Фан Клуб: Интер

Ако не се пласираме во ЛШ ке лета еден од Икарди или Шкриниар, ке се правдаме со ФФП.

Сепак не ми е јасно едно... ПСЖ може да троши по 500м годишно, може самите газди да си се спонзори, играчите сами да им се купуваат и слично а ние не можеме да покриеме 50м евра.
Аман никако да сфатите некои работи... Прво и основно ПСЖ, Манчестер, Реал, Барса, се клубови кои имаат огромни профити од продажба на дресови, тикети, имаат огромна фан база и затоа остваруваат голем профит и може да си дозволат и поскапи трансфери. Мада и ПСЖ мораше Мбапе на позајмица да го зима ради ФФП, инаку ќе требаше казна да јадат од УЕФА. Затоа и го постирав видеото погоре, да видите како сме работеле во ТРИПЛЕТЕ сезоната и какви приходи имале тогаш а какви сега откако е Сунинг во тимов. Треба малце да се причека, не може Сунинг со магично стапче да го направат Интер да биде Манчестер Јунајтед и да има толкави приходи па да може да си дозволува свашта да купува.

Дечки, некои од нас израснаа со песните на Драган Вучиќ, а јас со муабетов погоре... :rolleyes::ROFLMAO:

Не сакам да се мешам, ама некои луѓе очигледно работава ја сваќаат како кога ке влезеш во дата едитор на Фудбал Менаџер и на некој тим ке му направиш огромни средства за трансфери и плати

Аман никако да сфатите некои работи... Прво и основно ПСЖ, Манчестер, Реал, Барса, се клубови кои имаат огромни профити од продажба на дресови, тикети, имаат огромна фан база и затоа остваруваат голем профит и може да си дозволат и поскапи трансфери. Мада и ПСЖ мораше Мбапе на позајмица да го зима ради ФФП, инаку ќе требаше казна да јадат од УЕФА. Затоа и го постирав видеото погоре, да видите како сме работеле во ТРИПЛЕТЕ сезоната и какви приходи имале тогаш а какви сега откако е Сунинг во тимов. Треба малце да се причека, не може Сунинг со магично стапче да го направат Интер да биде Манчестер Јунајтед и да има толкави приходи па да може да си дозволува свашта да купува.
А дај потсетине како дојде ред псж да има огромни профити од дресови?
Со купувања на далбертовци и весиновци или ?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

А дај потсетине како дојде ред псж да има огромни профити од дресови?
Со купувања на далбертовци и весиновци или ?

Ме дупиш нешто? Знаеш ли од кој град се ко прво? Ко второ се најголемиот француски клуб моментално, имаат најбогат газда, магнет се за сите фанови во светот. Нејмар знаеш како го купија така? Мбапе им е на позајмица, така да не е дека ПСЖ дал 500 милиони а другите едвај по 100 трошат. Не знам дали го разбирате принципот на работење на ФФП, ама ако не го разбирате препорачувам да не коментирате на празно. Го изгледа ли погоре видеото? Гледаш ли Интер каде е со лајкови на сите социјални мрежи, а каде Барса, Реал, и остали? Знаеш ли колкава е таа разлика? Дај не коментирајте за џабе, еден Јуве што е неприкосновен владетел 5-6 години по ред па не фрла пари ко разулавен затоа што толку се можностите и гледа некои трансфери да ги скрпи за минималец. Знаеш ли дека ВБА зема повеќе пари од Интер за ТВ права?

Почекајте малце, дајте и време на управата, сепак Кинезите се овде нецели две години, па ебаго не може се одма наеднаш да дојде. Само да не ни се деси бродолом и да не заиграме ЛШ следната сезона, инаку ако се пласираме во ЛШ ќе си бидат работите на свое место и ќе напредува тимов без никакви проблеми.

Ме дупиш нешто? Знаеш ли од кој град се ко прво? Ко второ се најголемиот француски клуб моментално, имаат најбогат газда, магнет се за сите фанови во светот. Нејмар знаеш како го купија така? Мбапе им е на позајмица, така да не е дека ПСЖ дал 500 милиони а другите едвај по 100 трошат. Не знам дали го разбирате принципот на работење на ФФП, ама ако не го разбирате препорачувам да не коментирате на празно. Го изгледа ли погоре видеото? Гледаш ли Интер каде е со лајкови на сите социјални мрежи, а каде Барса, Реал, и остали? Знаеш ли колкава е таа разлика? Дај не коментирајте за џабе, еден Јуве што е неприкосновен владетел 5-6 години по ред па не фрла пари ко разулавен затоа што толку се можностите и гледа некои трансфери да ги скрпи за минималец. Знаеш ли дека ВБА зема повеќе пари од Интер за ТВ права?

Почекајте малце, дајте и време на управата, сепак Кинезите се овде нецели две години, па ебаго не може се одма наеднаш да дојде. Само да не ни се деси бродолом и да не заиграме ЛШ следната сезона, инаку ако се пласираме во ЛШ ќе си бидат работите на свое место и ќе напредува тимов без никакви проблеми.

Случајно сега видов не ме јеби дека има ебани 1,8 милиони фоловери Интер?

Случајно сега видов не ме јеби дека има ебани 1,8 милиони фоловери Интер?
upload_2018-3-21_23-11-33.png
Еве ја сликата, Интер е само 200 милиони позади Реал и Барса, па добро не е многу што кур. :ROFLMAO::ROFLMAO: И тоа пази последниве година и кусур се баш зголемени овие бројки во корист на Интер ради Сунинг, односно Интер доста навивачи доби во Азија, инаку пред да дојдат они уште појадно стоевме на ова поле. Само џабе се мачам да објаснувам, а први ќе бидат Берзекер и компанија да замараат овде ако се бориме за титула или ако освојуваме.

Очигледно е дека ние имаме тотално различни гледишта околу тоа како треба да се однесува управата на интер за да го врати онаму каде припаѓа.
Да остаиме времето да покаже кој бил у право.

Ме дупиш нешто? Знаеш ли од кој град се ко прво? Ко второ се најголемиот француски клуб моментално, имаат најбогат газда, магнет се за сите фанови во светот.

Не можам да се воздржам а да не те цитирам. Ок си беше за се' погоре али не мораше вака дното да го допреш.
Знаеш што напиша? Те мрзи нешто, немаш за клецање нешто или шо е работава? Не мора по дифолт на сe' да вратиш и продаваш муда со цинични реченици "ако не пратите не коментирајте".

Па убаво те праша човекот, како стана ПСЖ толку голем? И не мислеше на Нејмар, Мбапе и последново лето, туку уназад неколку години.
Од нигде никаде се издигнаа и изнакупија еден тон ѕвезди, и нормално сеа си прават пари од дресови и тикети, мада тие заработки што стално ги трескате сигурно не се споредуваат со парите кои ги остваруваат клубовите со продажбата директно на фудбалери (кои кај нас можеа поинаку да се искористат а не да се фрлаат на Меделовци, Кондогбијовци, Брозовци, Перишичовци).

Од друга страна па и да е така, тогаш зошто не се земаа и кај нас ѕвезди, па правете и вие пари од дресови.
Но проблемот тука со вас неколку беше во тоа што сакавте со недокажани фудбалери (од кои еден тон излегоа флопови) да правите конкурентен тим.

Јас разбирам дека не можи наеднаш бум, треба време, но факт е дека за некои работи се правеа кардинални грешки, затоа и квичиме.

А ова од кој град, од кој газда мислам е семи ретардирано дискутирање, и ти држи вода.
Еве и нашиве нели светот ќе го купуваа, па дури и Тохир беше така најавен како тежок богаташ па ништо...

Не можам да се воздржам а да не те цитирам. Ок си беше за се' погоре али не мораше вака дното да го допреш.
Знаеш што напиша? Те мрзи нешто, немаш за клецање нешто или шо е работава? Не мора по дифолт на сe' да вратиш и продаваш муда со цинични реченици "ако не пратите не коментирајте".

Па убаво те праша човекот, како стана ПСЖ толку голем? И не мислеше на Нејмар, Мбапе и последново лето, туку уназад неколку години.
Од нигде никаде се издигнаа и изнакупија еден тон ѕвезди, и нормално сеа си прават пари од дресови и тикети, мада тие заработки што стално ги трескате сигурно не се споредуваат со парите кои ги остваруваат клубовите со продажбата директно на фудбалери (кои кај нас можеа поинаку да се искористат а не да се фрлаат на Меделовци, Кондогбијовци, Брозовци, Перишичовци).

Од друга страна па и да е така, тогаш зошто не се земаа и кај нас ѕвезди, па правете и вие пари од дресови.
Но проблемот тука со вас неколку беше во тоа што сакавте со недокажани фудбалери (од кои еден тон излегоа флопови) да правите конкурентен тим.

Јас разбирам дека не можи наеднаш бум, треба време, но факт е дека за некои работи се правеа кардинални грешки, затоа и квичиме.

А ова од кој град, од кој газда мислам е семи ретардирано дискутирање, и ти држи вода.
Еве и нашиве нели светот ќе го купуваа, па дури и Тохир беше така најавен како тежок богаташ па ништо...
Па баш ПСЖ ти е еклатантен пример за тоа дека и ако ги имаш најбогатите газди нема гарант дека ќе си на врвот. Што направи ПСЖ откако се Арапите во тимот? Освои ЛШ? Ни близу не беа до такво нешто, а не пак да освојат. Титулите во француско не ги рачунам затоа што имаат монопол во лигата. А лани од Монако изгубија титула, што повеќе да се каже... И да, откако дојдоа Арапите, кои тоа ѕвезди ги изнакупија наеднаш? Мислиш дека тимот на ПСЖ наеднаш се изгради? Пасторе ѕвезда ли беше кога отиде таму? Кавани? Ѕвезди беа Ибра и Тиаго Силва кои подоцна беа земени, а на почетокот ќе си го прашам ашимот што купуваа како што викаш ти еден тон ѕвезди.

Исто така не негирам дека се правеа/прават грешки во Интер, нормално е тоа. Еве од летниов трансфер пазар, кој испадна флоп ајде кажи? Ниту еден играч, сите играат сем Далберт но верувам дека и него ќе го уклопи Спалети, добиваше неколку пати шанса и не се покажа толку лошо. Е сеа Жоао Марио и Габигол беа флопови да, иако според мене првиот не доби права шанса али ај, на страна тој муабет, ама мое мислење е дека они двајца беа паник бај од страна на Сунинг затоа што Де Бур дојде на средина на август и немаше време да се реагира со засилувања по негов терк и ги земаа нив двајца. Еве летово тренер на време донесоа, засилувања на време, си одработија припреми и немаше никаков проблем за ниту едно од засилувањата.

Факт е дека имаа мизерна серија од декември до крајот на февруари, ама тука кривицата ја барам во тренерот. Секој ебан тим во светот има по некоја криза во сезоната, ама ова нашево беше недозволиво, од тим што немаше пораз 15 кола по ред се спуштивме на тоа да не можеме да шутнеме против Кротоне и Беневенто. Се надевам дека сето тоа е надминато, ете Икарди се врати во тимот и сместа петарда рокнавме и тоа на гости, а искрено ситуацијата околу ЛШ сега за сега се одвива во наша полза и покрај сите киксови што ги имавме. Лацио игра ЛЕ, има заебан распоред следните месец дена, Милан игра со Јуве, па за 3 дена со нас, Рома исто има згуснат распоред, значи се е оставено на Интер, самите си одлучуваме дали ќе играме ЛШ или не.

Последно уредено:
Па баш ПСЖ ти е еклатантен пример за тоа дека и ако ги имаш најбогатите газди нема гарант дека ќе си на врвот. Што направи ПСЖ откако се Арапите во тимот? Освои ЛШ? Ни близу не беа до такво нешто, а не пак да освојат. Титулите во француско не ги рачунам затоа што имаат монопол во лигата. А лани од Монако изгубија титула, што повеќе да се каже... И да, откако дојдоа Арапите, кои тоа ѕвезди ги изнакупија наеднаш? Мислиш дека тимот на ПСЖ наеднаш се изгради? Пасторе ѕвезда ли беше кога отиде таму? Кавани? Ѕвезди беа Ибра и Тиаго Силва кои подоцна беа земени, а на почетокот ќе си го прашам ашимот што купуваа како што викаш ти еден тон ѕвезди.

Исто така не негирам дека се правеа/прават грешки во Интер, нормално е тоа. Еве од летниов трансфер пазар, кој испадна флоп ајде кажи? Ниту еден играч, сите играат сем Далберт но верувам дека и него ќе го уклопи Спалети, добиваше неколку пати шанса и не се покажа толку лошо. Е сеа Жоао Марио и Габигол беа флопови да, иако според мене првиот не доби права шанса али ај, на страна тој муабет, ама мое мислење е дека они двајца беа паник бај од страна на Сунинг затоа што Де Бур дојде на средина на август и немаше време да се реагира со засилувања по негов терк и ги земаа нив двајца. Еве летово тренер на време донесоа, засилувања на време, си одработија припреми и немаше никаков проблем за ниту едно од засилувањата.

Факт е дека имаа мизерна серија од декември до крајот на февруари, ама тука кривицата ја барам во тренерот. Секој ебан тим во светот има по некоја криза во сезоната, ама ова нашево беше недозволиво, од тим што немаше пораз 15 кола по ред се спуштивме на тоа да не можеме да шутнеме против Кротоне и Беневенто. Се надевам дека сето тоа е надминато, ете Икарди се врати во тимот и сместа петарда рокнавме и тоа на гости, а искрено ситуацијата околу ЛШ сега за сега се одвива во наша полза и покрај сите киксови што ги имавме. Лацио игра ЛЕ, има заебан распоред следните месец дена, Милан игра со Јуве, па за 3 дена со нас, Рома исто има згуснат распоред, значи се е оставено на Интер, самите си одлучуваме дали ќе играме ЛШ или не.

Прво и основно не велам дека мора да се купува за да се одвојува се' наеднаш, доволно е да си го вратиме изгубениот углед и реноме, пошо важиме за смешка од екипа, а тоа многу ме тишти. Треба повторно нашето име да асоцира на гигант, да сее страв и да влече респект.

Второ, кога реков изнакупија доволни ми се само Ибра и Силва, тука имаш напаѓач и дефанзивец од топ 5.
Не мора да освојат ЛШ за да ги споредам со Реал и Барса, и онака имаат сериозно квалитетен тим и кадарен за високи достигнувања.

И како трето не можам ништо поконкретно да кажам за изминатово лето, сезоната сѐ уште трае и не е завршена, али без разлика на сѐ за мене е доволно и тоа што ги џитнаа префорсираните Марио и Кондо за да кажам сексесфул трансфер период! :D

Прегледај го приврзокот 187700
Еве ја сликата, Интер е само 200 милиони позади Реал и Барса, па добро не е многу што кур. :ROFLMAO::ROFLMAO: И тоа пази последниве година и кусур се баш зголемени овие бројки во корист на Интер ради Сунинг, односно Интер доста навивачи доби во Азија, инаку пред да дојдат они уште појадно стоевме на ова поле. Само џабе се мачам да објаснувам, а први ќе бидат Берзекер и компанија да замараат овде ако се бориме за титула или ако освојуваме.

Ова со следбенициве е само еден мал сегмент од целата приказна на заостанување на тимовите.
Но еве, спомнувајќи ги ПСЖ, Сити, Челзи и тн и тн, ме испровоцира да се надоврзам.
Што курац бе се тие индикатори од социјалните мрежи, бустаат followers на циганарија и правење reality show од фудбалерите, ама воопшто не ми е показател и некој "комплекс" колку сме позади Барса и Реал. Кога глеаш какви сељачишта бе брат се најследени по социјалните мрежи.
Еве пази колку критики трпат фудбалерите ради самите социјални мрежи и експонираноста по истите... Погба, Нејмар ултра циганот. Тоа носи кеш, ама не и стриктно резултати. А искрено бордот на директорите не ги интересираат резултатите у облик на титули, туку финансискиот резултат.
Мене стварно не ми е јасно како можеа да го ПРЕСПИЈАТ целиот тој период на експанзија на фудбалот у интернет сферата. Пази еј милан и интер, имаат историја бе... дозволија мочани вчерашни клубови ко Тотенхем, Сити, Челзи, Атлетико и такви некои да ги престигнат и да се светлосни години напред.

Тие клубови години и години исповложија (и Реал тука да се спомене) за да го изградат клубот на само-финансирачко ниво како компанија и бренд, значи самиот клуб да си генерира профити и да си вложува у трансфери стадиони и што уште не. Интер и Милан се дааааааааалеку од таков модел. Видовме последниве години колку овие клубови можат да се одржуваат сами од себе - доволно за 6/7 место у мизерна серие а.
Јувентус е чекор зад овие, а имаат свој стадион и мора да продаваат секое лето помалку од што инкасирале на продажба (пример ќе инкасираат 100че а ќе вложат 90, лупам!). Сеа касно е со ффп откако е воспоставено да се етаблираме као клубови, паклено тешко и многу време е потребно.
Многу е потешко денес таков модел да изградиш и да исфураш со ффп. А мора да помине период на претерано вложување додека да се етаблираат, и тоа е факт, или па да очекуваш Диего Симеоне потфат, што се дешава еднаш у 500 години.
Тоа правило ффп ефективно почна да се применува 2013 па може да се каже и 2014, а до тогаш миланските клубови функционираа по моделот на Морати и Берлускони, у време кога требаше да се етаблираат ко брендови и да се откорнат од вложување, до тоа време реал лупаше и буткаше трансфер рекорди секој трансфер период, сити и челзи неам зборови.
Друг фактор е лигата, стварно е катастрофа спадната. Тој фактор дополнително би го оспорил и ќе го оспорува враќањето на Милан и Интер.
И што кур еве Интер/Милан ќе влезат у ЛШ? Ќе купат 2 играча од по 20-25 милиони, Интер ќе земе некој просек за лев/десен бек и тоа ќе биде. И како такви, Интер/Милан ќе се паднат у група со да речеме (ЛУПАМ) Баерн, Атлетико и некои од русите.... ЌЕ ИСПАДНАТ пер. Треба да им се погоди некоја убер лесна група за да очекуваат пролаз понатаму. Најреално да збориме.
И не само тоа, туку евентуалната борба и посветеност за ЛШ може и те како да ги поремети сметките у лигата и тоа ќе значи шиткање мизерни резултати у првенството.
Дури сеа стануваме свесни колку тоа ни ги уназадија клубовите пријателчињата од детството - Морати и Берлускони.

Ве боле курот за Интер туку битно ви е егото да си го полните и да си ги прчите носевите за на крајот да биде "ви реков ЈАС вака/нака хехе".
Литоштија невидена.

И што кур еве Интер/Милан ќе влезат у ЛШ? Ќе купат 2 играча од по 20-25 милиони, Интер ќе земе некој просек за лев/десен бек и тоа ќе биде. И како такви, Интер/Милан ќе се паднат у група со да речеме (ЛУПАМ) Баерн, Атлетико и некои од русите.... ЌЕ ИСПАДНАТ пер. Треба да им се погоди некоја убер лесна група за да очекуваат пролаз понатаму. Најреално да збориме.
И не само тоа, туку евентуалната борба и посветеност за ЛШ може и те како да ги поремети сметките у лигата и тоа ќе значи шиткање мизерни резултати у првенството.
Дури сеа стануваме свесни колку тоа ни ги уназадија клубовите пријателчињата од детството - Морати и Берлускони.
1. Драстично зголемување на финансиите
2. Зголемување/враќање на популарноста
3. Магнет за подобрите играчи
4. Напредување на екипата со тоа што ќе игра со квалитетни екипи

Овие четири точки беа за болдот, иако има веројатно уште причини али мислам дека доволно се и овие. Сеа за останатиот дел од постот..., Интер има убава основа за силен тим за 2-3 години, јас не гледам ко тебе на работите, односно дека ако влезат ЛШ одма ќе испаднат. Како што реков погоре, со самото играње во ЛШ клубот јакнее финансиски и станува магнет за подобри играчи, полесно е да убедиш играч ако тимот ти игра ЛШ, тоа сите го знаеме, така да со евентуалното влегување во ЛШ тимот и адекватно ќе се засили, секако дека нема со Дамбо да идат на мегдан против најсилните тимови во Европа.

Мислам, да не ме сфатиш погрешно али излишно е да се дискутира дали треба или не треба да играат миланскиве гиганти ЛШ, а и општо било која екипа. Нема шанси тоа да е лошо за некој тим, никој не видел зијан од играње во ЛШ па макар и 0-6 скор имал во групната фаза. :)

Инаку да, во мизерлукот на Интер и Милан доста улога има и слабоста на лигата, како што реков погоре ВБА зема повеќе пари за ТВ права од Интер па сеа вие видете до каде е работата дојдена. :D

Ova im e prva godina na suning so inter, odnosno prva godina kade od start na sezona se tuka, ne mozam da im ja racunam lanskata zasto sve se oficijalizirase na kraj od letoto, i doprva pocnaa oni da gi vlecat glavnite konci u inter zasto togas ja dobija sopstvenosta u klubov i stanaa mnozinski sopstvenici.
Sto napravi Morati u pogled na uspesite so timov u negovata prva sezona, ili vtora, ili treta, ili cetvrta, ili petta ... ?
Sto napravi anjeli otkako stanaa pretsedatel na Juve, so del neri ?

Treba da im se ostavi prostor na suning, brojkite ne lazat, klubot zastana finansiski na noze toa e fakt, vo momentov se na pozicija koja vodi vo Liga na Sampioni, ova ko za pocetok e dobar start, ke bide odlicen ako uspeat u prvi 4 da se plasiraat ovaa sezona, odnosno, ke se postavi potrebnata osnova za da klubov dobie znacitelen progres od narednata godina, so plasman vo LS.

Veke e dogovoren transferot na eden od najgolemite talenti sto igraat u argentinsko prvenstvo i istiot e dogovoren pred ponudata na dortmund od 32m evra koja kasno bese dostavena ( a e pogolema od onaa na inter ), kanselo isto ke bide zadrzan, skriniar e tuka, nov dogovor se sprema za ikardi, toa se sve iminja koi mozat da bidat idni nositeli i glaven kostur na ekipata, ikardi veke e, a i skriniar poleka prerasnuva u lider na timov, iako kratko vreme e tuka.
Taka da cekor po cekor, dobiva na serioznost nivniot proekt za jak inter u idnina, ne moze preku nokj da se smenat rabotite neznam kao toa ne vi e jasno, nikoj vo takvo nesto ne uspeal vo vakva liga, arapite koga dojdoa u siti znaete kolku cekaa za uspeh i titula ? Ne e ova francusko prvenstvo, tuka patot do uspehot e 10 pati potezok pogotovo ako klubot sto si go prevzemal e vo ocajna finansiska situacija, istoto e u anglija na primer. Parite ne znacat i uspeh, vsusnost inter toa kako klub go ima definiriano ( ili milan letovo ), ima i milion drugi raboti pozadi golemata zavesa koi obicniot fan ne se ni zamara da gi vidi, a vsusnost se kluc za uspehot.[DOUBLEPOST=1521720646][/DOUBLEPOST]@jamey jasta
Druze, roma bea u grupa so atletiko madrid i celzi, momentalno se u 1/4 finale vo LS, a letovo poise oslabnaa otkolku sto ojacaa, taka da ne mozes so sigurnost da tvrdis kako bi se odnesuvale inter ili milan tamu, niti pak znaes kogo ke kupat primer inter u situacija sekoja godina da imaat nad 60m evra prihodi samo radi igranjeto vo LS, a treba da zemes u predvid deka i drugite prihodi ke im ripnat pod difolt so igranjeto u LS.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom