Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Што толку го критикувате Пандев бе,според мене он беше еден од најдобрите на теренет денеска! Да гледаме реално Пандев убаво си ја за врши својата работа, за разлика од Снајдер кој згреши 10 паса ! Бијабијани ништо не покажа,Маикон тапа, а за последниот гол како само лагано Бејл си го претрча Лусио тоа ти се вика спринт на кратки патеки!

разговорот:
Бранка:сакаме да го купиме Бејл.
Х:фак оф.
Бранка:колку пари сакате?
Х:фак оф.
:tv:

и дај некој линк да прочитам де :)) не на празно да збориме :))

fcinternews.it, вчера беше најавено, денес беше реализирано, е сеа да ти барам по отидена вест неам намера, сам за тоа потруди си се, пред малце сакав да ја најдам веста од сабајлево али по истата 100 други вести стаиле и ме мрзеше да ти го најдам линкот.

А и како да ја вртиш, не треба чоек многу да е интелигентен за да знае дека Бејл вечно тука нема да седи, а со оглед на екипите кои се интересираат за него, ова најверојатно е и последната сезона негова во Тотенхем, бидејќи врвот за овој тим е играње во ЛШ а тоа веќе го осети Бејл, титула маломорген дека некад ке види со нив ...

Ве читам и се чудам за некои коментари. Како прво да кажам дека и за мене најголема вина има Бенитез, пред се за мотивираноста на играчиве, освен Ето сите други ми беа тапа. Да не го заборавам и Биабиани, мислам дека до сега изигра најдобро зошто го извадија немам поим.
Значи прва грешка на бенитез му беше што остави нашиве да ги бркаат ленон, бејл итн кои се далеку побрзи. Требаше играчите кога се браневме да бидат малку поназад, а не да ги поминуваат само со спринтови. За мајкон само ке кажам дека до сега не сум го видел да претрча 11км, ама не е тоа доволно, кога не само што беше оставен еден на еден со бејл, тука некогаш имаше и двајца играчи на негова страна а занети и биабиани ги немаше.

Не знам дали да се смеам кога некој се чуди како сме изиграле, зошто до сега нели сме играле како Барса, Арсенал. Луѓе бе, па јас откако памтам интер има ваква игра. Слаба беше утакмицата, ама дај не го слушајте коментаторов кој се пали на дриблинг и на атмосвера од публика. Освен шансата на Крауч во прво, другото се влезе, не ми текнува некоја друга 100% шанса, да имаше уште една до две мак. Плус кога ќе видиме дека средината ја држеа мунтари и занети а подоцна и тој новиот, не знам што очекувате.

Се надевам дека ќе бидеме први во група, сега тотенхем ни бега за еден гол, ама има време, има доволно утакмици до крај. Некој ќе рече види го овој што тропа, ама ај отворете ја старата тема и видете лани за во Лш што коментари имаше , и тогаш не беше подобро.
А може и ја пуштивме па ќе го земат овие Мунтари за едно 5 мил повеќе.

IOsono кога тропаше некои работи летото го правевте луд:

1. Продажбата на Маикон. Фино лепо муабетот беше дека сега му е мајката да се шитне. Ова наиде на револт во пошироките форумски кругови. Ставив и анкета на сајтот, две опции имаше за продажба а една да остане. Таа една ги победи двете заедно убедливо. Сега читам на ФБ сите викаат УАААА Маикон. Е, Уаааа... Омилен им бил. Па што ако? Мислете со главите, не дека ќе промени тоа нешто кај Морати, ама чисто за занимација: и Цезар ми е мене омилен па викам во јуни да се продаде и да се доведе Вивиано. Да не викате после Уаааа и по него...

2. На аргументот дека екипата што победи ќе биде повеќе уморна а помалку мотивирана, го добивав контра аргументот: ене ја Барса победи па уште гази. Што е така. Освен фактот што ние имавме мизерна клупа и цела сезона ни се сведе на 13-14 играчи кои даваа 110% од себе за тоа треблето. Види ги сега, како војската на Александар се, преку таквото им е од борба, се одмараат на терен. Пред да ми скокнете за финансискиот фер плеј, сакам да кажам само дека мораше да правиме измени, немаше да не чини, барем не многу. Подобро да го дадевме Маикон, Сантон да го заменеше, да купевме саглам играч од средина. Ќе имавме послаба одбрана? Па што! Ќе имавме подобар среден ред, немаше да чекаме на Мунтари... Друга варијанта, да го продадеа Маикон на Реал, ќе го купеа Бејл и ќе им останеше кусур. Сега Бејл вреди дупло од Маикон. Еве што имаме сега, уморни играчи кои само се повредуваат...

3. Доживеавме да не расчука Тотенхем. Без разлика на повреди, ти реков ми рече... во второ полувреме не можевме голот да го видиме каде е. До сега бевме втори во група и редовно имавме проблеми во осмина финале. Изговорот беше дека игравме со други гиганти, како Манчестер и Барселона. Сега Тотенхем, екипа на која и водевме 4-0 за едно полувреме, е на пат да се пласира пред нас. Ашколсун!

4. До јануари ќе играме демиџ контрол. А после паметот во глава, купување, продавање, средување на екипата, пред да биде доцна.

@ Iosono

Maлку само да те поправам, иначе за Се си во право, освен за моментот " други гиганти у група па затоа се втори '', со Мур првата сезона групата беше составена од Вердер, Анартозис и Панатинајкос. :)

Па да, не знам кој беше изговорот тогаш... Дури и тоа што Деко не ја уплати 2ка не помогна вечерва...

fcinternews.it, вчера беше најавено, денес беше реализирано, е сеа да ти барам по отидена вест неам намера, сам за тоа потруди си се, пред малце сакав да ја најдам веста од сабајлево али по истата 100 други вести стаиле и ме мрзеше да ти го најдам линкот.

А и како да ја вртиш, не треба чоек многу да е интелигентен за да знае дека Бејл вечно тука нема да седи, а со оглед на екипите кои се интересираат за него, ова најверојатно е и последната сезона негова во Тотенхем, бидејќи врвот за овој тим е играње во ЛШ а тоа веќе го осети Бејл, титула маломорген дека некад ке види со нив ...
Аха,ја најдов веста,значи Бејл на прес-конференција изјавил дека му е супер во Тотенхем.
И според некој весник,освен Интер, и Барса биле заинтересирани за Бејл,па затоа Бранка оди во Лондон да отпочне преговори.
мене ми стои на обично пополнување на страни на весникот,без никакви цитати и не е толку веродостојно,како што ти го правиш,па и реализирано било денес,за такво нешто не најдов линк..:))

Тотенхем прави тим кој сака да остане на врвот,години и години се мачат,сега полека го достигнуваат врвот и пак ќе почнат да рушат,продавајќи го нивниот најдобар играч во моментот?
Штом потпиша нов договор,значи е среќен таму и не планира следната сезона да си замине,а и самиот изјавува дека е среќен таму,плус млад е,годните се пред него,најверојатно нема да се пензионира во Тотенхем,ама не значи и дека на лето ќе си оди.:helou:

Не се мачете повеќе за муабети за Бејл, освен ако го фалите дечкото за играта. Помина моментот кога можеше да го купиме, сега ќе си седиме со прстот во уста. Бејл ќе игра во некој од големите Англиски клубови, или Реал, ако Мурињо реши да тргне по него. Интер нема никаква шанса.

Епа ако во Јануар не се освежиме ,со ваква форма топло - ладно ни отиде сезоната неповрат.

Јас мислам дека денешниот пораз е резултат на пристапот кон натпреварот..некако играчите како да не даваа 100% од себе(посебно од добраната)..само бибиабиани беше конкретен некако и сакаше да постигни нешто..снајдер изгледаше како сам а пандев незаинтересиран(додуша толку можи да истрча тој)..се се мислам да беше натпревар од нокаут системот немаше да заврши онака натпреварот без разлика што бевме десеткувани во средниот ред и Бенитез не го удвои Бејл!

Тотенхем прави тим кој сака да остане на врвот,години и години се мачат,сега полека го достигнуваат врвот и пак ќе почнат да рушат,продавајќи го нивниот најдобар играч во моментот?
Штом потпиша нов договор,значи е среќен таму и не планира следната сезона да си замине,а и самиот изјавува дека е среќен таму,плус млад е,годните се пред него,најверојатно нема да се пензионира во Тотенхем,ама не значи и дека на лето ќе си оди.:helou:
Мело потпиша нов договор минатото лето, 5 дена покасно замина во Јуве, потпишување на нов договор не значи и под дифолт долгорочно останување во тим кој како и да ја вртиш, никад нема да биде шампион на Англија, ок, не никад, али не оваа сезона, не наредна, не сезоната по таа и тн и тн, т.е., може у период кога ја и ти ке бидеме татковци и нема да се умараме со форумов веќе ...

So vakov tim ne znam koj od vas ocekuvase pobeda...

Igrame so igraci koj doagaat od nekoi X drzavi, a ne sme kako posilnite timovi koi site pokvalitetni igraci im se od zemji kade sto i nacionalniot tim e dosta silen, neame igraci od Anglija, Spanija, Brazil (osven kutinjo drugi ne mi spomnuvajte deka preku kur mi e od nivnata gluma), Argentina (da zivee Samuel), Francija, Italija, Urugvaj, Meksiko, itn int... nego igraci od sve nekoi zemji krsh, a ovie nasive i tamu se average players, a ostaj za vo Inter sto se ama cekajte, za sve toa plan imaat Morati i Branka, ili ne?

Nie go imame Branka i Morati koi sakaa samo coach da zemat a ne manager za Inter, epa ubavo im se vraka. Dojdovme do toa, da se molime Kajt da go kupat, zlano ama toa e toa. Ne znam koi se planovite na Morati i Branka ama za luge koi imat kontakt so klubot sekoj den i da ne se svesni deka mladincite ne ni se isti kako tie na Arsenal ili Ajax, jas samo ovie od Inter gi imam videno. Drzi go Maikon, starter Zaneti, starter Kivu, Snajder ili treba 5 utakmici da gree klupa ili samo nekoja cudna rabota da se desi pa da pocne da igra fudbal. Jas najozbilno prv pat srekavam igrac kako Lusio, sekogas go smetav za covek so psihicki problemi ama i glup ne go znev, koj ti dava pravo be covece da ja zemes topkata i da oras napred? Ili ne e svesen za svojata pozicija ili...

Formacijata vecer jas ne ja razbrav, a cisto se somnevam deka nekoj ja razbral, celo vreme go gledav Eto po desnoto krilo, Pandev na mestoto na Snajder, Snajder kako centralen napagac, Bijabijani licno mozam da go ubijam i oko da ne mi trepne. Sredinata ni bese... Muntari i Zaneti najslabite igraci na Inter poslednite 2-3 godini. Kivu premnogu sloboda si dava, bas se izraduvav koga na povtorenata snimka vidov deka dobi udar po glava, rekov aj moze ke umre pa konecno da go vidime Santon na negovo mesto, samo na kratko koga sme kaj Santon, mislam deka treba slednata utakmica da igra desen bek a na Maikon da mu se dade slobodna nedela, ne treba ni na trening da dojde, neka sfati kolku ne ni e potreben kako vakov, kako drvo, bukvalno drvo.

Veke 10 pati po red vikame deka nemat motivacija, ko deca so problemi po doma gi tretirate, a zaboravate deka site od lani igracite ni se nad 25/26 godini, a poveketo se 29 ili 30, zarem treba da motiviras maz? Kako se pravi toa? Jas znam eden primer ama i toj ne uspa, ete go Snajder, pogolema plat, ama se motivirase? Kurot moj se motivirase.

Benitez ili nema pravo da sedne igraci na klupa, ili nema avtoritet, jas se poveke mislam deka e prvoto, ne za dzabe tolku dolgo im zede za da go naterat da potpise, on izgleda deka samo na trening i na izmeni ima pravo na nisto drugo. Murinjo kako trener ne ni fali, ni fali covek so negoviot karakter, oti dobro rece nekoj pogore, da bese toj vo Inter, Maikon topki ke berese ili ke ni bese maskotata za domasen teren, oti za gostinski ni e Materaci.

Dzabe se macime, sledniot naprevar ista prikazna ke bide.

А Снајдер некој да го искоментираше оваа сезона ? Свесни сте дека просечно у 1 меч има повеќе промашени пасови отколку точни ?
Во ситуација кога 3ца првотимци нема, а на терен Снајдер и Маикон се однесуваат тотално незаинтересирано и дезертерски, и не може многу да се очекува од Интер. Едниов е лидер, другиов е ... штознам, десен бек и ништо повеќе.

Абе во Јануари иде Касано за 0 евра и решен проблем...

----------------------Снајдер----------------------
--Касано-----------------------------------Ето----
----------------------Милито----------------------

:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom