Во право е Думан што го споредува Мурињо со Ибра, двајцата не напуштаат во момент кога најмногу ни требаа, но далеке од тоа дека Мурињо е циган. Мурињо си заминува од Интер како шампион со историски успех, Ибра замине за да освои Лига на Шампиони и да освои награди како што се Златна Копачка на Европа, Златна Топка и наградата на ФИФА за Најдобар Фудбалер.
На Мурињо јас нема да му замерам бидејќи го донесе она што го чекав уште од првата година кога бев фан на Интер. Секогаш велев следната ќе биде наша и ќе освоиме Лига на Шампиони. Сите луѓе го дрвеа курот и викаа Интер ќе биде тим кога ќе освои Лига на Шампиони. Епа сега освоивме и тоа кога бевме големи аутсајдери во споредба со ГОЛЕМИТЕ ВО ЕВРОПА. Им одржавме фудбалска лекција на Челзи, Барселона и Баерн Минхен. Од вчерашното финале во Мадрид криво ми е за две работи - првата е тоа што Пандев не даде гол а втората е тоа што не им дадовме пет на Баерн па после Ван Гал пак да збори како играме дефанзивно.
Кој и да дојде после Мурињо, Интер никогаш нема да биде истиот тим, можеме да бележиме и подобри резултати и догодина да ја одбраниме титулата но тимот никогаш нема да биде ваков. Во тимот владееше една одлична хармонија каде што секој беше подговен да изгине на теренот само поради тоа што Мурињо го бараше од него (освен со исклучоци).
Единствено нешто што не ми се допаѓа е тоа што сега ќе проба Мурињо да купи неколку играчи од Интер а овие одма ќе го следат пошто знаат каков е тренерот. Таков беше и случајот кога тој дојде во Интер и одма проба да купи играчи од Челзи. Челзи тогаш не сакаше да слушне за продажба и мислам дека Морати треба да покаже малце цврст став. Треба да стане малку посилен пошто неговата добрина секогаш ни се враќа како бумеранг. Испаѓа онаа типичната поговорка, рани куче да те лае.