Фан Клуб: Интер

А убаво пиша Ио Соно Интериста летоска, колку го мразам овој Интер не е свесен, ама има среќа што од друга страна па многу го сакам.

Ранокија ептен големо дрво и киксер е сезонава.

Клосе исто вака не реши, пак донекаде кривец Ранокија.

Гледајќи го мечот добив желба да напишам еден голем и опширен пост, затоа што за малку не повратив на трпезата. Да, на трпезата, е до толку сум ненормален, јадам и ги гледам бедниве на ТВ.

Мене една работа ич не ми е јасна, како може никој, ама баш никој од управа/тренери/играчи и слично да не примети дека Интер не игра фудбал, дека ова што го игра Интер е криминално, дека ова е тотален срам за еден голем тим како Интер? Како??? Го гледам мечот и ејакулирам ако Интер пројде половина, за шестнаесетник да не правиме муабет. Мечот го почнува со 8 дефанзивци, двајца играчи од средниот ред и еден полушпиц, или крило сеедно, па како очекува Аеродромецов дека ќе дадеме гол? Јас се сметам за обичен гледач и за не толку голем познавач на фудбалот, ама за оваков срам да приметам и не треба да сум стручњак. Слеп ли е Мацари бе, на што личи ова, на што личи оваа бљувотина од фудбал што ја игра Интер?

Сакам да почнам од фудбалерите, односно да дадам мислење за тоа кој заслужува, а кој не заслужува да го носи овој дрес. Моментално овој дрес заслужуваат да го носат: Хуан, Кампањаро, Алварез, Паласио, Гуарин, Ковачиќ и Хандановиќ, а останатите би ги пратил на Голи Оток, со сета должна почит кон одредени. Камбијасо у прва постава еј, и тоа најстандарден првотимец ни е, ми иде да се самоубијам кога ќе го видам. Само што почна мечот, он во првите 15 минути имаше повеќе грешки отколку тимот на Сасуоло во досегашниот тек од сезоната. Да би имал можност да ги соберам змејските кугли, прва работа што ќе посакам е Камбијасо да го снема од овој тим и да отиде 1000 километри подалеку од Милано. Значи не би побарал ни пари, ни среќа ни здравје, него би побарал Камби да се изгуби од овој тим.

Ранокија... Мислам дека сега е правиот момент да лета од тимот, дефинитивно најлошиот дефанзивец во целата екипа, вклучувајќи ја и младинската школа. Колку лошо се позиционира ни самиот не е свесен, погледнете само Клосе како и колку му избега при постигнувањето на голот. Нагатомо и Џонатан не ги коментирам, ме фаќа дијареа кога ќе им се спомнат имињата. Кузмановиќ како игра фудбал и самиот не знае, дали кога бил мал имал врски или татко му платил за да игра стварно не знам, ама по нормален пат не станал фудбалер у тоа сум сигурен.

Џиги, ах бе Џиги бе, да ти ебам тренерката аеродромска, грда фацо одвратна!!! 1-0 губиш а го ставаш Занети место Ранокија а? Брао бе, да ти ја изнаебам фацата зажарена, пијандуро кооперациска. Боље Карицо да го стаеше место Ранокија, поконкретни ќе бевме. Знаете што ми е многу жал? За Ковачиќ бе луѓе, красно дете се упропастува во оваа бедотија тука, ако може летоска да си замине нека го фаќа првиот воз и нека се спаси. Истото важи и за Гуарин, треба да е кретен да ги одбие Челзи ако му понудат договор.

Време е да сфатиме дека не не оправа ни Тохир, ни Бил Гејтс, едноставно треба 150 000 луѓе и функции да се променат во клубот за да тргне на подобро. А додека да се сменат тие работи и додека да тргне на подобро јас ќе можам да им раскажувам на моите внучиња како тимот за кој што навивам освоил Триплете во 2010 година, далечната 2010 година.

П.с. На Фифа почнав да играм со Интер и првичната формација е 3-5-2, абе откако сменив формација се искачив 5 места на табелата, а пред тоа губев од кој стигнам. Абе и на игрица не ја бива оваа формација, кој ја измисли бел ден да не види.

Коментар за утакмицава=умрени кучиња.:гомце:
Паласио игра подобро во одбрана од Ранокиа.
Мацари да умре со формацијата.
Тихомир да купи нешто,да заличиме на екипа.
И среќна нова година.:pos:

И ова индонезиецот скрзавец бил навремето се поврзуваја играчи со други екипи ИНТЕР ги земаше сега се само го поврзуваат ИНТЕР со играли и ги лапа некој друг. ОД 2010 година па наваму еден асолен трансфер немаат направено се некој доклакани играчи семаат и потоа оти немаа резултати е ке нема со кој со Кузманович, со Мудингај, со кој ке се гради тимот дај боже да се налути овај индонезиецот и да избрка се од клубот недоклакани играи и да пони да носи играчи од светска класа оти вака мав е планот.

Вчера, па штознам, една од најлоши утакмици што сум ги глеал на Интер, и тоа што ама стварно не можам да го сватам е следново, џигеров со Наполи играше стварно јак фудбал, да, не освојуваше големи трофеи али бар играа фудбал бре, мушки, до крај, гледа ли он Интер на што му личи ? Поготово вчера ...
Друга работа, ова му е прилика у кариера која никад нема да ја има пак, и што превзема ? Ништо ( ко и сите негови претходници до душа, иде со глава кроз ѕид ), тоа исто не би можел да го сватам, глеј оној шупакон Манчини кариера направи на грб на Интер, 23235 милиони евра заработи а е дупе од тренер, овој со ова ли се задоволува ? Ондак тоа доволно говори за него и неговиот карактер, ја незнам како уз една ваква прилика он вака се понаша и делува ко да не се ни труди да издејствува нешто ново у играва на тимов, апла е евидентно дека го прочитаа, а и кој не би прочитал формација ко оваа неговава, 5 4 1. Убаво реков бе по Милан, јалов е тој триумф, башка што а Милан си ги тепал а Ливорно исто му доаѓа, само ќе летне овој у облаци и уште толку ќе си удри потврда дека системот му е ок али судиите и немањето среќа си го прават своето, ете и вчера рикаше ради судиите а не гледа дека играта на тимот е бедна и дека таквиот пристап е тотално спротивен за клуб ко Интер и воопшто, тотално спротивен од барањата на модерниот фудбал.

Ја силна подршка му давав иако под дифолт за системи со тројца у одбрана имам негативно мислење, али апсурд би било и после ова да барам некое оправдување за Мацари, или нека прави драстични промени, почнувајќи од играње на уште еден напаѓач плус и Ковачич у прв тим ( и една фантазерска желба, да смени систем у одбрана на 4ца ) или нек се гони у три лепе. Едно време бев да остане тука 2 години, следниве месец дена ќе си го дефинирам овој став у случај да ја тера истава чкартна песна.

Тихо тргнете го на страна, Тихо тоа што го начека тука е права калакурница од секој можен аспект на клубов ( играчки кадар, тренерски кадар, технички кадар, финансии и тн и тн и тн ), ако мислите дека за месец дена у Јануар ќе се оправат работиве ондак шта речи :D, тука таква штета е напраена после триплетето, едноставно мора едно здраво, асално реформаторско лето да се издеси, за да клубов добие прогрес каков што заслужува.

@Syn
И сам знаеш дека системот со тројца позади нема да се смени така да спремај се за месец дена да пишеш пост во кој ќе посакаш Мацари да лета од клубов. :D

Не најозбилно не можам да сфатам како не приметуваат дека Интер личи на маалска екипа со оваа формација и со начинот на кој што игра...
Разбирам дека во Наполи добро му одеше, ама таму ги имаше Лавеци-Кавани-Ѕунига и позади нив Хамшик, а исто така во средината и Инлер. Тука ги има Камби, Џони, Нагатомо, Кузмановиќ и Занети во средината. Абе убаво си пишав, со 8 одбранбени игра пијандурава. Пропаст од екипа у пичку материн, таман мислев ќе тргне сезонава на малку подобро, ама изгледа ќе си истераме по стара песна.

Пишував за тоа дека Мацари дојде у тим кој реално не го составуваше, и дека нема играчи по мерак ама еве да се сетиме само со Мурињо и неговата фамозна 433, од засилувањата тоа лето, само Мунтари на крајот играше, Кварезма и Мансини кои беа доведени ко големи засилувања и играчи кои тебаа да бидат носители на играта покрај Ибра пропаднаа ко трансфери, а Мурињо целосно се адаптираше на калчо условите и Интер ко клуб само за да извади добри резултати, смени формација и тоа во период пред да гостуваат Јуве и тука уствари ја направија клучната серија која ги одлепи у битката за титула.

Мацари цело време говори за немање среќа, лошо судење и слично, константно истото, прво си викаш еј абе одвлекуе внимание зашто сите знаеме дека е класичен ванаби Мурињо у тој сегмент, али испаѓа дека бил сериозен, очигледно он не го гледа тоа што ние го гледаме пред малите екрани, не менува ништо, цело време игра со истиот состав и истата формација, формација идеална за помаливе екипи бидејќи Интер е многу дефанзивен така, затоа и почнаа мака да мачат со сите противници, ги прочитаа, што не беше случај на стартот од сезонава.

Реално со овој состав максимумот е битка за ЛШ, проблемот е што Мацари веќе одамна не го вади максималниот потенцијал на тимов, голема вина за тоа има и самиот систем кој го форсира а е апла неидеален за моменталниов тим, не ни има тим идеален за ова. Што порано се свести толку боље и за него и за Интер, али веќе одамна требаше да е свесен за ова, затоа и не сум голем оптимист дека нешто драстично ќе менува, до душа у моментов драстична промена е играње на Ковачич и напаѓач плус покрај Паласио, бар ова очекувам уште од Киево да е случај..

За почеток доволно е тоа, Кова у прв тим и плус напаѓач покрај Паласио. Пресреќен би бил доколку ова се деси, и тоа Кова да игра место Крилин, а напаѓачов место некој друг инвалид, рецимо Кузмановиќ. Одма тимот ќе добие поинаков лик, и ќе заиграме подобро, 1000000% сум сигурен у тоа. Па после и да губиме нема да ми биде криво, знам дека нема да го гледам Крилин како се мачи по теренот.

Абе каков пенал бараат нашиве? Пенал и црвен за Андре Дијас. o_O
Читам сеа и Милито бричи кур нешто, судиите го мразеле Интер.

Абе каков пенал бараат нашиве? Пенал и црвен за Андре Дијас. o_O
Читам сеа и Милито бричи кур нешто, судиите го мразеле Интер.

Ако почнат да се вадат на пенали и црвени картони и како тоа судиите го мразат Интер,нека се откажат од Серија А и воопшто нека не играат.Тоа го прават само мали тимчиња ко Таранто и Барлета,а овие педериве на терен ни се умараат како играат и дали тоа вродува со плод,кур им е двор им е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom