпини дури и ова ни беше важно:
Не ме заебавајте дека не било важно кога потајно сите горите за победа.​

Мене и на Скарпини дури и ова ни беше важно:
Не ме заебавајте дека не било важно кога потајно сите горите за победа.​
хахаахах со Сејо Калач на гол ххахахахахахахахахахахахахаххахахахахаха )))))))))))))
Кога беше Мурињо тренер на интер Мунтари не збореше толку и играше. а не сега ако не игра или го вадат од игра се чатали ..кај него мене тоа ме нервира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom