Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
batistuta kompletno te podrzuvam vo izjavite za korvino i politikata na fiorentina da stedat pari.isto i firenza fan imase dobra statija za nekoi bitni frki sto navistina vredese da se procita.vo pravo si batistuta za toa deka sme " tolku blisku,a sepak daleku".pa i jas neznam zosto toa ne im vleze vo nivnite glavi bukovi.koga veke vlagame vo top 4 da se borime kolku mozeme ,a mozeme definitivno.pari ima ama nekoj si gi zbira vo sefot,toa e problemot.isto taka,posle tolku uspesi od nasa strana,budzetot na klubot ne mrda?pa kako e toa mozno?pari ,sponzori vleguvaat vo ekipa ,a nie seuste ne mozeme da platime igrac poveke od 1,5 milioni godisno.pa toa e navistina sramota za nas.znaci nesto nestima i parite se krijat.nemame napredok veke nekolku godini tapkame vo mesto i gledame samo kako timovi od tipot na napoli i genoa se zasiluvaaat i ni disat vo til.pa zarem tie li ke ne potisnat?ajde veke ednas za sekogas neka se svestat so praat.treba da se rizikuva malku.izgleda ja naucile lekcijata na cecchi gorri i sega poveke od pretpazlivi stanale:pos2:.no toa ne e opravduvanje.pa spored mene ni falat uste dva tri igraci i ke bideme top.toa se:ROMARIC,DOSSENA,AFELLAYI EDNA ASALNA REZERVA ZA GILA!ETE TOA NI TREBA I MOZEME DA SE NOSIME SO SITE!tolku od mene i uste nesto za kraj.nema loso da se kritikuva,bidejki nie sepak mu g mislime dobroto na klubot,taka da so i da kazemem nema da e "predavnicki"tuku so dobra volja i entuziazam!!!POZDRAV DO SITE !!!

U gz da go ebam korvino muze vuki:)
Abe pa ti kazi ako znaes neso pametno ne tuku smo tropaj gluposti.Sekoj post ti e sostaven od gluposti i nema diskusija vo niv.Ili smisli nesto sto ke me natera da go procitam ili ne bildaj postovi za djabe.

Kako prvo i osnovno sekoj post vi e vas za pari i nekoja si finansiska mok.Samo kenjate kako treba ovoj ili onoj igrac da go donesat i kako toj bil pacer neznael da odi i nemal poima.Dobro bi vie poveke se rabirate od Corvino i Prandeli?Vie ste strucnjaci i znaete poveke od niv.Vie da go sakavte klubot ke si navivavte i da igraa nekoi igraci od C liga i da bea skros anonimni i nemase da se zamarate.A ne samo delite nekoj mislenja kao demek vie ste profesionalci.Sve nekoi iminja spomnuvate,sakam ovoj sakam onoj...A od kaj znaete dali toj moze uopste da se sovpadne u planovite na Prandeli?Mozda si ima nekoja zamisla Prandeli i sigurno poveke znae od vas koj igrac treba i koj netreba da igra i koj treba da dojde a koj netreba da dojde.I jadete burek kako ne sme trosele pari.Pa vie normalni li ste be.Samo lani Corvino potrosi okolu 45-50 milioni.A 10 milioni Dela Vale sto gi dade samo imeto Fiorentina da go vratat toa ne vi teknuva a?Od koga e Dela Vale dojden ima potroseno poveke od 200 milioni evra za klubot,potocno za novi igraci i od C2 liga denes igra vo Liga na Sampioni i vie pak kenjate kako ne ste zadovolni.Pa sramota e be da prodolzite da zborite

абе брат, ебани тадеи ли да го глеам у фиренца... не ме зезај.. одвратно!
мое милење е дека работите не треба да стојат на status quo, т.е. мора да се развива тимот, пошто навивачите, градот бараат титула, да се врати тимот на врвот како што било во минатото (знаеш еднаш шампион, мора пак шампион).

Е сега, доколку тоа не ќе можат да го направат работите ќе пукнат. Летоска видовме дека претседателот си даде оставка, притисок е тоа, не е заебанција. Прандели мислиш ли дека ќе остане у фиренца уште 5 години со освојување на 4 место у лига? Не ми се верува, човек е доста баран и доколу во наредните години не се мрдне повисоко и се освои титула јас барем не гледам причина да остане човекот. Можеби ќе ја превземе италија, можеби јувентус, не знам, во секој случај мора како на прандели така и на играчите да им презентираш дека тимот ќе иде нагоре на табела и ќе се развива. Тоа сигурно не го правиш со купување на натали и комото.

Не ме разбирај погрешно, сите сме задоволни со оваа сезона што направија во CL, иако не се плашам многу од лошата позиција во лига, ќе се поправи тоа, нема да имаме многу натпревари на страна и ќе се вратиме. Но ако продолжат со повреди и тоа е под знак прашалник. Најголема опасност е да не завршиме меѓу 4-те и да не играме CL, тогаш и нашите најдобри играчи ќе си отидат.

Abe pa ti kazi ako znaes neso pametno ne tuku smo tropaj gluposti.Sekoj post ti e sostaven od gluposti i nema diskusija vo niv.Ili smisli nesto sto ke me natera da go procitam ili ne bildaj postovi za djabe.

Kako prvo i osnovno sekoj post vi e vas za pari i nekoja si finansiska mok.Samo kenjate kako treba ovoj ili onoj igrac da go donesat i kako toj bil pacer neznael da odi i nemal poima.Dobro bi vie poveke se rabirate od Corvino i Prandeli?Vie ste strucnjaci i znaete poveke od niv.Vie da go sakavte klubot ke si navivavte i da igraa nekoi igraci od C liga i da bea skros anonimni i nemase da se zamarate.A ne samo delite nekoj mislenja kao demek vie ste profesionalci.Sve nekoi iminja spomnuvate,sakam ovoj sakam onoj...A od kaj znaete dali toj moze uopste da se sovpadne u planovite na Prandeli?Mozda si ima nekoja zamisla Prandeli i sigurno poveke znae od vas koj igrac treba i koj netreba da igra i koj treba da dojde a koj netreba da dojde.I jadete burek kako ne sme trosele pari.Pa vie normalni li ste be.Samo lani Corvino potrosi okolu 45-50 milioni.A 10 milioni Dela Vale sto gi dade samo imeto Fiorentina da go vratat toa ne vi teknuva a?Od koga e Dela Vale dojden ima potroseno poveke od 200 milioni evra za klubot,potocno za novi igraci i od C2 liga denes igra vo Liga na Sampioni i vie pak kenjate kako ne ste zadovolni.Pa sramota e be da prodolzite da zborite
па брат види вака...
единствен си што го брани корвињо и клубот дека е ок шо го прават ова....
јас се согласувам дека ова е историја во ЛШ, ама сваќаш ли дека со играчи од типот на тадеи, овој аргентинецот од средењн ред шо го спомнувате,фелипе,кастиљо, клубот тапка во место!!!!
кои се бе баш ќе ти речам тие играчи? имаат ли шампионски менталитет?! со тоа што сега би играле или играат во фиорентина е најголемата стапка во животот, шо знаат они...
види вака кога се пласиравме во 1/8 финалето прандели рече нешто,не го скокај тоа:
САКАМ 2-3 ИСКУСНИ ПРОВЕРЕНИ ИГРАЧИ ДА МИ СЕ ДОНЕСАТ ВО ТИМОТ!!!
а шо се овие горе шо ги спомнав? ни во прв тим не играат некои во нивните клубови, тоа ли би ни било засилување не зафркавај и ти сега...
нашиот врв го постигнавме пред две години 2007/2008 кога официјално влеговме во ЛШ... а сега шо правиме,пак ќе се мачиме да влеземе за 4 место лани со последните сили го добивме, оваа година пак иста мака ќе биде апред нас се едни мизерни клубови како милан и јувентус кои секои 2-3 кола губат по цели 3 бода од просечни екипи...
кажав само 2-3 асални засилувања ни фалат, да бидеме рамо до рамо со јуве и милан,па можно е дури и подобри од нив да бидеме...
пак ќе кажам толку блиску а толку далеку... не го зборам тоа за лошо на клубот,за парите па не одат кај мене да му се сневиди...
сепак ако не па друго најстариот навивач на виола сум и тука, и знам дека ова е до сега од кога ди гледам најголемиот успех,ама тука ли да застанеме, како саатот на стара железничка од 1963, или како звездашите на таа 91' во бари...
поздрав
п.с. знам дека ме сфаќаш , иако имаш некоја друга визија ти :smir:

па брат види вака...
единствен си што го брани корвињо и клубот дека е ок шо го прават ова....
јас се согласувам дека ова е историја во ЛШ, ама сваќаш ли дека со играчи од типот на тадеи, овој аргентинецот од средењн ред шо го спомнувате,фелипе,кастиљо, клубот тапка во место!!!!
кои се бе баш ќе ти речам тие играчи? имаат ли шампионски менталитет?! со тоа што сега би играле или играат во фиорентина е најголемата стапка во животот, шо знаат они...
види вака кога се пласиравме во 1/8 финалето прандели рече нешто,не го скокај тоа:
САКАМ 2-3 ИСКУСНИ ПРОВЕРЕНИ ИГРАЧИ ДА МИ СЕ ДОНЕСАТ ВО ТИМОТ!!!
а шо се овие горе шо ги спомнав? ни во прв тим не играат некои во нивните клубови, тоа ли би ни било засилување не зафркавај и ти сега...
нашиот врв го постигнавме пред две години 2007/2008 кога официјално влеговме во ЛШ... а сега шо правиме,пак ќе се мачиме да влеземе за 4 место лани со последните сили го добивме, оваа година пак иста мака ќе биде апред нас се едни мизерни клубови како милан и јувентус кои секои 2-3 кола губат по цели 3 бода од просечни екипи...
кажав само 2-3 асални засилувања ни фалат, да бидеме рамо до рамо со јуве и милан,па можно е дури и подобри од нив да бидеме...
пак ќе кажам толку блиску а толку далеку... не го зборам тоа за лошо на клубот,за парите па не одат кај мене да му се сневиди...
сепак ако не па друго најстариот навивач на виола сум и тука, и знам дека ова е до сега од кога ди гледам најголемиот успех,ама тука ли да застанеме, како саатот на стара железничка од 1963, или како звездашите на таа 91' во бари...
поздрав
п.с. знам дека ме сфаќаш , иако имаш некоја друга визија ти :smir:

брат те читам вака и сакам да ти кажам дека многу бараш од клубот, ти излгеда не сваќаш дека толку е моќен клубот и пари за напредување нема, сакаш Фиорентина да ги мине Јуве и Милан епа не ја бива таа работа, свати дека овие тимови се многу помоќни финансиски од твојот тим и како можеш да бидеш незадоволен од Корвињо не ми е јасно, само во последните две години потрошвте огромна сума за играчи, а ти сакаш повеќе епа толку ви е голема џергата
можам да кажам дека само Вуки ја сваќа работата, а вие другите или слабо ги пратите работите на вашиот тим или толку ви фаќа црпката
според мене фановите на Фиорентина треба да бидат задоволни од политиката која се води до сега во клубот, а има такви како тебе кои се незадоволни што Фиорентина неможе да купува играчи како Јуве и Милан
ќе ти кажам само биди задоволен ако Фиорентина обезбеди пласман во ЛШ оваа година, доколку не обезбеди тогаш верувај ми ќе се молиш да останат ѕвездите во тимот и нема ни да помислиш на засилување како Тадеи:smir::smir:

брат те читам вака и сакам да ти кажам дека многу бараш од клубот, ти излгеда не сваќаш дека толку е моќен клубот и пари за напредување нема, сакаш Фиорентина да ги мине Јуве и Милан епа не ја бива таа работа, свати дека овие тимови се многу помоќни финансиски од твојот тим и како можеш да бидеш незадоволен од Корвињо не ми е јасно, само во последните две години потрошвте огромна сума за играчи, а ти сакаш повеќе епа толку ви е голема џергата
можам да кажам дека само Вуки ја сваќа работата, а вие другите или слабо ги пратите работите на вашиот тим или толку ви фаќа црпката
според мене фановите на Фиорентина треба да бидат задоволни од политиката која се води до сега во клубот, а има такви како тебе кои се незадоволни што Фиорентина неможе да купува играчи како Јуве и Милан
ќе ти кажам само биди задоволен ако Фиорентина обезбеди пласман во ЛШ оваа година, доколку не обезбеди тогаш верувај ми ќе се молиш да останат ѕвездите во тимот и нема ни да помислиш на засилување како Тадеи:smir::smir:

еваааа еве уште еден неандерталец со черги и слични цилагнски работи.
не ни кажувај како стојат работите у нашиот тим, пошто знам дека немаш поима исто како што мене ме заболе како стојат работите у рома.
ако не ви одговара фиоретина да прерасне во голем тим, тогаш кој ве ебе.
thank you and fuck you.

брат не барам јас роналдињо,трезеге,пато или амаури...
барам играч како налдо, афелај (аимар) и тони , многу ли е тоа?
тони без пари најверојатно ке премине кај вас... афелај кошта околу 15 милиони а Аимар(7-8) и налдо максимум 10, колку шо се разбирам тоа баш и не е многу... а знам за малку помалку пари ќе купат некој дебил како тадеи или уште еден кастиљо колку да се рече па еве купивме играч...
бај д веј рома е во многу полоша ситуација од нас во врска со финансиска моќ... ние работиме со плус процитај погоре во рок од 1 и пол година имаме само плус од трансфери и учество во ЛШ над 70 милиони, а ни се мачка очи нема пари,кај се тие?

не ни кажувај како стојат работите у нашиот тим, пошто знам дека немаш поима исто како што мене ме заболе како стојат работите у рома.
thank you and fuck you.
брат олади малку, малку покултурно :smir:

ej vie sto se mislite za mnogu pametni kako pupone i vuki nemate veze kako stojat rabotite,a samo solite pamet tuka.pa celo vreme nekoi gluposti citam.burek sakam mnogu i ke si jadam:pos2:.a ti romanista cergi odi na pazar prodavaj ne tuka ok?

брат не барам јас роналдињо,трезеге,пато или амаури...
барам играч како налдо, афелај (аимар) и тони , многу ли е тоа?
тони без пари најверојатно ке премине кај вас... афелај кошта околу 15 милиони а Аимар(7-8) и налдо максимум 10, колку шо се разбирам тоа баш и не е многу... а знам за малку помалку пари ќе купат некој дебил како тадеи или уште еден кастиљо колку да се рече па еве купивме играч...
бај д веј рома е во многу полоша ситуација од нас во врска со финансиска моќ... ние работиме со плус процитај погоре во рок од 1 и пол година имаме само плус од трансфери и учество во ЛШ над 70 милиони, а ни се мачка очи нема пари,кај се тие?

абе јас те сваќам ама еве пресметај Аимар 7 + Афелај 15 + Налдо 10
тоа се околу 30мил плус плати на играчите и замисли сето ова го бараш во зимски преоден рок, замисли за овие троца играчи Фиорентина ќе треба да одвои од буџетот отприлика само 7.5мил за плати доколку во просек би земале по 2.5мил по сезона и помножи 7.5мил на 4 години отприлика тоа се дополнителни 30мил и плус 30 милони за оштета ова е грубо пресметано но така одат работите... и под управување на еден тим не се подразбира само купување и продавање играчи, можеби се во план да градат нов стадион како што знаете стадионот не ви баш нај нај и е еден од постарите во Италија и колку години уназад не е реновиран??:smir:
а ситуацијата во Рома е бетер од онаа во Фиорентина, па затоа ви кажувам да не влагате многу во филмови, како јас пред две години, па потоа следуваше огромно разочарување со завршување на 6-та позиција во калчото, па потоа продавањето на Аквилани...

ej vie sto se mislite za mnogu pametni kako pupone i vuki nemate veze kako stojat rabotite,a samo solite pamet tuka.pa celo vreme nekoi gluposti citam.burek sakam mnogu i ke si jadam:pos2:.a ti romanista cergi odi na pazar prodavaj ne tuka ok?

Pa za tebe sum profesor za fudbal.Gledajki gi tvojte postovi ne gledam nisto pameno i nemas argumenti.

Zborot mi e deka mnogu brzo gi zaboravate dobrite raboti.Samo gledate da kritikuvate nekoj.Corvino e eden od najdobrite skauti i menadzeri u Italija,a vie go naprajvte nikoj i nisto.Ne za djabe go bara Juventus,Milan i Napoli da odi kaj niv da raboti.
I Batistuta ti odma pocnuvas gore citam Felipe da go kritikuvas.Kako prvo uste ne ni dosol,uste ne ni zaigral a tebe veke ne ti se sviga kakov igrac kupil Corvino.Epa da mu ebam majkata neznam kako da te svatam.Ostaj mu period na covekot bar 4-5 meseci pa posle ke razgovarame.

thank you and fuck you.

абе што ќе правам муабет со тебе, како прво немаш култура:toe:

абе што ќе правам муабет со тебе, како прво немаш култура:toe:

што ќе ми кулутура бе, заеби то.
у право си, не треба да праиш моабет со мене.

еве ова може ќе ги појасни работите за нашата дискусија. Мојот моабет со мојот извор дирекно од фиренца :)

A:
Corvino already took Felipe (Udinese) for 9 millions and now he's looking for a "centrocampista" (middle player). It seems for June he already took Munoz (Boca Juniors, about 10 millions) and Guarente (Atalanta). Natali probably will leave since we took Felipe. It seems Corvino was in pole position for Ledesma (Lazio) but now Juventus wants him too.
Fiorentina has a total salary cap and a per-player limit of 2,000,000€. In this way Fiorentina lives all by herself with her revenues (about 70,000,000€ last year). Other teams (Inter, Milan, Juve) are always in debt even if they have higher revenues because of televisions. Every year Moratti, Berlusconi and Agnelli pay the debts (Fiorentina did the same when there was Vittorio Checchi Gori, and also last year Diego Della Valle payed cos we finished in debt because of the 50.000.000€ market). Inter, Milan, Juve and Roma could have problems with UEFA for their economical problems.

Q:
but, what about the money we have now?
couldn't we afford another quality player and not be in debt?

A:
sure! we do expect other 2 good players minimum in january.

Razbirlivo da se ocekuvaat rezultati, ama mora da priznaete deka fiorenitna veke pokazuva inzvonredni rezultati, veke 4 godina fiorenitna zavrsuva u top 4 ( tuka i calciopoli) Od koi pricini ( najverojatno ne sakaat da ja napravat istata greska kako GORI ) imame plata ogranicena do 2 milioni i jebi ga neame moikni gazdi kako Morati ili berluskoni. Koga se vrati fiorenina vo prva liga, Corvino i Prandeli najavuvaa borba za scudeto ama najavuvaa deka ke bideme konkurentni vo godinata 2012, ako se sekavam dobro prandeli imase i takva izjava Scudeto u 2012, znaci toa e proekt, ne sme mokni da kupime 5 igraci odednas i da osvojuvame tituli, tuku postepeno go gradime timot, imame mn dobra osnova Frey, Felipe, Gamberini, De silvesr, Montolivo, Jovetic Vargas i Gila, e sea ni falat uste kolku se 3, eden dobar lev bek, sredina i ajde marchioni e dobar ama moze podobro. Drugo, isto taka se fokusiraat na mladi igraci, fiorenitna ima 26 igraci na pozajmici po italija i evropa, zanci vo taa nasoka odi politikava razvoj na mladi igraci, i e mn pamtna politika so ogled na toa sto ne mozeme da se natprevaruvame so pobogative klubovi, ama Fiorenina se dvizi vo taa nasoka, se gradi nov stadion, pa poleka ke narastat i apetitive na celnicive i se nadevame deka ke pustat i plati i ke go odvrzat keseto, se vo svoe vreme.
Jebi ga recesija e :)

Pa za tebe sum profesor za fudbal.Gledajki gi tvojte postovi ne gledam nisto pameno i nemas argumenti.

Zborot mi e deka mnogu brzo gi zaboravate dobrite raboti.Samo gledate da kritikuvate nekoj.Corvino e eden od najdobrite skauti i menadzeri u Italija,a vie go naprajvte nikoj i nisto.Ne za djabe go bara Juventus,Milan i Napoli da odi kaj niv da raboti.
I Batistuta ti odma pocnuvas gore citam Felipe da go kritikuvas.Kako prvo uste ne ni dosol,uste ne ni zaigral a tebe veke ne ti se sviga kakov igrac kupil Corvino.Epa da mu ebam majkata neznam kako da te svatam.Ostaj mu period na covekot bar 4-5 meseci pa posle ke razgovarame.
hahaha,pa ti stvarno si zabluden.koj ti e kriv sto nemas gram inteligencija da svatis so saka covek da kaze.a u ostalom ja ne ti kazuvam na tebe-so mi e gajle ti dali ke citas!profesor mozes da mu bides na nekoj prvoodelenec ne mene-mladicu:pos2:.i prekini so vregjanje!!!

додаток од предходниот моабет.
A:
the new players won't have salaries higher than 2,000,000€, that's for sure. But this time supporters will do a revolution if Fiorentina's money won't be reinvested in good players. I don't know Gago (they talk about Drenthe too). I would have liked Pandev. And Toni for Castillo, but he would have never accepted. Then i think we should sell one between Pasqual and Gobbi and take a good left defender (they say Felipe can play in this role too, but I don't know him). Then a midfielder and a Gilardino's substitute, even if it's not easy to find this last: Castillo take only 400.000€ and he accepts his role, it's difficult to find best players accepting it. Prandelli said he will insert Babacar this year, but only when he can permit Babacar to play with continuity. Ah, Corvino said he follows a new Jovetic in eastern Europe...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom