Фан Клуб: ФК Турново

• Креатор на темата Креатор на темата Galactikos
  • Време на започнување Време на започнување
CopyOfDeath ти сонувал си некој армас изгледа? Шо разбираш од фудбал бе ? Знааш ли топката шо форма е ? Квази навиваче как вас има ного,и пролазни се да. :)
Ного повеке шо знаеш ти за самиот себе
толку знам јас за фудбало
иначе оди пиши си на беласица фан клубо там негде у втора трета лига
ости ниа да си уживаме у ПРВАТА ЛИГА

Ке прааме мабет ка ке излезе у Европа,а не саа ка га факат златната средина. :) :)

Иначе до сега немат ни 1 играч од нивната школа извадено нагоре,Гаго е од школата на Јака Радовиш и тука дојде. Од маленки нозе некоо детенце да го напрат играч тогај може да се каже оти имат прават и извозуват играче нагоре :)

Ај поз.

Тогај Горан и Роберт Попови се од школата на ФК Младост Сушица а Аце Стојков од ФК Сачево :vozbud: уживи ај, нема фудбал у Македонија :toe:

Тогај Горан и Роберт Попови се од школата на ФК Младост Сушица а Аце Стојков од ФК Сачево :vozbud: уживи ај, нема фудбал у Македонија :toe:
жани врска немаш на пијуко од школата се горан и робето

Турново секој пат сум го ценил повеке од Беласица
Малечко место од 2500 народ и игра у прва лига
а беласица еден голем срам за македонскио фудбал
и стига тука за Беласица
Темата е Турново се надевам дека ке успее таа сезона да игра у некој од европските купове

Знаеш колку силни клубови се од мали градови?? Многу...Да не терам и да набројувам.
А, ако се избори Турново во Европа, на чиј стадион ќе играт.
Не ја ругајте Беласица!!!

Младост Сушица не ни постооше тама. Од маленки се у Беласица ама ај.

Знаеш колку силни клубови се од мали градови?? Многу...Да не терам и да набројувам.
А, ако се избори Турново во Европа, на чиј стадион ќе играт.
Не ја ругајте Беласица!!!

Ке играат на тај нивнио без покрив :)

Шо знааш бе,знааш на магарто таквото.

Младост Сушица не ни постооше тама. Од маленки се у Беласица ама ај.

Ке играат на тај нивнио без покрив :)

Шо знааш бе,знааш на магарто таквото.

Ко ке пораснеш ке дознааш ного повеке од тва сега шо го знааш и па ке имаш помалко знаене од мене ного години ;)

Ко ке пораснеш ке дознааш ного повеке од тва сега шо го знааш и па ке имаш помалко знаене од мене ного години ;)

Aбе такви как тебе навиваче пред ТВ знааш ли колко е имало,има и ке поминат? ехеее... не се секири. :) Не си ни 1 ни последен.

Жан ти свесен ли си шо говораш бе , споредуваш ги Беласица и Турново ?? Беласица каква историја има зад себе , за Турново тва е само бајка и сон ... А ке дојде ден , сите вие сега шо сте против Беласица ке плачате да влезате на Младост , ке прааме тогај маабет , сега Беласица мош е у криза , ама ке дојде време ко ке влезе у Прва лига , за две три години , ко ке се уиграат тии млади деца , има да косат тревите низ стадионите у Македонија , свесни ли сте какви млади играчи има у Беласица... Ке се сретнат и Беласица и Турново у прва лига не се секири...

Ќе одам на Беласица , ко сварно ќе играт деца ќе се трудат и да нема пари.А не да ми носат некој пензонери и некој таленте по 25 години , а Перо да си пуне џебо со пари.Јас тама ќе се нервирам , он 98,5% од утакмици ги месте?А зашо да не одам на Турново , за мене Турново е Струмичка екипа , со стрмуички газда.Со 60% од играчите од Струмица , и зошто да не одам?Орцето дава пари , младинските категории супер му работат , ги исплаќе играчите и сичко.

Значи според твојта логика , кој е подобар за тај ке навивам ? И сега ке навиваш за турново , а после 2 години за Беласица , ц ц ц , сватејте Беласица е име и презиме за Турново , колко и да вложуват пари у таа екипа никојпат нема да биде како Беласица , и никојпат нема да одам да га поддржам таа екипа , и да те поправам не е Струмичка екипа , јасно ли тее тва ? Турново не спаге под општина Струмица ак не си знајал...

типче НИА ко бееме у прва лига , и ко одааме на гостувања низ цела Македонија по 5-10 автобуса, и ко влевааме у огин за Беласица , вии на стадионо оште трева немаате , и ти ке ми кажуваш приказни тука колко знајал за фудбало ... јас ке ти кажам шо знааш , ништо незнааш појма немаш , вие сте квази клуб и квази навиваче и ке ве има најного уште 2-3 години и толко од вас , и нем ного не јади буреци , ке вииш пишејте си у втора трета лига , ке има бофта ...

Нејкам да откривам некои детале,ама ак доо до тва ке ги кажам. Дарквалкер ке ти кажам на мсн кои. :)

Viktoranius, другар, твојте деца нема да знаат ни Б од таа Беласица шо га познаваш ти од твојто време, ќе одат у Турново да гледат утакмици од прва лига и ќе си трошат гласните жици на стадионот Кукуш :helou:

А шо мислаш ти Турново оште ного време ли ке биде прволигаш ? Турново уште 2 години максимум ке биде тука дека шо е и после дали и ке постоо , а мојте деца а верувам и на другите шо навиват за Беласица , нема да стапнат у турново на стадионо , нема да чуут за тај клуб а не па да си трошат гласовите как шо кажуваш ти , се знаа кој е клубо у Струмица , Беласица , каков е тај клуб турново без навивачи ? јас ке ти одговорам , КВАЗИ КЛУБ ... ко ке имате навивачи тогај ке прааме маабет за гласовите на нашите деца и за вашио никаков стадион.

Значи според твојта логика , кој е подобар за тај ке навивам ? И сега ке навиваш за турново , а после 2 години за Беласица , ц ц ц , сватејте Беласица е име и презиме за Турново , колко и да вложуват пари у таа екипа никојпат нема да биде како Беласица , и никојпат нема да одам да га поддржам таа екипа , и да те поправам не е Струмичка екипа , јасно ли тее тва ? Турново не спаге под општина Струмица ак не си знајал...
Значи пак не се разберааме , у ниеден пост не кажах оти навивам за Турново.Одам само да гледам фудбал , шо има тука лошо?Јас га сакам Беласица , на Беласица тато ме носил ко сум бил и 2-3 годинки , значи Беласица јас га сакам!Ама изреволтиран сум шо некој со таков голем клуб си игре к*р-ташак , а нии тава го трпаме и ништо не праваме.Ја веќе трета година у втора лига , и никак да земат да се соберат пари да се напраа една солидна екипа и да бидаме пак у прва лига.Јас одам , на 75% од утакмиците на Беласица , а на Турново одам така ко играат со некој појаки да гледам фудбал , јас га сакам Беласица пак ти кажувам.
Само ме нервире шо живееме на стара слава , извадиле сме фудбалере , тама сме играјале тава сме направиле.Тава е се ОКеј супер е тава , никој не го оспорува , ама ја веќе 3 година у втора лига и ништо не прааме.Жив човек не оде на Беласица , нема утакмица над 500 души.
Ајде се гледаме после на МЛАДОСТ :vozbud:

Жан ти свесен ли си шо говораш бе , споредуваш ги Беласица и Турново ?? Беласица каква историја има зад себе .
Од историја заработуват само Музеите
На времето и Наполи бил првак али јебига
и Ливерпул :)
Фудбало и Спорто е нешто сосема друго од Историја
Турново е Две класи подобар од Беласица

Од историја заработуват само Музеите
На времето и Наполи бил првак али јебига
и Ливерпул :)
Фудбало и Спорто е нешто сосема друго од Историја
Турново е Две класи подобар од Беласица

Не прааме за саа мабет. Моментално Турново е подобро од Беласица да,ама не јадејте гомна оти Турново е поголем клуб од Беласица,оти как 1 немат 1 стадион салам,трибина немат салам не па за другото да праваме мабет.

Dream About it.

А шо мислаш ти Турново оште ного време ли ке биде прволигаш ? Турново уште 2 години максимум ке биде тука дека шо е и после дали и ке постоо , а мојте деца а верувам и на другите шо навиват за Беласица , нема да стапнат у турново на стадионо , нема да чуут за тај клуб а не па да си трошат гласовите как шо кажуваш ти , се знаа кој е клубо у Струмица , Беласица , каков е тај клуб турново без навивачи ? јас ке ти одговорам , КВАЗИ КЛУБ ... ко ке имате навивачи тогај ке прааме маабет за гласовите на нашите деца и за вашио никаков стадион.

А шо мислеш, Беласица уште таа година ли кее второлигаш ? :helou:
и стадион имате, и навиваче имате, и газда имате .. се се, само екипа немате.НИА ќе си уживаме у ПРВА ЛИГА а ВИИ гледајте второлигаши,навивајте си, шетајте се низ МК со по 5-10 автобусе и не се замарајте :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom