Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
za zal behrami se povredi,pa ke vidime kolku ke pauzira:toe:

Epa ne moze zaso imame pi*ki u timot kako montolivo, koj koa slusna deka doaga D'agostino odma pocna da se zali deka toj ne moze da igra so 3 u srednina, vo momentov ja igrame taa formacija, mislam so 3 vo sredina samo so ne igra D'ago tuku igra vargas, mn me iznervira toj Montolivo sezonava, pa uste neke da go prodolzi dogovorot, e bas sakam da go sitneme, ama da mu zememe dobri pari, i da dreme na klupa,so misli toj ke igra vo inter ili vo nekoj pojak klub

што ми е гајле што монтоливо се бунел, тој е менаџер и тој донесува одлуки кој и каде треба да игра. ако тој потклекнува на било каков притисок ебати менаџерот, као демек либерална политика ова она... да, сега играат со варгас у таа 3-ка во средина, што во пракса си нема врска, варгас игра напред, па муту иде малку кон средина и затоа сантана се изгуби, не го приметуваме последно време и на тој начин сантана игра поповлечено во средина и губи од вредност.
точно е и тоа што викаш дека имаше многу повреди али според потезите кои ги влече јас сум веднаш да се смени миха, нек си брка работа на друго место, нејќи да чујам. ако не се лажам тој и самиот кажа дека не му требале играчи, кутриот не знае ни што му треба, само корвино што избере тоа е. прандели барем бираше играчи, тие што се посикусни од парма врската ги донесе прандели.

--- надополнето ---

бехрами 6 недели повреден, сега нема каде да бега монто ќе мора да игра со дагостино и да порасне.

Nemoze da znaes ti dali Montolivo se bunel ili ne se bunel toa sto ke igraat so 3 ca i toa so Dagostino...gluposti cisti.Kako prvo Montolivo vlecese povreda i zatoa se operirase,a Dagostino nikade go nema.Ne ja vrati formata od pred 2 sezoni i toa e sve.Ne se uklopi kaj nas.Montolivo igrase kaj Prandeli vo site mozni pozicii.So 2ca,3ca,4,ca vo sredina i sekogas bil korisen igrac.Taka da taa teza ne drzi.Na kraj kraeva Miha e trener i on treba da odluci sto so timot.Ako go sitneme Montolivo tesko deka moze Fiorentina da si dozvoli igrac so takvi karakteristiki i gadno ke se zaebeme.

Inace siptarcevo se povredilo.Bas mi e krivo vleze vo odlicna forma i dosta se trudese,mozda najdobar igrac od januari pa navaka.Golem maler ne bie sezonava

jas pa nemislam deka montolivo e igrac koj ja pravi razlikata vo eden klub.takovi igraci fiorentina ima samo 2 ca:jovetic i mutu.bez site drugi ostanati mozeme da odime napred bez da se oseti kojznae sto.montolivo e daleku od golem igrac.goleminata e vo kontinuitetot i zaslugite na poedinecot pri pobedite na timot...pozz

jas pa nemislam deka montolivo e igrac koj ja pravi razlikata vo eden klub.takovi igraci fiorentina ima samo 2 ca:jovetic i mutu.bez site drugi ostanati mozeme da odime napred bez da se oseti kojznae sto.montolivo e daleku od golem igrac.goleminata e vo kontinuitetot i zaslugite na poedinecot pri pobedite na timot...pozz

не се согласувам и тоа многу, монтоливо е повеќе незаменлив од муту во моментов и за иднина (види кој кого бара за трансфер), незнам ако мислиш поинаку, и можеби не е вонсериски играч кои дава голови па мислиш дека не прави разлика али и тоа како е битна алка, многу многу битен играч, само сакам да се интегрира во средина заедно со дагостино (нешто како чави и иниеста во барса - не ми замерувајте на споредбата плс), тоа би било паралелна дистрибуција кон нападот дури и коро би дал гол :)

vo idnina neznam kako ke se razvie , no sega za sega e od rangot na eden prosecen igrac i nisto poveke.inace i jas bi sakal da se razvie vo eden vazen igrac i klucen pred se.ocekuvam od nego da ostane vo fiorentina i da bide lider...no da ucenuva ne e ubavo bidejki seuste ne e dorasnat za toa...

--- надополнето ---

drugo nesto ke zaboravev.neka zeme da poraboti na fizicka hondicija,mu treba i toa kako bidejki izgleda dosta mlitavo na teren.ima sto da se razviva kaj nego,samo treba da raboti i da ne izigrava zvezda.ima potencijal , no seuste ne go razvil dobro iako dosega trebase i da go napravi toa..

Nemoze da znaes ti dali Montolivo se bunel ili ne se bunel toa sto ke igraat so 3 ca i toa so Dagostino...gluposti cisti.Kako prvo Montolivo vlecese povreda i zatoa se operirase,a Dagostino nikade go nema.Ne ja vrati formata od pred 2 sezoni i toa e sve.Ne se uklopi kaj nas.Montolivo igrase kaj Prandeli vo site mozni pozicii.So 2ca,3ca,4,ca vo sredina i sekogas bil korisen igrac.Taka da taa teza ne drzi.Na kraj kraeva Miha e trener i on treba da odluci sto so timot.Ako go sitneme Montolivo tesko deka moze Fiorentina da si dozvoli igrac so takvi karakteristiki i gadno ke se zaebeme.

Inace siptarcevo se povredilo.Bas mi e krivo vleze vo odlicna forma i dosta se trudese,mozda najdobar igrac od januari pa navaka.Golem maler ne bie sezonava

Poleka, zasto si ti tolku siguren deka se gluposti, deka Montolivo ne se isplasi od D'agostino ?? Eve ti izjava na agentot na Montolivo od pred nekoj den ( http://www.espnstar.com/football/se...9691/Montolivo-angered-by-D'Agostino-arrival/ ) za toa kako montolivo e cuvstvuval po kupuvanjeto na D'ago. A D'agostni ne vlece povredi ??, D'agostino znaese deka vo fiorentina igra Montlivo i pak prifati da dojde, i da se bori za mesto, dodeka monto se ispi*ka i saka da si ide od fiorentina, Na frey ne mu go donesoa boruc, go slusna li ti Frey da iskomentira nesto. Montolivo e korsen igrac, i samo toa, mu ja dadoa kapitenskata lenta, montolivo treba da bide lider, da go vodi timot, toj toa ne go pravi, da ne ni se vargas i Mutu ke ispadneme od liga, uste li ke cekame montolivo da se razvie vo lider i golem igrac, pa 26 godini ima. Spored mene Montolivo ne ostanuva vo Fiorenitna, pisav pogore deka e umislen deka moze da igra vo "pogolem klub" i toj ke si ide, taka, treba da go prodademe zaso moze da si zamine na sloboden transfer, i da se zezneme

Mozat mediumite sto sakaat da pisuvaat,ama deka se uplasil od konkurencija toa ne veruvam...Montolivo igral i so podobri igraci od Dagostino vo sredina kako na primer Melo,De Rossi,Pirlo,Liverani...del od ovie vo reprezentacija,ali sepak.Taka da spored mene,kako sto rekov,Montolivo so Jovetic spored mene se edinstvenite dvajca nezamenlivi igraci vo Fiorentina.Sto spored kvalitet,sto spored parite...Montolivo e univerzalen igrac vo sredina i moze na site pozicii da se snajde.Ne e klasicen destruktivec ili klasicen plejmejker ili klasicen igrac za vrska.Poseduva dosta kvaliteti od site raboti,nesto sto Pirlo go ima.

Mozat mediumite sto sakaat da pisuvaat,ama deka se uplasil od konkurencija toa ne veruvam...Montolivo igral i so podobri igraci od Dagostino vo sredina kako na primer Melo,De Rossi,Pirlo,Liverani...del od ovie vo reprezentacija,ali sepak.Taka da spored mene,kako sto rekov,Montolivo so Jovetic spored mene se edinstvenite dvajca nezamenlivi igraci vo Fiorentina.Sto spored kvalitet,sto spored parite...Montolivo e univerzalen igrac vo sredina i moze na site pozicii da se snajde.Ne e klasicen destruktivec ili klasicen plejmejker ili klasicen igrac za vrska.Poseduva dosta kvaliteti od site raboti,nesto sto Pirlo go ima.

Abe ok, ke se soglasam deka montolivo e najdobar veznjak u fiorentina, ama deka e nezamenliv daleku od toa, nema veze, samo me nerviraat meki igraci i igraci so ne sakaat da prodolzat dogovor so Fiorenitna :):)

Nego so e rabotava so ljaic, neso se karale so Mihajlovic ? gleam i Ljaic izjavuva ke vidime na leto so ke se sluci.

Fiorentina zaenteresirana za Santon, za 20 godini top e maliov, ako dojde bi bilo odlicno, Neto, LDS, Camporese i Santon, ke gazat, pred niv Cararo, jovetic ljaic, matos babacar, immello

ljajic neka jadi burek.toa torbeskoto vo nego prorabotelo pa izigrava nekoja zvezda i on ,a uste so mrsulite pod nosot...

gila trupov utre kapiten na italija :pos2:

мораме да го смениме михајлович ќе ни отидат играчите!

за џила капитенот немам зборови, ете прандели ќе му помогне да му крене самодоверба на детето.

Abe ok, ke se soglasam deka montolivo e najdobar veznjak u fiorentina, ama deka e nezamenliv daleku od toa, nema veze, samo me nerviraat meki igraci i igraci so ne sakaat da prodolzat dogovor so Fiorenitna :):)

Nego so e rabotava so ljaic, neso se karale so Mihajlovic ? gleam i Ljaic izjavuva ke vidime na leto so ke se sluci.

Fiorentina zaenteresirana za Santon, za 20 godini top e maliov, ako dojde bi bilo odlicno, Neto, LDS, Camporese i Santon, ke gazat, pred niv Cararo, jovetic ljaic, matos babacar, immello

Taman rabota deka postoi nekoj igrac sto e nezamenliv,no Fiorentina nema sredstva da donese takov igrac i nema da donese.Zatoa trebada se zadrzi Montolivo i da mu se dade pogolem dogovor i pari.

прандели покажа малку лојалност кон фиренца на натпреварот со украина, па после џила го стави и монто капитен. добро работи прандели, ги разигра децава.
за монто се повеќе ми мириса дека ќе ја напушти фиренца, особено што е сега е редовен и во репрезентација а и понатаму ќе биде, тоа веднаш му скокаат акциите.
од друга страна дела вале никогаш не покажал желба да задржи некој играч, туку спротивно ако играч бара од сопствениот некој вид признание тој го гура надвор и го продлабочува проблемот, така што јебига га, уште сега гледам како монто изјавува дека не сакал да си оди и дека бил насилно продаден во интер.
нема везе ќе си создадеме ние друг како и секогаш хехе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom