Јоци, мислам оти убаво се изјасних, Беласица има подобра школа, има побогата историја, попознат клуб... Тва шо играат секоо година на турнииро у Вијареџо е голема предност у смисла на афирмација на клуубо...
Тва шо се играле со португалци,шпанци незнам какви, тва нее ништо "сериозно",ја и Турново таа година мош ќе влезат у ЛШ квалификации, ќе играат, и шо толко, мислеш Беласица 10години е играла у тие квалификации... ако продолжат тка, другата година мош и шампиони, од дека да знааш, за тва сакам да кажам оти одат на гооре... и да, има ного големи фудбалеере од Беласица излезено, тва тешко се стига, оти Пандев,Попов,Стојков се фудбалеере од светска класа за мене...
Мавров е капитен у репрезентацијата, Гаго игра со постари колеги у реп. Роберт е исто така репрезентативец, Коста е у Кожув да, ама заедно со Томица и камбаанта имат играано репрезентативни утакмици... тва се младински категории, неможат стандардно да играат ако не се докажат, има некои повеке се покажуват и они играат, а и убаво знааш, некои помалко се покажуват, ладат си јајцата за Македонија, а пак играат :wink:
Тва за Гаго, не е оти не го аресат и не сее покажал, никој не знаа шо е работта, само Орцето и он, нивни проблем, а сите го знаат как најголем македонски талент. Полани, на 16-17год. беше меѓу првите 3 стрелци у втората лига, на крајо од сезоонта со над 10 гола, незнам точно колко...
За трибиинта, не се замари, шом му дават да игра там, нема проблем, ак гаа осигурил-чека исплата :smir: иначе јас бех там коо лета :wink:
Viktoranius, другар, твојте деца нема да знаат ни Б од таа Беласица шо га познаваш ти од твојто време, ќе одат у Турново да гледат утакмици од прва лига и ќе си трошат гласните жици на стадионот Кукуш :helou:
И па ке кажам, точно е, Беласица е со поголема историја, ама нее недостижна, а моментално јас го гледам Турново у прва лига как си ги збира боодовите, и Беласица как се маче у втора лига. Па оцени шо ќе памтеш ти, Пеле коо збирал титули низ свето или Зидан коо е тепал човеци со глава :wink:
И оште незнам шоо тва фудбал, а и појма немам оти е игра?!?!?