POWER-MKD
Per aspera ad astra
- Член од
- 1 март 2008
- Мислења
- 4.763
- Поени од реакции
- 645
Заебаваш?Кој беше Купер?
...Хектор Купер, "турчинот" шо тегнеше по две пакла цигари на утакмица :tv:Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Заебаваш?Кој беше Купер?
...Хектор Купер, "турчинот" шо тегнеше по две пакла цигари на утакмица :tv:На CNN гледав репортажа од пред пола саат, со јавување од Mилано на нивниот дописник ( жабар еден, често го следам кога го даваат за време на спортските вести ) и кажа дека најверојатно до 23ти Рафа ке добие отказ. Во моментов Морати бил во Шпанија приватно ( бизнис интереси ) а Рафа со фамилијата е во Ливерпул, тера одмор, затоа и ништо ново не начекуваш.Што бидна сеа? Читам по нетов нема ништо ново. Ја сум да не се брка .Еве се вратија иргачиве, нема толку повредени сеа, баш да го видиме и со тие 4 засилувања. Но, ако се мења, ја сум пре за Купер па тек тогаш Капело.

Знам, знам, само моја пуста желба е тоап.с. А Купер нема теорија да го видиме повторно во Интер, типот нема освоено титула со овој тим, се најде и во конфликт со Роналдо ( една од причините поради која он замина од Интер, аргентинецов не бил уверен дека може да издржи цела сезона без сериозна повреда ) така да тој е една од многуте завршени тренерски приказни на Интер.![]()

Знам, знам, само моја пуста желба е тоап.с. А Купер нема теорија да го видиме повторно во Интер, типот нема освоено титула со овој тим, се најде и во конфликт со Роналдо ( една од причините поради која он замина од Интер, аргентинецов не бил уверен дека може да издржи цела сезона без сериозна повреда ) така да тој е една од многуте завршени тренерски приказни на Интер.![]()

Заебаваш?...Хектор Купер, "турчинот" шо тегнеше по две пакла цигари на утакмица :tv:

Да де, знам, не заслужува да игра, ондак зашто го обвинуваш за мечот со Милан каде во нормално услови не заслужува да биде ни на клупата ?Materaci se nalutil zosto ne gi igral poslednite 2-3 minuti od natprevarot... Ne mesaj babi i zabi. Jas edno pram muabet ti legendi mi spomnuvas. Materaci ne zasluzuva da igra.
Истиот проблем е и кај Челзи, до некаде играчите али повеќе вина ставам на Анчелоти, воопшто не е строг и затоа овие немаат мотивација, па после ова проблем, она проблем, кога се има дисциплина тогаш може да се очекуваат добри резултати.Ова е само доказ колку фали дисциплината во тимот .. нешто што Интер го имаше во времето на Мурињо а сега го нема. Видете само Реал Мадрид колко се подисциплинирани,посебно CR. Психологијата и дисциплината се главното "оружје" на Мурињо што е мн. значајно за еден тим...Џабе звезди,џабе фрлање пари за засилувања,припреми и слични работи ако се нема дисциплина во тимот.
Да де, знам, не заслужува да игра, ондак зашто го обвинуваш за мечот со Милан каде во нормално услови не заслужува да биде ни на клупата ?
Тоа ми е и мене муабетот, нема потреба да се спомнува таа негова грешка кога грешката е направена од оној момент кога Рафа се одлучи тој да го започне мечот.
И ја не викам дека заслужува да игра ( од старт на меч ), ама како легенда на тимот заслужува бар 3 мочани минути против село од Африка, 3 минути кои ги доби и во Мадрид, иначе и тогаш не заслужуваше да игра ... ама од старт, а не кога СЕ е готово, инаку да беше и тогаш пример 2-1 тешко дека Мур ке го ставеше во игра.

A за нормалните услови, па пример цел тим да е во комбинација, или, оние главни играчи, Занети да игра лево, Киву и Кордоба доволни се за замени на Самуел и Лусио, на такви услови мислев, кога Матераци може да биде и изоставен од тимот.I dont dont understand why Benitez would put on Mariga for the final minutes of such a match, when you have a club legend on bench, who is ready to retire, who should have been given the final few minutes as an acknowledgement to his contribution to the team throughout his years here. Mindblowing decision making from Rafa here, absolutely mindblowing.
Mourinho would surely have done this. Its the clear difference between a 'players coach' who is involved with the players on a more personal level than some dinosaur old-school tactician who is distanced from his players.