Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Ујфалуши не е незаменлив!Стварно е добар ама има Фиорентина планови за тие позиции!Победуваше Фиорентина и без него,така да ќе се адаптираат!
Иначе ако стварно се засли Фиорентина како што планира,а идругите екипи од врвот,плус со доаѓањети на Мурињо....Серија А ќе биде повторно во врвот!Мислам дека полека се враќаат на ниво и ќе ја поминат Премиер Лигата!Впрочем таа лига на ми се свиѓа,затоа што секогаш е статускво на првите четири позиции!Додека во Италија е нешто подрукчие!Беше Лацио,беше Удинезе сега Фиорентина во Лига на Шампиони...така да на добар пат е да се свтори конкуренција!

Читам на странски форуми, дека ќе сте го земале Молинаро од Јуве..Ајде спасете ме, и земете го...:)

Не бе не верувам!Јас првп пат слушам,а веруј цело време висам на сајтовиве за Фиорентина!

kakov molinaro ne go sakame, najslab igrac e na juve

Znam deka e najslab igrac..Zatoa vikam da ne spasite od nego..:)

Фиорентина блиску до ангажман на Џеферсон

Виолетовите се блиску до комплетирање на трансферот на 20 годишниот напаѓач на Парана, Џеферсон.

20 годишниот напаѓач со совите добри игри го сврте вниманието на неколку Европски екипи, а скаутите на Фиорентина веќе неколку месеци ги следата неговите настапи. Спортскиот дирекотр, Панталео Корвино неколку пати бил во Бразил и лично ги следел настапите на Џеферсон, и според медиумите подготвен е да го ангажира играчот.
Violanews открива дека договорот со Парана е формалност и дека младиот талент наскоро ќе приситигне во Италија на лекарски прегледи.
Можно е Џеферсон веднаш да биде пратен на позајмица за да се стекне со искуство бидејќи и онака во навалната линија на Виолетовите има голема конкуренција.

Не го знам Џеферсон, ама Корвино нема промашај, гарант е звер
форца виола....

najbolje kombinacija ke bide da gi prodademe
Santana 8mil
Daineli 5mil
Da Costa 5mil.

DA gi zememe Burdiso 10mil
Maxi Rodrigez 15mi.

Џеферсон и да го земеме ќе игра во младинската екипа.
Иначе ако ви текнува за Макси Родригез лани Атлетико не одби за 20 милиони,па камо ли сега!Искрено не верувам во овој трансфер ама ич!А најново нешто е дека Да Коста останува,што и ми се свиѓа ваквиот потег!Млад е и допрва од него се очекува!А Сантана да сио оди само ако на негово место земат добра замена!

kaj ke ide santana i za kolku pari

Претседателот на Фиорентина Дела Вале изјави дека сака МУТУ да остане, и дека следната недела доаѓа ВАРГАС во фиренца

Милан испратил понуда до Фиорентина од 15мил + Шимич и Одо за Муту

Одо ни треба, а Шимич не, како и да е МУТУ сакам да остане

Абе Варгас сега идната недела!!!Шо дупат ебате само удуговлекуваат!Ај се изнервирав ептен!До тогаш ќе го лапне некој друг!
Иначе за Муту уште не е сигурно ништо,ама се надевам и оптимист сум!
А Сантана ако оди тоа не би било повеќе од 8-9 милиони евра!А најмалце уште толку ни се потребни за Макси Родригез!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom