Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Од кај излезе сега ова ?

Покрај Самуел и Лусио , Карваљо незнам кај ќе игра ..
Ќе игра на клупа ;)
Па ни требаше еден централен за на клупа,нема да можеме да се потпираме на Матераци и Кордоба више...
Давам зелено светло за трансферов XD

Незнам , ова да го прочитав лани пред да дојде Лусио ќе речев добро , ама сега ... Незнам колку милиончиња ќе платиме , а баш ме интересира :raz:

Само една работа не ми е јасна, зашто не се дрзнат по Ботанег од Портсмаут кои се во нездрава финансиска криза ...
1. Овој играч се споменуваше уште во времето на Мурињо
2. Игра централно во средината и не е копиле што ке бара стриктно првотимски статус.
3. Има 23 години и има европски пасош.

Гарант нема да ги чини над 10 милиони евра поради финансиската ситуација во англискиот второлигаш кој е приморан да продава играчи, 3 до 4 пати е поевтин од Маскерано а и не е класика деструктивец, нешто налик на Мота, т.е., го гледавте на СП знаете за што играч станува збор.

Само една работа не ми е јасна, зашто не се дрзнат по Ботанег од Портсмаут кои се во нездрава финансиска криза ...
1. Овој играч се споменуваше уште во времето на Мурињо
2. Игра централно во средината и не е копиле што ке бара стриктно првотимски статус.
3. Има 23 години и има европски пасош.

Гарант нема да ги чини над 10 милиони евра поради финансиската ситуација во англискиот второлигаш кој е приморан да продава играчи, 3 до 4 пати е поевтин од Маскерано а и не е класика деструктивец, нешто налик на Мота, т.е., го гледавте на СП знаете за што играч станува збор.

--- надополнето ---

Договорено е ? Зашто ништо официјално не начекав, ако е така, паѓа во вода цел мој пост. :)

p.s. Можно е и Ориали да премине во Сити.
Во Сити е..:) упс,брат му бил во Сити..:))
Али за едно 5 мил. може да се купи..:)) Добар техничар е а и снага има.....главен играч им беше во Портсмаут.:helou:

Tи може не жалиш, ама ако ги пратеше медиумите пред месец дена кога се попалија нездраво, поготово римските и торинските весници, нормално, некој е разочаран, и ова '' жалам '' е за таквите италијански гниди, не е наменето за тебе или останатите од ваш фан клуб ...

точно така, ама пред еден месец, сега како што гледаш се смирија страстите, ден пред судењето едвај најдов информација за настанот(барем што се однесува од местата кај што читам за Рома), пред еден месец сите Италијански медиуми се попалија(не само римските и торинските) но тоа е затоа што видоа неисправност во работата на шампионот на Италија и можноста за земање на титулата беше во игра, нормално тогаш не се знаеше колку е тежок престапот.... и да тоа твоето: "жалам Рома" ме натера да пишам без разлика на кој си мислел

^ Не Пупоне, јас уште тогаш напишав и на сајтот дека Интер нема шанса да биде казнет со одземање на бодови бидејќи тоа го налагаат правилата во една ваква ситуација, дури и оваа казна е преголема ама ај. Јас од една страна цитирав фудбалски експерти уште тогаш кои веднаш излегоа во јавноста и ги исмејуваа медиумите бидејќи правеа кардинална грешка аналогна на голема неинформираност и незнаење ( од пуста желба Интер да го јаде a и знаат како да продадат весник и наслов ).
Причината за тоа беше што ниеден клуб не бил казнет со одземање на бодови и титули поради ваков проблем, па затоа и сега немаше никаква шанса тоа да се случи. И второ, Презиоси беше тој кој беше суспендиран за учество во трансферите тој период, не Морати, така да грешката ја направи претседателот на Џенова, Морати како и да е мора да стави потпис на новите трансфери, трансфери кои беа договорени од двата клуба без никаков проблем.

Донекаде е во право со оваа изјава, сепак наредниов период за него како играч е клучен за репрезентативниот статус, а за да го заработи истиот ке мора да игра.
Иначе се поизвесно е дека Ориали ке го напушти сепак тимот, и ке замине во Сити, наводно ја одбил новата улога во тимот која му ја понудил Морати, до сега беше директор во првиот тим, таа улога сега ке ја има Карбони кој дојде на барање на Рафа.

Да де до некаде у право е,ама место да јаде гомна преку изјавите,ако сака да игра во прв тим,треба да се докаже на тренинзите и на пријателските утакмици кој допрва ке следуваат.Нека продолжи вака со јадење трици и не дај боже со фрлања дресови,Прандели одма ке го земе во репрезентација и ке му ја даде капитенската лента.

Проблемот е што на овој напад се додаваат и имиња ко Озил и остали, тој дел од теренот не треба да се менува, т.е., било кој дел од теренот не треба да се менува, баш прееска пишав и на forzainter форумот, Интер не се во состојба да мора да купуваат готови производи ко Маскерано за кои ке треба да фрлат огромна сума на пари.
Интер веќе имаат создадено основа и треба да тргнат по рецептот на Ферги на пример, кога уз онаа основа која ја имаше со Гигс, Сколс, Руни и компанија носеше играчи за мали пари а 1 од нив успеа да го шитне и за 90м евра ( ваљда знаете на кого алудирам :) ).

Боатенг на пример, само пример значи давам, не мора он да е, ке се земе за мала сума а за 2-3 години ке достигне сигурно сума на трансфер пазарот плус 20м евра, така направија и Наполи со Хамшик на пример, со тоа што Интер има каде-каде подобри услови за развој на перспективни играчи во својот тим.

Оваа моментална ситуација на Интер треба паметно да се искористи во иднина, и константно да се одржува, сметам дека со Бранка & co. Интер е кадарен за такво нешто, а тука важен фрагмент ке има и Карбони кој е нов член на стручниот штаб.

аналогно на постот Syn да те потсетам дека Морати и компанија веќе ја искористуваат колку толку оваа ситуација на Интер со тоа што ги доведоа Бибиабиани и Кутињо во офанзивниот дел од тимот и со доведувањето на ранокија(се надевам)..за боатенг не сум сигурен во неговите квалитети но за мене поприманлива алтернатива за тоа место би бил гаго.....ем млад,ем добар,ем доаѓа од реал,ем аргентинец,ем ефтин,ем нема да се лути ако биде привремена резерва..подобра опција амин...само што нашиве не покажуваат кој знае каков интерес...

Интер не се во состојба да мора да купуваат готови производи ко Маскерано за кои ке треба да фрлат огромна сума на пари.
Интер веќе имаат создадено основа и треба да тргнат по рецептот на Ферги на пример, кога уз онаа основа која ја имаше со Гигс, Сколс, Руни и компанија носеше играчи за мали пари а 1 од нив успеа да го шитне и за 90м евра ( ваљда знаете на кого алудирам :) ).

Не ми е јасно само што толку сте запнале со тоа штедење земавме многу пари оваа сезона, па и да дадат некој милион повеќе не смета, да не нема кеш Морати? памтите ли пред 7/8 години што се случуваше и тоа без резлутат ?

Брат , не ме еби ...Гаго е МРТОВ ..... може не му годи шпанскиот начин на игра али не знам .... РАЗОЧАРАН сум од него ...

Koga pocnuvat podgotovkite dali znae nekoj , oti jas mislam deka na 12-13 ali ne sum siguren ima li nekoj informacii.

Не ми е јасно само што толку сте запнале со тоа штедење земавме многу пари оваа сезона, па и да дадат некој милион повеќе не смета, да не нема кеш Морати? памтите ли пред 7/8 години што се случуваше и тоа без резлутат ?
Добија ама се спремаат за Фифа Фер Плеј правилото, ако не примети ретко кој клуб троши во последно време, освен Сити и Реал, другиве не се расфрлаат со пари. А и Интер како што реков, не се во ситуација да купуваат ѕвезди за тим кој веќе освоил ЛШ, Барса освоија тројна круна, се попалија по Ибра па годинава бараат купец за тој играч и никако да го најдат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom