Фан Клуб: Интер

Ја изгубив и последната трошка почит за тоа старо дртало и за сите кловнови што се околу него, после оваа ГЛУПОСТ со Снајдер. Ебан циркуз.
Да не беше Интер поврзан до гуша со неговиот бизнис кој си го наследи од тато, искрена моја желба ќе беше да банкотира, ама онака да тресне од земја, заедно со сите лиглиња и опортунисти кои се влечат на него и целиот пр и маркетинг тим што го шминка низ годините за да изгледа дека господинот е мистер најс гај.
Па уште сеа сите треба и да го сожалуваат што он се жртвува за чесна и благородна цел, да го извади Интер од проблемите во кои он самиот го стави. Навивачите ли го тераа да вложува без резултат 20 години, константно. Пропадната година по пропадната година, трупање долгови на клубот КОН СЕБЕ, без никакви резултати, за сега да ни се понаша како да ми ја дале Грција да ја управува после кризата, па нема други алтернативи. Да, имаше други алтернативи и тие алтернативи беа достапни 20 години уназад. Он одлучи и уште одлучува да работи вака.

И да се разбереме, не се работи само зошто си отишол играчот Снајдер, иако е една од најглупавите работи што можеа да ги направат во овие околности, туку се работи за тоа што се продолжува со истита приказна, со истата реторика, дека Интер е принуден да ги прави потезите што ги прави, дека ситуацијата е таква каква што е и нема кривци, сите сме криви. Ми се смачи веќе на сите страни да се расфрлаат со тие глупости. И не е очигледно само готови изјави за пред јавноста, туку проблемот е во тоа што се нема основно ниво на самокритика.

Сеа за играчот. Која е логиката да продадеш светска класа плејмејкер, за 7ипол милиони евра, во најдобри години и после да пробуваш да земеш некој бразилец кој цела кариера игра во Бразил и е наводно региста за 15 + милиони евра. Уствари која е логиката уопште да бараш плејмејкер после тоа. Што има врска дали игра понапред или поназад плејмејкерот, тоа што го разликува е која му е функцијата во тимот и кои елементи треба да ги донесе во играта на тимот, а не во кој простор од теренот се движи. Ако беше тактички проблем тогаш немаше Страмачиони да се скапа од зборење пред сезона за колку е важен Снајдер за играта и да го игра лани во таква улога. Ако сакаш Снајдер да ти игра плеј тогаш стави го таму каде што може тоа да биде, а не го прави некое полукрило како Меси и донеси му играчи кои што може да ги организира по терен (ова се однесува на тоа дека бил срање 3 години). Во Холандија беше супер плеј и стварно е чудно како таму не му паѓаше формата ич него играше како во најдобрите денови. Сега кога имаме горе доле играчи со кои може да игра и тренер што сака да го користи, ние одиме и го заменуваме со некаков просечен (кој и да е од тие) повлечен мидфилдер?
Таков играч на средина што игра многу со топка ни беше потребен за со Снајдер, за да го надополнува во фаза на почнување на напад, а не за да го замени. Ако го тргнеш плејот поназад, противниците ќе ти го затвораат поназад.

За тие млади играчи кои се спомнуваат, ја искрено не ги знам ни едниот ни другиот, ама и да се многу талентирани, не ми прави многу разлика, зошто во Интер сите млади играчи исто поминуваат. А тоа е така зошто немаме систем на игра и определени задачи за кои ќе ги развиваме, ни имаме стратегија за како да ги развиваме. Фактите низ годините зборат за тоа, како што и сега зборат дека млади играчи никогаш не ни биле ни ни се во фокусот, затоа што немаме трпение и организација за нив. Ќе ги ставаат 15 минути кога губиме и ќе чекаат да ја свртат утакмицата за да се докажат.

Секој ден се поврзуваме со нови имиња од јужна Америка...Рубен Бота...само да не биде како Лукас, Паулињо додека ги купиме ке коштаат 50мил.

loophole тоа со плејмејкерот дека ако го ставиш поназад ти е жива глупост ... Пирло игра одма пред дефанзивците па најдобар плеј е ...

Да ама од кога игра за Јуве е најдобар, во Милан тапа беше.

Oд секогаш пирло играл пред дефанзифците .. Затоа отиде од милан, алегри пред дефанзивците го ставаше Бомел и немаше место за пирло ...

Не ми се верува дека го продаваме Кутињо за Паулињо.....невикам дека Паулињо е лош фудбалер, ама да жртвуваш 20 годишен фудбалер. Овааа ке биде како Адриано.

што играч е овој Кутињо? Како фан на Ливерпул незнам дали да се радувам или да плачам, стварно неам мислење за чоечево...

loophole тоа со плејмејкерот дека ако го ставиш поназад ти е жива глупост ... Пирло игра одма пред дефанзивците па најдобар плеј е ...
И каква врска има ова со тоа што ја го пишав? Што е глупоста? На што сакаш ти да контрираш уопште?
Дај бе артикулирајте се ко што треба, големи сте.

што играч е овој Кутињо? Како фан на Ливерпул незнам дали да се радувам или да плачам, стварно неам мислење за чоечево...
Без секирации, кој и да си иде од Интер станува ѕвер во новата екипа. :)
Некои викаат слаб бил, ваков онаков али фудбалот ќе му одговара на него во Англија затоа што се игра напаѓачки, со трчање и без многу калкулации,така да според мене добар избор.

Стариџ - Суарез
Кутињо
(y)

Камо да го продадат, што побрзо. Нека се спаси детето.

Гледам две спротиставени мислења, едното дека Кутињо класа и дека ни е потребен, другото е дека Кутињо добил шанса ама не покажал ништо т.е. дека е преценет.

Кутињо е класа, но во Интер се уназадува. Млад фудбалер напредува ако клубот му даде минутажа и безрезервна поддршка и трпение. Кутињо е играч на кој му треба слобода во играта во овие години, не е играч со тактичка зрелост кој ќе го ставиш на едно место и ќе ти ги исполнува задачите. Во Еспањол покажа што може да направи кога ги има овие фактори зад себе, и ќе го покаже истото во некој друг клуб. После Еспањол беше моментот за форсирање, ние го зедовме Касано, (што е супер, најмногу поради тоа што се ослободивме од Пацини). Но за Кутињо остааа 15 минути овде и 30 онде. Така не се прави играч. Интер не е средина за Кутињо и за него лично најдобро е да си замине пред да го заборават сите и да заврши во некоја вукојебина во Украина.

Мене пак ме нерираат нашиве шупци. Сега излегоа со тврдење дека за да го земеме Паулињо мора да го продадеме Кутињо. Што???

Не бе шупци, не палат повеќе тие финти. Па сите играчи што трошеа од буџетот, освен Аргентинците, ги продадовте. Што сега? Уште ли треба да го продаваме Курто за да дојде Мурто? За промена можете да го одврзете кесето. Имате евтини фудбалери и регулиран буџет за плати. Не мора ама ич да се продава Кутињо за да дојде некој друг. Колку ве чини Кутињо годишно?

Па да му се невиди, оволку кукање и плачење немам видено од времето кога се правеа апели за спас на Вардар.

Сега најјако ќе биде ако не им дојде овој Палуињо и како замена го земат зверот Лоди.:D
Според мене не треба да се продава Кутињо. Зарем не заштеди пари Морати од продажбата на Снајди,па сега нема пари за овој Паулињо.
Ама тоа е тоа мачкање очи ни прават само,а ние ќе си седиме пред компјутер и ќе се нервираме за овие будали што полека,но сигурно го уништуваат клубот.:facepalm:

Камо да го продадат, што побрзо. Нека се спаси детето.

Гледам две спротиставени мислења, едното дека Кутињо класа и дека ни е потребен, другото е дека Кутињо добил шанса ама не покажал ништо т.е. дека е преценет.

Кутињо е класа, но во Интер се уназадува. Млад фудбалер напредува ако клубот му даде минутажа и безрезервна поддршка и трпение. Кутињо е играч на кој му треба слобода во играта во овие години, не е играч со тактичка зрелост кој ќе го ставиш на едно место и ќе ти ги исполнува задачите. Во Еспањол покажа што може да направи кога ги има овие фактори зад себе, и ќе го покаже истото во некој друг клуб. После Еспањол беше моментот за форсирање, ние го зедовме Касано, (што е супер, најмногу поради тоа што се ослободивме од Пацини). Но за Кутињо остааа 15 минути овде и 30 онде. Така не се прави играч. Интер не е средина за Кутињо и за него лично најдобро е да си замине пред да го заборават сите и да заврши во некоја вукојебина во Украина.

Мене пак ме нерираат нашиве шупци. Сега излегоа со тврдење дека за да го земеме Паулињо мора да го продадеме Кутињо. Што???

Не бе шупци, не палат повеќе тие финти. Па сите играчи што трошеа од буџетот, освен Аргентинците, ги продадовте. Што сега? Уште ли треба да го продаваме Курто за да дојде Мурто? За промена можете да го одврзете кесето. Имате евтини фудбалери и регулиран буџет за плати. Не мора ама ич да се продава Кутињо за да дојде некој друг. Колку ве чини Кутињо годишно?

Па да му се невиди, оволку кукање и плачење немам видено од времето кога се правеа апели за спас на Вардар.
Го гледаше Кутињо во Еспањол? Јас го гледав, и освен головите, во ниту еден дел не беше нешто посебно од она во Интер. Многу грешки во пасови, слаб физички дури и за шпанската лига, покривање нула, итн...

Кутињо е далеку од класа, сакам и јас да биде класа и да покаже дека вреди, но најдобро ќе му било да се фокусира на мал фудбал. Дај боже да грешам, али мислам дека со такви физички предиспозиции тешко да биде од него класа.

Се смеев јас кога викаа дека Снајдер ја кочи работата со новите засилувања, еве сега Кутињо им е виновен за тоа што нема трансфери. Алал да им е на оние кои уште и веруваат на оваа управа, од претседателот до хаус мајсторот.

Па Роки зема повеќе плата од Кутињо......
Абе све живо и диво да им ебам и на управа и на све
И Паулињо кога ќе дојде да им се повреди 5 месеци и нека си ебаат матер сите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom