Фан Клуб: Интер

Изгледа не ти се јасни малце работите, не ми се ни мене скроз ама ај ќе пробам.
Интер до 1 јули треба во УЕФА да оправда приход од некои 50+ милиони евра, после може да потроши колку сака, не играме во Европа. Не знам зашто толкава паника, уште ни тренер нема официјално, играчи за 2 недели може да се купат.
Па добро бе џонтра,знаеш ли зошто треба да пријави толку?
Затоа што лани пукнаа 75 милиони за габивол и жоаомарио,односно ги фрлија у вода.И тоа е кривица само на оризарите и никој друг.Занети и аусилио биле скептици околу тие трансфери.

Друго - нели сунинг може светот да го купи [emoji4] .Зошто не најде друг начин (спонзорство,откупување име на соблекувална или што ти ја знам ја) да вбризга 50 милиони во касичката?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Па добро бе џонтра,знаеш ли зошто треба да пријави толку?
Затоа што лани пукнаа 75 милиони за габивол и жоаомарио,односно ги фрлија у вода.И тоа е кривица само на оризарите и никој друг.Занети и аусилио биле скептици околу тие трансфери.

Друго - нели сунинг може светот да го купи [emoji4] .Зошто не најде друг начин (спонзорство,откупување име на соблекувална или што ти ја знам ја) да вбризга 50 милиони во касичката?

Не знам како тоа се фрлени парите у вода за Жоао Марио кога за прва сезона се покажа како супер играч за Барбоса се слагам до негде иако не доби шанса да игра, може во иднина ќе се покажат како супер инвестиција тие 30 милиони евра што беа платени за него.

За другото, од кај знаеш дека кинезите преку спонзорства не намалиле дел од долгот? Зимово го откупија тренинг центарот односно влегоа како спонзори, мислам дека 15 милиони евра идат во приходи од ова. 1 година се во клубов, ова треба да им е прво целосно лето кај што треба да покажат дел од намерите за Интер, ништо чудно и да се прекине договорот со Пирели и Сунинг да биде главен спонзор.

Што толку дигаш паника за Перишиќ не знам, 52 милиони евра се премногу за него и ваква прилика никад нема да имаме, ме мрзи да барам ама мислам дека ќе биде најскапа продажба во историјата на клубот (чист кеш, настрана дилот со Ибра и Ето). Замена негова ќе се донесе у секој случај.

Лани Икарди го продававте за 60 милиони а сеа ќе одбивате 52 мил за Перишиќ ебате менаџерите. :D

Кинезите откако дојдоа едина грешка им е Пиоли, ако уопште може да се нарече грешка затоа што беше изнудено решение на сред сезона. Ги купија Барбоса, Марио и Гаљардини, средија дел од долговите, барем според пишувањата по медиумите, го донесоа Сабатини уште во април, еве и тренер изгледа ќе се назначи деновиве, така да не може да им се замерува за времето додека се во клубов, а тоа е нецела година.

Од засилувањава што ги споменав, две се покажаа ко одлични, а третиот не ни доби шанса.

Кинезите откако дојдоа едина грешка им е Пиоли, ако уопште може да се нарече грешка затоа што беше изнудено решение на сред сезона. Ги купија Барбоса, Марио и Гаљардини, средија дел од долговите, барем според пишувањата по медиумите, го донесоа Сабатини уште во април, еве и тренер изгледа ќе се назначи деновиве, така да не може да им се замерува за времето додека се во клубов, а тоа е нецела година.

Од засилувањава што ги споменав, две се покажаа ко одлични, а третиот не ни доби шанса.

А зошто?

Не знам како тоа се фрлени парите у вода за Жоао Марио кога за прва сезона се покажа како супер играч за Барбоса се слагам до негде иако не доби шанса да игра, може во иднина ќе се покажат како супер инвестиција тие 30 милиони евра што беа платени за него.

За другото, од кај знаеш дека кинезите преку спонзорства не намалиле дел од долгот? Зимово го откупија тренинг центарот односно влегоа како спонзори, мислам дека 15 милиони евра идат во приходи од ова. 1 година се во клубов, ова треба да им е прво целосно лето кај што треба да покажат дел од намерите за Интер, ништо чудно и да се прекине договорот со Пирели и Сунинг да биде главен спонзор.

Што толку дигаш паника за Перишиќ не знам, 52 милиони евра се премногу за него и ваква прилика никад нема да имаме, ме мрзи да барам ама мислам дека ќе биде најскапа продажба во историјата на клубот (чист кеш, настрана дилот со Ибра и Ето). Замена негова ќе се донесе у секој случај.

Лани Икарди го продававте за 60 милиони а сеа ќе одбивате 52 мил за Перишиќ ебате менаџерите. :D
Шо покажал бе жоаомарио?
Ај еве јас не разбирам,ама сите и португалски и талјански весници и медиуми го прогласија неговиот учинок за фејл за минатава сезона.Имаше и статии дека му е најлошата сезона во цела кариера.
И ти си свесен за ова ама дали тоа што е платен толку пари па по автоматизам мора да играл јако или дека е европски шампион,па овие 2 моменти те заслепуваат или си инаетчија по природа.Друго нема [emoji4]
Дечкото е утка во интер,како што беше и кондо,а ви требаа 2години за да признаете [emoji4]
За икарди си ме промаршил,никад не сум рекол дека треба да се продаде за 60 или било колку милиони од иста причина за која нејкам да го дадеме перо - едноставно нема адекватна замена за тие пари на пзарот у моментов.

Шо покажал бе жоаомарио?
Ај еве јас не разбирам,ама сите и португалски и талјански весници и медиуми го прогласија неговиот учинок за фејл за минатава сезона.Имаше и статии дека му е најлошата сезона во цела кариера.
И ти си свесен за ова ама дали тоа што е платен толку пари па по автоматизам мора да играл јако или дека е европски шампион,па овие 2 моменти те заслепуваат или си инаетчија по природа.Друго нема [emoji4]
Дечкото е утка во интер,како што беше и кондо,а ви требаа 2години за да признаете [emoji4]
За икарди си ме промаршил,никад не сум рекол дека треба да се продаде за 60 или било колку милиони од иста причина за која нејкам да го дадеме перо - едноставно нема адекватна замена за тие пари на пзарот у моментов.

Дај по 3 италијански и португалски весници да видиме како тоа му е најслаба сезона у кариера и прогласен за феил.

Ти зашто мислиш дека е феил и не покажал ништо?

Дај по 3 италијански и португалски весници да видиме како тоа му е најслаба сезона у кариера и прогласен за феил.

Ти зашто мислиш дека е феил и не покажал ништо?

А според тебе што е тоа што покажува дека покажал нешто? Во топ 5 асистенти/голгетери беше? Индиректно влијаеше за да се пласираме во топ 3? Или па неколку добри додавања и дриблинзи во цела сезона? Не ме јеби брат!

Не знам стварно, според мене нема логика да платам некого 30+ милиони и да не му дадам шанса барем на 5-6 мечеви, ама кој сум јас нели, можеби има и друга страна приказн

Последно уредено:
Не знам стварно, според мене нема логика да платам некого 30+ милиони и да не му дадам шанса барем на 5-6 мечеви, ама кој сум јас нели, можеби има и друга страна приказн

Не знам стварно, и мене не ми е јасно. 30+ милиони за еден играч и истиот да не добие шанса барем на 5-6 натпревари ми е тотален апсурд. Ама кој сум јас, можеби има и друга страна приказната која никогаш нема да ја дознаеме. Се надевам нема вакви глупости да прават во иднина.
Пологично објаснување од тоа дека не се докажал на тренинзи или дисциплински не бил на ниво, немам.

А според тебе што е тоа што покажува дека покажал нешто? Во топ 5 асистенти/голгетери беше? Индиректно влијаеше за да се пласираме во топ 3? Или па неколку добри додавања и дриблинзи во цела сезона? Не ме јеби брат!
Па да. :D

Икарди е прв со 24 гола и 8 асистенции.
Перишиќ 11 гола и 8 асистенции.
Кандрева 6 гола и 10 асистенции.
Едер 8 гола и 4 асистенции.
Банега 6 гола и 6 асистенции.
Марио 3 гола и 5 асистенции.
и Брозовиќ 4 гола и 2 асистенции.

Нема врска статистика, на терен се гледа што игра и стварно не знам по кои параметри е феил за вас и за португалските и италијанските весници. За прва сезона во нов клуб кај што се сменија 3 тренери за 9 месеци и тимот заврши на 8 место Марио си одигра сосема солидна сезона, далеку од феил, далеку од нешто уау.

Пологично објаснување од тоа дека не се докажал на тренинзи или дисциплински не бил на ниво, немам.
Кинезите се криви за ова?

Па да. :D

Икарди е прв со 24 гола и 8 асистенции.
Перишиќ 11 гола и 8 асистенции.
Кандрева 6 гола и 10 асистенции.
Едер 8 гола и 4 асистенции.
Банега 6 гола и 6 асистенции.
Марио 3 гола и 5 асистенции.
и Брозовиќ 4 гола и 2 асистенции.

Нема врска статистика, на терен се гледа што игра и стварно не знам по кои параметри е феил за вас и за португалските и италијанските весници. За прва сезона во нов клуб кај што се сменија 3 тренери за 9 месеци и тимот заврши на 8 место Марио си одигра сосема солидна сезона, далеку од феил, далеку од нешто уау.

Не мислев на ниво на клуб, туку на ниво на цела лига (Серија), пологично е нели? Но и еве според твојава статистика пак не е во топ 5 :P

Или ајде еве ти кажи, по кои параметри според тебе одигра солидна сезона? Значи пак како што реков, неколку добри додавања и дриблинзи и дец ол. [DOUBLEPOST=1496407685][/DOUBLEPOST]
Кинезите се криви за ова?

Не, Барбоса!

Последно уредено:
Не мислев на ниво на клуб, туку на ниво на цела лига (Серија), пологично е нели? Но и еве според твојава статистика пак не е во топ 5 :P

Или ајде еве ти кажи, по кои параметри според тебе одигра солидна сезона? Значи пак како што реков, неколку добри додавања и дриблинзи и дец ол. [DOUBLEPOST=1496407685][/DOUBLEPOST]

Не, Барбоса!
Е на куров сеа па и ти. :D Добро игра бе као да ти кажам, сигурен е со топка, добро разигрува, активен е.. едина замерка ми е што треба да поработи на зицерите пошто сезонава имаше сигурно едно 5 чисти шанси што беше потешко да се промашат. Истотака треба да поработи и на шутот од надвор. Со Банега и Гаљардини ни се најдобри везни играчи и во иднина сигурно ќе ни користи многу, само да се консолидира екипава. Гарантирам.

А за Барбоса и јас сум на тоа мислење, ако стварно си играл курташак на тренинзи и се курчел ондак си е крив самиот а не кинезите што потрошија пари на него, иако сеуште стојам на ставот дека требаше да добие многу поголема шанса. На тренинзи може да се заебава колку сака се додека на терен дава голови и користи на екипата. Роналдо на времето пијан доаѓал на тренинзи и не тренирал па на утакмици матер ебаваше. :D

Плус Банега за беспари. Дил оф д сенчури.

И Кондогбија оваа сезона ја подигна играта значително. Е сега не е тип на играч како Наиголан или Хамшиќ да шиба голови и лесно е неговиот придонес да помине незабележано. Може он и многу подобро пошто се гледа дека има потези и техника ама му фали менторство и добри соиграчи околу него. Несакам да го продадеме Кондогбија, сакам да видам што може под водство на вистински тренер. Истото го мислам и за Жоао Марио и Габриел Барбоса.

Дури и просек како Дамбросио (од кој неможе да очекуваме чуда на терен) би биле корисни во добар систем со добар тренер ама затоа пак левата страна сега без Перишич ни е апла патетика. Може и десно да се појачаме нормално, но приоритет треба да ни е левата страна и одбраната а да се донесе и уште еден врвен напаѓач.

Брозович не е лош играч и може да биде корисен кога е мотивиран и заинтересиран но мислам дека е добра прилика да заработиме на него, плус нема место за толку многу играчи од среден ред.

Нагатомо, Медел, Биабијани, Медел и сличните може да си одат. Паласио си заминува што е ОК пошто одамна е вон форма ама секогаш го давал својот максимум и никогаш не јадел гомна по медиуми, многу доблесен играч. Го почитувам!

За Едер немам некое финално мислење пошто сите 3 тренера не знаеја да го искористат правилно. Би можел да биде добра опција да влегува од клупа.

:D:D
18814401_1433406426746783_764262863783625743_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom