Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Dobro be do koga ke go cekate da se vrati vo forma.
Prvolkasen tim kako Inter nemoze da si go dozvoli toj luksuz da go stava vo prv tim i da go ceka da vleze vo forma .Pa zarem 3 sezoni malce go cekaa.Pa neka bide i najdobar igrac u svet ako ne mu ide i ne mu ide u Inter neka go sitnat dodeka mozat da mu gi zermat parite.
Sto ako e najdobar igrac ako ne mu ide u Inter ne mora da go cuvaat.....
Moze na nekoj drug ke mu trgne Kanute neka go zemat ekstra igrac e
Пред 3 сезони Адри беше најголемата звезда и најдобриот играч на Интер. Блескаше и во Копа Америка како и во Интер а предходно, пред да дојди во Интер беше позајмен во Парма (односно Парма го откупи пола од договорот) каде одигра 2 сезони и го привлече вниманието на сите најголемиклубови. Интер беше во пол позиција бидејќи Адриа беше пола од Интер и Морати го врати во својот тим. До Интер стигнува огрумни понуди за Адриано од многу клубови.. Реал даваше неверојатни суми но сепак Адриано реше да остане и да игра за клубот кој го сака.
Но следеа многу проблеми за Адриано.. ја загуби формата, смртна на неговиот татко, почна да пие и затоа западна во поголема криза.
Сега кога зака да се извлечи од таа криза, се враќа психички во нормала треба да му се помогне и од клубот.. мислам дека Адри има заслужено барем толку..
Јас не викам дека треба да е стартер на сите натпревари.. па нека влези некогаш и во вториот дел, на некои помалку важни натпревари може да биде и стартер, па сега почнуваат и натпреварите од купот.
Пример Интер имаше многу повредени и суспендирани играчи на лига на шампиони а Манчини не го ни повика Адриано нити во поширокиот список на играчи.
СЕГА НАЈДОБРО РЕШЕНИЕ ЗА АДРИАНО БИ БИЛО ДА ЗАМИНЕ НА ПОЗАЈМИЦА КАДЕ ШТО ЌЕ ИГРА И ЌЕ СЕ ВРАТИ ВО ФОРМА ИЛИ ПАК ЦЕЛОСНО ДА ЈА СМЕНИ КЛУБСКАТА СРЕДИНА.. ДА СИ НАЈДЕ НОВ КЛУБ.
Мислам дека не е фер кон него, таков играч толку голем талент да биде упропастен.

Adriano e najbolji u INTER,ni Ibra, ni Crespo ne se dobri kolku nego,samo so sega ne e u forma, ne mu ide, INTER SHAMPIONS

ПОЗНАТИ КАНДИДАТИТЕ ЗА НАГРАДАТА НАЈСЛАБ ИГРАЧ НА АПЕНИНИТЕ

Адријано фаворит за "Златна корпа"

Тој и лани ја освои оваа нагарада, а меѓу конкурентите му се уште Роналдо, Дида, Суазо, Киву, Дел Пјеро и Џилардино

C5759C5DDD1AB742A29583BF576D71E5.jpg
Напаѓачот на италијанскиот првак Интер, Адријано е најголем фаворит за освојување на наградата "Златна корпа" за најслаб фудбалер на Апенините, соопштува сајтот Гол. Наградата се доделува од 2003 година, а Бразилецот ја освои и минатата година поради многу слабата игра и е фавороти и годинава. Меѓу 10-те номинирани се: Роналдо и Дида (Милан). Давид Суазо и Кристијан Киву (Интер), Тоаго Мендез и Бумсонг (Јувентус), како и седуммина што во дресот на Италија ја освоија светската титула: Алесандро Дел Пјеро (Јувентус),
Алберто Џилардино (Милан), Симоне Бароне (Торино), Марко Амелија (Ливорно), Фабио Гросо (Лион) и Марко Матераци (Интер).
Адријано, кој моментно е на одмор во Бразил, каде се лекува од депресија за да се врати во форма вели.
- Луѓето велат дека во ваква ситуација сум благодарение на алкохолот, но не се во право, вели Адријано, кој додава: - Тука сум меѓу пријателите и познато опкружување, што се надевам ќе ми помогне повторно да ја пронајдам насмевката и да играм со желба. Сакам пак да бидам поранешниот Адријано и мислам дека полека постигнувам прогрес што ме радува.
Напаѓачот на Милан, Роналдо се обиде да го заштити Адријано. Според него тренерот на "нероазурите" Роберто Манчини треба да му даде повеќе шанси на Адријано, ако сака Бразилецот да биде на потребното ниво.
- На Адријано му треба помош. Тој треба да игра повеќе. Разговарам по телефон често со него, но не можам да му помогнам. Тој има потреба од малку помош и повеќе да игра, но Манчини не му дава таква шанса, вели Роналдо.
Адријано, сепак, ги отфрла вестите дека ќе го напушти Интер во зимскиот преоден рок, иако има понуди од Милан, Арсенал, Манчестер Сити и Сао Паоло.
- Во јануари ќе се вратам во Италија. Сакам да продолжам со Интер, истакна 25-годишниот Бразилец.
И претседателот на Интер, Масимо Морати вели дека Адријано нема да ја напушти екипата во зима.
- Адријано останува и секој разговоро за негова продажба ќе биде отфрлен од мене. Верувам во него и сум сигурен дека напролет ќе биде еден од нашите најважни играчи, вели Морати.

СЕГА НАЈДОБРО РЕШЕНИЕ ЗА АДРИАНО БИ БИЛО ДА ЗАМИНЕ НА ПОЗАЈМИЦА КАДЕ ШТО ЌЕ ИГРА И ЌЕ СЕ ВРАТИ ВО ФОРМА ИЛИ ПАК ЦЕЛОСНО ДА ЈА СМЕНИ КЛУБСКАТА СРЕДИНА.. ДА СИ НАЈДЕ НОВ КЛУБ.
Мислам дека не е фер кон него, таков играч толку голем талент да биде упропастен.

Per ne mi kazuvaj znam jas dobro koj e Adri koj bese i sto stana od nego,

Te podrzuvam vo ovoj del.Neka si ide ne moze vo Inter se vide.Ne moze Inter vecno da go ceka da se vrati vo forma.i pokraj toa Inter ima super napagjaci

ПОЗНАТИ КАНДИДАТИТЕ ЗА НАГРАДАТА НАЈСЛАБ ИГРАЧ НА АПЕНИНИТЕ

Адријано фаворит за "Златна корпа"

Тој и лани ја освои оваа нагарада, а меѓу конкурентите му се уште Роналдо, Дида, Суазо, Киву, Дел Пјеро и Џилардино

C5759C5DDD1AB742A29583BF576D71E5.jpg
Напаѓачот на италијанскиот првак Интер, Адријано е најголем фаворит за освојување на наградата "Златна корпа" за најслаб фудбалер на Апенините, соопштува сајтот Гол. Наградата се доделува од 2003 година, а Бразилецот ја освои и минатата година поради многу слабата игра и е фавороти и годинава. Меѓу 10-те номинирани се: Роналдо и Дида (Милан). Давид Суазо и Кристијан Киву (Интер), Тоаго Мендез и Бумсонг (Јувентус), како и седуммина што во дресот на Италија ја освоија светската титула: Алесандро Дел Пјеро (Јувентус),
Алберто Џилардино (Милан), Симоне Бароне (Торино), Марко Амелија (Ливорно), Фабио Гросо (Лион) и Марко Матераци (Интер).
Адријано, кој моментно е на одмор во Бразил, каде се лекува од депресија за да се врати во форма вели.
- Луѓето велат дека во ваква ситуација сум благодарение на алкохолот, но не се во право, вели Адријано, кој додава: - Тука сум меѓу пријателите и познато опкружување, што се надевам ќе ми помогне повторно да ја пронајдам насмевката и да играм со желба. Сакам пак да бидам поранешниот Адријано и мислам дека полека постигнувам прогрес што ме радува.
Напаѓачот на Милан, Роналдо се обиде да го заштити Адријано. Според него тренерот на "нероазурите" Роберто Манчини треба да му даде повеќе шанси на Адријано, ако сака Бразилецот да биде на потребното ниво.
- На Адријано му треба помош. Тој треба да игра повеќе. Разговарам по телефон често со него, но не можам да му помогнам. Тој има потреба од малку помош и повеќе да игра, но Манчини не му дава таква шанса, вели Роналдо.
Адријано, сепак, ги отфрла вестите дека ќе го напушти Интер во зимскиот преоден рок, иако има понуди од Милан, Арсенал, Манчестер Сити и Сао Паоло.
- Во јануари ќе се вратам во Италија. Сакам да продолжам со Интер, истакна 25-годишниот Бразилец.
И претседателот на Интер, Масимо Морати вели дека Адријано нема да ја напушти екипата во зима.
- Адријано останува и секој разговоро за негова продажба ќе биде отфрлен од мене. Верувам во него и сум сигурен дека напролет ќе биде еден од нашите најважни играчи, вели Морати.
Отворив тема во врска со златната корпа.. Да не ја замараме оваа тема во врска со тоа пишете таму од сега.

Он топик:
Во сабота Интер ја пречекува Аталанта. Ќе има директен пренос на Телма во 20:30.
Мислам дека Матераци се враќа на овој натпревар.. не верувам дека ќе биде стартер но најверојатно ќе биде на клупата за резерви и можеби ќе влезе во вториот дел..

Матераци и Станкович се враќаат. А Креспо сигурно дава голл.

Ја незнам зошто се тупите?само овоа не ми е јасно
Интер ке тепа во сабота па што сака нека биде

Roberto Mancini has called up twenty players for Saturday evening's Serie A Week 13 visit of Atalanta (Stadio Giuseppe Meazza at 20:30): Goalkeepers: 12 Julio Cesar, 22 Paolo Orlandoni.
Defenders: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Maxwell, 13 Maicon, 16 Nicolas Burdisso, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu.
Midfielders:5 Dejan Stankovic, 11 Luis Jimenez, 15 Olivier Dacourt, 19 Esteban Cambiasso, 21 Santiago Solari, 30 Pelј.
Strikers: 8 Zlatan Ibrahimovic, 9 Julio Cruz, 18 Hernan Crespo, 29 David Suazo.

Цезар, Маикон, Кордоба, Самуел, Киву, Занети, Дакур, Камбиасо, Солари, Креспо, Ибракадабра

Ова е добитната комбинација за вечерва.. ќе му ја пратам по меил ма Манчини.. ова ќе бидат стартните 11 за вечерва.. :salut:

Цезар, Маикон, Кордоба, Самуел, Киву, Занети, Дакур, Камбиасо, Солари, Креспо, Ибракадабра

Ова е добитната комбинација за вечерва.. ќе му ја пратам по меил ма Манчини.. ова ќе бидат стартните 11 за вечерва.. :salut:
Само во нападот не те послушал

Одлично прво, солидно второ полувреме. Аталанта не е лесен тим и уште кога поведовме со 2-0, не се радував многу и знаев дека мечот е далеку од завршен.

Одлична игра на Суазо, гол и асистенција ако можи да се наречи така. Каква шанса за еврогол, лоб од мртов агол, со играч на себе... но само пречка.

Константна закана за противничката одбрана, многу фаули извршија врз него добро што го напушти теренот со две нозе, какви стартови искрепи тоа е чудо, особено оној на Manfedini кога направи пируета од 180 степени во воздух.

Се на се, добар меч кој интер заслужи да го победи. Сега на ред се Фиорентина и Лацио, потоа и Торино. Многу лош распоред имаме месецов ако победиме ќе биде добро. Во декември Интер игра 9 утакмици, Јувентус само 6 тука е шансата на Јуве да ни се приближи... не косат повредите, згуснат распоред и така. Значи цврсто момци и скудетото не ни бега!

Форца!!!

Овие денови читам дека Интер ке го трампал Самуел за Карваљо значи кога играч ни влезе во најдобра форма ние го продаваме Самоел оваа година не е направил грешка и игра во страшна форма за Матераци не знам како ке му најдат место но Самоел треба сигурно да е прва постава и тоа централен ако го трампа интер стварно сме многу глуп тим
http://www.calciomercato.com/index.php?c=21&a=61865

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom