Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 30.683
- Поени од реакции
- 49.104
Друже, не ти вадам зборови надвор од контекст, се гледа СЕ, од индивидуален аспект, Цезар е најдобар во ЛШ и еве, според тебе во Италија, Касиљас е најдобар во Примера и на Светско Првенство во истата година.Ми ги вадиш зборивите од контекст , да не ти вадам мои цитати каде ја зборев за Цезар за изминтава година , а не за годините наназад , убаво се сеќавам што сум зборел и стојам позади тоа
Играч што е прогласен за најдобар у ЛШ и еве у тројцата у Серија А , тогаш тоа е тоа . За најдобар на свет за изминатава сезона беше позади Касиљас , само поради светското
Твојот Жулио Серџо го нема нигде , не постои , се изгуби , со Меси ги бараат двајцата , подобриот од Цезар за Серија А според тебе
Ти си роден за политачар , ако не студираш ова , си ја утнал професијата , веруј ми
Што е порелеватно во овој контекст ? Одлични партии во ЛШ vs одлични партии на СП у светот на фудбалот поголема тежина има второто, т.е. истото има најголема тежина и не може да се спореди со ниту едно друго натпреварување ( сети се и на муабетите контра Меси за златната топка ).
Колку и да се трудиш да убедуваш дека Цезар бил најдобар за минатата година, тоа нема да ти успее зашто не можеш уз аргументите да ги начнеш и неговите партии во Африка ко најголемо натпреварување за минатата година, каде он, за жал, беше лош, да не речам и катастрофален пред се поради фактот што е класа голман а бранеше нејсвоствено за него ( да беше на ниво и таму, не му бегаше признанието за најдобар на Свет кое со такви партии и ќе го заслужеше ).
За Серија А сега глеам ми спомињаш, стриктно за таму, Цезар незнам како можеш да кажеш дека бил најдобар ( на индивидуален план таа година ) после тие негови катастрофални интервенции во најважните мечеви за Интер таа сезона ( не памтиш дека самиот се извинуваше за тие грешки ), на крајот во случај Интер да не освоеа титула, Цезар ќе беше споменуван како еден од виновниците за тоа зашто ко што рече и Мур, тимот правеше несвојствени грешки кои резултираа со губење на бодови во клучните средби со Рома и Фиорентина и поради тоа го загубиле првото место. Серџо лани во Серија А беше за мене најдобриот на индивидуален план, а после него Сторари. Од овој потесен избор голманот на Наполи комотно може да биде заменет со еден од овие двајца, ја не гледам каква корист би имал од муабетов, едноставно терам реално, Сторари и Серџо имаа фантастични сезони и тоа е тоа, што не значи дека се подобри од Цезар, кога би бирал некој рандом тип од тројцава се знае кого ќе го избере.
Муабетов твој за Цезар лани у Италија ми е ист ко некој сега да ми каже дека Маикон изигра најдобро на своја позиција во оваа полусезона.
п.с. За студирањето, студирав тоа, сега дипломатија терам. :pishtoldz
--- надополнето ---
Koутињо можно е да се врати за Удинезе што ќе биде огромен плус за тимов, али за тоа ќе одлучува Леонардо. Мота најверојатно утре нема да игра и ќе биде одмаран, за Снајдер се очекува да се врати по дуелот со Удинезе за Цезар сега за сега немам најдено некое вакво инфо.Translation:
Pre-Match training session today for the whole group of match ready players, the team worked with Leonardo for a little more than an hour to prepare the match against Cesena, Thiago Motta, Samuel, Snejder, Julio Cesar and Suazo trained separately in the morning and the afternoon to recover from injuries. Coutinho trained with the rest of the group as he is getting better.
п.с. И опоравувањето на Самуел тера одлично.
edit, Сега ги видов повиканите, Мота не е викнат, али ова беше најавено уште вчера, не е нешто сериозно така да немајте гајле.