Хамес пред да беше земен од Реал беше проценет на 30 мил. фунти, Реал го натплати и го купи за 50, Пасторе беше ценет на негде околу 20 - беше земен за 40, а 25 мил фунти за Мангала од Порто не изгледаа нереално од Сити, проблемот е што потфрли како дефанзивец.
Моментално Икарди е на некоја груба проценка
околу 35 милиони фунти. Нормално, со натплаќање се над 50 милиони фунти би било добар бизнис за Интер.. Вајсмилер испаѓа да е во право.
Ја не знам од кај ги вадиш цифриве пошо Хамес беше земен за 80 милиони, Мангала 40 и кусур, Пасторе околу 50. Ова ако не е ЕКСТРА УЛТРА МЕГА ГИГА преплаќање на фудбалери ондак не знам што е. Сеа ја ти зборам у евра, ти ваљда сакаш да ублажиш па ми пишуваш во фунти.

Исто и Марсијал, 60 и кусур мислам го земаа, а за сите овие Икарди е ГОСПОД што се тиче статистика и индивидуални постигнувања. Веќе доста време Икарди е прв играч на Интер, а многу е млад така да за мене 50 милиони се како да го дале поклон на некој, се испод 100ка е лудило за Икарди. Кога можат за свиња ко Игуаин да се фрлат 90 милиони, може и за Икарди 100+.[DOUBLEPOST=1482659564][/DOUBLEPOST]
Околу делот со слабиот маркетинг на Интер, затоа брат ја викам дека е лудост да се даде за 40-50 милиони, а познавајќи ги нашиве можно е таква гомнарија да направат...
Околу другото, те сфаќам што сакаш да кажеш ама си и малце контрадикторен. Велиш Икарди е ограничен, не е дриблер нешо ау, океј ти стои констатацијата, ама Игуаин? 90 милиони? Што Игуаин повеќе знае од Икарди еве речи ми? Нит е дриблер нит е нешто посебно, класичен гол играч. А Икарди рецимо е слично на ова со тоа што многу работи на теренот и во дефанзива за разлика од прасето.
Исто така викаш ќе дојде од раштиман клуб кур се тресе, а Пасторе рецимо од каде дојде во ПСЖ? Од ебениот Палермо кој менува секоја недела тренери. Исто има и уште мал милион примери, ме сфаќаш што сакам да кажам ваљда... Ме нервира клубов што не си ги цени доволно играчите, абе само од Балотели извадивме добри пари у задњиве 6-7 години, а си отидоа еден куп од таа шампионска генерација. Од Снајдер нула, ДНО, од Мота исто, од Самуел исто (ај овој веќе у години беше влезен), од Камби исто, од Ето недоволно, од Ковачич исто слабо според мене... Сите овие да играа у Челзи рецимо или Атлетико или Сити/Јунајтед ќе им извадеа ненормални суми за трансфери, нарочито на Снајдер, Ето и Кова, али тука е ретардираниот Интер па части со играчи.
Затоа и не сакам, доколку си иде секако, да отиде Икарди за некоја смешна сума, ако веќе решиле да го даваат извади му 100ка и аукурац среди си екипа со тие пари. Мада ја не сакам Икарди никад да си иде, мојот човек Мауро!