Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе ај уживајте туку што бидна со паднев ке доага ли во јануари:toe:

тактиката на раниери,
4 позади линијата од 16, 4 пред линијата од 16, двајца кај почетокот на полукругот и еден на центар.
рома нитуеднаш не направи опсада ниту имаше доминација, целата игра се вртеше на половината на рома, и пустите обиди на интер во таа густина да ги пронајде милито и ето.
во овакви моменти ни фалеше некој со силен шут да ја реши од далеку или висок играч да даде гол со глава(читајте ибра)

Aбе не го критикувајте Раниери, што може да направи со овие играчи, кај има 100 повреди денес капак на Се најдобрите двајца у аут му отидоа исто, поради повреда .

Сватете дека Рома моментално е преслаба, послаба и од лани и у последни 5 години го има дефакто најслабиот играчки кадар, тоа сите го знаат, нема тука некоја филозофија .
Аналогно на истово, ке игра и таков тиња фудбал, без морал се, без тимски дух, фанови раскарни со управата, истите и притисок врз играчите прават така да се на се денес бод им беше рамен и на победа, голем ко планина, целта ги оправдува средствата така да нека им е честито истиот.

на 5 ноември се одбележаа сто години од раѓањето на Анџело Морати-лидерот на златната ера во Интер.
http://inter.it/en/speciali/angelo2009/
Your best messages
The Moratti family is the best thing that ever happened to Inter! After the arrival of Angelo, Inter isn't just a club. It's a family also and I am a proud member of it! Greetings from the Interisti from Macedonia
(Nikola Gorgiev)

Иако сум фан на друг клуб, сепак морам да пишам дека стварно е одвратно кога ке видиш клуб од рангот на Интер, со одлични играчи и одлични индивидуалци како излага на домашен терен со 3 деструктивци. Сепак, сите ние освен што сме фанови на нашите екипи фанови сме и на фудбалот, па освен тимот и победите до некаде е битна и убавината на играта.
Со ваква поставеност на работите Мур нема да може да види и да смета на една пуна Меаца, освен можеби само со Милан.

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Balotelli was terrible today, close to zero - Мурињо

:tv:

[/FONT]п.с. Не е смешно . . . :)

п.п.с. Заборавив ова да го додадам, мнооогу остро од страна на Мурињо, премногу остро во ситуација кога и тој носи дел од вината, т.е. оној најголемиот, стварно нема смисла денес да се критикува детево, кога и Милито беше очаен, Дејо истотака, Мунтари да не говорам, Мота освен една асистенција остатокот беше во сенка, Маикон . . . . Маикон ? Ко да не играше

Од една страна те разбирам, од друга страна имам што да ти кажам.
Италија не е Шпанија... Овде малите клубови се бранат со сите 11 играчи, и воопшто не размислуваат на противничкиот гол. Играта со тие таканаречени деструктивци се покажувала како правилен избор многупати во досегашните дерби дуели во Италија.
Еден Роналдињо е ставен на мало прсте од Камбијасо, кој пак беше прогласен за неталентиран во Реал, а во Интер е најдобар на својата позиција и во лигата во Италија воопшто.
Целта ги оправдува средствата т.е. ако тимот победува тогаш зошто да не игра така... МЕ сфаќаш нели?
Во Европа е друга песна, затоа и Интер има проблеми и целосно го менува менталитетот и тактиката.
А за публиката... Интер има продадено највеќе сезонски влезни билети т.е. самото првенство е такво. Не заборавај дека во Калчото имаше “шампион“ кој плаќаше судии, како сакаш навивачите да го заборават тоа? Едноставно квалитетот на првенството е таков, а и довербата на навивачите е на ниско ниво.
Затоа, предвиден е нов стадион, без атлетска патека во англиски стил и со помал капацитет. :)

Се надевам се разбравме :smir:

Да не знае човек што да кажи..
После така голема победа против Динамо, да излезевме со втор состав, да излезеа оние кои не играа доста често, како Кваресма, Манчини, Кордоба, Матераци, Балотели, Сантон, Толдо.. со резултат 1-1 ќе бев задоволен..
Ама не можам да бидам задоволен кога не игра само Снајдер!
Катастрофа.. Против Рома која играше без Тоти, Хуан, Де Роси, Баптиста, Тадеи..
Против кого игравме бе? Фати и Окака.. :tapp:
Ја гледам ситуацијава и си викам.. Што мајка после таков меч во Киев, Мурињо бара да ги става 9 од 11 кои играа таму? И ми текна нешто.. А највероватно е тоа.. Па и тој како некои тешки експерти овде на клубов има нешто кое треба да го оправда (а експертите некои полека го заборавија тоа, некои го минимизираа)..
Мурињо треба да ги оправда своите инвестиции Милито, Мота кои ги купи со експресен воз, и најмногу да го оправда Ето! Тие мораат да даваат голови..
Али оваа лига да трае и 50 кола до крајот, овој тандем напред нема да постигне заедно 50 голови, а не како што некои прогнозираа таму 60 +.. ме мрзи да барам постови.. А исто така и смачено ми е од доскусија.. Само да си кажам јас моето мислење..
Друга работа.. Ето е напаѓач кој поседува брзина и рефлекс за гол.. Тој е најдобар во 16 метри.. Онаму каде или втрчува по некоја контра или мава некоја топка на прва и реализира.. А не тука да ми го игра Мурињо како некоја лева полутка.. Па овој мајмунов црн да ми изведува некои додавања од типот на Роналдињо во Барса.. :tapp:
Да излезевме со состав Толдо, Маикон, Кордоба, Матераци, Сантон, Занети, Виеира, Мунтари, Станкович, Балотели и Милито, денес ќе и дадевме на Рома 3 гола!
Потоа гледам некој таму го дрви не бил добар Мунтари.. Што да прави Мунтари? Да проигрува во празно? Задача на Мунтари е да ги брка противниците и со клизачи да им ги одзема топките од позади.. Притоа истиот имаше и тоа какво додавање до Милито за 1-1 во прво полувреме и овој не постигна гол иако беше очи во очи со голманот..
И за крај.. Друг спомна Мота бил најстандарден досега.. Имал асистенција.. Да имаше асистенција.. Имаше подавање до Ето во една права дијагонала на 2 метра од него.. Браво.. Каква асистенција.. Сигурно ја вежбал на тренинг долго време.. :tapp:
За Цезар коментарот мој е излишен да се кажува.. Катастрофа последните утакмици.. Ми недостига Толдо.. На оваа барем можеше да игра..
Немам што друго да додадам.. Ми се одмили да пишувам веќе.. Не сум се израдувал на некој маестрален и магичен гол откако е почната сезоната.. Откако пратам јас прво Роналдо, потоа Виери, Мартинс, Рекоба, Адриано и Златан сите постигнуваа магични голови.. Ми недостига сето тоа..

П.С. Можеби со ваква игра и вакви голови ќе отидеме подалеку во ЛШ, можеби и финале, али некако сум песимист за се тоа.. Дај боже да излезе се тоа така..

Ајт сеа..:helou:

Немам што друго да додадам.. Ми се одмили да пишувам веќе.. Не сум се израдувал на некој маестрален и магичен гол откако е почната сезоната.. Откако пратам јас прво Роналдо, потоа Виери, Мартинс, Рекоба, Адриано и Златан сите постигнуваа магични голови.. Ми недостига сето тоа..
магичен гол-станковиќ со милан
магичен гол-Ето со Парма
магичен гол-станковиќ со џенова(од центар)
магичен гол-Снајдер со Катанија

Nemora da kritikuvate. Toa e se slucuva jbg i bod ne loso. Nemora sea da kritikuvate ovoj slabo onoj slabo a utre koa ke tepaat ovoj zver onoj zver. Sekoj ima los den. Taka bese denes so inter. Ne idese iako po rano postignatiot gol mislev deka gi zdrobat i ete nisto ostana taka. A za Baloteli ete murinjo probuval sekako da vlijae vrz nego i nisto , PA MOZE SEA VAKA JAVNO KRITIKUVANJE KE POMOGNE vredi da se proba. Ne se sekirajte se ke bide vo red samo ne plukajte po igracite

магичен гол-станковиќ со милан
магичен гол-Ето со Парма
магичен гол-станковиќ со џенова(од центар)
магичен гол-Снајдер со Катанија

Vo pravo si za site golovi. A deckoto so ne videl magice gol da ne ne si gi gleal utakmicite na inter ?

Ја гледам ситуацијава и си викам.. Што мајка после таков меч во Киев, Мурињо бара да ги става 9 од 11 кои играа таму? И ми текна нешто.. А највероватно е тоа.. Па и тој како некои тешки експерти овде на клубов има нешто кое треба да го оправда (а експертите некои полека го заборавија тоа, некои го минимизираа)..
Мурињо треба да ги оправда своите инвестиции Милито, Мота кои ги купи со експресен воз, и најмногу да го оправда Ето! Тие мораат да даваат голови..
А
Да така е со Мур, иде со глава кроз ѕид и ги оправдува своите инвестиции, ко лани со Кварезма, од што толку сака да ги оправдува своите инвестции дечкото не беше пријавен во втората фаза од ЛШ и дечкото беше пратен на позајмица во Англија . :wink:

Не ти држи муабетов вода дека за да се оправдаат инвестициите он ги вади истите на терен, нц, да, се е ок у постот со тоа дека составот кој излезе беше погрешно селектиран затоа и реков, од старт грешката е веќе направена а истата нормално оди кај Мурињо .

Земал Мур фрла отровни стрели кон Балотели, епа друже, тинејџеров денес требаше да стартува, и тоа на местото на Милито кој по мечот во Киев и оној со Ливорно каде изигра 90 минути а претходно имаше долга пауза дефакто денес мораше да одмара .
Сантон, па у курац, ако веќе Киву не игра, ако Маикон е максимално исцеден ( тоа денес беше апла приметливо ), удри со ил Капитано десно а Сантон лево, и трето, Мунтари, кога игра заедно со Мота имаш или-или ситуација, или едниот се приметуе или другиот, денес Мота беше за нијанса поекспониран, нигеров тиња, направи жолт прво а потоа имаше некои стартови ко да молеше за уште еден, не зезај дека он добро изиграл .

И пак, не мора да се пишуваат реферати во врска со денешниов меч, не мора толку филозофии, виновник број 1 е Мурињо, виновник број 2 е Цезар, и на ова пак ке повторам, Мурињо се дрзнува на таков начин пред цела Италија да критикува 18 годишно дете, погрешен момент одбра, ФАКТ ! :wink:

Од една страна те разбирам, од друга страна имам што да ти кажам.
Италија не е Шпанија... Овде малите клубови се бранат со сите 11 играчи, и воопшто не размислуваат на противничкиот гол. Играта со тие таканаречени деструктивци се покажувала како правилен избор многупати во досегашните дерби дуели во Италија.
Еден Роналдињо е ставен на мало прсте од Камбијасо, кој пак беше прогласен за неталентиран во Реал, а во Интер е најдобар на својата позиција и во лигата во Италија воопшто.
Целта ги оправдува средствата т.е. ако тимот победува тогаш зошто да не игра така... МЕ сфаќаш нели?
Во Европа е друга песна, затоа и Интер има проблеми и целосно го менува менталитетот и тактиката.
А за публиката... Интер има продадено највеќе сезонски влезни билети т.е. самото првенство е такво. Не заборавај дека во Калчото имаше “шампион“ кој плаќаше судии, како сакаш навивачите да го заборават тоа? Едноставно квалитетот на првенството е таков, а и довербата на навивачите е на ниско ниво.
Затоа, предвиден е нов стадион, без атлетска патека во англиски стил и со помал капацитет. :)

Се надевам се разбравме :smir:

Абе добро те разбирам, и сите добро знаеме дека Италија не е Шпанија, никој не бара од Интер да игра како Арсенал, Барса... но Интер оваа година е поразличен од минатите години, и истиот овој Интер тврдам дека има потполен капацитет да игра многу поофанзивен и поубав фудбал бар на домашен терен. А и се покажа неколку пати оваа сезона дека со ваква поставенос на тимот поголеми се шансите да примите гол него да дадете. Сигурен сум дека вечерва ако излезеше Мур поофанзивно уште во 1 полувреме ќе го добиевте натпреварот. Бар оваа сезона имате тим за офанзивен фудбал, без разлика што поголемиот дел од екипите од Италија мислат само на својот гол.:smir:

Ви текнува на изјавата на Мур по првиот пораз сезонава, во меч каде Сантон катастрофално реагираше ? Рече, губиме како тим и победуваме како тим, па нема да критикувам поединци . :tv:

Е сега кога играат нерешено, тоа не важи, не само што испадна контрадикторен, туку и кога веќе критикува, удира на погрешниот човек а и нема абе ни мала доза на самокритичност, маме му еам . :)

“Mourinho? He's always complaining. There were a number of fouls tonight, but we didn’t complain, we just continued to play.

“It surprises me that he has complained about the referee, it’s just something he always has to do. Does he know that his side were awarded double the amount of fouls than us?

“Mourinho said that we did not do anything to win? There is a good example to prove he is wrong, and it came when Vucinic almost scored with the first counter attack of the game.”

Ranieri didn’t stop there, as he had a final comment to make for the French midfielder Patrick Vieira, whose elbow to the face on Daniele De Rossi, caused the Roma captain to be substituted after just 34 minutes.

“Thank you Vieira, because now De Rossi needs an operation. He always jumps high with his elbows, he did it in England as well,” the coach added.

Хахахах овој Раниери си го мава на резултатов и башка се жали,,, до кога со овие лузери господе?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom