Фан Клуб: ФК Турново

• Креатор на темата Креатор на темата Galactikos
  • Време на започнување Време на започнување
Ne go vregi pravo....taka kaza samo a ne oti ke ode da go glede TURNOVO...nogo narod od strumica ode da go glede turnovo a za belasica nejkat ni da slusnat...
Јас само еднч го имам гледано Турново а тва беше ко игра со Беласица дома:wink:, не ми се верува баш ного народ од Струмица да оде у Турново да ги гледа ка играт јакио тим:)

Јас само еднч го имам гледано Турново а тва беше ко игра со Беласица дома:wink:, не ми се верува баш ного народ од Струмица да оде у Турново да ги гледа ка играт јакио тим:)

Грешка си брат, кажах јас погоре, 80 посто се струмичане од публиката.:)

Грешка си брат, кажах јас погоре, 80 посто се струмичане од публиката.:)
Незнаjaах... јас никојпат не сам ојдел на Турново а нема ни да одам:)
А Беласица па бетер од Турново... нема фудбал у градо да го емм...

Види саа. Вистински фанове ги подржуват екипите и да се у 2 и 3 и 4 и 10 лига. А не отпаднала Беласица ај саа за Турново ке сум.

Турново неможе да биде и нема да биде никојпат тва шо е БЕЛАСИЦА.

Беласица е име шо турново никојпат нема да може да го достигне. :)
Турново секој пат сум го ценил повеке од Беласица
Малечко место од 2500 народ и игра у прва лига
а беласица еден голем срам за македонскио фудбал
и стига тука за Беласица
Темата е Турново се надевам дека ке успее таа сезона да игра у некој од европските купове

Хахахаха а саа де, беласица била срам за македонскио фудбал. Беласица има историја, ТУРНОВО НЕМА ! .. Играјала е у европа, позната екипа е у европа, најдобрите фудбалери шо играт во репрезентацијата се излезени од Беласица, а и половина тим на Турново се деца на Беласица.

Шо има турново освен пари?

Хахахаха а саа де, беласица била срам за македонскио фудбал. Беласица има историја, ТУРНОВО НЕМА ! .. Играјала е у европа, позната екипа е у европа, најдобрите фудбалери шо играт во репрезентацијата се излезени од Беласица, а и половина тим на Турново се деца на Беласица.

Шо има турново освен пари?
ТИМ У ПРВА ЛИГА и достоинство (НЕ продава утакмици)

ТИМ У ПРВА ЛИГА и достоинство (НЕ продава утакмици)

Не ме засмеви, мош не продава сеа у прва лига. Али кога беше во 2ра лига на крајот таман да влезе во прва лига бодовите беа распродавани.

Достоинство? :pos::pos::pos:

Не ме засмеви, мош не продава сеа у прва лига. Али кога беше во 2ра лига на крајот таман да влезе во прва лига бодовите беа распродавани.

Достоинство? :pos::pos::pos:
Си ги испланирал поените игра у прва лига има муда
а не секој натпревар таман ко треба да влесзи у прва лига продај хаха

заеби беласица Темата е за големиот прволигаш ТУРНОВО:smir:

Турново секој пат сум го ценил повеке од Беласица
Малечко место од 2500 народ и игра у прва лига
а беласица еден голем срам за македонскио фудбал
и стига тука за Беласица
Темата е Турново се надевам дека ке успее таа сезона да игра у некој од европските купове

Турново ак има 2500 народ, Ново Село има 20.000 :helou:
Сите продават утакмици, нема екипа у мак. фудбал шо не е продавала или не продава утакмици... СИТЕ!
Точно е тва шо Беласица е далеко попозната од Турново, шо има јака младинска школа и шо најдобрите македонски фудбалеере се излезени од Беласица... ама тва шо вика Јоцо оти Турново нема никојпат да га стигне Беласица е ного грешка... Нема Беласица 10 титули у прва лига, 6 у лига купо и 2 у ЛШ :helou:
Почнаа и од Турново да излеват репрезентативци, шо тоолко?
Моментално одат нагооре, а Беласица се надоле и надоле...
Турново далеко е подобро менаџирано.
И додека јас живеам, Турново е играло у Прва Лига а Беласица никаде га нема, па немам видено ништо од нивното име :wink:

Турново ак има 2500 народ, Ново Село има 20.000 :helou:
Сите продават утакмици, нема екипа у мак. фудбал шо не е продавала или не продава утакмици... СИТЕ!
Точно е тва шо Беласица е далеко попозната од Турново, шо има јака младинска школа и шо најдобрите македонски фудбалеере се излезени од Беласица... ама тва шо вика Јоцо оти Турново нема никојпат да га стигне Беласица е ного грешка... Нема Беласица 10 титули у прва лига, 6 у лига купо и 2 у ЛШ :helou:
Почнаа и од Турново да излеват репрезентативци, шо тоолко?
Моментално одат нагооре, а Беласица се надоле и надоле...
Турново далеко е подобро менаџирано.
И додека јас живеам, Турново е играло у Прва Лига а Беласица никаде га нема, па немам видено ништо од нивното име :wink:

De kazi nekoj....
tie so igrat vo turnovo se deca na belasica...

De kazi nekoj....
tie so igrat vo turnovo se deca na belasica...

Гаго, Дани, Роберт, Томица, Коста...
И шо сакаш да кажеш? Ак не беше Беласица, Турново немаше да играа у Прва Лига или немаше да биде добар тим? А зашо бегат од Беласица? И кој има толко од "фамилијата" на Беласица шо играат у Турново, стварно ме интересира, не сам ги видел за таа сезона играчето, ама знам отприлика...:wink:

Види саа жанче брат. Ти ак не си одил јас сум одил. Додека играа 1 лига утакмица не испуштаах на Беласица, некојпат не носаа на полувремето да шутираме пенали оти бееме маленки. Малце пати сум гонил топките ка бех оште копиљ малечок,се секавам ного убаво. Европските купови ка ги игра Беласица,со португалскиот Лешеоиеш бех на утакмица и таа утакмица се игра на рефлектори и Беласица изгуби 3-1 тогајска мислам. Со Публикум Цеље исто така бех,утакмицата беше поручок ного беше жешко едвај се издржуваше. За Беласица тогајска бранаше познатиот Гоце Груевски,репрезентативец на Македонија. Дојде за тии утакмици да бране и после си ојде.

За големината на клубовите не прави мабет. Беласица колко играчи има направено и извадено од својата школа,турново тешко да го направа тва. Ка ке извадат играче од калибаро на Гоки Пандев тогајска може да прааме мабет.

Беласица има 6-7 пати одано на Турниро Виареџо,1 на Ријека турниро у Хрватска.

Турново дека има одано?

Моментално Турново е подобар од Беласица,не викам не. А играче кои одат на горе моментално не гледам? Гаго 100 пати оде на проба,никак негде да го продадат. :toe: .

CopyOfDeath ти сонувал си некој армас изгледа? Шо разбираш од фудбал бе ? Знааш ли топката шо форма е ? Квази навиваче как вас има ного,и пролазни се да. :)

edit: моментално од Турново репрезентативци се Гаго и Мавров.

Коста е у Кожуф,Томица не игра у репрезентација исто как и тва Дани камбанта. :)

edit 2 : кажејте му на Турново на газдата да си напраа покриво на трибинта,оти од ветеро оде у пченичката одзади. :pos: :pos:

Дечко ти ептен си грешка изгледа. На турново оваа му е 2ра сезона во прва лига, лани беше дебитант.:) А сигурно дека не си видел ништо од името на Беласица кога вчера разбра дека постои игра шо се вика фудбал.

Беласица е далеку пред Турново. ФАКТ!

Јоци, мислам оти убаво се изјасних, Беласица има подобра школа, има побогата историја, попознат клуб... Тва шо играат секоо година на турнииро у Вијареџо е голема предност у смисла на афирмација на клуубо...
Тва шо се играле со португалци,шпанци незнам какви, тва нее ништо "сериозно",ја и Турново таа година мош ќе влезат у ЛШ квалификации, ќе играат, и шо толко, мислеш Беласица 10години е играла у тие квалификации... ако продолжат тка, другата година мош и шампиони, од дека да знааш, за тва сакам да кажам оти одат на гооре... и да, има ного големи фудбалеере од Беласица излезено, тва тешко се стига, оти Пандев,Попов,Стојков се фудбалеере од светска класа за мене...
Мавров е капитен у репрезентацијата, Гаго игра со постари колеги у реп. Роберт е исто така репрезентативец, Коста е у Кожув да, ама заедно со Томица и камбаанта имат играано репрезентативни утакмици... тва се младински категории, неможат стандардно да играат ако не се докажат, има некои повеке се покажуват и они играат, а и убаво знааш, некои помалко се покажуват, ладат си јајцата за Македонија, а пак играат :wink:
Тва за Гаго, не е оти не го аресат и не сее покажал, никој не знаа шо е работта, само Орцето и он, нивни проблем, а сите го знаат как најголем македонски талент. Полани, на 16-17год. беше меѓу првите 3 стрелци у втората лига, на крајо од сезоонта со над 10 гола, незнам точно колко...
За трибиинта, не се замари, шом му дават да игра там, нема проблем, ак гаа осигурил-чека исплата :smir: иначе јас бех там коо лета :wink:
Viktoranius, другар, твојте деца нема да знаат ни Б од таа Беласица шо га познаваш ти од твојто време, ќе одат у Турново да гледат утакмици од прва лига и ќе си трошат гласните жици на стадионот Кукуш :helou:
И па ке кажам, точно е, Беласица е со поголема историја, ама нее недостижна, а моментално јас го гледам Турново у прва лига как си ги збира боодовите, и Беласица как се маче у втора лига. Па оцени шо ќе памтеш ти, Пеле коо збирал титули низ свето или Зидан коо е тепал човеци со глава :wink:
И оште незнам шоо тва фудбал, а и појма немам оти е игра?!?!? :tapp:

Ке прааме мабет ка ке излезе у Европа,а не саа ка га факат златната средина. :) :)

Иначе до сега немат ни 1 играч од нивната школа извадено нагоре,Гаго е од школата на Јака Радовиш и тука дојде. Од маленки нозе некоо детенце да го напрат играч тогај може да се каже оти имат прават и извозуват играче нагоре :)

Ај поз.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom