Фан Клуб: Интер

Citam sme go zele Campagnaro
Silvestre ce sme go dadele na Genova
Johnatan u Palermo
ce smo gi menjavale nekojsi jong so Livaja
Borielo ce sme go zemlale

Syn почесто менува став од тоа што Деко ќе фати во кладилница.
Став нормално е да промени навивач, секој си има различен фитиљ очигледно, ја видов основа да оставам простор и тоа и го направив, кредити за тоа постоеа се до оваа година, за финансиското работење стојам за Се што сум рекол и све си испадна така ко што и говороев, нема веќе големи имиња, има кратење на плати и тн и тн, веќе преевидетно е тоа што секако не е никаков изговор за неуспехот бидејќи сите во Италија ( што не е случај со останатите првенства ), се соочија со тој проблем па како за сите така и за Интер, Интер пак може со било кој од нив да се носи на финансиски план. За управата и Бранка не, тука сум промашил и сум го преценил човекот, прилично бајаги иако типот ги имаше апсолутно сите услови да успее, пак, стојам на тоа дека е добар за преговарач и само за преговарач, односно десна рука на некој што е кадарен да ги води нештата во посакуваниот правец, ко Мурињо, но како човек кој е еден од главните диригенти на овој нов проект е нула, го нема потребниот сенс и капацитет за успех, уште една работа која е и те како евидентна.

Точно е дека сум ги бранел ко да нема утре, затоа ме чудат сега луѓе што сеуште веруваат во неговиот капацитет и сеуште се уверени дека тимот може до нешто големо уз ваквиот стил на работење, кога ете веќе ја сум го променил ставот за него.

Сепак, сеуште не е дојден денот кога и ти ќе сватиш дека крофнето за курац не го бива, кутриот догура до стадиум на кертејкер. :cool:

Бене тропаш..

Фараони го најавуваа како заменик на Занети, мало морген дека тој играч ке биде од висок калибар а и истото важи за Поли. Глеј ги и двајцата сега, да не газат во својте тимови? На моменти имаат мал прогрес во форма и пак доле ,,, за мене се тоа живи просеци од играчи и никад нема да станат класа.Туку се издвојувале кај младинците и толку од нивната најавувана вундеркид кариера. Такви играчи на Интер не му требаат, во овој период можеби да ама за долготрајно решение дефинитивно не. Мал милион вакви копиљаци излагаат секоја година ама од 50 само 1 испага играчиште (читај Шарави).

Иначе само еден трансфер испадна достоен , тоа е Ханданович.. очекував дека ке биде достоен за цезар и до сега задоволува.
Фараони е млад, не знам кај си видел бек со 18 години да биде веќе изграден играч. Зезната позиција е, али ене кај Милан бекчето си добива шанса и си ја користи максимално, а не дека некој очекувал од него. Исто, се надевам дека нема да биде новиот Занети.

Не ја сфаќате поентата. Переира за 1 година лапна 14 милиони од буџетот, со што е подобар од Фараони или Мбаје? И така и така не сме шампиони, и така и така најверојатно ќе бидеме во ЛЕ.

Нас ни се потребни супер играчи во тимот(Снајдер, Ето, Кавани, Хамшик, Санчез, Фалкао, итн...), не цел тим, туку 2-3ца во средината и нападот. Кога ќе ги имаш тие играчи, покрај нив Нагасаки ќе те потсеќа на Карлос, а Џонатан на Маикон, верувај. Маџо да дојде во Интер ќе се изгуби, во Наполи игра одлично зашто играта и соиграчите му одговараат.

Е сега, назад на тие 14 милиони за Переира. За него ако сме дале 14, додади на тоа на пример Зарате(2,5+4=6,5) за 6,5 милиони, имаш 20,5 милиони. Знаеш дека пред година ипол ни го продаваа Санчез за 19 милиони а ние се ценкавме за Мунтари и 5 милиони?

Е така, кога ќе собереш и одземеш за играчи кои поминале и кои ништо не направиле и си заминале за беспари, и кога ќе вметнеш 1-2ца од школата или ефтини играчи како Поли, и те како ќе имавме тим кој ќе беше конкурентен со Јувентус.

Ако некој од вас гледа како со 40 милиони буџет кога ќе треба да продаваме играчи во вредност од 40 милиони, ќе успееме во наредните години да ги замениме Касано, Милито и Паласио нека ми се јави. За тие што не знаат, напаѓачите се најскапи.

Syn
Сите знаевме дека нема да се купуваат скапи играчи, само бевме против на начинот на кој постапија.

Ако некој од вас гледа како со 40 милиони буџет кога ќе треба да продаваме играчи во вредност од 40 милиони, ќе успееме во наредните години да ги замениме Касано, Милито и Паласио нека ми се јави. За тие што не знаат, напаѓачите се најскапи.
И сега имаме. Не може никој да ме убеди дека тим што газеше во гости и што ги победи Јуве, Милан и Наполи нема тим конкурентен за титула. Се имаме, само памет немаме.

Ова се разбира дека лигата е на најниски гранки од било кога, иначе за Европа да не збориме и да не правиме споредби со минати години...

И сега имаме. Не може никој да ме убеди дека тим што газеше во гости и што ги победи Јуве, Милан и Наполи нема тим конкурентен за титула. Се имаме, само памет немаме.

Ова се разбира дека лигата е на најниски гранки од било кога, иначе за Европа да не збориме и да не правиме споредби со минати години...
Немам бе. Да имавме ќе бевме први. Немаме. Во ваква очајна лига, каде што ни Наполи не е на рангот од лани, каде што ни Удинезе не е пола од тоа што беше пред 2 сезони, каде што Милан е за никаде, Рома го има Земан, а Лацио игра со Броки Козак ние заостануваме 9 бода позади Јуве. Како што кажа и ти, и Јувентус ги тепавме, и Наполи, и Милан, и додади на тоа дека Милан ги тепаше Јувентус, пак заостануваме 9 бода. Јувентус играше во ЛШ, ние со втор тим во ЛЕ.

Повремени серии и блесоци не прават шампионски тим.

Wesley Sneijder (Dutch pronunciation: [ˈʋɛs.li ˈsnɛi̯.dər] ( listen); born 9 June 1984) is a Dutch footballer who plays for Inter Milan and for the Dutch national team of which he is captain. He was named UEFA midfielder of the season and one of the three best midfielders in the world for 2010 by FIFA. A product of the Ajax Academy, he previously played for AFC Ajax with whom he won six trophies and was awarded the Johan Cruijff Award in 2004. He was sold to Real Madrid for €27 million in 2007, winning La Liga in his first season with the club and later being sold to Inter for €15 million. At Inter, he has won Serie A, the UEFA Champions League and the Coppa Italia twice. He has a grandmother who was born in Republic of Macedonia .

:pos:

Wesley Sneijder (Dutch pronunciation: [ˈʋɛs.li ˈsnɛi̯.dər] ( listen); born 9 June 1984) is a Dutch footballer who plays for Inter Milan and for the Dutch national team of which he is captain. He was named UEFA midfielder of the season and one of the three best midfielders in the world for 2010 by FIFA. A product of the Ajax Academy, he previously played for AFC Ajax with whom he won six trophies and was awarded the Johan Cruijff Award in 2004. He was sold to Real Madrid for €27 million in 2007, winning La Liga in his first season with the club and later being sold to Inter for €15 million. At Inter, he has won Serie A, the UEFA Champions League and the Coppa Italia twice. He has a grandmother who was born in Republic of Macedonia .

:pos:

Да не излезе и дедо му на Хавиер Занети македонац.:pos:

Па добро, иако е стар, Роки сеуште е еден од најдобрите напаѓачи во Серија А, голгетер со одлична реализација. Плус Бранка ќе го донесе за беспари, така да целосно ја поддржувам управата за потегов, ако се решат да го направат.
.

Хуго Кампањаро и Роки. :pos:
Ја гледам сеа големата слика позади ова Снајдер-фијаско. Имаме визионери во клубот, ВИЗИОНЕРИ !!!!

Да му се преврти стомак на човек. Најлошо менаџираниот клуб во светот во последните 3 години. Од тројна титула тргнавме, а стигнавме во ситуација со Роки, Кампањаро и слични, да бркаме ЛШ, втора година по ред.

А и што е толку со замена на Милито. Имаме замена за Милито во Паласио. Лани на таа позиција имаше 15 + гола, ама зошто би играл и во Интер на таа позиција, кога можеме да го пензионираме Роки на достоинствен начин.

Нека го донесат барем Пелисиер..барем играчиште ќе донесат и ќе му докажи на хејтерите дека е подобар од многу други..штета што е стар иначе Пелисиер е вистинкски убиец

Најлошо менаџираниот клуб во светот во последните 3 години. Од тројна титула тргнавме, а стигнавме во ситуација со Роки, Кампањаро и слични, да бркаме ЛШ, втора година по ред.
Циклус е...
Ако продолжат со вакви трансфери, овој циклус ќе трае ко ледено доба. Повеќето од нас нема да го преживееме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom