Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас го имам приметено Снајдер дека од коа почна сезонава слабо ми игра,а посено на последниве 2 меча!!Многу топки почна да губи,и плус од 30 метри шутира а има слободни играчи на страна!!Ајде се надевам ке се поправи,бидејки колку и да игра лошо не можам да кажам дека не се труди за разлика од други!

За вчера како и да ја вртите, Бенитез го загуби мечот, на крајот сака Марига да го стави а не го стави зашто е дегенерик, имаше неколку можности за тоа а он чекаше и примија гол, муле дебело келнерско ...
Тактички нелогичности прави, Мунтари му беше првата, Марига втората кога не го замени и тоа е тоа, Мунтари беше ставен со објаснување дека ке му помогнел на Киву у одбрана, ок, али е изваден Милито и по автоматизам тимот кога напаѓа е со огромен минус бидејќи мунтари не е од никаква корист во тој сегмент.
Па ајде, да го сватев и неговото влегување, ама пак 4231 формација ?!?!?! Каде бре Мунтари крило еј, може он комотно да помага во одбрана и со 4312 ко што се тераше со Мурињо, а не макази да ми прави напред и да глуми циркузант, му ебам амебата грда.

Па Киву лошо игра најмногу ради Бенитез, со Мурињо не беше лош, освен во вториот дел од сезоната по повредата, дури и вчера сите видовме како реагираше Киву во првиот дел ...
Цело време кинеа по лево а он сам остануваше, со Мурињо се дуплираа страничните линии, поготово тоа го видовме со Барса, а сега Менез 1 тон простор имаше, а Киву а Евра било кој да игра лево исто ке биде.
Киву е топ играч, ама Бенитез лошо го поставува тимот во одбрана иначе немаше да биде толкава фрустрацијата кај Киву која е апла очигледна од меч во меч.
Сантон ја се кладам бетер ке биде од Киву во одбраната, со ваква игра во истата, а и Маикон не е нешто поарен само вчера не се напаѓаше по негова страна ( затоа со Палермо првиот гол по негова падна а он km далеку од онаму каде што треба да биде ), иначе на 2 пати го излетаа на иста финта, он за мене во моментов е 1 од најлошите играчи на Интер зашто знаеме за што е способен а сите и гледаме како игра, дезетерски.
Исто и Снајдер и Камби не се на ниво, тоа никој не го спомнал, ок, освен за Камби пар членови што го приметија дека е очаен, али никој не се дрзна да го искритикува и Снајди кој исто е вон форма.
За Камби спомнав јас неколку пати, исто и за Снајдер, единствен играч кој игра одлично е Ето.
На мечот со Бари не знам каде пишав дека Киву со Камби постојано го удвојуваа тој брзиот(му го заборавив името) и дека затоа и немаа многу шанси за гол, додека на овој меч во тој дел потфрли Камби зашто Киву мораше сам да се справува а е немоќен против брзи играчи.
Друго, Киву е одличен за екипи каде што нема брзи играчи и каде што ќе може да се повлече во шеснаесетник заедно со Самуел и Лусио играат како 3 централни дефанзивци и затоа Интер минатата сезона изигра одлично против Челзи и Барса каде што Ето и Пандев беа и бекови, и крила, и напаѓачи.
И Анчелоти кажа дека Пандев и Ето завршиле одлична работа со тоа што ги неутрализираа нивните напади по страните.

--- надополнето ---

Каде бре Мунтари крило еј, може он комотно да помага во одбрана и со 4312 ко што се тераше со Мурињо, а не макази да ми прави напред и да глуми циркузант, му ебам амебата грда.
Е ова беше катастрофална грешка, и Мурињо на времето го форсираше така ако не се кажам, ама дечкото освен за кршење нозе во средина не го бива за друго. Оби сигурно подобро ќе изигра во средина од Мунтари, не знам дали сака да му даде минутажа за да може да се продаде во Јануари.

Е како бе Меси не пркна кога играше а тераше по страната на Киву ? Во првиот дуел од групи Киву беше ставен и во тимот на колото, не е проблемот до Киву, се знае дека за тимови кои атакуваат по бочни страни не може само 1 играч на брани, а вчера само Киву беше на тој дел од терен и ниеден друг иако евидетно беше дека преку Менез се тера ...
Затоа на Киву преку к*р му дојде и отиде и кажа, или мењај начин на одбрана или правам црвен, зашто со 1 жолт не е изводливо сам на грб да ја носи таа страна.

Со едно нешто ке се согласам со Бенитез, нема алтернативи за напад, а ако веќе нападот е најдобра одбрана за Интер ( така ми делува моменталниов тим ) тогаш не е изводливо да се издржи со незаштитен напад од клупа цела сезона, теорија нема, Јануари го чекам ко циган гужва на раскрсница.

Киву вчера беше добар,Камби не беше.
Цела одбрана изигра без грешка,на чело со капитенот Кордоба,само на крај на среќа ни дадоа гол. :)
Снајдер многу понапред играше,средина како да немавме*,нападот неефикасен.Таму треба да го бараме проблемот,не кај Киву или одбраната.
Но нема потреба за нервози.Мене да ви кажам право исто ми е дали сме изгубиле или не,сигурен сум дека на крај ние ќе го дигнеме трофејот,нема кој друг.

*Станкович добар беше,да не ме сватите погрешно.:pos:

Србиве ова коло се мрднаа!

Станкович вчера најдобар во тимот на Интер!
Красич сега дава хет-трик!
Јајич мен оф д меч за Фиорентина!

Туку ептен се попалија овие од Јубенташите, го нашле новиот Недвед, ние сме биле следни на листата за декласирање. Не сакам пред време да зборам па да ме носат по потписи после, ама со таква одбрана како нивната 1 со 0:2 хендикеп им праиме гарант!

Ако Јуве игра волку отворено со нас ке примат најмалце 3 гола,не дека ние нема шанси да примиме гол али ништо чудно за заврши 5 - 2 за нас нормално!! Многу простор ке има за Снајдер,Пандев,Ето,Милито бидејки Јуве до сеа играше многу отворено,а се надевам ова ке го искористи Интер на најдобар можен начин!!

Интер нема дома изгубено скоро две години а тие со онаков состав ќе не победвале..па и ќе не декласирале:tv:
Да, ко што ги декласираа Палермо дома ( единствена победа на Палермо сезонава ) по бомбардирањето врз Удинезе у Удине од 0-4 ...
Мене најбитно ми е Интер да се консолидира, да се средат работите во тимот уште од нареден меч против Вердер, и или да се смени формацијата и да се игра само со тројца во нападот а Пандев на клупа, или 1 од Коутињо и Бијабијани да стартуваат а исто, Пандев да седи на клупа, а не келнеров да ми биде со муабетов греота е 1 од Пандев - Ето - Милито - Снајдер на клупа да седат, ај за последниве тројца разбирам, ама за Пандев ? Ебате карактерот, чим 1 Балотели 2 години дремеше на клупа со Мур, ке може и Пандев да се навикне на ротирачки статус у екипа.
Јуве прима многу голови, Интер ако изигра на она ниво на кое реално и треба да игра у остатоков од сезонава гарант победува, башка и дома играат, не ни сумјам у некој друг исход, поготово не у пораз.

Прво полувреме добро почна за Интер, Рома ми делуваше некако дезориентирана и верував дека може Интер да постигне прв гол. Станкович извади неколку одлични шутеви и генерално беше меѓу подобрите на теренот. Сепак второ полувреме очајна игра, бледо издание со кое не се доаѓа до победа на Олимпико против Рома која мора да победи на натпреварот.

Што е со Маикон кога се понашаше како третокласен одбранбен и на лажно нафрлување си скокаше во воздух без никаква поента?

Снајдер може понекогаш, барем еднаш на натпревар да се сврти десно и да види дека Пандев пола натпревар дреме сам на крило, не мора по дифолт секоја акција да му подаде на Ето или Милито.

Овој па Вучинич како не остана повреден една недела повеќе, сега ли најде да се враќа :)

Ајде со победа против Јубе мислам дека ќе се врати атмосферата во тимот и ќе се заборави овој пораз. А и Вердер има тапа одбрана сезонава така што со нив мора да се оди на победа со барем 2 - 3 постигнати голови.

Eпа каде у второ со таа клупа, кога ти треба ветер у грб од клупа, тука се избацуе Мунтари, и делува ко Торнадо за Интер, пустош остава на теренот за својата екипа, не дека он беше виновен за голот, не е ни изводливо да биде виновен за голот всушност, со оглед на фактот што е Каспер на теренот, или Каспер или 12ти играч на Рома, бирајте.
Овој Киву се буни за да му се помага лево, Бенитез Мунтари му го става, и сега Киву ај што требаше да се справува со Касети и Менез, па и Мунтари ко капак му дојде. :pos:

^ Најјакото што го направи Мунтари на утакмицата беше маказицата (ако може така да ја наречам) пред голот на Лобонт,не за друго барем успеа да ме насмее кога видов дека дебелкото се спрема да го стави во игра...

Како и да ја вртиме,Бенитез усра вчера,боље Биамбијанивифхфхахди да го ставеше во игра и да фрлеше се на една карта-ПОБЕДА,тој ми го става Мунтари како да водиме 4-0 и имаме вишак играч,а Рома игра со 3 состав...ебати “докторот“ -.-

Клупата ни е тиња,Морати или Бранка,аманте,жиФти сФе отворете го барем еднаш форумов,барем оваа тема и читнете што пишуваме тука,може Бенитез ќе научи да крои добри тактики,а вие ќе купуете асални играчи во Јануари :)

Клупата ни е тиња,Морати или Бранка,аманте,жиФти сФе отворете го барем еднаш форумов,барем оваа тема и читнете што пишуваме тука,може Бенитез ќе научи да крои добри тактики,а вие ќе купуете асални играчи во Јануари :)
Афелајовците на Кире? :pos:

Во моментов не ми текнува играч кој што би можел да дојде во Интер а да ги исполни следните услови: да биде квалитетен, да биде околу 15 милиони и клубот да сака трампа за олмајти Мунтари :)

Тебе не ти текнува ама затоа постои тим на скаути, оној Кагава што е у Дортмунд беше земен за 350 000 евра, али скаутскиов тим на Интер е зашто си ме мајко родила ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom