Фан Клуб: Интер

Па не е филм него се стварни настани кои вие сакате да ги заобиколите. И мене ми е омилен играч Икарди ама не може да занемарам дека сака да се испомоча врз реномето на клубот и преку леб погача да добие. Башка како што реков веќе, ниту еден од нас не ги знае сите детали од ситуацијава, а се надевам дека во поскоро време ќе излезат во јавност и ќе можеме да коментираме за тоа кој бил крив.

najdete eden golem klub koj posle takvi pizdarii na agentot si sednale na masa i mu odgovorile na negovite baranja, eden golem, seriozen klub, koj go napravil toa i pritoa ignorirale sve sto pravi negoviot agent a i samiot igrac. Na sto ke licea ako posle sve ova od strana na wanda oni mu prodolzea dogovor, ako za edna rabota se slagam so spaleti e onaa negova izjava deka ova e odluka za dobroto na timot, a ne za dobroto na eden individualec.

Znaci go iame momentalno eden od najdobrite CEO vo fudbalot, Marota, pa valjda mnogu bolje od nas si ja znae svojata rabota.
Ne znam zasto tolku se zamarate so ova koga poveke od ocigledno e kade lezi problemot, i 90% od fan bazata e na stranata na timot, vcera na primer cel stadion go isvirkaa koga go pokazaa u kadar.

Pristapot na Marota vo konkrentiov slucaj e odlicen, vsusnost mu iscrta i na igracot so sto si ima rabota koga pravime muabet za wanda ko negov agent, u megjuvreme tipkata si legna na brasno i javno na televizija cmizdrese i zborese kako toa ne im se bitni parite, decata bile navivaci na inter, trenirale vo klubot, kako ikardi uvek sakal da ostane tuka, deka kapitenskata lenta mnogu mu znacela blaa blaa blaa sto samo po sebe ja pravi tezok glup pacoff.
Ako tolku mu znaci kapitenskata lenta, odnosno, da bide kapiten na ovie igraci, koj kur togas javno izleze pred nedela dena i se izbruka serejki gi istite tie igraci ?!
Uste eden od nizata primeri deka tipkata veze si nema, nieden igrac ne bi sakal da ima za svoj kapiten nekoj cij agent i zena takvi raboti za nego zbori, i u megjuvreme istiot toj igrac ne se distancira od tie zborovi.

Nedelava bi trebalo da se smirat rabotite, iskreno se nadevam ke uspeat vo toa zasto e potreben na timov, narocito sto sega se gostuva kaj Fiorentina.

Лошото кај тебе Ио е што ја презентираш само едната страна од паричката, односно онаа која тебе ти одговара.
Не, не ми е тоа целта, туку нема потреба да ги набројувам аргументите на другата страна, сите овде ги кажавте и на интернет се повторуваат цел ден. Јас не викам дека ова е ситуација со еден виновник, само сакам да ви посочам дека има многу вина во другата страна која ја браните.

Тоа што Икарди и сењора Ванда сакаа да се испосерат врз реномето на клубот
kandreva.jpg

Тоа дека заслужува висока плата и дека не треба тој еден мочан милион да биде проблем си стои, ама начинот на кој он и неговата жена/агент пробаа да го изнудат беше убиј боже.
Пробајте да разберете дека ако му нудат 7 милиони во август 2018 и 7 милиони во февруари 2019, тоа не се преговори.

И сеа, како тоа е проблем што се решава со пари? Отприлика ко да имаш дома размазено дете и да мислиш дека ако му купиш играчка ќе седи мирно. И веројатно ќе седи, само прашање е колку.
Нели сите овде викавме дека Икарди е во топ 5-6 центарфори (барем од негов тип) денес. Колку плата земаат останатите од негов ранг? Тука не се работи за размазеност, ако сакаме да имаме топ клуб мора играчите да се платени доволно за да се заштитиме од оние кои сакаат да ни ги земат. Фудбалот денес е таков, колку пари толку музика.

Znaci go iame momentalno eden od najdobrite CEO vo fudbalot, Marota, pa valjda mnogu bolje od nas si ja znae svojata rabota.

giphy.webp

"Ako ljudi iz uprave Juventusa kažu za Icardija i Juventus:" Vidjećemo šta će biti u julu", ja im poručujem sljedeće: Što se tiče Dybale i Intera, vidjećemo šta će biti u julu. "

Beppe Marotta

"Ako ljudi iz uprave Juventusa kažu za Icardija i Juventus:" Vidjećemo šta će biti u julu", ja im poručujem sljedeće: Što se tiče Dybale i Intera, vidjećemo šta će biti u julu. "

Beppe Marotta
Mnogu losa sporedba od pricina sto Dybala ne e 1 zvezda u Juve[DOUBLEPOST=1550508264][/DOUBLEPOST]
Како тргнала работата мислам дека Икарди до крајот на кариерата ќе објави уште две биографии:D
I edna TV novela :D

Јас мислам дека Икарди ќе ја свитка опашката и ќе се врати да игра. Он сака да биде прва виолина а тоа ќе му успее само тука. Ние немаме друга ѕвезда која ни носи пари и е лице на тимов, така да и управата тоа го знае па на крај мислам дека ќе се изгушкаат, смир смир и наредното зимо пак драма.

Туку јас мислам дека можеа да го седнат на клупа неколку натпревари и да му дадат на знаење дека и без него се може. Одземање на капитенската лента беше премногу тоа сигурно но сепак грешката ја направија кога му ја дадоа таа улога пред некоја година пошто е премногу млад да го знае значењето на еден капитен. Тој треба да ја обединува екипата а не да прави кланови и раздор во соблекувалната. Значи мое мислење е дека не треба да биде капитен а за платата треба да му дадат мрсен договор пошто е единствен кој ја заслужува платата, 100 и кусур голови на само 25 години. Ако го изгубиме ќе биде фејл невиден.

За утакмицата со Самдорија што да се каже, заебана екипа се они, Аталанта, Торино, Фиорентина и сличните. Многу важни 3 бода. Во моменталниов Интер Брозович ни е пола екипа, единствен кој знае да ја движи топката напред и со највеќе истрчани километри во лигата. Перишич и Наиголан исто беа солидни, Политано се ќе направи ама му фали финиш, Шкриниар и Де Фрај се ѕверови и одлично функционираат. Ханданови уште во шок, не му е јасно што треба да прави како капитен. И така.

Zosto togas dava izjava deka parite ne mu se bitni?
i se, samo se obiduva da se ispere posle nizata blamovi i obid da go dribla klubot i narocito marota.
Zasto vidi sto i se izdesi odma posle toa, prvo javno ednas veke go jadese blamot za muabetot so juve, vtoro, Marca, vesnik koj e blizok so real madrid i koj nema dopirna tocka so inter, marota i kompanija, i dodava sol na rana, vika deka ona e pricinata zasto perez ne ni pomislil da go nosi ikardi vo real.
A u megjuvreme ona javno kazuva za interesot na golemite timovi za ikardi, vklucitelno i real.
Po vtor pat javno go jade, se sozdade edna slika za nea koja voopsto ne i odgovara i sega se obiduva da se ispere od sramot, i momentalno e stavena vo situacija i toa da go kaze a i pak da sedne na masa so celnicite na inter, i u momentov nejzinata pregovaracka pozicija e dosta narusena. Osudena e od cela javnost veke, i toa ne samo od navivaci na inter, i slikata za nea e takva sto momentalno retko koj golem klub bi rizikuval da go nosi nego, narocito radi nea.

Zatoa i rekov, Marota odlicno go izigra ova, momentalno negovite pozicii u pregovorite za nov dogovor se daleku postabilni i podobri, a ona e ponizena u ocite na sekoj fudbalski fan, i sea ko sto rekov e stavena vo situacija da si ja svitka opaskata i da smiruva strasti, a strastite ke se smirat koga ikardi ke se vrati na teren a u megjuvreme ke se stavi i potpis na nov dogovor.

И јас мислам дека ко попче ќе се врати во тимот. Ова плачките на телевизија се најверојатно пр стратегија, можеби и во договор со клубот, за да се деескалира ситуацијата. Да не беше тоа случај, друг тип на изјави ќе даваше Ванда, слични на оние претходно. Не им помина блефот, начекаа ѕид од другата страна, што веројатно би го добиле во секој сериозен клуб. Добија дисциплински шамар и они, како и Перишич и Наинголан пред тоа. Тоа мора да се случи еднаш за да се прати порака и на сегашните и на идните фудбалери. Тренерот, Аусило и Марота им се надредени и опциите им се или да се кооперативни и да ја почитуваат организацијата, или да ги трпат последиците, какви и да се.

За Марота е рано уште да се даваат оценки, мада до сега потезите личат на професионалец што си ја знае работата. Историјата му ја знаеме, еден од најдобрите директори во последните години. Охрабрувачки е што за само неколку месеци официјално во клубот, го детектираше главниот проблем во клубот во моментов. Таа "фамилијарна" атмосфера во клубот, наследена од времето на Морати, во која играчите се третираат како разгалени тинејџери, чии емоции се побитни од нивниот перформанс, создава повеќе проблеми отколку што помага. Ова се нужни чекори за да се изгради каква-таква професионална средина во иднина. Детски болести што секој сериозен клуб во моментов, во минатото, ги поминал. Сега се драматизира како да е крај на светот, медиумите тријат раце, меѓутоа јас верувам дека во иднина се ова ќе даде резултат. На некој начин и сигнал за амбициите е.

Мислам дека е можно и нов договор да потпише до крајот на сезоната. Ќе добие некој премиум, што ќе му го продадат како надоместок за одземањето на капитенската лента, а што вистински го заслужува на фудбалскиот пазар. Оваа мала драма што Икарди и жена му јавно ја направија, уште многу години ќе му остане залепена за неговото име. Иронично, во желбата да употребуваат педерски тактики, повеќе на себе си наштетија, отколку на клубот.
Јас уште мислам дека Икарди ќе остане во Интер, што е најдобрата опција, нормално. Мислам дека нема навивач на Интер што сериозно ќе тврди дека Интер е подобар без Икарди.
Смешното е што и Јувентус не пропушти да истури бензин во целава работа, преку тој спортскиот директор што секој втор ден дава изјави за како го договорил Роналдо. Педерски клуб. :)

Скај известуваат дека ќе биде дел од тимот уште на мечот со Рапид, небитно според мене дали со рапид ќе е тука или не, ама со Фиорентина ќе мора да биде дел од ростерот, со надеж дека ќе стартува покрај Лаутаро.

Многу гадно гостување кај Виола,100 години немаме победено таму и традиционално катастрофални резултати сме имале ...тежок терен е Артемио Франки без разлика какви се Виола како екипа....Икарди ваков таков мора да се врати и да извадат мадиња да ја добијат таа утакмица бидејќи Рома и Милан се доближиа и можи сезоната да оди во неповрат со оглед на нивната форма.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom