Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Сум забораил да напоменам, еве ви 1 од примерите за губење т.е. давање на играч во друг тим а кој не добивал здрави шанси за првотимец констатно во Интер, свеж и тоа, Бурдисо, кој сезонава е може и еден од најдобрите играчи на тој дел од теренот во Италија. :wink:

Една од ретките екипи е Интер кои на директен ривал за титула им позајмуваат играчи ... :tv:

а Рома една од ретките екипи кои продаваат играч на директен ривал :)

а Рома една од ретките екипи кои продаваат играч на директен ривал :)
Тоа ти е односот на Сенси кон играчите, нешто слично ко Морати, Мансини изрази желба да игра за Интер, трансферот беше веднаш договорен без никакви проблеми, а и тој '' пријателски '' однос на Рома и Интер сеуште трае, Бурдисо е последен пример за истото.
Али дефинитивно треба да се преиспита управата за вакви работи, и Мансини им го фрлија на Милан на полусезона, и не дека изигра нешто посебно, катастрофи е и таму али кога им требаше победа против Наполи дома утна убер добра шанса за гол, многу малце фалеше тој да им го донесе првото место на Милан тоа коло. :toe:

Во Англија и Шпанија на пример ваквите примери не се карактеристика.

Пацинииииииии!!! Каква акција Касано-Пацини!!! Ајде момци можете!

1. За првиот дел не се согласувам
2. За вториот дел потполно се согласувам
Бурдисо до лани беше стандарден првотимец за Аргентина, и кај претходниот тренер и кај Марадона.
Проблем е што во Интер под дифолт се знаеше кои двајца играат прва постава централно, Бурдисо беше трета, а на моменти и четврта опција бидејќи и Киву знаеше да тера ко централен бек, а Максвел станардно лево.

И многу јасно, што очекувате вие од играч со таков статус во екипа веќе неколку години. Да почнеа да го тераат од лето ко првотимец, друга ке беше приказната но тоа едноставно за него не беше изводливо, иначе, ти сега се уклучи на форум т.е. си понов член, ја никад не сум ги критикувал играчките способности на Бурдисо, напротив, увек сум велел дека е супер играч кој за негова несреќа е во средина со преголема конкуренција и каде однапред се знае кој е првотимец а кој не е.

Бев за негово продавање најмногу ради тоа што заслужува да игра прв тим, али у Рома, Милан, Јуве никако.

Иначе еве ја Сампдорија, половина не поминаа, убаво реков ја, рамно на чудо е кикс на Рома против овој тим, само Парма е шансата. :wink:

Знам што ќе речеш сега..
Ќе ми вратиш да не се однесувам како мало дете.. Дека има време до крај.. А да знаеш колку би сакал да си ги изедеш овие зборови кои ги цитирам..:pipi:

Бурдисо до лани беше стандарден првотимец за Аргентина, и кај претходниот тренер и кај Марадона.
Проблем е што во Интер под дифолт се знаеше кои двајца играат прва постава централно, Бурдисо беше трета, а на моменти и четврта опција бидејќи и Киву знаеше да тера ко централен бек, а Максвел станардно лево.

И многу јасно, што очекувате вие од играч со таков статус во екипа веќе неколку години. Да почнеа да го тераат од лето ко првотимец, друга ке беше приказната но тоа едноставно за него не беше изводливо, иначе, ти сега се уклучи на форум т.е. си понов член, ја никад не сум ги критикувал играчките способности на Бурдисо, напротив, увек сум велел дека е супер играч кој за негова несреќа е во средина со преголема конкуренција и каде однапред се знае кој е првотимец а кој не е.

Бев за негово продавање најмногу ради тоа што заслужува да игра прв тим, али у Рома, Милан, Јуве никако.

Syn eve sansa za da ja ispravime greskata bidejki Burdisso e pozajmen vo Roma , ali sepak i da go vratime ne mislam deka Murinho bi mu dal sansa da igra vo prviot tim povtorno bi bil treta ili ctvrta varianta .

P.S Jas uste posle natprevarot ROMA - INTER imav napisan eden post vo vrska so burdisso deka bese eden od najzasluzenite vo ekipata na roma

Тоа дека првотимскиот статус на еден играч има големо психолошко значење за еден играч е факт и го имам осетено на сопствена кожа, али кога веќе под дифолт немаше место за него а посебно не сега во оваа конкуренција каде се Самуел и Лусио феноменални и каде скоро сите признаваат дека Интер ја има моментално најдобрата одбрана не гледам место за него.
За ова последново се согласувам, поточно не сум за ниеден играч да се продаде во конкурентски тим али и они ни го дадоа Мансини и Киву, па кога ќе видиш се одржуваат добри односи...

Тоа дека првотимскиот статус на еден играч има големо психолошко значење за еден играч е факт и го имам осетено на сопствена кожа, али кога веќе под дифолт немаше место за него а посебно не сега во оваа конкуренција каде се Самуел и Лусио феноменални и каде скоро сите признаваат дека Интер ја има моментално најдобрата одбрана не гледам место за него.
За ова последново се согласувам, поточно не сум за ниеден играч да се продаде во конкурентски тим али и они ни го дадоа Мансини и Киву, па кога ќе видиш се одржуваат добри односи...

I jas se soglasuvam so ovoj ama ako pamtite deka vo Januari tokmu ova Roma (Kurvata Sensi ) ne ni go dade Baptista kako pozajmen igravo . Isto taka i Murinho vo eden press rece deka pred da pocne sezonata Roma placela za da im go dadame Burdisso . Jas sega ocekuvam da go vratime Burdisso i da ne im go prodademe.

Знаеш како иде тоа =) Им даваш прст ти земаат рака ...Ама ако ... Не е Рома клуб кој што може на финансиско поле да се носи со Интер а и не се толку успешен клуб за да привлекуваат играчи од св. калибар ....

Да не им го земеме назад Бурдисо ко шо им го собравме Мансини пред 3год. па да неможат да се состават .....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom