Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не требаше да пропуштиме ваква шанса и пак да им избегаме ,но сепак тоа е фудбалот.Кога требаше да дадат барем уште еден гол и да ја загарантираме победата се случи спротивното...но пак сме далеку од таканаречените "конкуренти" кој ги изработија ко млади мајмуни вчера и денес,,,затоа нема потреба од нервози...Којзнае како е сега да си во кожа на Миланез или Јувенташ :)

Претходно Мур црвен, сега Снајдер...шо се наоштриле толку кон нас!? :uvo:

Man of the match:
arbitro_rizzoli.jpg

Mамицата негова !:nerv:

Следно коло дома играме со Лацио, а додека Биланезиве игрет со Фиорентина (мој тип 1 во 1)...ЈуБентус со кога сакат нека играт...не е важно :pos2:

И да...
Hi5.jpg

:tv:

А бе што му се нервирате , што им се нафрлате на играчите и на судиите. Relax, take it easy! Јас сум задоволен од резултатот со оглед на тоа што Билан изгуби, па онака немаше да биде интересна веќе сериа А. Интер по дадениот гол ја умртви играта, па дури и Мурињо си дозволи да дремне 15тина минути:pos2:

П.С. Ги чувте навивачите кога дознаа дека комшивкиве губат со 2:0?

П.П.С. Во среда во 21 пак не даваат на Спорт Клуб Србија, играме со Ливорно во натпревар од купот во 16тина финале!

И за крај, погледнете го Мур. И тој ни честита 5 бода предност:vozbud:

article-0-03CD3A5E000005DC-667_306x356.jpg

Грејт, не беше фаул, репетицијата 10 пати ја покажаа, ни ф од фаул немаше, и ок, еве и да имало ( а објективно гледано немаше ) зашто Снајди реагира за истото кога и онака судиската е последна а капак на Се веќе помина тој момент.

Соочете се, Снајди е крив, не судијата.

А тоа за Ето, не ја бива, за да правиш контра треба да имаш убитачна средина и креативци, Интер без Снајди тоа го немаа а и Маикон ретко поминуваше половина, Милито или Балотели и Интер ке беше колку толку поопасен во ситуација кога се има играч помалце, реков, мечот гости со Рубин беше типичен пример дека Интер во ваква ситуација со Ето е тотално безопасен, мада, на крајот и зицер утнаа али што е тука е.

Еве, гледајте од ваква перспектива, Интер во последни 2 кола од можни 6 освои само 1 бод а ја има онаа разлика која ја негува пола сезона, 5 бода до најблизок конкурент ( во ниедно големо првенство нема толкава разлика на табела прв-втор ), 5 бода во стиуација кога Јуве и Милан играат меѓу себе и кога Милан гостува во Џенова и Фиренца.
Реков ја, после осумнаесетото коло Интер ке има позитива поголема од овие 5 бода уште минатиот викенд, така и ке биде. :wink:

Сеуште мислам дека имаше фаул бар во една од тие две сомнителни ситуации, иако репетициите кога се прикажуваа го пцуев судијата и немав можност целосно да ги видам :)

Точно и за Ето, но во момент кога ја губиш креативноста во средниот ред со исклучувањето на Снајдер, имаш водство од 0-1 и остануваат 30 минути игра секој тренер би се повлекол, затоа и влегоа Мота и Станковиќ, а беа повлечени двајца напаѓачи. Мур очигледно играше на таа карта, т.е. да се брани, а кога еден тим се брани не се размислува многу за нападот, односно оставиго Ето и неговата брзина за секој случај :)

Јас искрено не гледам конкуренти во Јубе и Милан, дури и кога играме нерешено правиме предност на табелата, тоа доволно говори за квалитетот на "конкурентите". Но ептен ми е криво кога се зезнуваме вака, а голем удел во тоа има и судијата, не дека нема да бидеме први на табела, ама тоа е, дури и сега после пола саат ми пука главата од нервоза :)

И на МТВ ке ги има Интер со Ливорно. МТВ ги откупија правата и за италјанскиот куп.

Јас искрено не гледам конкуренти во Јубе и Милан, дури и кога играме нерешено правиме предност на табелата, тоа доволно говори за квалитетот на "конкурентите". Но ептен ми е криво кога се зезнуваме вака, а голем удел во тоа има и судијата, не дека нема да бидеме први на табела, ама тоа е, дури и сега после пола саат ми пука главата од нервоза :)
Какви конкуренти бре, дај реално да гледаме, денес Палермо у прво утна 3 зицера, чоек да се чуди како можеа тоа да го промашат и искрено бев убеден дека Милан тоа го казнува како што си е и редот, арно ама, у второ им брцаат 2 гола и после почнаа нормално Милан да играат.
Јуве неможам ни да ги коментирам више, во секој поглед разочараа, од ЛШ до неуспеси со просечни екипи, ни едните ни другите немаат континуитет во резултати, ок, освен Милан кој денес доживеа дебакл на домашен терен од Палермо мада од старт ги отпишав зашто екипа која губи натпревар дома со директен конкурент 0-4 едноставно не заслужува титула.

Се е во раце на Интер, искрено, имав некое лошо претчуство пред мечот со Аталанта ваљда ради лошото искуство од лани но што е тука е, од можни 6 освоија само 1 бод у последни 2 меча, а еве ги со плус 5 негатива.

И уште еден податок кој го приметив, поправете ме ако грешам, за прв пат под водство на Мурињо, по пораз не успеваат да победат.

п.с. Грејт, за оној првиот старт, кога Снајди доби жолт за приговор немаше никаков контакт за фаул, тоа е тоа, наивно доби црвен и негова е кривицата, поготов зашто Дејо беше подготвен да влага баш на негово место, се чекаше само прекин за да влезе а овој баш тогаш прави старт за жут.

п.с. Грејт, за оној првиот старт, кога Снајди доби жолт за приговор немаше никаков контакт за фаул, тоа е тоа, наивно доби црвен и негова е кривицата, поготов зашто Дејо беше подготвен да влага баш на негово место, се чекаше само прекин за да влезе а овој баш тогаш прави старт за жут.

Наивно доби жолт, за црвениот не сум баш сигурен, не беше така остар старт за да добие втор жолт, али јбг, се деси, наредна утакмица пак без него ќе играме.
Него, тешко да ќе беше измената Снајдер-Станковиќ, се си мислам дека Балотели ќе беше тој што ќе излезеше, не верувам дека Мур ќе си ја коцкаше креативноста во средниот ред во моменти кога имавме апсолутна контрола над играта.

Mногу убаво кажано од Барези по мечот :
'' Да, денешниот меч беше пропуштена шанса, но не како онаа што ја пропуштија нашите конкуренти ''. :aplauz:
Toa e oна за кое постирав претходно, пораз од Јуве и нерешено во Бергамо а Интер дури прави и прогрес на табела. :toe:

Јас пак мислев дека Барези нема да одржи прес, Мур некако луто ми делуваше на трибините :)

Едитирај ја статијата, Маикон, не Мајкон.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom