Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
^ Па таман сеа Бурдисо ке биде добар уз клупа,Ривас се шитка или ке се позајми пак,Мансини си оди,нек си се врати у родниот Бразил у Васко Де Гама,како благодарност за талентот што го земавме :)
Суазо и тој ке си оди...ова се само мој замисли,бар треба да се оствари нешто од ова :D

Замисли да останат сите ... Имаме 9 напаѓачи :vozbud:

Баш напротив, помагање во напад константно, добри центар шутеви, истовремено помагање во одбрана и чување на најексплозивните играчи на противниците, крилата, асален осет за офсајд стапици ...

скр. Маикон

Прашај кого сакаш, тоа ти е една од најкомплексните позиции на терен, на крај краева, види ги сите најдобри бекови на светот и погледни колку години имаат, ѕверотиња од бек не можеш да најдеш на 20 години, еден тон искуство е потребно за таа позиција, тоа ти е пакет 3/4 во едно.
Нема што да прашувам, баш и мојот тренер еднаш рече дека е најлесна позиција(не баш со овие зборови, али суштината е таа).
Зашто?
Грбот ти е покриен што е многу важно, немаш никој кој може да те изненади, замисли сеа ти еден играч од средина кој што може да му одземат топка од сите 4 страни.
Потоа, бекот да фати топка и да ја даде по линија може секогаш, и да утне никој нема да примети и да го фати за грешка, додека играч од средина ако згреши пас веднаш му се фаќа забелешка.
Бекот ретко се зема како најголем кривец за гол, тоа најчесто се централните дефанзивци.
Бекот никогаш не е стриктно задожен за центаршут, тоа ти се крилните играчи ала Кварезма, а тоа што ние сме се навикнале на Маикон па сеа бараме таков играч, а таков играч нема да се најде. Затоа и пишувам дека е незаменлив на неговата позиција.

Ако сакаш да научиш да играш фудбал, пробај во средина да играш :)

Tвојот тренер ...
Од што имаме квалитетен тренерски кадар тука, сме таму каде што сме во фудбалскиот свет.
Секоја позиција на свој начин е посебна, али ете, ти реков, најди еден класа бек кој има 20 години, 21-22, сеедно, сите се плус 25ка, не е тоа случајно ... Или еве, погледни ги Јунајтед, или Барса, или Челзи, ниедна од овие екипи нема, и немале тинејџер што им бил првотимец на тие позиции, сите имале искусни бекови, влезени во своите најдобри години. Венгер со Клиши Господ го виде, и со остала багра деца што му играле ко бекови.
А Маикон е незаменлив баш колку што и Занети беше незаменлив, или Кафу во составот на Бразил, бидејќи истиот муабет за '' незаменливост '' и тогаш беше воден, ко што беше воден и за Ибра ( метро 90 висок, дриблер, креативец, универзалец, брз и тн и тн, читај, уникат ).

Неда ке навивам за холанѓаниве на СП, оноа апла да е година на Интер ова уз Снајди, кој 10000% ке биде прогласен за најдобар во светот по освоена светска титула.

И после некој ке ми каже дека Робен бил класа боље играч од Снајдер :tv:

Абе Робен е ѕверка, али на светкосово статистиката го става Снајди на врвот, башка Робен беше и повреден па пропушти неколку натпревари.
Hup Hup Holland, што и да значи ова.

Не викам дека е лош,ама до пред голот да го даде не покажа баш ништо,се вклопи во сивилото со РВП,едино се спаси со голот што го даде,инаку ако продолжеше така,под рука со РВП и нек се фрлеа на сред аутопут.
и на другите утакмици не беше ништо боље.

Ах Снајди златен,Реал нек си каснат од задницата сега,каков играч ни дадоа :D

Да да, најсериозниот кандидат за наградата '' најдобар фудбалер во Светот '' го набркаа од тим за бедни 15 милиони евра, а беше земен за 27 ...
Ураганот Перез :tv:

Tвојот тренер ...
Од што имаме квалитетен тренерски кадар тука, сме таму каде што сме во фудбалскиот свет.
Секоја позиција на свој начин е посебна, али ете, ти реков, најди еден класа бек кој има 20 години, 21-22, сеедно, сите се плус 25ка, не е тоа случајно ... Или еве, погледни ги Јунајтед, или Барса, или Челзи, ниедна од овие екипи нема, и немале тинејџер што им бил првотимец на тие позиции, сите имале искусни бекови, влезени во своите најдобри години. Венгер со Клиши Господ го виде, и со остала багра деца што му играле ко бекови.
А Маикон е незаменлив баш колку што и Занети беше незаменлив, или Кафу во составот на Бразил, бидејќи истиот муабет за '' незаменливост '' и тогаш беше воден, ко што беше воден и за Ибра ( метро 90 висок, дриблер, креативец, универзалец, брз и тн и тн, читај, уникат ).
Јас ти ги дадов фактите.
Ти ми спомнуваш години како твој најголем аргумент дека бекот е најкомплексна позиција во тимот.
Ај тогаш кажи ми голман со 20 години што бил најдобар на светот?
Или пак централен дефанзивец?
:smir:

Иначе кај нас не се проблеми тренерите верувај, имаме квалитетни тренери, кај нас е друго проблемот.

И овој Снајди мисли да престане со добрите игри? :)

Ги има ги има, Рио, Касиљас, Валдес, па и Видич, сите овие беа со статус на првотимец ко млади играчи во тимови ко Манчестер, Реал Мадрид, Барселона. Џо Тери такоџе, на 21 година стандарден за Челзи кои беа во топ 4 тој период ...
Овие ти ги ископав у рок од 10 секунди, не се ни трудам на некои други да ми текне, и никаде не реков јас '' најдобри во Свет '', реков стандардни во свои тимови, тимови кои се гиганти во европскиот фудбал.

И не дека годините ти ги давам ко единствен пример ( набројав и други работи ) него ти велам дека не е случајно што првотимци во големи тимови на такви позиции се искусни играчи а не дечиња ко Сантон, али ти ми цитираш некој си тренер на петличи, ебаго, со лопата моеш таквите да ги ринеш у земјава, да тргнам од едни ЈСП каде Сурла ( тие што слушнале за појавава знаат на што мислам ) беше тренер на младите, доволно ми кажува тоа за овој Спорт кај нас. Тоа за мене не ама баш никаков факт и буквално ништо не ми значи, ветер и магла е. :wink:

Неда ке навивам за холанѓаниве на СП, оноа апла да е година на Интер ова уз Снајди, кој 10000% ке биде прогласен за најдобар во светот по освоена светска титула.

Срамота е ако не го прогласат, единствен што доаѓа блиску е Милер, стварно многу добро изигра!

Ги има ги има, Рио, Касиљас, Валдес, па и Видич, сите овие беа со статус на првотимец ко млади играчи во тимови ко Манчестер, Реал Мадрид, Барселона. Џо Тери такоџе, на 21 година стандарден за Челзи кои беа во топ 4 тој период ...
Овие ти ги ископав у рок од 10 секунди, не се ни трудам на некои други да ми текне, и никаде не реков јас '' најдобри во Свет '', реков стандардни во свои тимови, тимови кои се гиганти во европскиот фудбал.

И не дека годините ти ги давам ко единствен пример ( набројав и други работи ) него ти велам дека не е случајно што првотимци во големи тимови на такви позиции се искусни играчи а не дечиња ко Сантон, али ти ми цитираш некој си тренер на петличи, ебаго, со лопата моеш таквите да ги ринеш у земјава, да тргнам од едни ЈСП каде Сурла ( тие што слушнале за појавава знаат на што мислам ) беше тренер на младите, доволно ми кажува тоа за овој Спорт кај нас. Тоа за мене не ама баш никаков факт и буквално ништо не ми значи, ветер и магла е. :wink:
Рио на колку години го достигна својот врв? Валдес? Леле какви киксови ги правеше, да не треба да те потсеќам јас? Џон Тери кога го достигна врвното ниво? Значи не збориме за првотимски статуси.
Ме мрзи да копам информации Невил во Манчестер од кога почнал да игра, или пак еве ти најдобар пример: Хавиер Занети на 23 години во Интер, треба нешто повеќе?

И се согласувам со тебе дека треба некој искусен да биде на таа позиција, али воопшто не се согласувам дека е најкомплексна позиција.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom