Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
toa e toa.ova e prodolzenie na i taka losata sezona za nas!!!:nesvest:

Значи морав да пишам, не за Муту (знаете оддамна ме заболе мене за него) туку поради вас што ми го ругате тимот и оваа УСПЕШНА сезона.

Ете, ми се испуни желбата, или се надевам дека ќе ми се испуни за да си продолжиме таму кај што застанавме во оваа наша УСПЕШНА сезона.
Значи, јас бев тој што беше за купување на Пандев и продавање на Муту.
Ова е добро за тимот, Муту никогаш не бил ни душа ни срце на Фиорентина, никој не е поголем од тимот. Уште помалку бил некогаш лидер. Колку само дербиа сме добиле без Муту и пласман во 1/8 финале од лига на шампиони без него (големо прашање е дали ќе успеевме да играше тој! - дебрецин не го ни рачунам, таму и јас ќе дадев 5 гола или пак некоја тапа уптакмица у куп за кој исто така ме заболе). Секогаш сум го имал впечатокот дека или муту игра или фиорентина!
Муту е класа играч, но доколку овој допинг испадне точен ама ич не ме заболе што може и што ќе му се деси на неговата играчка кариера. Нема да сакам да чујам ниту еднаш да се поврзе неговото име со Фиорентина, после се што тимов направи за него и се грижеше за него како за фамилија, тој вака да врати! сепак, да почекаме уште некој ден да се официјализира, пред да почнеме со каменување на Муту.

Инаку, јас не сум многу загрижен за пласманот, прилично сум сигурен дека ќе догураме минимум до 4-то место, иако нашиот квалитет сезонава дава можност и за повеќе.
Гамберини - Филипе парот не се покажа баш добро на почетокот, се гледа дека ќе треба доста да работат на тренинзи. Гамберини го немаше скоро 2 месеци а филипе не играл пола сезона. (Сепак не требаа сега да го продаваат даинели!). А доколку Корвино не најде кабеат напаѓач во наредниве 3 дена, боље и да не го купува, туку нека се игра Бабакар,а туку е и новово србинче да се исфорсира. Ме нервира Прандели кога демек ги штеди младиве, требало време да се зосрее ова она, абе фрли ги таму у оган, така и јоветич се наметна - муту беше повреден или што и да беше па не спаси јове да влеземе у CL :) .

Ne si u pravo za Mutu.Ne si koga vikas deka on ne e dusata na timot i liderot na tiomot.Tocno deka Fiorentina e kolektivna sila i deka vistinskiot kvalitet e vo kolektivot,ama Mutu bese ona sto ekoja jaka ekipa go ima.Messi vo Barsa,Kaka vo Milan,Vilja vo Valensija,Toti vo Roma....Seti se samo kolku bea vazni negovite golovi lanskata sezona.Seti se na onie 3 gola protiv Genova koga od 3-0 so het-trik na Mutu dojdovme do 3-3 i vprocem toa bese najvazno za Liga na Sampioni.Isto bodovi imavme so Genova no bas toj het-trik napravi Fiorentina da odi vi LS.Uste niza drugi golovi dade vazno za Fiorentina,ne samo lani,nego i vo iminatite godini.Sakam da kazam deka bese vazna karika vo Fiorentina.Toa deka niz vremeto mnogu bitni igraci kako Batistuta,Rui Costa,Toni,Ujfalusi,Efenberg,Toldo...si odele,pokazuva deka i ako ostaneme bez Mutu povtorno ke se snajdeme,sega ili podocna,no nemozam da se slozam deka Mutu ne bese alfa i omega.So formata vo koja bese poslednite 4-5 natprevari,ne bigo menuval ni so Pandev ni so Messi....

Utre ke znaeme na sto sme so mutu
daj boze da ne go suspendotaat
forza adrian mutu

аман бе... шо му биднало на Муту, каков допинг какви бакрачи па сега...
аххххххххх полошо од ова здравје, ако падне и на втор тест .... :zid:

Ne si u pravo za Mutu.Ne si koga vikas deka on ne e dusata na timot i liderot na tiomot.Tocno deka Fiorentina e kolektivna sila i deka vistinskiot kvalitet e vo kolektivot,ama Mutu bese ona sto ekoja jaka ekipa go ima.Messi vo Barsa,Kaka vo Milan,Vilja vo Valensija,Toti vo Roma....Seti se samo kolku bea vazni negovite golovi lanskata sezona.Seti se na onie 3 gola protiv Genova koga od 3-0 so het-trik na Mutu dojdovme do 3-3 i vprocem toa bese najvazno za Liga na Sampioni.Isto bodovi imavme so Genova no bas toj het-trik napravi Fiorentina da odi vi LS.Uste niza drugi golovi dade vazno za Fiorentina,ne samo lani,nego i vo iminatite godini.Sakam da kazam deka bese vazna karika vo Fiorentina.Toa deka niz vremeto mnogu bitni igraci kako Batistuta,Rui Costa,Toni,Ujfalusi,Efenberg,Toldo...si odele,pokazuva deka i ako ostaneme bez Mutu povtorno ke se snajdeme,sega ili podocna,no nemozam da se slozam deka Mutu ne bese alfa i omega.So formata vo koja bese poslednite 4-5 natprevari,ne bigo menuval ni so Pandev ni so Messi....

Не ти држи моабетот, дефинитивно. Земаш во предвид еден натпревар, не мора да биде тој со џенова, да не сме тепале дома и против не знам рома на пример, немаше да идеме во CL - а муту не играше на тој натпревар - и пак сме во контрадикција нели!
Пласманот на една екипа зависи од целиот тим како изиграл цела сезона, така ќе биде и оваа година, доколку играме колективно и правиме акции нема да имаме проблеми.
Она за што станува збор кај тебе е допаѓање на еден играч. Толку. Јас ја сакам фиорентина, ти го сакаш муту, тоа е разликата меѓу нас двајца.
Мене лично ми се допаѓаат доста индивидуалци, да речеме еве кака на пример али кога станува збор за фиорентина не размислувам на тој начин, туку секогаш ми е битно како ќе изиграат како тим. Тоа е според мене и маната на Прандели, некогаш не знае да одвои емоции од бизнис, демек е човек од збор и почитување - нешто што не ретко поминува неказнето. Мело беше вистински бизнис, доколку само истото го направеа и со муту сеа ќе бевме +25мил побогати, а сеа ако испадне дека стварно ги користел тие супстанции ќе останеме без ич. па сеа ти види!
Во секој случај целава ситуација испадна доста лошо, без разлика дали ќе продолжи да игра за нас, за друг или воошто нема да игра, мислам дека ќе го наруши моралот, ќе мораме да се мотивираме, а не ни останува ништо друго освен победа.

Nema vrska.Ne rekov ja deka go sakam Mutu i radi nego navivam za Fiorentina.Gluposti,ako bese taka,go sakav Batistuta,pa koga si otide ja ostanav da navivam za Fiorentina.Zborot mi e deka Mutu bese mnogu znacaen za Fiorentina.MNOGU.Imase iskustvo imase personalitet kako igrac i imase motivacija sekogas.Od kakvi sranja se vadese u zivotot i pak uspevase 90 minuti da dade maksimum.Toa mi e poentata.I baz nego fakt e deka Fiorentina ke bide oslabena i ke se oseti toa.

Nema vrska.Ne rekov ja deka go sakam Mutu i radi nego navivam za Fiorentina.Gluposti,ako bese taka,go sakav Batistuta,pa koga si otide ja ostanav da navivam za Fiorentina.Zborot mi e deka Mutu bese mnogu znacaen za Fiorentina.MNOGU.Imase iskustvo imase personalitet kako igrac i imase motivacija sekogas.Od kakvi sranja se vadese u zivotot i pak uspevase 90 minuti da dade maksimum.Toa mi e poentata.I baz nego fakt e deka Fiorentina ke bide oslabena i ke se oseti toa.

е оди сними филм за него тогаш :pos2: ако бил битен.
за мене е клошар, едноставно не глеам како тоа бил битен или ќе сме биле ослабени, различно ги перцепираме работиве јебига.
остани ми поздравен братче, се читаме ;)

Seferovic go gledav so Svajcarija do 17 god. koga zemaa zlato na svetskoto.Bosansko poteklo ima mislam,neso ko Ibrahimovic.Inace golem talent,vprocem od svetskite prvenstva do 17 godini ima mnogu talenti koj iskocile kako Fabregas,Messi,Saviola...Za nekoja godina ke bide super igrac.Bravo za Corvino

е оди сними филм за него тогаш :pos2: ако бил битен.
за мене е клошар, едноставно не глеам како тоа бил битен или ќе сме биле ослабени, различно ги перцепираме работиве јебига.
остани ми поздравен братче, се читаме ;)
Epa ete taka ko sto ne svakas ocigledno.Procitaj kako drugi treneri,agenti,fudbalski strucnjaci zborat za Mutu pa posle kazi ti pak deka poveke od niv znaes.Cel den denes i vcera citam komentari bas za toa,ti nesto vo sportivno me ubeduvas.Koj sakas prasaj ova ke ti go kaze.A toa deka bil klosar ili ne toa e tvoj problem

Epa ete taka ko sto ne svakas ocigledno.Procitaj kako drugi treneri,agenti,fudbalski strucnjaci zborat za Mutu pa posle kazi ti pak deka poveke od niv znaes.Cel den denes i vcera citam komentari bas za toa,ti nesto vo sportivno me ubeduvas.Koj sakas prasaj ova ke ti go kaze.A toa deka bil klosar ili ne toa e tvoj problem

дете, ПОРАСНИ!!!

ajde decki ne se karajte za bezveza.mutu bil so bil iako mislam deka se stori so nego.ke ostanat samo spomenite.mislam deka treba da ostaneme sploteni i da se poddruvame.prodolzuvame ponatamu i bez nego.bez sekoj se moze.ete i mancester bez ronaldo pak e jak.ke se najde soodvetna zamena,ako ne sega togas sigurno vo juni.ovaa sezona mislam deka ke ni bide ekperimentalna za da osvoime nesto vo idnina.pozdrav i forza viola!!!:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom