Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Игра во Стандард,има 19-20 години,али детето е гром.Толку млад а добар и талентиран!!

Јасно ми е другар, ама не сме ни јас ни ти Мурињо или спортски директори на Интер или Челзи . Милан пробаа со Кака и Пато, со едниот им успеа, со другиов на добар пат се, Манчестер многу добро памтам како го купија Роналдо, веднаш доставија понуда до Спортинг по пријателскиот меч Спортинг - Манчестер, кога К.Р. се иживуваше врз одбраната на Јунајтед ( ја гледав на ЕуроСпорт ) . Али еве стриктно Интер, немал бар до сега таква политика, иако од оваа година како што гледам започнаа со ангажмани на млади играчи. Таков пример имаме со Коутињо кој откако ке наполни 18 години, доаѓа во Интер ( 2010 ), игра на позиција плејмејкер па можна е и теоријата на Бојан, да не се ангажира јак играч на таа позиција и со тоа да дојде до гушење на талентот на Коутињо, ама да се чека 2010 без плеј во средина не оди . Го имаат Обина, имаат едно бразилче во Киево, Керлон иако не игра во првите 11 . Бар кај Интер не гледам истакнување на скаутите, освен Адри ништо друго добро не понудија, не ми текнува на други исклучоци .

Да ги додадам тука Балотели и Сантон ('' штета " што Маикон игра на негова позиција ), Интер конечно почна да мисли и на младински играчи, потенцијални првотимци во иднина, a и имаме тренер кој не гледа имиња, го гледа она што се покажува на тренинзите, желбата за успех и игра во прв тим . Последно нешто а поврзано со истово е критиката на Мурињо за Балотели, не бил задоволен од неговото залагање за време на тренинзите .
Нема трте мрте кога се во прашање боите на клубот, истите имаат тежина ( како што рече Буфон ), нешто што на пример не важеше кај Манчини.

Не толку скап,а многу квалитетен играч од калибарот на Лампард,Деко е Ветсел.Да го земе Мурињо овој Интер ќе го реши прашањето во средниот ред!

Да не играш Manager повеќе отколку што треба? Така ми личи на мене...

Бар кај Интер не гледам истакнување на скаутите, освен Адри ништо друго добро не понудија, не ми текнува на други исклучоци .

Оба Оба Мартинс
Горан Пандев :helou:

Пак на гол.ком:
Nike To Push Ronaldo Towards Inter

ако ви текнува и лани со Роналдињо се појави вакво нешто, за после тоа да потпише со Милан... Комедии се овие

Пак на гол.ком:

ако ви текнува и лани со Роналдињо се појави вакво нешто, за после тоа да потпише со Милан... Комедии се овие

не се криви они ја има на насловната на кориере

Само нели ова беше и вчера или вчера Пирели сакаше да го донесе???

Иначе со Роналдињо беше сосема друга приказна, Мурињо да сакаше да го ангажира сигурно ќе дојдеше на Меаца.

Не ви е јасно дека Крилни играчи многу тешко можат да играат во Италија, бар ти како фан на Милан знаеш што се случи со Кристијано Роналдо на Меаца кога изгубија мислам 3-0, не се виде, у 60та минута го поставив прашањето на чие место влегол во игра.
Истото се случува сега и со Кварезма, далеку од тоа дека е лош играч, ама стриктно да игра како крило едноставно неможе, еве и Мансини ако е за тоа игра лошо зашто во замислите на Мурињо ( од кои полека се откажува ) и он игра крило, а ти/ви текнува дека во Рома овој играч беше еден од најдобрите, кај носеше креативност во играта, истиот и постигнуваше голови, по 7-8 во сезона плус асистенции ( солидно за играч кој не е напаѓач ) .
Трпение спасение, добро рекле, Аршавин во никој случај не би сакал да дојде во Интер, непотребен е, ако инвестираат, ке инвестираат во плеј зашто премногу очигледно е дека истото фали, ем 100 пати имам кажано дека во цела своја тренерска кариера Мурињо имал такви играчи во средината ( Деко, Лампард ), и за очекување е таков потег во иднина .
Со целиот твој пост се согласувам само можам да ти напоменам дека Аршавин е малце подруг тип на играч одколку овие два-тројца што ги кажа ти.Аршавин може да игра и како плеј,има добра техника јас баш го гледав за Русија.Солидно играше по средината на теренот!

Пак на гол.ком:

Meне ова најмногу ме плаши, како што ти рече Бојан, Мурињо да го сакаше Рони во Интер работата ке беше за еден ден готова ( поради Најк ), плус и не беше голема сумата која требаше да се плати, ама тоа не се случи .
Се надевам дека и овој пат ке негодува зашто не се носи ваков играч во Италија .
Морати како и да е, вети изненадување, што значи ке се носи големо засилување, јас сум за Агуеро, Диего, не и за Рони иако од финансиска гледна точка и за носење публика на трибини и шиткање дресови, Роналдо би им бил најдобрата опција .

@ Луци, Мурињо уште на старт кога дојде ги негираше шпекулациите за него, плус мислам дека има 27 години, веќе играше во ЛШ значи ке нема право за настап во Интер, а капак на Се голема сума на пари ке бараат Зенит со оглед дека фрлија 30 милиони за бразилче едно од Рубин ( не ми текнува како се вика, знам на Манчестер и Реал им даде голови сезонава ) .

п.с. Заборавив да додадам, Најк се спонзори и на Јунајтед, не би се вмешале во овој трансфер за да не ги расипат односите со нив, они ке губат, не Јунајтед .

Meне ова најмногу ме плаши, како што ти рече Бојан, Мурињо да го сакаше Рони во Интер работата ке беше за еден ден готова ( поради Најк ), плус и не беше голема сумата која требаше да се плати, ама тоа не се случи .
Се надевам дека и овој пат ке негодува зашто не се носи ваков играч во Италија .
Морати како и да е, вети изненадување, што значи ке се носи големо засилување, јас сум за Агуеро, Диего, не и за Рони иако од финансиска гледна точка и за носење публика на трибини и шиткање дресови, Роналдо би им бил најдобрата опција .

Точно Син.На Интер не му е потребен уште еден вингер, Интер мора да го реши проблемот со плејмејкерот во средината или уште еден супер напаѓач.Според мене број еден избор за напаѓач би требало да е Агуеро и никој друг, но тука се појавува проблем поради тоа што Атлетико ќе бара екстремна сума на пари и одма автоматски финансиски ќе не ослабат и ќе неможеме да купиме квалитетен играч од средниот ред, нешто што ни е многу попотребно во моментов.Но сепак јас го обожавам овој играч, сакам да го имаме и мислам дека реални се шансите да го купиме затоа што мистер Морати ни вети едно екстра засилување, а не би било и чудо да даде плус уште некое милионче за некој играч од среден ред, некој млад и талентиран.
На крај Мурињо ќе биде тој што ќе го напише списокот за наредни играчи на Интер :).

Точно Син.На Интер не му е потребен уште еден вингер, Интер мора да го реши проблемот со плејмејкерот во средината или уште еден супер напаѓач.Според мене број еден избор за напаѓач би требало да е Агуеро и никој друг, но тука се појавува проблем поради тоа што Атлетико ќе бара екстремна сума на пари и одма автоматски финансиски ќе не ослабат и ќе неможеме да купиме квалитетен играч од средниот ред, нешто што ни е многу попотребно во моментов.Но сепак јас го обожавам овој играч, сакам да го имаме и мислам дека реални се шансите да го купиме затоа што мистер Морати ни вети едно екстра засилување, а не би било и чудо да даде плус уште некое милионче за некој играч од среден ред, некој млад и талентиран.
На крај Мурињо ќе биде тој што ќе го напише списокот за наредни играчи на Интер :).

Парите не се проблем, битна е желбата, за се друго постои Master Card

Еве една мала пресметка како да се собере трансфер буџет вреден 100 милиони евра

Продажба на Бурдисо 7-8 милиони евра плус заштеда во плата од околу 2; Продажба на Суазо од 5-6 милиони евра; Пензионирање на Фиго заштеда во плата од 3-4 милиони; Заминување на Дакур заштеда околу 2 милиони; Зошто да не и Виеира па и од него едно 10; Креспо аут, Обиња на позајмица заедно со Балотели и спас на уште едно 10; Радикална мерка и заминување на Адри гарант уште 20; и најважното

ТРИМФ во РИМ 10 милиони а самиот пласман во таму уште 20 сума сумару околу 100 милиони евра :)

Еве една мала пресметка како да се собере трансфер буџет вреден 100 милиони евра

Продажба на Бурдисо 7-8 милиони евра плус заштеда во плата од околу 2; Продажба на Суазо од 5-6 милиони евра; Пензионирање на Фиго заштеда во плата од 3-4 милиони; Заминување на Дакур заштеда околу 2 милиони; Зошто да не и Виеира па и од него едно 10; Креспо аут, Обиња на позајмица заедно со Балотели и спас на уште едно 10; Радикална мерка и заминување на Адри гарант уште 20; и најважното

ТРИМФ во РИМ 10 милиони а самиот пласман во таму уште 20 сума сумару околу 100 милиони евра
:)

Плус, самиот пласман во 1/8 финалето носи финансии плус за ТВ правата. Интер финансиски и вака и така се обезбедени и тоа бајаги, еден од ретките клубови се што не се погодени од економската криза, не дека мораат да продаваат играчи за да имаат пари, проблемот е што голем дел од нив се непотребни а имаат јаки договори и не овозможуваат носење на нови имиња.
Се крои план, имам кажано, за година - две ке го имаат еден од најдобрите тимови во Светот, одовлекувањето за тој план како што кажав го прават токму тие играчи што ги наброја, нешто што до наредното лето ке се реши .

Парите не се проблем, битна е желбата, за се друго постои МАСИМО МОРАТИ!!!
Овој човек никогаш не штедел на пари кога се работи за играч од врвно ниво!
Ама сепак Роналдо во Интер и одма го гледаме на носилки!
Како прво Италијанскиот фудбал е многу груб, Гатузо може цела утакмица да го клиза и Роналдо шанса да неможе да направи а уште полоша е опцијата кога ке играме со Киево или Реџина па некое дете голопиштарче да му ги скрши нозете!Евентуално ке добие казна од неиграње 2-3 утакмици казна некој денар за него и клубот и толку!
А Интер ке го изгуби до крај сезона плус кога нема да игра толку многу време ке ја изгуби и формата!
Ке се случи она што се случи со Рекоба-врвен футбалер кој поради повреди никогаш не го стигна врвот на фудбалот.
Италијанската лига е лига за животни и е синоним за машки фудбал, А англиската повеќе наликува на Балет со оние свирнувања на фаул каде двајца едвај се допреле!

ТРИМФ во РИМ 10 милиони а самиот пласман во таму уште 20 сума сумару околу 100 милиони евра :)
Adri spored mene ne treba da si zamini.a za ova za liga shamp sho vikash za triumf klubot zema mn poveke od 20 milioni.so se Tv prenosi sponzori ova ona najmalku 50milioni gi zema ako ne i poveke

Adri spored mene ne treba da si zamini.a za ova za liga shamp sho vikash za triumf klubot zema mn poveke od 20 milioni.so se Tv prenosi sponzori ova ona najmalku 50milioni gi zema ako ne i poveke
А и плус со самото освојување на финалето нови договори со спонзори и пари!!!
туку ај на нероден петко капа му кроиме!

Значи начин за пари собирање најдовме, сега само меил на Морати да му пишеме и готово :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom