Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Паметен човек е Морати, а и не ни треба некој нов играч, се е океј.Морати изјавил дека нема да можеме да купуваме нови играчи се додека не продадеме некого.
Eпа ај најдете купец за Мансини, Суазо и Мунтари ...
Обина нема да се продаде, ке биде ваљда пратен на позајмица пак, Бурдисо ако остане не гледам што би изгубил клубот зашто и онака во моментов е подобар и од Кордоба и од Матриксот заедно, ваљда гледавте што правеше типот лани во Рома кога му го лапна првотимскиот статутс и на Мексес ...
Тоа е едно, второ, покрај први 11 на Интер му е потребна и клупа па не би имал ништо против ако останат дел од овие играчи во Интер, освен нормално, Мунтари.
Moрати е тежок факман, ке цитирам неколку постови за неговиот начин на функционирање подоцна, или евентуално утре а ништо чудно да се удри една колумна и на сајтот али истата би ја спремил кога Се ке биде финализирано.
До сега, од аспект на трансферите тимот е фантазии, уште повеќе ме радува и фактот што неговиот син за некоја година ке го превземе местото претседател на Интер.
Provisional player list for UEFA Super Cup
MILAN - FC Internazionale has submitted its provisional list of players to UEFA ahead of the 2010 UEFA Super Cup match against Atletico Madrid in Monaco on 27 August. Changes can be made up to 24 hours before the game.
There are 32 players on the list, including 4 club-trained players, 4 association-trained players and 7 list B players.
1 Julio Cesar
2 Ivan Cordoba
4 Javier Zanetti
5 Dejan Stankovic
6 Lucio
8 Thiago Motta
9 Samuel Eto'o
10 Wesley Sneijder
11 Sulley Muntari (locally trained player B)
12 Luca Castellazzi (locally trained player B)
13 Maicon
16 Nicolas Burdisso
17 McDonald Mariga
19 Esteban Cambiasso
20 Joel Obi (locally trained player A)
21 Paolo Orlandoni (locally trained player A)
22 Diego Milito
23 Marco Materazzi (locally trained player B)
25 Walter Samuel
26 Cristian Chivu
27 Goran Pandev (locally trained player B)
29 Coutinho
30 Amantino Mancini
34 Cristiano Biraghi (list B)
35 Andrea Romanò (list B)
39 Davide Santon (locally trained player A)
45 Mario Balotelli (list B)
48 Lorenzo Crisetig (list B)
54 Simone Dell'Agnello (list B)
57 Felice Natalino (list B)
88 Ludovic Biabiany (locally trained player A)
92 Alberto Gallinetta (list B)
Мене едноставно во оваа ситуација со тимот ме плаши да не станиме како Милан со старосната граница на играчите и на добар пат сме со продолжување на договорите на Милито и Занети кои сигурно ќе играат прв тим во наредните години и ќе земаат место на помлади и поквалитетни играчи на тие позиции кои можат сигурно повеќе да допринесат..па кај и да е и Мајкон ќе биди тука и Ето и Камбиасо.....сите овие се клучни играчи во тимот односно тие го создаваат костурот на екипата..па и бедемот Самуел-Лусио не се за жалење со годините...
Ме радуваат потезите на управата со кутињо,бибиабиани,ранокиа но проблемот е тоа што колку тие ќе добиваат шанса да се докажат дека можат да го сносат притисокот наречен Интер.....
Па уз Ето, Милито и Пандев стварно не ја гледам потребата Интер да фрла пари, поготово не за преценети играчи ко Агуеро, на крај краева со Ето, Милито и Пандев беше избушена одбраната на Барса, матирана у 3 наврати а и со истиот напад Интер освои тројна круна. Стварно не гледам некоја потреба за да се ангажира играч кој во договорот ке бара и загарантиран првотимски статус во Интер, првотимски статус кој Интер со ваков напад во никој случај не може да му го гарантира.Наскоро ке се реализирал трансверот на супер звездата на младиот Скули.
Ние фантазираме за Агуеро,Рубињо па наоѓаме замерки за Форлан и Кајт а Морати знаел да не изненади пријатно со еден Италијански талент Скули.
Не знам што корис од него па за него се феномени Обина,Суазо и Манчини.