Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Утакмицава беше тешка морам да признаам!Нивниот среден ред маркираше доста и не му остави простор на Монтоливо да дистрибуира топки,бар по мое мислење.Али добро е што одбраната одигра добро и си дојде нашата шанса.За Де силвестри ја сум пре задоволен.За прав натпревар одигра феноменално,а плус и од повреда се враќа и пола лето не ни тренираше прво со Лацио па после и ради повредата.Супер изигра.Муту не изигра лошо,ама се гелда дека не е 100% спремен.Јас не се сложувам дека Муту е потрошен материјал и дека неговото време пројде.Лани даде 13 голови а колку време беше повреден!?Скоро цела полусезона.Ума уште фудбал во Муту сигурен сум и Прандели го чуствува тоа.Јоветич добар како и секогаш и повторни kid of the game :wink:Храбар потег на Прандели да стави едно дете да шутира од 19 години покрај шутери како Варгс,Монтоливо,Занети,Маркиони...Браво за Јове!Фреј морам да го спомнам.До сега мислам дека Фреј нема грешка направено.Брани во животна форма и мислам дека е број 1 у Италија бар сега за сега.Легенда на клубот.Битно е 3 бода земавме на тежок терен,па сега нека мислат на Ливерпул кој е во страшна форма.Ако играме паметно можеме да победиме.И они се од крв и месо така да можеме да победиме.

Prandelli and Frey kicked off the “Run for Life” marathon in Florence today (basically a runathon for cancer) and Frey was interviewed: “Fiorentina is a big team among champions, we were great in Livorno and won against a strong team. In Florence I am very happy not just for the team but for the city. When you feel such a strong bond with the city its nearly impossible to leave. I couldn’t imagine myself happier anywhere else.”

браво Фреј, поштуем, браво, вакви луѓе прават разлика.

Koga bi bil zitel na Firenza bi potegnal inicijativa za izgratba na statua na Frej isto kako so Batistuta.Covekov e prava legenda i golem sportist i sportski djentlmen.Ja sum gord na Frej ne samo kako sportist.Bravo

Zborot mi bese!Ovaa godina Milan i Roma se tapi nevideni.Znam deka e rano da se komentira ama morame ovie nivni kiksovi da gi koristime i da napravime prednosti i psiholoska mok vrz niv da imame.So nekolku zasiluvanja u januar ke bideme super i mislam deka ovaa godina mozeme da atakuvame na 2-3 mesto:helou:

Стварно браво за Фреј,ретки се ваквите професионалци во фудбалот!
Денес нешто што прочитав е дека според Диего Дела Вале,значи постариот брат на Андреа,проектот на Фиорентина околу иднината на овој клуб,би започнал со тоа што Прандели би го продолжил договорот со Фиорентина.Гласеше Prandelli a Vitta или Прандели доживотно,нешто што ми се свиѓа.Но имаше и дека сакаат да му стават на Јоветич откупна клаузула од 25 милиони евра,како втор чекор од проектото,нешто што не ми се свиѓа и според мене мала е тоа цена!

Но имаше и дека сакаат да му стават на Јоветич откупна клаузула од 25 милиони евра,како втор чекор од проектото,нешто што не ми се свиѓа и според мене мала е тоа цена!
malku e toa , neka mu stavat 50 mil, pa posle neka se dogovaraat, neka ja spusti fiorentina cenata ako ne vredi 50 mil, neka se dog na 35/40 milioni.

ako se debili neka mu stavat 25

jovetic e najtalentiraniot napagac vo evropa na negovi godini...i klauzulata treba da bide minimum 50mil

malku e toa , neka mu stavat 50 mil, pa posle neka se dogovaraat, neka ja spusti fiorentina cenata ako ne vredi 50 mil, neka se dog na 35/40 milioni.

jovetic e najtalentiraniot napagac vo evropa na negovi godini...i klauzulata treba da bide minimum 50mil
Konecno i prandeli da go priznae ova. Prandeli najavuva deka ke igra so mutu i jovetic vo napadot protiv Lpool, i dodava, koga gi imame ovie dvajca ne ni treba gilardino da go tepame liverpool. Utre se odi na pobeda zasto se drugo ne ni odgovara, ke bide jaka utakmica

na pobeda ke se ide, nema zbor

ama liverpul imam mnogu dobar tim, jas i so nereseno sum zadovolen, posle ideme na 2 pobedi so debrecen, i ke bide polesno za nas da go dobieme doma lion

ajde jo-jo ke gi pozdravi utre:vozbud:

мене до некаде ми е мило што џила нема да игра, пошто така ќе игра јоватич јееее.
сеа уште тој што го земаа да ми го стави, а да не го стави јоветич ццц.
пошто нели искуството на муту мора да се искористи и тој ќе игра во секој случај.
Јас немам некое очекување за утрешниот натпревар, задоволен сум со секаков исход, само да не поминеме како хул хе хе, је да мислам дека ќе изиграат храбро нашите, уште сеа им честитам :).

А ќе даваат на канал 5 или 5+?За да се гледа нормално:smir:
ke ne davaat na kanal 5+. ova ne smee da se propusti

мене до некаде ми е мило што џила нема да игра, пошто така ќе игра јоватич јееее.
сеа уште тој што го земаа да ми го стави, а да не го стави јоветич ццц.
пошто нели искуството на муту мора да се искористи и тој ќе игра во секој случај.
Јас немам некое очекување за утрешниот натпревар, задоволен сум со секаков исход, само да не поминеме како хул хе хе, је да мислам дека ќе изиграат храбро нашите, уште сеа им честитам :).
abe kako sekoj rezultat, ideme na pobeda :) ni idat ovie anglicanive, mancester 2-0 go papase :)

Ќе биде жешко утре осеќам.Ја надеж не губам и се надевам на позитивен исход,а несакм да слиѓан такви коментари од типот задоволен од секакв исход пошто од крв се и они и ние.Мора храбро и мотивирачки:smir:Плус Маскерано не им игра според мене играчот кој е алфа и омега помеѓу одбраната и средината.Голем плус за нас:baeh:

Gleam preview na goal.com i u mozni starteri gi stavile daineli i kroldrup, sto e so gamberini ?? , i ne go pisuvaat marchioni, jorgensen go stavile, neam cueno deka se povredeni dvajcava, so e rabotava

goal.com се нерелевантни за вакви работи!Ќе игра Гамберини и Маркиони сигурно!Прандели ги одмараше за против Ливерпул и тие одма повредени ги направија!Играат сто посто освен недај боже нешто утре у последен момент

ах... еден џерард, еден торес, премногу е за мене нешто да искоментарим, ќе си кутам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom