Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 30.761
- Поени од реакции
- 49.334
Епа требаше да почека управата за Рафа, за 3 месеци работа во клубот го проценија дека тој не е за Интер и дека ќе ги однеси на едно скалило подоле.( а ти послем викаш, па треба да помине период за да видиме дали ќе се вратиме на старото место...па нека пројде период и за него, може ќе си ги поправи грешките, ако беа негови грешки шо Милито незнај да дади гол или Пандев што погодува стативи или Маикон што жали што остана во Интер, а не отиде во Реал.)
А имаше еден куп повреди, еден куп играчи кои беа во мизерна форма, еден куп играчи на кои играњето во Интер требало да му биди завршено одамна...ама ете Рафа е крив за тоа што Морати е циција и не сака да потроши некое евро за да донеси некое квалитетно засилување.
И со тоа заклучивме дека Рафа не е за во Интер и на негово место треба да дојди искусен тренер со многу титули позади него и ценет во јавноста, а тоа е никој друг туку Леонардо, ај да беше некој друг така така, ама за Леонардо кој нема никакво реноме да се удараме во гради дека е подобар од Рафа и дека нешто ќе смени не ми е логично.
Али ае живи били па видели.
И нека си кажи Леонардо на почеток дека сака засилувања, а не како Рафа кој побара засилувања на полусезона и му ја опнаа клоцата, рушел реноме на клубот.(глупости во боја).
Tебе очигледно не ти се јасни некои работи.
Имаш легенди на клубот, значи легенди, ко Мацола и Алтобели ( Мацола секогаш застануваше во одбрана на Бенитез ) кои директно го обвинија за неговата изјава по светскиот шампионат во Абу Даби, дека не била потребна, дека не смеела јавно да се каже бидејќи се штети на реномето на клубот, тоа го потенцираа и медиумите, тоа го кажа и Морати, и сега ти овде викаш '' глупости во боја '', е ај сеа уз здрав разум кажи ми што е порелевантно во ситуацијава, твојот став кој е дефакто погрешен или на овие останативе.
Немам ништо против да кажеш свое мислење, али за она со реномето не си во право, и стварно не ми е јасно како фан на Интер не го гледа тој дебакл у таа негова изјава, тоа стварно дури и чудно ми доаѓа на моменти ...
Тоа дека Морати е циција исто, те молам образложи го првин, па после одма да ти дадам текст на клубот од официјалниот сајт па да те демантирам, бидејќи ја можам да кажам и дека Супермен постои, ама без некоја потврда и доказ за тоа ке ме сметаат за ненормален.

И трета работа, Мурињо, он лани изјави дека со очајна работа во 1 тим можеш да издржиш подолго време само во Англија, во Италија и Шпанија неполна година е доволна за да те избркаат, еве сега гледаме колку имало вистина во таа негова изјава.
А ако одиме сега и по твоите логики, овој ваков бил оној онаков, ( читај, изговор до изговор ) ја можам да ти најдам и изговор за Закерони лани во Јувентус, или Ферара во Јуве, или Закерони во Интер, или Тардели во Интер, или Леонардо во Милан, или Пелегрини во Реал и тн и тн, значи ако тераме по твојава логика, тренериве не смеат да бидат отпуштани.
Која шанса сакаш да ја добие ти Бенитез, го условија со победи против Киево и Твенте ( ете ти шанса ) ? Што направи тимот по тој услов ( дадена шанса ) ? Кажа Рафа дека ке освојат титула во Серија А на крај од година ? Што направи по таа изјава ? Само 2 дена по истата дебакл доживеа во Рим од Лацио ( значи по дадената шанса, он 3 дебакли има каде тимот се посрамоти, Киево, Лацио и Вердер, каде ден претходно Рафа изјави дека ке атакува на првото место во група ) ...
Ама ај, изговор до изговор за Рафа, ко што кажав, права слика за 1 просечен клуб, ко што ја гледаме сезонава со Интер и Рафа, бетер се од еден мочан Лацио а некој ке ме убедува играчи дека не купувале па затоа е тоа така, затоа Броки, Раду и Флокари не мачкаат на леб, затоа и Бреша дома не можат да ја победат, тоа дека Морати бил '' циција '' а не дека имаат неспособњак дебел на клупата кој сеуште верува дека е на она скалило каде се и Мур, Ферги, Пеп ...