Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Моја прва опција е Спалети,се секавам Рома до кај ја однесе пред неколку години,втора опција ми е Валтер Зенга поранешниот голман на Интер,и под хитно 2-3 засилувања во Јануари :)

Што бидна сеа? Читам по нетов нема ништо ново. Ја сум да не се брка .Еве се вратија иргачиве, нема толку повредени сеа, баш да го видиме и со тие 4 засилувања. Но, ако се мења, ја сум пре за Купер па тек тогаш Капело.
На CNN гледав репортажа од пред пола саат, со јавување од Mилано на нивниот дописник ( жабар еден, често го следам кога го даваат за време на спортските вести ) и кажа дека најверојатно до 23ти Рафа ке добие отказ. Во моментов Морати бил во Шпанија приватно ( бизнис интереси ) а Рафа со фамилијата е во Ливерпул, тера одмор, затоа и ништо ново не начекуваш.

п.с. А Купер нема теорија да го видиме повторно во Интер, типот нема освоено титула со овој тим, се најде и во конфликт со Роналдо ( една од причините поради која он замина од Интер, аргентинецов не бил уверен дека може да издржи цела сезона без сериозна повреда ) така да тој е една од многуте завршени тренерски приказни на Интер. :)

п.с. А Купер нема теорија да го видиме повторно во Интер, типот нема освоено титула со овој тим, се најде и во конфликт со Роналдо ( една од причините поради која он замина од Интер, аргентинецов не бил уверен дека може да издржи цела сезона без сериозна повреда ) така да тој е една од многуте завршени тренерски приказни на Интер. :)
Знам, знам, само моја пуста желба е тоа :)

--- надополнето ---

Знам, знам, само моја пуста желба е тоа :)

Заебаваш? :)...Хектор Купер, "турчинот" шо тегнеше по две пакла цигари на утакмица :tv:

ооо да бе, сега ми текна :)
Сепак водел здрав живот :pos:
hectorcupe.jpg

Он беше тренер кај нас две години од 2001 до 2003.
П.С Арис (кадешто сега е тренер) играат доста добро во Лига Европа.

Jas navistina ne mozam Materaci da go sfatam, toj od site treba najmalku da se buni. Ako spored nego Rafa ne e zasluzen za kupot, za mene Materazzi ne samo sto ne e zasluzen za nikoj trofej na Inter, duri i problemi sekogas ni pravel so fauli blisku golot (da ne go spomanm posledniot kiks so Zlatan). Mnogu sila zema za "maskota" ke rece covek igrac e pa se buni.

Ajde donekade se goltaat shpekulaciite za Kapello i Spalleti, ama Leonardo be? Osven ako Moratti e resen da ja dovrsi rabotata na Rafa - unistuvanje na Inter, e togas okej, ke znam zosto sme go zele Leonardo.

Morati vo Madrid, mozebi go prasuva Murinjo za Villas Boas :icon_lol: a mozebi i ne, i utre cekam isti muabeti da se vrtat, nisto oficialno.

Ваков или таков, Матераци е сметан за легенда на тимот ( затоа Мурињо и го стави во игра и тоа во финале на ЛШ ), а да се обвинува он за голот на Милан е апсурдно, со неговите 37 години и неговото '' константно играње '' во последниве неколку години беше главното оружје на Рафа за Ибра, ова е исто ко да плукаш по Мунтари а не по тренерот во ситуација кога црниов е ставен да го чува Меси на терен и во меѓувреме направил кардинална грешка ...
Еве, едно прашање до тебе Крејзи, зар у здрав разум кога прв пај ја прочита шпекулацијата пред мечот за Матрикс и Ибра ти очекуваше некаква поинаква слика на терен од него ? Прва работа што искоментирав кога ја видов таа информација ( ден пред мечот ) реков, нема шанса да се деси, дури ни Рафа не е до толку луд, ама кога го видов у прв тим Матриксов, и аналогно на тоа укапирав дека сум ја утнал проценката за Рафа реков дека Интер конечно ќе изгуби како домаќин ...
Не бев изненаден од неговата кардинална грешка, не бев изненаден ни од сликата на терен од проста причина што од прва минута кога го видов Матераци у стартен тим а Кордоба ко десен бек сватив и дефинитивно што го води овој тим, не дека до тогаш не го знаев тоа, али ова беше оној финален печат и потврда.

Инаку до 23ти не се очекува отказ за Рафа и дефинитивно, баш поради присуството на Морати во Шпанија а и одморот кој Рафа го тера во Ливерпул.

Aha... been there done that.

Materaci se nalutil zosto ne gi igral poslednite 2-3 minuti od natprevarot... Ne mesaj babi i zabi. Jas edno pram muabet ti legendi mi spomnuvas. Materaci ne zasluzuva da igra.

Materaci se nalutil zosto ne gi igral poslednite 2-3 minuti od natprevarot... Ne mesaj babi i zabi. Jas edno pram muabet ti legendi mi spomnuvas. Materaci ne zasluzuva da igra.
Да де, знам, не заслужува да игра, ондак зашто го обвинуваш за мечот со Милан каде во нормално услови не заслужува да биде ни на клупата ?
Тоа ми е и мене муабетот, нема потреба да се спомнува таа негова грешка кога грешката е направена од оној момент кога Рафа се одлучи тој да го започне мечот.
И ја не викам дека заслужува да игра ( од старт на меч ), ама како легенда на тимот заслужува бар 3 мочани минути против село од Африка, 3 минути кои ги доби и во Мадрид, иначе и тогаш не заслужуваше да игра ... ама од старт, а не кога СЕ е готово, инаку да беше и тогаш пример 2-1 тешко дека Мур ке го ставеше во игра.

Ова е само доказ колку фали дисциплината во тимот .. нешто што Интер го имаше во времето на Мурињо а сега го нема. Видете само Реал Мадрид колко се подисциплинирани,посебно CR. Психологијата и дисциплината се главното "оружје" на Мурињо што е мн. значајно за еден тим...Џабе звезди,џабе фрлање пари за засилувања,припреми и слични работи ако се нема дисциплина во тимот.
Истиот проблем е и кај Челзи, до некаде играчите али повеќе вина ставам на Анчелоти, воопшто не е строг и затоа овие немаат мотивација, па после ова проблем, она проблем, кога се има дисциплина тогаш може да се очекуваат добри резултати.

Да де, знам, не заслужува да игра, ондак зашто го обвинуваш за мечот со Милан каде во нормално услови не заслужува да биде ни на клупата ?
Тоа ми е и мене муабетот, нема потреба да се спомнува таа негова грешка кога грешката е направена од оној момент кога Рафа се одлучи тој да го започне мечот.
И ја не викам дека заслужува да игра ( од старт на меч ), ама како легенда на тимот заслужува бар 3 мочани минути против село од Африка, 3 минути кои ги доби и во Мадрид, иначе и тогаш не заслужуваше да игра ... ама од старт, а не кога СЕ е готово, инаку да беше и тогаш пример 2-1 тешко дека Мур ке го ставеше во игра.

Koi normalni uslovi?

Drugoto ako vrtime sea pak muabetite, jas znam deka ke moze komotno da si zememe od predhodnite strani postovi i da napravime copy-paste, deka ist muabet ke vrtime.

ti pocnuvas od faktot deka e legenda... okej tvoe mislenje e toa go pocituvam, ama ne se soglasuvam. Za mene ne e legenda zatoa i pisav deka nema pravo da se buni deka ne igra nekoj faktor vo nasiot klub, ne igral (nekoj faktor) veke 2-3 godini. Ne baram da se soglasis so mene, ama pocituvaj go moeto mislenje. :P

Ја алудирам на тоа каков став имаат во Италија за него, не е тоа мој став дека е легенда, еве да ти копирам мислење на некој трет фан за Матрикс и неговото неиграње на овој шампионат
I dont dont understand why Benitez would put on Mariga for the final minutes of such a match, when you have a club legend on bench, who is ready to retire, who should have been given the final few minutes as an acknowledgement to his contribution to the team throughout his years here. Mindblowing decision making from Rafa here, absolutely mindblowing.

Mourinho would surely have done this. Its the clear difference between a 'players coach' who is involved with the players on a more personal level than some dinosaur old-school tactician who is distanced from his players.
A за нормалните услови, па пример цел тим да е во комбинација, или, оние главни играчи, Занети да игра лево, Киву и Кордоба доволни се за замени на Самуел и Лусио, на такви услови мислев, кога Матераци може да биде и изоставен од тимот.

Ama ne me interesira za nekoj tret navivac, i jas mozam da ti najdam i cetvrt i deseti i stoti navivac koj ke se soglasi so mene. Ne si mozen mara :)

Toa e mojot stav, ne znam kako ne moze da go prifatis i da se pomiris so toa :)

Ахх, Дејо, Занети, Матераци уживаат посебен статус кај фановите на Интер во Италија, тебе ко што не ти е релевантен нечиј трет став исто и мене не ми е релевантен ставот на фан на Интер од кгн форумот во Мкд ...
Значи ја ти ја пренесувам онаа слика од Италија, сеедно кој е мојот став, или твојот, ти кажувам кој е статусот на Матрикс во овој тим без разлика дали тебе тоа ти одговара или не, статусот му е таков, омилен е кај фановите во Италија и тоа е тоа.

За тебе и Дејо не чинеше, и за многумина тука ( пред 2 години ), го шутираа низ 100 тимови па дури и сеедно им беше кога се поврзуваше со Јувентус, така да одредени ставови во врска со тимов можат да кружат стриктно само на вакви форумчиња ( ко оние фанови на Манчестер Јунајтед кои тука го плукаа Ферги, или ко некои карикатури на фејсбук кои го плукаат Милито ), пиши на пример тука вакво нешто и ке одиш на перманентен бан, причината е наведена погоре.

Ти не го оправдуваш Матрикс зашто за тебе е 1 обичен играч кој случајно се нашол тука, ја го оправдувам зашто он е еден од оние со привилегиран статус во екипата, статус кој му овозможи да игра и во финалето на ЛШ, инаку во ниту една друга варијанта Мурињо немаше да го стави во игра. Ама затоа според Рафа, Марига ќе има предност, нема везе ни што црниов се враќа по пауза ради повреда, пак, кој го ебе Матрикс, а и Дејо ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom