Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Кога ке добијат жолт картон тогаш ке паузираат! А мислам дека нема ни намерно да прават, едноставно исто како во случајот на Кордоба, без разлика што наредната игравме со Јувентус, тој направи старт за жолт картон и паузираше! (ја спречи акцијата) Едноставно имаме преголем избор на играчи, така да тоа не би требало да ни претставува некој проблем!
Ме немаше подолго време, бев нешто зафатен, а и ме банираа овие главниве овде..
Сакам да ве прашам нешто, вас Интерашиве, прашање кое го поставував неколку пати и кое пак ке го поставам, да видам какво е вашето размислување..
- Сеуште ли мислите дека Милан ни е конкурент за титула?
Ако има фер судење неможе Милан да ни е конкурент, но поради преголемата наклонетост на судиската организација на страната на Милан, до последното коло ќе ни остане конкурент.
Милан доби многу поклон пенали, неговите противници добиваа црвени картони, а одбраната на Милан во нивниот казнен простор слободно може да си игра ракомет.

Decki, ja koga napisav pred nekoe vreme vo postot deka ne sakam da ni se padnat Bayern i Barca ne mi bese poentata deka nie se plasime od niv tuku toa go kazav poradi formata vo koja se dvata tima. Inace Inter moze da se nosi so site. Prethodnata jas ocekuvav da stignat podaleku, ali sekogas utinjam za 1 godina.

A inace mislam deka Mourinho malce si poigruva so fudbalskata javnost i deka eksperimentira so sostavot samo sega do prva nokaut runda za da vidi kako ke moze posle da izvadi najdobar tim sto ke prikaze najmnogu na teren. Posle ke bide druga prikazna ali toa e spored mene. A najgolemoto nesto sto sum go pogodil za kalcoto e deka Milan nema da zeme titula ako si otide Shevcenko.

Познато е дека Интер во последниве години за припреми го користи Brunicо, место каде што се наоѓа популарниот скијачки центар Kronplatz на планините Dolomiti во јужен Тирол. Од следната сезона тоа ќе се променет. Не само што Интер ќе му каже збогум на Brunicо, туку ќе замине преку големата бара и летните припреми ќе ги одржува во Los Angeles. поканата стигна од страна на Los Angeles, а на Мурињо идејата многу му се допадна. Убаво опремен камп, инфраструктура и врвни терени го привлекоа вниманието на Мурињо.
Исто така , за летото 2009 година во план е турнеја со пријателски натпревари по Кина, според оваа Интер потврдува зашто се вика Интернационале ( Меѓународен ).

Peppino Prisco 1921-2001

Да се навратам на еден пост кој го напишав пред неколку месеци :
Иначе да појаснам , дел од вас може и незнаеле . Човекот на почетокот на видеото е Peppino Prisco , според мене еден од најголемите и најлегендарни фанови на Интер , воедно беше и потпретседател на Интер долги години и учествуваше во славењето на голем број титули за Интер , 10 скудета , 4 купа , 3 супер купа , двете титули од Лигата на Шампионите , 2те интерконтинентални титули и 3те од Купот на Уефа ( беше дел од Grande Inter, најуспешниот период за овој тим ), почина во 2001 година . Grande Peppino е легенда која засекогаш ке биде запаметена не само од фановите на Интер , тој беше една од поомилените фаци и кај фановите на Јуве и Милан , дури и Малдини по неговата смрт изјави : Дербито Милан - Интер без Пепино никогаш нема да биде исто .

Еве дел од неговите легендарни изјави , ако Мурињо понекгаш знае да ве насмее , Пепино тоа секогаш ке успееше да го направи без разлика дали го мразите или сакате :

- Koга се ракувам со фан на Јуве , ги бројам прстите на мојата рака

- Најголема радост ? Милан во Серија Б , и тоа не еднаш , два пати

- На прашањето што мислите за мечот Милан - Асколи , он одговори : Не знам , не следам нисколигашки фудбал

- Пред почетокот на сезоната , на прашањето што мисли за Милан , он одговори : Се плашам дека и оваа сезона ке опстојат во Серија А .

- Да гледаш Милан - Кавезе 1 : 2 ( 1983 ) на телевизија , со нашиот роднина во Серија Б ,тоа е многу добар начин да оздравиш кога си болен

- Интер настанал двоејќи се од друштвото Милан , тоа покажува колку далеку можеш да отидеш почнувајки од ништо ( ова е мојата омилена ) .

- Играч кој најмногу го сакам ? Нормално , Факети , кога игравме против Наполи имаше Магла , кога постигна гол веднаш тргна да ме бара , му беа потребни 3 минути за да ме најде .

Ги има повеќе , јас овие ги одвоив, приметивте , јаде гомна сто на саат и за Милан и за Јуве , али верувајте , токму и поради тоа беше омилен , кога умре почит му дадоа и фановите на Милан и Јуве покрај остатокот од фудбалска Италија . . . . Peppino per Sempre !

На денешен ден пред седум години почина една од најголемите личности поврзани со клубот Интер а не беше дел од фудбалските терени, Peppino Prisco . Засекогаш ке останеш со нас, замина но не си заборавен, почувај во Мир голем човеку !

"Ciao Peppino, uno di noi". :cuc: Peppino per Sempre !

y1pP06vAr9flwnFAiY02kkjviDuBW5ipZib44-_LVBZcDaFa_MonQey-u8p2NLdcska99MeWNf0Xek

Нека почива во мир...Веројатно се работеше за ептен духовита личност, и затоа добиваше почит..

Хенри Саивет??? Некој играл Фудбал менаџер 2008....Интер имаат такви играчи ко Обиња и Славковски на кило, ама ете Балотели може да биде тој дијамант

prisco.jpg

During a meeting, in front of 300 people the Monday after a Milan v Inter 0-3 in Serie A 1997-98:
"Before I contribute to the debate, I'm asking you to stand up, for a very serious moment. We have to commemorate something. (At this moment everyone stood up, feeling a bit worried). Now, what I want to say is: Who don't jump is a rossonero!" :)

R.I.P Peppino

Мурињо ги пратил Маикон и АДРИАНО (по кој пат) дома, ради тоа што биле непретставителни на тренингот вчера. Не биле доволно трезни...

Срамота голема... Првпат да слушнам нешто негативно за Маикон, затоа и на тоа ќе гледам со резерва и своевидно разбирање.
Ама за Адриано... Вреди ли да се збори... Муислам дека редно време е да му ја удриме клоцата, стварно заслужи после цело тоа тинтрање од страна на Морати, и сезонава Мурињо, кој му даде голема шанса. Тоа е, сељаче од Бразил праи пари и пие и се дрогира у Италија... клошар невиден.
Искрено се надевам дека на пролет нема да биде играч на Интер, нека оди и во Милан ако сака. Макар и се вратил во ‘‘старата‘‘ форма.

Се очекува двајцата да не бидат во составот за натпреварот со Киево.

П.С. Телма нема да го дава Интер викендов, барајте си чаре :)

Едит: Горенапишаното е според La Gazzetta dello Sport, а еве на официјалната страна на Интер гледам дека се оградуваат од тоа и за Адриано дека почнала рехабилитација, поради заработена повреда во првото полувреме против Вердер. Додека за Маикон велат дека бил на тренинг заедно со другите играчи кои настапија против Вердер.

Јас искрено верувам дека се отрескале копитава наши...

Мурињо ги пратил Маикон и АДРИАНО (по кој пат) дома, ради тоа што биле непретставителни на тренингот вчера. Не биле доволно трезни...

Срамота голема... Првпат да слушнам нешто негативно за Маикон, затоа и на тоа ќе гледам со резерва и своевидно разбирање.
Ама за Адриано... Вреди ли да се збори... Муислам дека редно време е да му ја удриме клоцата, стварно заслужи после цело тоа тинтрање од страна на Морати, и сезонава Мурињо, кој му даде голема шанса. Тоа е, сељаче од Бразил праи пари и пие и се дрогира у Италија... клошар невиден.
Искрено се надевам дека на пролет нема да биде играч на Интер, нека оди и во Милан ако сака. Макар и се вратил во ‘‘старата‘‘ форма.

Се очекува двајцата да не бидат во составот за натпреварот со Киево.

П.С. Телма нема да го дава Интер викендов, барајте си чаре :)

Интер експресно го негираше тоа. Ај за Адри можеме да веруваме дека клубот го прикрива инцидентот за да не се наруши атмосферата и поради неговото лошо минато, ама за Маикон и јас сум многу изненаден.

Официјално е дека Адри има повреда на бутниот мускул и затоа бил заменет на дуелто со Вердер, а Маикон добил заслужен одмор бидејќи бил еден од играчите кои највеќе претрчале на дуелто со Вердер

направив едит, ама си ме претркал... Ццццц и Syn ме претрка пред некој ден... Спиете ли вие на форумов за Интер бе :pos2::pos2: Хихихихи

Абе кај што има чад, има и оган... Така да, не се начукале МНОГУ, онака средно се поднапиле... Ќе видиме дали ќе бидат викнати против Киево. Адриано тешко според мене...

Во се што читате не верувајте!
Сите знаеме дека им бегаме 6 бода и на двата најблиски конкуренти,јас ова го сметам како детски начин да се уништи атмосферата на Интер со правење шпекулации!

Да не си малку пристрасен кон дотичниот? :) Се разбираме на кој мислам, нели... Факт е дека е по чашката... Тоа е

Да не си малку пристрасен кон дотичниот? :) Се разбираме на кој мислам, нели... Факт е дека е по чашката... Тоа е

И јас сум многу пристрасен кон Адри, пошто ми е омилен играч, и морам да те негирам дека он е по чашката.

Он е по ФЛАШАТА :)

Мислам дека е време Интер да се ослободи од Адриано.
Му дадоа премногу шанси но тој не ги искористи. Не можи повеќе да живее на стара слава. Ако можи да се продаде, да се извлече некое милионче на него, и плус оние 5 милиони плата тоа се сепак големи пари.

мене овоа на Мајкон ми личи а за вас и за медиумите кој се обидуваат било како да го загрозат интер незнам!
111792-480.jpg

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom