Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
И тебе за главен хигиеничар те барале!! Ова ти е шанса не ја пропуштај!! Дејди, дејдииии!!
Nema sansi, ke te zadrzat tebe ne se sekiraj, si im ponudil nesto ekstra :pusk:

--- надополнето ---

Gila i Babacar ne se povikani, pa za prvpat povikan e Seferovic, bas me interesira dali ke mu dadat sansa, treba da go pocne prandeli natprevarov so kolku sto e mozno poveke igraci od primavera, trebase Aya da startuva kako centralen defanzivec, ama i gamberini i Felipe se oporavile pa najverojatno ke strarrtuvaat :
Agyei, Avramov, Aya, Bolatti, Carraro, De Silvestri, Di Tacchio, Donadel, Felipe, Frey, Gamberini, Gobbi, Jovetic, Keirrison, Ljajic, Marchionni, Masi, Miranda, Montolivo, Natali, Seferovic

--- надополнето ---

a ovoj rosi mn skap, da mu se nevidi, nad 15 mil, ne znam dali vredi, go iame jovetic + ke mu faka mesto na Ljaic ako se resat da smenat formacija

a ovoj rosi mn skap, da mu se nevidi, nad 15 mil, ne znam dali vredi, go iame jovetic + ke mu faka mesto na Ljaic ako se resat da smenat formacija

можеби, но мораме наредна сезона да целиме високо, со децава што немаат никакво искуство тоа тешко дека ќе можеме да го оставриме.

Kako prvo treba znaat tocno so koja formacija ke se igra dogodina,pa da baraat soodvetni igraci za toa!Nekoj vikaat deka pad 4-2-3-1,nekoj deka 4-3-3...Nemoze da se eksperimentira na sekoja utakmica so razlicna formacija.Najubavo od pocetok da se napravi edna standardna i gotovo.

4-3-3 kako minatite 2 koa igravme u liga sampioni
taa e najaka za nas

Frey bi trebalo da ostane,a Mutu i Vargas da si otidat letovo!Taka pisuva niz mediumive ovie denovi.Man.City dava 40 milioni za Vargas i MOntolivo...pa tie normalni li se be za niv samo tolku da ponudat.Ja Montolivo ne bi go dal ni za 30 milioni sam,kamoli u paket so Vargas.

Frey bi trebalo da ostane,a Mutu i Vargas da si otidat letovo!Taka pisuva niz mediumive ovie denovi.Man.City dava 40 milioni za Vargas i MOntolivo...pa tie normalni li se be za niv samo tolku da ponudat.Ja Montolivo ne bi go dal ni za 30 milioni sam,kamoli u paket so Vargas.
абе остај све ти е то политика со огормна доза на хумор :pos2:

plus vargas nema da si ide za suma pomala od 25 mil, neka spremat ponuda nad 60 pa ke praime muabet :)
Vcera, zadvcera se sretnaa ADV, Prandeli i Corvino i navodno postavile 3 celi, prvata da se zadrzat klucnite igraci, osven Vargas ( ne pomalku od 25 mil) i Mutu ( 5/6 mil) so cii pari ke se ostvarat drugite 2 celi, prvata Pepe i vtorata igrac od sredniot red vo iminjata na Aquilani, Palombo i Fernando, eden od ovie da dojde u fiorentina. plus ime sto se spomnuva e Asamoah od udinese i moznost Papa Waigo da se vrati vo fiorentina.
ama mora da se razmisluva i za odbranata, kade sme katastrofa, centralen i lev bek mora da zeeme,

Vcera, zadvcera se sretnaa ADV, Prandeli i Corvino i navodno postavile 3 celi, prvata da se zadrzat klucnite igraci, osven Vargas ( ne pomalku od 25 mil) i Mutu ( 5/6 mil) so cii pari ke se ostvarat drugite 2 celi, prvata Pepe i vtorata igrac od sredniot red vo iminjata na Aquilani, Palombo i Fernando, eden od ovie da dojde u fiorentina. plus ime sto se spomnuva e Asamoah od udinese i moznost Papa Waigo da se vrati vo fiorentina.
ama mora da se razmisluva i za odbranata, kade sme katastrofa, centralen i lev bek mora da zeeme,
само не ми се јасни овие работи бе, која е основата ако го дадеме варгас да се доведат сите други играчи освен аквилани?! ма никако не можам да ги сконтам тие работи... тимот губи тука највеќе и колку да се рече ајде трансфери и промени се прават... ајде вуки пак речи навивам за реал,стандарт...и да навивач и на реал сум во меѓувреме... али сепак аквилание е решението за тоа што уште не го андоместиле од загубата на мело, а се фрлија пари сепак, а после ќе фали некој на местото на муту и варгас, јас лично не гледам на градење тим кога секоја година оној шо ни бил најдобар си оди, туку сето тоа е решение за опстанок онаму барем кај со си, а напредок нема :toe:
и плус ако се продадат тие еве 30 тина милиони и мислиш сите ќе ги инвестираат во трансфери и плус 20 од буџетот ќе дадат? според мене ни теорија од тоа нема да има...

da mu ebam mater na kraj ne zavrsivme ni vo gorniot del od tableata, bozem lazio imaa losa sezona, na bod zad nas zavrsija, ama toa e od polu sezona navaka iam skor 4 pobedi, 5 nereseni i duri 11 porazi, katastrofa, sepak igranjeto vo CL, povredite i sudiskite greski si go napravija svoeto, sea toa e nemame soodvetni zameni, a so vakov igracki kadar na tri fronta malku potesko, sega ke go nemame pritisokot od evropski natprevaruvanja, ke bideme posvezi vo provenstvoto i ocekuvam da bideme vo igra za 2 zaso ne i za prvo mesto, ako mozese edna roma da bide konkurentna ne gledam pricina zaso i nie da ne bideme vo dostizni 2/3 bodda od prvoto mesto, samo mora da se napravi nesto, da se motiviraat igracive, zaso na krajov bea mn nezaenteresirani, merak mi se prai koa gi gleam Palermo, Sampdorija, Genova kako igraat, ostavaat se na teren, mn se posamouvereni i toa se isplati, fiorentina sekogas igra rezervirano, so pregolema pocit, mora malku podrsko i pojako da se igra.
ne ocekuva interesen transfer pazar
FORZA FIORENTINA

само не ми се јасни овие работи бе, која е основата ако го дадеме варгас да се доведат сите други играчи освен аквилани?! ма никако не можам да ги сконтам тие работи... тимот губи тука највеќе и колку да се рече ајде трансфери и промени се прават... ајде вуки пак речи навивам за реал,стандарт...и да навивач и на реал сум во меѓувреме... али сепак аквилание е решението за тоа што уште не го андоместиле од загубата на мело, а се фрлија пари сепак, а после ќе фали некој на местото на муту и варгас, јас лично не гледам на градење тим кога секоја година оној шо ни бил најдобар си оди, туку сето тоа е решение за опстанок онаму барем кај со си, а напредок нема :toe:
и плус ако се продадат тие еве 30 тина милиони и мислиш сите ќе ги инвестираат во трансфери и плус 20 од буџетот ќе дадат? според мене ни теорија од тоа нема да има...

и јас се слагам со овој коментар, продавањето на варгас не е никаква надоградба на тимот без разлика кој би дошол, особено што варгас покажа лојалност.
моментално во тимот имате повеќе деца отколку луѓе што напуниле 20 години, и без разлика колку и да се талентирани овој тим не е ништо подобар од тој на сампдорија на пример.
очекувам во трансфер периодот парите да се фрлат на поискусни играчи, за таленти ги имаме доволно.
од денешниот натпревар ми се допадна ова детево Agyei како изигира на средина, цврсто.

и јас се слагам со овој коментар, продавањето на варгас не е никаква надоградба на тимот без разлика кој би дошол, особено што варгас покажа лојалност.
моментално во тимот имате повеќе деца отколку луѓе што напуниле 20 години, и без разлика колку и да се талентирани овој тим не е ништо подобар од тој на сампдорија на пример.
очекувам во трансфер периодот парите да се фрлат на поискусни играчи, за таленти ги имаме доволно.
од денешниот натпревар ми се допадна ова детево Agyei како изигира на средина, цврсто.
Corvino rece deka nema da prodava igraci osven onie koi ke pobaraat transfer, pa ke vidime sea , moe mislenje e deka ne treba nikoj da se pusti, se razbira od ovie koi vredat da ne recam zvezdite na klubot i toa kako kazna za losata sezona se dodeka ne izborat mesto vo liga na sampioni, neka se plasiraat naredna sezona na 4to mesto i slobodni se da si idat kaj sakaat.

Epa kako zborite deka ako go prodademe Vargas ke se sme go unistele timot,potocno ke sme poslabi.Ete rece Corvino deka nma namera da go prodava.Ako on saka da si odi togas nema sto so sila da se drzi.Neka odi i gotovo.Sam rece deka zvezdite ne gi cepka i deka ke gleda site da ostanat.Kako uopste spomnuvate deka moze da se unazadi klubot so prodazba koga jasno i mnogu razbirlivo e dadeno do znaenje za sto stanuva zbor.Ako nema lojalnost togas prijatno i gotovo.Nema nisto so sila,sto e i fer poteg od upravata nasa i od igracite da se izjasnat sto sakaat.Taka da ne gledam deka Corvino go prav poslab timot.Ako nekoj go pravi poslab toa e nelojalnosta na igracite,a tuka Corvino nemoze nisto,duri ni DDV

Corvino rece deka nema da prodava igraci osven onie koi ke pobaraat transfer, pa ke vidime sea , moe mislenje e deka ne treba nikoj da se pusti, se razbira od ovie koi vredat da ne recam zvezdite na klubot i toa kako kazna za losata sezona se dodeka ne izborat mesto vo liga na sampioni, neka se plasiraat naredna sezona na 4to mesto i slobodni se da si idat kaj sakaat.
овој клуб нема ѕвезда(освен Фреј де) во тимот не ѕвезди!!!
нема лидер и ѕвезда во тимот за она шо го сакаме, а каде заглавивме, во дупка, јас сум преразочан од сезоната... без дух, без душа играа цела втора сезона, неќам да зборам повеќе од умрен тим ми изгледаа... катастрофа и не се вадете на ЛШ нема никакво влијание врз тимот сето тоа е само залажување... го нема лидерот и ѕвездата во тимот МУТУ и тимот се загуби... повеќе не зборам бесценето е

--- надополнето ---

Epa kako zborite deka ako go prodademe Vargas ke se sme go unistele timot,potocno ke sme poslabi.
да ќе го уништиме тимот, пошо јас немам нишо против да се продаде некој играч ако на негово место се донесе исто толку квалитетен дури и подобар!!! а не за пари само и курац у рака ќе си држиме ко оваа сезона јасно се гледа...

овој клуб нема ѕвезда(освен Фреј де) во тимот не ѕвезди!!!
нема лидер и ѕвезда во тимот за она шо го сакаме, а каде заглавивме, во дупка, јас сум преразочан од сезоната... без дух, без душа играа цела втора сезона, неќам да зборам повеќе од умрен тим ми изгледаа... катастрофа и не се вадете на ЛШ нема никакво влијание врз тимот сето тоа е само залажување... го нема лидерот и ѕвездата во тимот МУТУ и тимот се загуби... повеќе не зборам бесценето е

--- надополнето ---

да ќе го уништиме тимот, пошо јас немам нишо против да се продаде некој играч ако на негово место се донесе исто толку квалитетен дури и подобар!!! а не за пари само и курац у рака ќе си држиме ко оваа сезона јасно се гледа...

не се работи дека го нема муту, преку к од тоа дека тој е ѕвезда или не знам што, нека иде нек се садомазохира пред огледало и нек бапне некое апче пошто е дебел :)
поентата е тоа што нема човек во нападот откога го снема него, не можеш да го замениш муту со бабакар или кеирсон, не можеш да очекуваш твоите играчи да играат цела созона на повеќе фронта и да остнат здрави и да ги заменуваш со копињана. јас неуспехот во калчото ја гледам кај корвино и делумно дела вале постариот. работата е тоа што не се дадоа пари за засилувања, требаше да се земе касано но дела вале не ги даде тие пари. падот на фиорентина оваа година во калчото го гледам повеќе од политички причини и поентата што дела вале не сака да инвестира и во тој случај корвино зима деца од кај стигне.
и преку к веќе од тоа дека за 5 години децава ќе растураат и не знам што.
и преку к од монтоливо што не може да погоди, колку психички е проблемот кај него чудо нешто, да го затепаш да му дојде памет. погоди веќе еднаш, тренирај после часови што и да е, неќам да чујам. од него сум прилично разочаран сезонава, не превзеди некоја поголема одговорност откога стана капитен иако имаше пар солидни натпревари откога му ја дадоа лентата.
и то.

PRANDELI ostanuva 100 %

za drugo ke vidime .....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom