Фан Клуб: Интер

Биди сериозен малце бе,вакви пенали на работ од шеснаесетникот со грбот свртен од голот со 3-4 противнички играчи во близина никој нема да ти свирни..ова е буквална кражба од судиите..срамота

Точно, само сакав да ти кажам дека и ние таков пенал добивме. И двете не се пенал.

ТОАААААААААААААААА КАКВА БОМБААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААДГХФЈГСКХДЛЈФТРЅИУЕТЊТЕЉРФСДГБХФСНГЈДХКЛЈФ;ХМБНВЏЦБЗГДХСЅРУТЈДГМЦБ В

Точно, само сакав да ти кажам дека и ние таков пенал добивме. И двете не се пенал.

Јас се сложив со тоа дека имавме буквално подарен пенал против Болоња ама немораше сега на ваков педерски начин да ни биди вратено,ова беше трагикомично како тие што се ВАР судиите да ја имаат пишано гг или 3+..не е можно она пенал да го свирни нормален судија..резил

abe kakov penal nisto ne mu naprai handa na ovoj, apsolutno nisto, plus golman e, se frli po topka ja utna, ne ni go zakaci cerci nit nisto ovoj padna bezveze mislam deka ne ni barase on penal, drugive se bunea.
Inace odlicna reakcija moram da priznaam, bez panicenje bez nisto, znaev deka ke daat gol posle kornerov so ogled deka na kandreva udarot idese metro pokraj gol, a golmanov ja odbi u korna, obicno vakvite intervencii se kaznuvaat.

Страва гол на Перо, браво. Ајмо скудето 17-18 гет да фак аут оф мај фејс!!!

Aрно што покажаа карактер и пак ја добија утакмицата иначе ова ќе беше тежок судиски преседан со најсмешно поклонет пенал за оваа сезона..срамно е ова што го прават со ВАр технологијата каде не е регулирано ништо во врска со пеналите и грубите контакти..хипотетички доколку Интер постигнеше гол во контра или имаше ситуација каде што играч на Верона треба да заработи чист црвен картон(игра со рака при празен гол или вулгарен старт) што ќе решеа тогаш стручњаците и главниот судија?..мизерии белосветски

teska pobeda, ali zasluzena, verona osven penalot koj im go poklonija nemaa sansa asalna za gol, ali greskata bese kaj nas, na start na vtoro do penalot ni se otvori prostor za gol, ne bea seriozni, sutiraa se glupiraa se smeea, trebase da ja ubieme togas utakmicata, a i primetiv u vtoro otkako ke padnat kondiciski ne postojat na teren, sto ne e slucaj so juve na primer ili napoli pogotovo, oni isto ne rotiraat ist tim igraat a i se del od LS.
Reakcijata posle primeniot gol bese top, u vistinski moment dadoa gol zasto evidentno bese deka posle 70ta izumrea.

Nema veze, jos jedna u nizu, ovie verona najok mi izgledaat od ovie dole sto se borat za opstanok, duri i cudno mi e kako so ovie igraci tolku loso se plasirani ali mislam deka ke opstanat sezonava. Za navivacite nivni sta reci, dosta pesni imaat zemeno od englezite, ko na nivni stadion da se igra utakmicava, top atmosfera.

Спалети очигледно е дека го спрема тимов и најверојатно овој е таа почетна 11ка што смета дека е најкомпатибилна со неговата филозофија, чим е така и плус тоа што среќата не послужи неколку пати годинава да се искористи за да се уходаат и резервиве, значи кога ќе влези некој директна замена за валеро или весино одма се губи кохезија на играта а од друга страна оваа екипа нема шанси да издржи цело време да игра недела за недела, тие после 70 мин почнуваат да губат снага и сме многу ранливи.
после 70 минута сме како во манчини ера, дефазивно и со максимално залагање на штоперите. кондо заеба работа што замина ќе можеше наместо гаљардини да влегува и да носи свежина во екипата. Брозо иако е трупец можи да се снајди на повеќе позиции.
Нагатомо концентриран си ја брка некако работава во одбрана али тотално безкорисен во напад, ама Перишиќ апсолутно нема никаква поддршка, овие од десна страна некако проигруваат разигруваат, спамираат центаршутеви а од лева страна мртвила
идемо даље.
giphy.gif

Далберт немора да игра,догодина нов лев бек за 30 милиони и да се надеваме дека ќе се погоди..Ди Амброзио е вечен по десната страна,белиот Мајкон

Срамен пенал им свирнаа, ќе умрев од мака ако ни скратеа бодови ради тој смрден пенал. Генерално лоша утакмица за нас, повторно ракосано издание како против Кротоне, Беневенто и Џенова, али битно е дека нижиме победи и немаме пораз до сега. Спалети под итно мора да изротира малце, Марио или Броц у прв тим на сметка на Валеро/Весино, а исто и еден од Далберт и Кансело да стартува.

Јасно е дека Спалети не негува ротација на играчите, и тоа според мене е супер.
Ротација се прави кога немаш резултати, и се обидуваш да ја пронајдеш хемијата што ќе ти донесе добри резултати, а според нашите резултати Спалети веќе ја пронајшол добитната комбинација, нема што да прави ротација кога нема потреба од такво нешто.

Мене ова сезона Марио со ништо ме нема убедено дека е подобар од Валеро например... или па Брозо дека е подобар од Галјардини или Весино. Кансело според прикажаното далеку е од Кандрева моментално.

Така да изборот на играчите е супер, ги става во игра најдобрите што ги има на располагање.

Дефинитивно најглупиот пенал што јас сум го видел. Комедија беше ова, ја прво мислев дека прегледува дали Ханданович играл со рака надвор од шеснаесетник, овој истрча и пенал свирна. :pos: Многу глупа одлука, можда тоа што ја имаат достапна технологијава ги прави судиите поисплашени, бидејќи немаат изговор дека некоја ситуација била спорна и тешка за проценка, со оглед на тоа што ја имаат технологијава, па свират секакви глупости за секој случај. Ќе најдеш некаков контакт и терај.

Како и да е, подобар тим беа и покажаа победнички менталитет со вториот гол. Само ќе мора Спалети на долг рок да размислува за позициите на Д'амбросио и Нагатомо. Не играат лошо, ама квалитетот е тој, и да играат на највисоко ниво остануваат liability за тимот.
Она што мене најмногу ми се допаѓа е еволуцијата на Икарди. Не знам дали и друг приметува, ама играта му станува многу покомплетна, дури и технички изгледа многу напреднат, се враќа поназад, учествува во нападите. Ова само ќе го направи многу поопасен, прераснува во светска класа напаѓач. Браво за типот, очигледно сака да работи, да се подобрува, да си ги пегла недостатоците. Тоа е менталитет на човек што успева во оваа професија.

Naredna so Torino treba Cancelo da startuva namesto Dambrosio. Se gleda toa deka Cancelo e slab vo odbrana ama barem ke vidime kako ke izigra ofanzivno so Candreva po desna strana. Valero treba da se vadi nakaj 60-65 minuta... igra fenomenalno na poslednite nekolku utakmici ama mislam nema sila za poveke od toa.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom