- Член од
- 20 март 2007
- Мислења
- 8.493
- Поени од реакции
- 308
Auguri Ibra!
Ајде да ви презентирам една статија, која штотуку ја прочитав на нет.
Оди вака:

Генијалецот на ''неразурите'' денеска полни 26 години. Искрено, не можеше да одбере подобар начин да го прослави овој ден. Конечно ја заврши сушата(голови) и му помогна на Интер да напредува во Лигата на Шампионите... од еден нормален дриблер, денеска стана можеби најдобриот фудбалер во светот. Златан е добар фудбалер, но пред се е добар човек.
Запрашан за наградата ''Златна топка'' Ибра одговори:
- ''Денеска е поважно што Интер успеа да слави, јас не сум заинтересиран за таа награда(Златна топка)... мојата единствена мисла во моментов е Интер''
Во првата сезона во дресот на црно-сините Златан постигна 15 гола, имаше 6 асистенции и МНОГУ фудбалски мајстории. Оваа година веќе успеа да наниже 9 гола, во исто толку наптревари. Не е се во головите, се чуствува тоа ''специјалното/посебно'' во играта на швеѓанецот. Убавиот фудбал кој го игра Кака? - Би можел да биде пресуден фактор поради одличните партии во минатата сезона, но следната година, иднината изгледа сина... црно-сина!
Среќен роденден и напред Ибра!!!
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] [/FONT]
Ајде да ви презентирам една статија, која штотуку ја прочитав на нет.
Оди вака:
Сега јас ќе се обидам да ја преведам, колку што разбирам италијанскиIl genio nerazzurro compie 26 anni. Non c’era modo migliore per festeggiare. Zlatan ha trascinato i nerazzurri in Champions League e si и finalmente sbloccato. E’ il suo momento. Da semplice genio incompreso, si sta rivelando un vero e proprio fuoriclasse.Ibra non и un ragazzo di tante parole, a queste preferisce i fatti. “Non segna, fa tante belle giocate ma non vede la porta. In Europa non и come in Italia, non и completo se non dimostrerа di saperci fare anche in giro per il mondo”. Tante parole su di lui e nessuna risposta, a voce, del genio. Il primo anno in nerazzurro ha realizzato 15 gol in campionato e deliziato le platee con mille giocate impressionanti. Quest’anno ha giа realizzato 9 gol in altrettante partite ufficiali. Non solo tanti tocchi, ma concretezza nel gioco dello svedese. Kakа pallone d’oro? Ci puт stare per quello che ha fatto il brasiliano nella scorsa stagione, ma il prossimo anno il nerazzurro potrebbe strappare l’alloro al centrocampista del Milan.
Auguri Ibra!

Генијалецот на ''неразурите'' денеска полни 26 години. Искрено, не можеше да одбере подобар начин да го прослави овој ден. Конечно ја заврши сушата(голови) и му помогна на Интер да напредува во Лигата на Шампионите... од еден нормален дриблер, денеска стана можеби најдобриот фудбалер во светот. Златан е добар фудбалер, но пред се е добар човек.
Запрашан за наградата ''Златна топка'' Ибра одговори:
- ''Денеска е поважно што Интер успеа да слави, јас не сум заинтересиран за таа награда(Златна топка)... мојата единствена мисла во моментов е Интер''
Во првата сезона во дресот на црно-сините Златан постигна 15 гола, имаше 6 асистенции и МНОГУ фудбалски мајстории. Оваа година веќе успеа да наниже 9 гола, во исто толку наптревари. Не е се во головите, се чуствува тоа ''специјалното/посебно'' во играта на швеѓанецот. Убавиот фудбал кој го игра Кака? - Би можел да биде пресуден фактор поради одличните партии во минатата сезона, но следната година, иднината изгледа сина... црно-сина!
Среќен роденден и напред Ибра!!!
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] [/FONT]