Фан Клуб: Интер

како тоа ужи?..што по демоните е тоа ужи?..слободно нека влези и во најглупите постови во деценијата мене нема да ми смета..едноставно си го кажав односно си го напишав моето мислење и ако не ти чини тогаш слободно реплицирај соодветно наместо да глумиш ироничност и индиректно да вреѓаш..

Кој напиша за Љаич и Јоевтич?..ти свесен си дека ако во случајот се квалификуваме за ЛШ догодина Тохир треба 40 милиони евра да плати за да ги задржи Перишич,Љаич,Јоветич и сите останати засилувања кои пристигнаа летово?..од кај ќе ги откопа тие пари?..не дека јас сум сметководител и се разбирам којзнае колку ама логично е дека следен за продажба е Икарди и во случајот ако Муриљо игра одлично до крајот на сезоната и некој искешира убава сума за него(со оглед дека сеуште е млад) тогаш верувај Тохир и управата нема многу да размислуваат..

Тие Ковачич го продадоа што цел интерашки свет го молеа да не го прави тоа па дури и петиции SaveKova се правеа и протести имаше па за Икарди и Муриљо ќе му ја мислат....

Да не навраќам сега назад кога го шитнаа Ковачич како тоа сите пцуевте и пишувавте дека нема да ги гледате Интер оваа сезона,дека сте разочарани,се трескавте од земја и не знам што...

Кој кур фактор е Ковачич на крај краева?..па и Икарди?..што има изиграно досега тој вашиот мега талент во Реал Мадрид или во досегашната негова кариера за да се молиме на него?..тоа дека е млад и талентиран не ветува ништо бидејќи се зависи од тоа како ќе се развива а Ковачич реално на три сменети тренери непокажа ништо ..
Ужи е интересен србизам за потесен,помал.Стојам на тоа дека у први 3 поста може да влезе без никаков проблем.
Друго - за Ковачич си нашол погрешна црква да се крстиш!Кур не ми мрдна што го дадоа,расчепкај низ постовите од крајот на август ќе видиш ;-)
Сеа за муриљо - дај жити се преиспитај се уште еднаш!Па уште 30 милиона,у денешно време у кое ловрен е толку платен...
Абе незнам ни зашто те цитирав,валда дека се изнервирав баајги од самата помисла дека би го продале.А па уште деклариран интераш да го посака тоа...
Мада од стално си имал ти благо кажано, чудни ставови

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Моментално во одбраната не треба да се чепка, ни да се додава ни да се одзема. Да се додава нема потреба, а да се одзема е криминал.

А бек можи, да!

Ужи е интересен србизам за потесен,помал.Стојам на тоа дека у први 3 поста може да влезе без никаков проблем.
Друго - за Ковачич си нашол погрешна црква да се крстиш!Кур не ми мрдна што го дадоа,расчепкај низ постовите од крајот на август ќе видиш ;-)
Сеа за муриљо - дај жити се преиспитај се уште еднаш!Па уште 30 милиона,у денешно време у кое ловрен е толку платен...
Абе незнам ни зашто те цитирав,валда дека се изнервирав баајги од самата помисла дека би го продале.А па уште деклариран интераш да го посака тоа...
Мада од стално си имал ти благо кажано, чудни ставови

Едноставно јас имам поинаква концепција за фудбалот и сметам дека би бил добар бизнис доколку Муриљо се шитни за над 30 милиони и со тие пари да се земи квалитетен офанзивец од рангот на Јоветич и Љаич бидеќи одбраната горе долу со друг поискусен играч можи да се закрпи а нападот и креирањето на акции од секогаш ни бил проблем како клуб па затоа сметам дека Муриљо ако продолжи со одличните игри ќе биди прв на тапет за продажба на лето заедно со Икарди кој впрочем е во лоша форма во овој момент ...

Разбирам дека одбраната е битна алка посебно во Италија,но во денешниот модерен фудбал факт е дека нападот е најдобра одбрана и ако сакаме редовно да настапуваме во ЛШ тогаш редно е да се засилиме квалитетно на офанзивната линија и да личиме на тим за висок дострел..

И не споредувај со играчи кои играат во Англија бидејќи таму трансфер пазарот е кренат до небо и сите играчи вредат три пати повеќе поради самата лига,парите од тв правата и спонзорите кои се вртат во Премиер лигата...[DOUBLEPOST=1449580503][/DOUBLEPOST]
Моментално во одбраната не треба да се чепка, ни да се додава ни да се одзема. Да се додава нема потреба, а да се одзема е криминал.

А бек можи, да!

Ако стигни понуда од 35 милиони за Муриљо на лето никој нема да ве праша дали треба да се одзема или да се додава..

Ако стигни понуда од 35 милиони за Муриљо на лето никој нема да ве праша дали треба да се одзема или да се додава..

А то ДА!
Си прајме муабет само...

Одбраната си игра добро јас мислам, ни треба средина (ко Снајдер), тип со 43523 шеми во глата ко че е со топката. Можи грешам, не знам. :unsure:

А то ДА!
Си прајме муабет само...

Одбраната си игра добро јас мислам, ни треба средина (ко Снајдер), тип со 43523 шеми во глата ко че е со топката. Можи грешам, не знам. :unsure:

Поентата ми е дека одбраната горе долу лесно ќе се закрпи доколку се земи некој добар среден играч како што напиша ти(Банега на пример) или некој пробивен офанзивец на пример Фејгули или да го вратат Алварез :D

Поентата ми е дека одбраната горе долу лесно ќе се закрпи доколку се земи некој добар среден играч како што напиша ти(Банега на пример) или некој пробивен офанзивец на пример Фејгули или да го вратат Алварез :D
Види колку лесно ќе се закрпи одбрана кај комшиите и кај наполитанките[emoji6]
Ај првиве се ептен умрени,а наполи таа одбрана на крај ке ги кошта можеби и титула!Истото важи и за рома

Футуро капитано не мрда бе. Наше дете е, чисто сумњам дека ќе прифати трансфер у Реал Мадрид па колку и да звучи чудно тоа. Сто пати кажал дека гледа иднина во Интер, дека Кордоба му е идол и дека сака кариера како него.
Ако почнеме секое лето да праиме купи продај тогаш заборавете на сериозна екипа, трофеи и куротресини. Не смеат да се даваат играчите и чао, или нека плати 100 милиони и нека го носи.

Иначе Џони, ако се пласираме ЛШ автоматски лапаме 30тина милиони приход. Башка сите играчи се земени на рати, така да освен 10 милиони што треба да им се плати на Рома и нешто ситно на Галата за Телеш другото е све на рати и лесно може да се покрие со приходите од ЛШ, спонзорства и кур се тресе.

@Џони Вајсмилер
Другар тоа е твоја концепција за фудбалот, но каде бе со крпење на одбрана, каде??!

Во денешно време поготово во Италија каде се игра тактички фудбал нема што да бараш со закрпен дефанзивен ред, таков имавме ние со Ранокија и Хесус во претходните сезони, па самиот знаеш кај завршивме.

Јас да сум на местото на Манчини или Аусулио ќе барам уште сега квалитетна замена за Миранда, бидејќи човекот веќе наполни 31год.

Мене Мурило ми стана омилен играч, заедно со Медел, но секако дека во Интер може да се продаде секој играч, тие кога го продадоа Ковачиќ па и Шаќири после само 6 месеци, што остана за другите.

Kakva prodazba na Murilo be sto zboris dzoni, normalen li si, Ikardi e idealen za pravenje pari, voopsto nema ni da se oseti deka go nema, naprotiv, troduplo pojaki ke se, a denes da najdes defanzivec so istite predispozicii koi gi ima murilo malomorgen, bem ti klub so ambicii ko onie analogni za tim ko inter, ako po edna sezona se osloboduva vaka od vakvi igraci, aj za Kovacic do nekade gi razbirav, mega jaka ponuda, plus Mancini nemase voopsto doverba u nego, jebiga ...

Za Miranda imaat zamena vo momentov, alternativa, Ranokija, a tuka e i Juan, nego nekako go zaboravivme, 31 godina za defanzivec si e taman, oni do 34 gazat. Odbranata bi bila perfektna so eden ofanziven bek, po moznost desen ( grmeeehehe ), levo sum zadovolen kako pokriva Telles, a i Juan, pa i Dodo koj isto e zaboraven u momentov :). Ali desno, na mojata omilena pozicija, se mega slabi. :)

Работата е тоа што ако се најдат некои овци како Манчестер Јунајтед и Ливерпул што се полни со ќеш и даваат нереални суми за фудбалери да дадат добра понуда од 35 милиони евра за Муриљо верувам дека ќе биди добар дил и можат подоцна уште подобро да се искористат тие средства за засилување на екипата..

Сепак дискусијава неоди никаде со оглед дека се работи за моја лична претпоставка, а не некоја шпекулација иако има голема веројатност да се случи доколку екипата продолжи да реди добри резултати и Муриљо ѕверки перформанси..верувам дека ќе бидат први со Икарди на продажба посебно доколку има солидна сума како горенаведената

Ако го шитнеш Муриљо за 35 тогаш 30 ќе треба да потрошиш за да најдеш алтернативна замена, пошто ретко се наоѓа ваков зицер за 8 милиони.
Миранда има 31 година ама како што игра стоечки и без замарање, комотно уште 5-6 ќе игра. :P
У право е Сун дека ни треба десен бек а не неговите замисли со Бијабијани, Паласио, Медел, Муриљо, Карицо и Перишиќ.

Абе и јас сакам да остани вечно кај нас и да биди легенда ти реков ми рече,ама факт е дека денешниот фудбал функционира поинаку и мора клубот да извади пари од некаде за да продолжи нормално да функционира..со оглед на тоа дека Интер плати 8 милиони евра ,секоја сума од над 30 милиони верувам во иднина ќе биди прифатена бидејќи сепак се работи за дефанзивец кој полесно можи да се надомести отколку Јоветич и Љаич..

И Јувенташите се трескаа со Видал дека ќе остани вечно кај нив,царот ваков таков,легенда ќе станувал ..па и тие подклекнаа на парите и мораше да го продадат бидејќи немаше повторно да ги видат тие 40 милиони ако останеше уште некоја година кај нив..а Јувентус моментално е далеку во подобра финансиска состојба од Интер во секој сегмент..па рачунајте сега

Ќе најдеш ама истите пари што си ги земал ќе треба да ги реинвестираш. А за кој кур ти е таков луксуз кога имаш играчиште у екипа. Ако сакаш Интер да функционира купи продај и после да крпи со парите тогаш стварно не знам што да ти кажам.

Јувентус немаше да го шитне Видал ако овој сам не сакаше да си отиде, минатото лето одбија 60 од Манчестер пошто Видал сакаше да остане..

Дај бе банирајте го Џони... Уште не сме го виделе со капитенска лента, он го шитка... Абе спод 45 милиони за него не би ни требало да размислуваат, или некоја ултра добра замена као Ибра коа го дадовме (нема шанси да се повтори али ете).

Како се запна овој да го продава Муриљо гарант ќе остане уште 10 години во Интер, пошто до сеа сите требаше да не шлапанат сезонава со по 5-6 гола и да бидеме 10 место после 10 кола (според него).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom