So vakov tim ne znam koj od vas ocekuvase pobeda...
Igrame so igraci koj doagaat od nekoi X drzavi, a ne sme kako posilnite timovi koi site pokvalitetni igraci im se od zemji kade sto i nacionalniot tim e dosta silen, neame igraci od Anglija, Spanija, Brazil (osven kutinjo drugi ne mi spomnuvajte deka preku kur mi e od nivnata gluma), Argentina (da zivee Samuel), Francija, Italija, Urugvaj, Meksiko, itn int... nego igraci od sve nekoi zemji krsh, a ovie nasive i tamu se average players, a ostaj za vo Inter sto se ama cekajte, za sve toa plan imaat Morati i Branka, ili ne?
Nie go imame Branka i Morati koi sakaa samo coach da zemat a ne manager za Inter, epa ubavo im se vraka. Dojdovme do toa, da se molime Kajt da go kupat, zlano ama toa e toa. Ne znam koi se planovite na Morati i Branka ama za luge koi imat kontakt so klubot sekoj den i da ne se svesni deka mladincite ne ni se isti kako tie na Arsenal ili Ajax, jas samo ovie od Inter gi imam videno. Drzi go Maikon, starter Zaneti, starter Kivu, Snajder ili treba 5 utakmici da gree klupa ili samo nekoja cudna rabota da se desi pa da pocne da igra fudbal. Jas najozbilno prv pat srekavam igrac kako Lusio, sekogas go smetav za covek so psihicki problemi ama i glup ne go znev, koj ti dava pravo be covece da ja zemes topkata i da oras napred? Ili ne e svesen za svojata pozicija ili...
Formacijata vecer jas ne ja razbrav, a cisto se somnevam deka nekoj ja razbral, celo vreme go gledav Eto po desnoto krilo, Pandev na mestoto na Snajder, Snajder kako centralen napagac, Bijabijani licno mozam da go ubijam i oko da ne mi trepne. Sredinata ni bese... Muntari i Zaneti najslabite igraci na Inter poslednite 2-3 godini. Kivu premnogu sloboda si dava, bas se izraduvav koga na povtorenata snimka vidov deka dobi udar po glava, rekov aj moze ke umre pa konecno da go vidime Santon na negovo mesto, samo na kratko koga sme kaj Santon, mislam deka treba slednata utakmica da igra desen bek a na Maikon da mu se dade slobodna nedela, ne treba ni na trening da dojde, neka sfati kolku ne ni e potreben kako vakov, kako drvo, bukvalno drvo.
Veke 10 pati po red vikame deka nemat motivacija, ko deca so problemi po doma gi tretirate, a zaboravate deka site od lani igracite ni se nad 25/26 godini, a poveketo se 29 ili 30, zarem treba da motiviras maz? Kako se pravi toa? Jas znam eden primer ama i toj ne uspa, ete go Snajder, pogolema plat, ama se motivirase? Kurot moj se motivirase.
Benitez ili nema pravo da sedne igraci na klupa, ili nema avtoritet, jas se poveke mislam deka e prvoto, ne za dzabe tolku dolgo im zede za da go naterat da potpise, on izgleda deka samo na trening i na izmeni ima pravo na nisto drugo. Murinjo kako trener ne ni fali, ni fali covek so negoviot karakter, oti dobro rece nekoj pogore, da bese toj vo Inter, Maikon topki ke berese ili ke ni bese maskotata za domasen teren, oti za gostinski ni e Materaci.
Dzabe se macime, sledniot naprevar ista prikazna ke bide.