Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
cudna e situacijata vo momentov vo klubot.absolutno nisto ne se znae.nitu koj ke ostane nitu koj ke si odi.neizvestnost do bskraj vladee.samo citam nekoi gluposti.bolati ke si odi izgleda,keirisson isto,kroldrup go prodolzi dogovorotza uste 2 god,sto znaci deka munoz nema da doagja verojatno.alegri denes bil vo firenza-kojznae zosto?abe situacijava e ocajna.neznam dali gledavte protiv bari igravme so deca.pa kako sakame da bideme jak kluv bez iskusni igraci.mora da se igra dobro na transfer pazarot ova leto bidejki vo sprotivno ne ceka copy paste na ovaa sezona.ajde della valle neka go odvrze malku keseto i da trgne rabotata.forza viola!!!

Podobro nisto da ne se kazuva,otkolku timovi kako Juventus,Genova,Palermo...da ni gi kradat fudbaleri sto sakame nie da gi kupime.Podobro tainstveno otkolku site da znaat.A toa koj ke odi,a koj ke ostane rano e uste.Sega mislam deka nema mnogu da se desava do kraj na Svetskoto,znaci do kaj 10ti juli.Site skaauti i fudbalskata javnost ke bide nasocena tamo.Taka da ocekuam posle svetskoto da se znae koj doaga i koj si odi!!!

Uzbekian Bunyodkor Tashkent keen on Mutu, da im napraime edna razmena Mutu - Ristic :)

--- надополнето ---

Ja ne sakam Bolati da si ide, mislam deka e dobar igrac samo mu treba vreme da se adaptira, a za toj munoz preku k*r veke, ebate ko za K. Ronaldo da pregovarame ne nekoj nedokazan kopuk koj bese povreden cela sezona, ako e glup neka ne dojde u fiorentina taka se zaeba onoj breno otide u Bayern sea neka igra na pozajmica u 3to ligasi u belgija, ebate nepismenite, citav sea Asamoah i Meireles od porto prviot 10 vtoriot 12 mil, moze ovoj asamoa da go zemee ako veke ne davame pari za Aquilani ili Veloso.

Bolatti e super igrac samo sto nekoi sakaat odma da bide Xavi...epa nemoze!

u pravo si.. bolje nisto da ne se znae odma kop;ilinjata juventus i genova ke sakaat da ni gi kradat igracite, da gu pusat mozat samo

Podobro nisto da ne se kazuva,otkolku timovi kako Juventus,Genova,Palermo...da ni gi kradat fudbaleri sto sakame nie da gi kupime.Podobro tainstveno otkolku site da znaat.A toa koj ke odi,a koj ke ostane rano e uste.Sega mislam deka nema mnogu da se desava do kraj na Svetskoto,znaci do kaj 10ti juli.Site skaauti i fudbalskata javnost ke bide nasocena tamo.Taka da ocekuam posle svetskoto da se znae koj doaga i koj si odi!!!

ovie se povikani za turneata vo kanada:
Agyei, Avramov, Aya, Babacar, De Silvestri, Di Tacchio, Donadel, Felipe, Frey, Gamberini, Gobbi, Jovetic, Keirrison, Marchionni, Masi, Natali, Seculin, Seferovic, Zanetti.
Ima mn mladi igraci od primavera duri 7, plus Jovetic, keirson i De Silvestri se decista sme, ama ako eve im moznost na decava da se pokazat i da vidime koj kolku vredi, tuka i Keirson, krivo mi e so nema da patuvaat Bolati i Ljaic, a i Cararo ( baksuz se povredil) a za bolati i ljaic ova ke bese odlicna moznost da se nametnat, ama ajde bolati ke igra za argentina da se nadevame deka ke mu bide presvrtnica u karierata. Ovoj seculin golmanov najverojatno nema da ostane u fiorentina, se nadevamdeka ke go dademe samo na pozajmica, mlad perspektiven golman e, ama pokraj frey nema mn prostor za dokazuvanje :)

Navodno Abate,prviot covek na Italijanskata Fudbalska Federacija pravi pritisok vrz Prandelli toj da bide trener posle Lippi.Verojatno imalo nekoj telefonski kontakt denovive i denes,a odlukata se ocekuva najkasno do 8 juni definitivno da se znae koj ke bide noviot trener na Italija po mundijalot.

Navodno Abate,prviot covek na Italijanskata Fudbalska Federacija pravi pritisok vrz Prandelli toj da bide trener posle Lippi.Verojatno imalo nekoj telefonski kontakt denovive i denes,a odlukata se ocekuva najkasno do 8 juni definitivno da se znae koj ke bide noviot trener na Italija po mundijalot.
izgleda veke e resena ovaa rabota, prandeli ke bide naslednik na Lipi, ne znam so da mislam se privrzavme za prandeli, zavrsi odlicna rabota izminative sezoni, ama od druga strana po losava sezona mozebi ke izleze i dobra rabota negovoto zaminuvanje, potrebna ni e promena, ocigledno kaj site vo klubot padnaa motivite i ambiciite i po losava sezona stvarno ne gleam pricina zaso i bi ostanal prandeli.
M. Alegri, Gasperini, Dunga, Spaleti, Marino del od iminjata so se sponuvaat kako zamena na prandeli, site se odlicni treneri, Spaleti tesko deka moze da bide angaziran, Dunga da vidime kako ke pomine na svetsko ne znam kolku e dobar trener ama moze da donese nekoi igraci od brazil, Alegri nekako mi se glea neiskusen mada praese cuda so Cagliari, igrase hrabro, napagacki fudbal, sepak najdobro spored mene bi bil da dojde Gasperini

Da taka e!Iskreno jas se privrzav za Prandelli i mislam deka covekot napravi mnogu za Fiorentina,bukvalno dade sve od sebe da ja vrati onaa Fiorentina sto ja znam.Zal mi e za nego ako otide(iako 90% e gotovo)no sepak merak mi e sto tokmu nego mu ja davaat taa cest i odgovorna rabota da vodi edna reprezentacija kako Italija,pred sve radi dobrite nastapi na Fiorentina pod negovo vodstvo.Malce emocionalno go dozivuvam ja sve ova no pak ke kazam merak mi e sto Prandelli dobiva edna vakva bitna rabota vo svojata kariera.

ma kakvo privrzuvanje za prandelli.nisto ne e vecno.vazno e da se ima rezultati i klubot da napreduva.toa ovaa godina ne bese slucaj.zagubivme duri 17 -18 utakmici sto e sramno.mislam deka dovolno bese prandelli kraj nas.mu se zablagodaruvam za se sto stori za nas,no smetam deka ni treba nov predizvik.jas licno sum za spaleti dokolku moze da se donese se razbira.pozz

ni otide prandeli.. aj toa e jebiga

ма не сакам мистерот да си замине... довоно стори за нас, а ако си замине пропадна оној вештачки проект за силна фиорентина шо го спомнуваа цело време а никаде на дело...
за ништо мистерот не беше виновен, ни за опаѓање на мотиви ни ништо, имаше многу други работи за тоа, пред се Муту и катастрофа судење оваа сезона против нас... се додека не дадат некое евро Газдите од свој џеб, и додека не се наоѓаат вистински решенија во играчи не деца и квантитет, тешко дека ќе мрднеме чекор понагоре, а во меѓувреме си ги даваме најзаслужните играчи во претходната сезона... тоа е тоа мора една чистка да се напраи и одново се без лажење во јавност и остали работи, и ако е дела вале 7 најбогат во италија нека умре со парите во гроб, а не да печали на фиорентина, јас цело време го пцујев корвињо ама не бил тој главниот виновник...
точно е заслужни се затоа шо се врати виола во прва лига вложија во откупување на името и во клубот, ама тоа си го вратија и повеќе одошто вложија а не вложуваат веќе ни грош, а сакаат пари... клубот ако си сопственик се води од љубов кон спортот и клубот а не ради заработка(американ шит)

добивам впречаток дека се работи за нова политика на нашиот нов претседател за "нов" почеток. со неговото кој сака може да си замине му го шлапна на џила, еве сеа и на прандели а варгас како веќе да е продаден. како да сака човек да си создаде нов тим откога е дојден.
секако дека може кој сака да си оди али не се даваат изјави од типот ако сакаш оди си!
така да, иако знам дека прандели сака да остане не сум сигурен во тоа.
само младиот дела вале знае што прави, никој од нас не знае што му е идејата и каде ќе го однесе тимот.

ako veke barame zamena za Prandeli.. sakam Dunga da dojde, ili Mihajlovic

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom