Фан Клуб: Интер

Зашто мислиш дека не го фаќале 100 пати претходно со добро? Не знаеме сигурно што се случувало. Се понаша ко тинејџер или агентката го прави тоа за него, сигурно се сличило нешто чим дошло до одземање на лентата.
Можно е да се случило нешто. Инаку ова не се прави на сред сезона. Ако не идат работите продај го на лето и именувај нов капитен. Преговорите не треба да се причина за ова, тој е под договор и не одбил да игра или да тренира. Затоа мислам дека казната е избрзана и драстична. Освен ако не се спукале до степен на лични навреди и слично...

Можно е да се случило нешто. Инаку ова не се прави на сред сезона. Ако не идат работите продај го на лето и именувај нов капитен. Преговорите не треба да се причина за ова, тој е под договор и не одбил да игра или да тренира. Затоа мислам дека казната е избрзана и драстична. Освен ако не се спукале до степен на лични навреди и слично...
Mozebi e kaznet poradi zenamu sto znaes , koga nemoze na zenamu moze na nego :)

Чим пред Парма се правело муабет со секој играч посебно, очигледно е дека имало некои недоразбирања и помеѓу играчите, со Парма сите играа подобро освен Икарди. Нешто им е ветено дека ќе се подобри е сеа колку има тука вистина ќе покажат наредните натпревари, ако пак цел тим игра како гомно тогаш џабе го казнуваат Икарди.

Papucarstvoto dobi nova dimenzija so icardi
Raskaran so sopstveniot brat, ne pravi muabet so rodenata sestra, za reprezentacija ne igrase na site golemi natprevaruvanja, sega go jade i vo klubot, poradi x pricini koi sigurno se povrzani megjudrugoto i so negovata zena.
Gubime sekako ako si odi ama od druga strana nieden klub ne tolerira sranja, narocito ako istite doagaat od kapitenot. Ne zaboravajte deka izvadi kniga, svoja biografija na 21,22 godini, u partnerstvo so zena mu, zasto mislea deka cel svet ke ja kupi i ke napravat pari, i u istata pisuvase kako ke viknel lugje drugarcinja od argentina da tepaat navivaci na inter :), taka da uste od togas se znaese deka u nivnite glavi nekoi raboti koi za ostali normalen svet se defektni, za niv se normalni.

Periodov sega ke se vidi on kako covek pred se dali e dosrasnat ili ne za klubov, pricina za ova sekako ima, i nema vrska so pregovorite za nov dogovor sto e potvrdeno od site relevantni mediumi vo Italija vklucuvajki go i di marzio, za toa nieden klub na svetot ne gi kaznuva svoite igraci, pricinite se drugi i ima poveke spekulacii taka da dzabe ke se potpirame na niv ali veruvam vo toa deka klubot ima dobra osnova za ovaa sankcija. Sea do nego e, dali e spremen da gi konsolidira rabotite i ostane vo timot, ako voopsto mu e do Inter, ili ednosavno ke go batali klubot i ke bara nov sto dopolnitelno ke udri potvrda deka kur go boli za Inter.
Posle fijaskoto so biografijata se opravi, zasuka rakavi, a i togas izgubi kapitenska leta, i togas cel stadion go svirese narocito CN, pa znaeme sto se desi i kolku napredna na teren, a i nadvor od istiot
Sea ke vidime, delikatna stvar e ova, ipak zena e vo prasanje, ne sum optimisticki nastroen vo vrska so sve ova, on nea ja izbra nasproti sopstvenata familija, sto mnogu treba da govori za nego, a ne pa sea inter ko klub, u situacija koga sekako deka ima klubovi sto i 12m godisno mozat da mu dadat, a i kurviceto da lapa provizija nekoja jaka pa da se zbogatat bajagi, sto ocigledno i e cel na wanda.

Zemala mi objasnuva pred nekoj den, ne go stitele dovolno od klubot, ne mu kazale fala sto so parma koga lautaro dade gol, ovoj bez topka dobro se dvizel, taka ona javno si izleze i ova go kaza. :facepalm:

Мислам не се преговорите, сепак мораа да дадат објаснување од клубот

Тотално детска и незрела изјава од негова страна. Покажи јајца бе, биди поголемата личност, извини им се на фановите. Ептен ме разочара ова егоистично копиле.
Ваков играч шо ја дели фан-базата (про-Икарди вс. про-Интер) и шо одвреме-навреме предизвикува контроверзии (се лигави за поголема плата, препукувања со навивачи дури и играчи) па и реално не заслужува да биде капитен, барем не во голем клуб како Интер, не во ваков Интер.
51877518_1243311845815906_6650489444602216448_n.jpg

Тоа е тоа драги мој Мауро. Ни еден не е поголем од клубот. Или среди се ментално психолошки или шетај од клубот.
Ни на клубот ни на навивачите не му е потребно растројството кое го предизвикуваш. Интер е ова, не некој рандом третолигашки клуб.

Бил уредно повикан за мечот против Рапид,самиот одлучил да не се приклучи на екипата.

Епа ќе бидеш ебан бајо мој,нема тинтири минтири со Марота,а ниту еден играч не е над клубот.

Икарди одбил да патува за Виена иако бил повикан од страна на Спалети.

Ајде уште бранете го Икарди...

Не бе, уживајте... Треба да му идат по курот, да се скараат со сите играчи за него, и на крај пак летово да ја здува у Мадрид. Ебати тоа дрољата со Мино Риола карактер, ништо добро нема да му донесе во иднина.

Сега викаат дека бил повикан со Рапид но самиот одлучил да не патува, откако му ја одземале лентата. Толку околу мирот во куќа.

Не знам, вие што викате дека е добро ова, дека морало, требало... дали мислите дека вака се води клуб? На страна тоа што на некои им е преку Тасета од Икарди, дали беше во ред да го понижуваат вака на сред сезона? Дури и да згрешил нешто, дали е во ред што заборавија дека на грб ги донесе до ЛШ? Се истураат на човекот како да е Балотели, како со ништо да не придонел, само штета правел. Дали преку него некои луѓе си ја покриваат неспособноста?

И Ханда капитен, сериозно? Пасивен набљудувач на настани, понекогаш и на топки. Тој треба да е лидер...

Ама битно имаме јак спортски директор, ќе не оправи... како почнал, десет души по него нема да не оправат.

Апсолутно исправна одлука.
Не знам зошто го кривите менаџментот, кога се што можеа да направат за ова да не ескплодира во јавноста, го направија.
Сепак, неговиот агент излезе со изјава, со која практично вика дека цел тим не е доволно добар и дека они се причината за лошата форма на Икарди. А пред неколку недели јавно го нападна целиот менаџмент на клубот, и стар и нов. Повторувам, агентот на капитенот на тимот го изјавува ова.
Што друго можеше во оваа ситуација да направи менаџментот? Да се согласи со него, да ги казни останатите играчи зошто не се доволно добри за Икарди?

Еден куп на играчи имале и ќе имаат долги преговори со своите клубови за нови договори. Никој не прави вакви јавни потези со кој ја става другата преговарачка страна во безизлезна ситуација. Не може тоа да е изговор за ваква непрофесионалност од агентот, а преку него и самиот играч.
Едноставно е, ако Интер дозволеше Икарди и неговата кокошка да ја добијат оваа војна, никогаш немаше да биде перцепиран како сериозен клуб, ни од агенти, ни од играчи, ни од останати клубови. Неопходни се вакви потези за доброто на организацијата и верувам дека иднината ќе потврди дека биле исправни. Хиерархијата и редот мора да се почитуваат, особено од играчите. Тоа е основен услов за успех на било кој бизнис, не само фудбалот.
Го имам пишувано и порано, таа култура во клубот, на давање поголемо значење на играчите од што заслужуваат, мора да се промени. Инаку, на овој или оној начин клубот ќе продолжи да потфрла.

@Io Sono Interista проблемот не е инициран со казната за Икарди, проблемот е започнат со изјавата на Ванда, околу мечот со Наполи, кога изјави дека менаџментот на Интер тајно преговара да го продаде на Јувентус и дека му даваат понижувачки понуди за нов договор. Позади затворени врати може секакви тактики да се употребуваат и секакви зборови да се кажуваат, ама во никој, апсолутно никој, случај не смееш во јавност да излегуваш со такви изјави. Го рушиш реномето на клубот, а тоа индиректно влијае врз работењето и вредноста на целиот клуб. Плус си играш со кариери на еден куп на професионалци, си играш со инвестицијата на сопствениците. Не е ова детска градинка, сериозен бизнис е и потезите имаат последици. На типката не и место во таа средина, Икарди треба да биде свесен за тоа до сега.

Чим вака се искурчил, тогаш сигурно Марота му ја има стегнато казната... опасен е кривоокиот, иако на прв поглед со сите е добар, сепак професионалноста му е на прво место.

Не може мочковци ко Икарди и курвишта ко жена му да си играат курот со клуб како Интер. Правилна одлука на клубот. Само лошото е што и покрај се па Интер губи повеќе тука. Лошо е што јавно искочи целиов проблем па драстично ќе му ја намали цената на пазарот. Најверојатно тоа му е и целта на лигушот. Само што со вакво однесување никој клуб нема да ги толерира многу. Квалитетен играч е можеби една од најдобрите 9ки во европа ама џабе кога нема во главата. И во лош момент башка ова доаѓа кога Интер има и резултатска криза. Место да е благодарен што добил шанса да биде капитен на Интер види го што прави.

Сега викаат дека бил повикан со Рапид но самиот одлучил да не патува, откако му ја одземале лентата. Толку околу мирот во куќа.

Не знам, вие што викате дека е добро ова, дека морало, требало... дали мислите дека вака се води клуб? На страна тоа што на некои им е преку Тасета од Икарди, дали беше во ред да го понижуваат вака на сред сезона? Дури и да згрешил нешто, дали е во ред што заборавија дека на грб ги донесе до ЛШ? Се истураат на човекот како да е Балотели, како со ништо да не придонел, само штета правел. Дали преку него некои луѓе си ја покриваат неспособноста?

И Ханда капитен, сериозно? Пасивен набљудувач на настани, понекогаш и на топки. Тој треба да е лидер...

Ама битно имаме јак спортски директор, ќе не оправи... како почнал, десет души по него нема да не оправат.
dobro Io sto treba da napravat ? Po sekoja cena da mu go dudlaat i nego i na kurvata ?
Pozadinata ne e dogovorot ne znam dali toa ti e jasno, baska ima 2 godini od istek na momentalniot, i ima mala klauzula vo istiot koja 5-6 kluba bez problem mozat da ja platat, prvo i osnovno vidi negoviot agent javno sto izjavuva sekoj vtor den, agentot go pretstavuva svojot klient, fakticki toa mu doaga deka preku agentot se iznesuvaat stavovi na klientot, a Wanda sekoj vtor den frla kal vrz Inter direktno i indirektno i sozdava nemir vo klubot, za ova nemam najdeno potvrda ama navodno rekla, a procitav ova kaj nas u fan klub, deka ikardi bil sposoben da posoci so prst koj da igra a koj ne za Inter, ova ako e tocno ... :facepalm::facepalm::facepalm:

E sea kako nejavno da mu trgnat kapitenska lenta, ispaga deka mora da bide kapiten po sekoja cena sea ako odime po tvoja logika, zasto ne igraat oni fudbal pred zatvoreni vrati, pa ne se znae koj igra a koj ne, koj e kapiten a koj ne, eve sea so rapid ili sampdoria, ke izlezea na teren i icardi ili nema da e na istiot, ili nema da e kapiten ... a za mir u kukja nema klub u svetot sto po sekoja cena ke mu go dudla na svojot najdobar igraci vsusnost, taka Nikogas nema ni da ima mir u kukja narocito ne ako im e skurcen i na ostanatite igraci vo klubot.

Kako sakas ova da se sokrie i on da ne bide, uslovno receno, ponizen, stvarno ne mi e jasno. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom