Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Ако со воведат технолошки направи фудбалот тотално би станел нереален..јбг и тоа се случува ама финтата е да биди што поприродно и да има грешки поради тоа фудбалот е најспоредната работа на светот ЈБГ
Епа заради такви работи лани освои барса,сеа франција педерски отиде со рака на анри, и еве сеа фиорентина е оштетена :toe:.Леле ова да му се случи на Интер во лш ке полудам:toe:

Епа заради такви работи лани освои барса,сеа франција педерски отиде со рака на анри, и еве сеа фиорентина е оштетена :toe:.Леле ова да му се случи на Интер во лш ке полудам:toe:

Тое ЈБГ:toe::toe::toe:...правдата кога тогаш ќе стигне и таа ќе стигне ако виола помине понатаму...

Ако со воведат технолошки направи фудбалот тотално би станел нереален..јбг и тоа се случува ама финтата е да биди што поприродно и да има грешки поради тоа фудбалот е најспоредната работа на светот ЈБГ

како мислиш нереален, демек ќе се бркаат по терен ако одлучат судиите да погледнат reverse angle?

Тое ЈБГ:toe::toe::toe:...правдата кога тогаш ќе стигне и таа ќе стигне ако виола помине понатаму...

абе поентата е ние да ја спроведиме правдата да не го замарaме господ со глупости :)
и што треба сега играчите на баерн да се чувствуваат некако виновни и да не го даваат максимумот во фиренца демек да ги избалансираат работите за доколу поминат да не им речат: абе вие дадовте гол од офсајд!

како мислиш нереален, демек ќе се бркаат по терен ако одлучат судиите да погледнат reverse angle?

Другар тоа ти е исто како сега на секоја одлука да застанат на горниот екран да погледнат и да донесат одлука(малце глупо ќе биди играчите да седат за судијата одлука 5 минути да носи што се вели зборот)..едноставно фудбалот е таков што понекогаш може да ти донесе радост понекогаш тага кажав :toe::toe:ама сега бидејќи сте револтирани заради онаа дебилна одлука на помошникот не го сваќате ве разбирам..ама ако поминете понатаму правдата задоволена ќе биди(се надевам)...

абе поентата е ние да ја спроведиме правдата да не го замарaме господ со глупости :)
и што треба сега играчите на баерн да се чувствуваат некако виновни и да не го даваат максимумот во фиренца демек да ги избалансираат работите за доколу поминат да не им речат: абе вие дадовте гол од офсајд!

Сега немам намера да реплицирам и да објаснувам на секое ти кажвам односно ти пишам поради тоа платини и блатер никогаш нема да донесат технологија во фудбалот:toe::toe::toe::toe:

Другар тоа ти е исто како сега на секоја одлука да застанат на горниот екран да погледнат и да донесат одлука(малце глупо ќе биди играчите да седат за судијата одлука 5 минути да носи што се вели зборот)..едноставно фудбалот е таков што понекогаш може да ти донесе радост понекогаш тага кажав :toe::toe:ама сега бидејќи сте револтирани заради онаа дебилна одлука на помошникот не го сваќате ве разбирам..ама ако поминете понатаму правдата задоволена ќе биди(се надевам)...

не се слагам баш, и така футбалериве се ролаат по терен за да одземат од време, нешто мислам дека треба да се направи (можеби како што е во тенис), преголема е неправдата за да се не се направи ништо.
не за мене, туку за играчите.
нема потреба да футбалот некогаш носи тага некогаш радост, треба да носи тоа што ќе го заслужиш.
барем да пробаат со технологија, барем!
има нешто повеќе од тоа што не се воведува отколу не би бил убав футбалот!

не се слагам баш, и така футбалериве се ролаат по терен за да одземат од време, нешто мислам дека треба да се направи (можеби како што е во тенис), преголема е неправдата за да се не се направи ништо.
не за мене, туку за играчите.
нема потреба да футбалот некогаш носи тага некогаш радост, треба да носи тоа што ќе го заслужиш.
барем да пробаат со технологија, барем!
има нешто повеќе од тоа што не се воведува отколу не би бил убав футбалот!

Другар ако гледаме така по заслуга милан имаше еден тон шанси вчера и имаше каде каде подобра игра па не победија а заслужија(во превод фудбалот и ЛШ нема да е интересна ако гледаме така по заслуга)..за судијата те разбирам ама колку што знам воведоја технологија ФИФА во 2005 година кога во една пријателска утакмица кога му вградија чип на топката за да се знае дали го напуштила теренот за игра или не(гол аут,аут,корнер,гол)..и некако нереално беше па го поништија...:toe:

imame gol u gosti, pa i ne e taka loso braka
gol od ofsajd 3 metra, i sasa matic vidi ama aj,

platini kopileto e vo lozata, istiot sudija:drk: sto ne dade na celzi lani 4 penali, zarem ne e sumljivo nesto tuka ????????????????????????

u firenza tepame 3-0 , kutri utepani se ovie baern, samo roben:drk: go imaat nikoj drug
ribery:drk: ednas ne go pomina de silvestri, a tie gomez i muler se za u Spezia

FORZA FIORENTINA PER SEMPRE !FORZA FIORENTINA PER SEMPRE !FORZA FIORENTINA PER SEMPRE !FORZA FIORENTINA PER SEMPRE !FORZA FIORENTINA PER SEMPRE !FORZA FIORENTINA PER SEMPRE !FORZA FIORENTINA PER SEMPRE !FORZA FIORENTINA PER SEMPRE !FORZA FIORENTINA PER SEMPRE !FORZA FIORENTINA PER SEMPRE !FORZA FIORENTINA PER SEMPRE !FORZA FIORENTINA PER SEMPRE !FORZA FIORENTINA PER SEMPRE !FORZA FIORENTINA PER SEMPRE !FORZA FIORENTINA PER SEMPRE !FORZA FIORENTINA PER SEMPRE !

Другар ако гледаме така по заслуга милан имаше еден тон шанси вчера и имаше каде каде подобра игра па не победија а заслужија(во превод фудбалот и ЛШ нема да е интересна ако гледаме така по заслуга)..за судијата те разбирам ама колку што знам воведоја технологија ФИФА во 2005 година кога во една пријателска утакмица кога му вградија чип на топката за да се знае дали го напуштила теренот за игра или не(гол аут,аут,корнер,гол)..и некако нереално беше па го поништија...:toe:

ок, фала за податокот, не знаев тоа.
не ми е моабетот за тоа кој тим колку среќа имал за време на натпреварот, туку за вакви ситуации.
дури на мислење сум дека и со воведување на технологија ќе добиеме и многу поубав за гледање футбал, у принцип сум за воведување колку што може повеќе, најповеќе.
зошто на пример дозволуваат технологија за пресметува колку метри е слободниот удар од гол линијата?
ако дозволуваш технологија дозволувај, ако не, крати се!

Реално после ова срање viola ти се гледа уште фудбал бе?!
тепале дома не тепале ме курот за се, да ти ебам тоа свињата грозна челава.... ова не е фудбал веќе бе, јас живци да кинам за на некој како му прдне на курот, ај у курац више од се... :uvo: :uvo: :uvo: :uvo:

Реално после ова срање viola ти се гледа уште фудбал бе?!
тепале дома не тепале ме курот за се, да ти ебам тоа свињата грозна челава.... ова не е фудбал веќе бе, јас живци да кинам за на некој како му прдне на курот, ај у курац више од се... :uvo: :uvo: :uvo: :uvo:

Уживај другар не мора дотолку да киниш нерви за фудбал..има и поважни работи во животот смири се:wink:...знам дека и реал и виола загубија во натпреварите и дека си револтиран ама немора дотолку да се разочаруваш има и реванши се можи да се случи сите се во игра..Ако паднат реал виола во 1/4 финалето случајно за кој тим ќе ти биди помило да победи?:helou:

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Prandelli: 'Three refereeing errors'[/FONT]
Wednesday 17 February, 2010
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Cesare Prandelli was furious with the referee and linesman for three incidents that penalised Fiorentina in Munich.

“We did everything right on the field. We only failed to double up our marking on the linesman,” he joked after a 2-1 defeat to Bayern Munich.

“There were some incidents that changed the game - Massimo Gobbi's dismissal, Miroslav Klose not getting sent off and the offside goal.”

Gobbi was sent off for an elbow on Arjen Robben, but it was a very harsh decision as he seemed to catch him in the chest as the Dutchman ran past him.

Moments later Klose was only booked for a studs-on-ankle challenge on Per Kroldrup, then Klose scored at the death when visibly offside.

“From the bench we already saw it was offside. It was not difficult to tell. We were all angry at the end, as everyone saw it was offside,” raged Prandelli.

“When you play with 10 men for 25 minutes and work that hard, you want your efforts rewarded.

“It was a great performance, we know in two weeks we'll challenge them in Florence. Bayern are a wonderful side, but if we play like that then we can go through.”

The Viola had done well in the first half, but in stoppages conceded a penalty to go 1-0 down.

“The team was disappointed at half-time and I reassured them we were only a quarter of a way through the tie. We were organised and Bayern were struggling to send passes through.

“This remains our spirit and we will continue with even more belief in the second leg.

“The team will know it must keep working like this, as by playing well sooner or later the incidents have to go this way.”
[/FONT]

“We did everything right on the field. We only failed to double up our marking on the linesman,” -Cesare Prandelli

Уживај другар не мора дотолку да киниш нерви за фудбал..има и поважни работи во животот смири се:wink:...знам дека и реал и виола загубија во натпреварите и дека си револтиран ама немора дотолку да се разочаруваш има и реванши се можи да се случи сите се во игра..Ако паднат реал виола во 1/4 финалето случајно за кој тим ќе ти биди помило да победи?:helou:
нема шанси тоа да се случи, ради вакви испади...
ама ако се случи тоа,се знае за кој ми врие повеќе срцето, ги сакам и двете екипи ама ВИОЛА за ништо на свет не ја мењам!!!

ама ако се случи тоа,се знае за кој ми врие повеќе срцето, ги сакам и двете екипи ама ВИОЛА за ништо на свет не ја мењам!!!

Поради тоа напишав случајно:helou:

Bravo batistuta brat
respekt
Forza viola per sempre !!

“We did everything right on the field. We only failed to double up our marking on the linesman,” -Cesare Prandelli

Прандели: Пропуштивме да го дуплираме помошниот судија Четврток, 18 Февруари 2010 00:25 Тренерот на фудбалерите на Фиорентина Чезаре Прандели наброја три судиски прекини кои, како што тврди, ја скроиле победата од 2:1 на Баерн Минхен во првиот натпревар од осмина финалето од Лигата на Шампионите.
prandelli0502.jpg
Се добро направивме. Единствено нешто што пропуштивме беше да го дуплираме помошниот судија.“ - саркастично прокоментира Прандели, а потоа во сериозен тон ги наброја ситуациите што ги сметаше за судиски грешки:

Масимо Гоби беше неправедно исклучен, Мирослав Клосе требаше да заработи црвен картон за својот старт, а добивме и гол од недозволена позиција.“

Гоби беше исклучен од натпреварот откако што со лакт го удри Арјен Робен и го турна на земја, а може да се каже дека и холанѓанецот трчаше токму во него.

Неколку минути подоцна Клосе доби само жолт картон по грубиот старт на зглобот на Кролдруп, а потоа од преочигледен офсајд на неколку минути пред крајот на дуелот искористи шасна да даде гол.

Кога 25 минути играте со десетмина играчи и кога се трудите и борите на теренот, посакувате тоа да биде фер наплатено. Бевме сјајни, игравме како да можеме да го елиминираме Баерн, а сега истата верба ќе треба да ја насочиме кон возвратниот дуел.“ - заклучи менаџерот на Фиорентина.

Браво за Виола

Ван Гал стручњакот(жими мајка) ТОТАЛНО надигран од Прандели
Рибери не се ПРИМЕТИ , Швајни такоџе , Гомез ИЧ

Судијата ја еба работава , се женско у фамилија што има да му ебам !!!!!

3 пати боље противник бевте !!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom