Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
da ke ostane i jas mislam, vo fiorentina si ja vrat slavata od koga igrase vo parma so gilardino...ke pocekame da si zavrsi evropskovo i ke si dojde mutu vo firenza ...MUTU-GILARDINO...mnogu jako!

Ме нервира ова што чекам Варгас да потпише и овој Ревеље!Муту закон!FORZA VIOLA

Муту: Среќен сум во Фиорентина Романскиот интернационалец, Адриан Муту ги негираше сите шпеклации за заминување од Фиорентина, велејќи дека е среќен во клубот.
Adrian_Mutu.jpg
Напаѓачот е важен дел од плановите на Чезаре Прандели и лани беше лидерот на Фиорентина кој со своите 17 погодоци допринесе клубот да се квалификува во Лигата на Шампионите. Во медиумите се шпекулираше дека Муту побарал покачување на платата кое Фиорентина во моментов неможе да си го дозволи и поади тоа тој ќе мора да биде продаден, со Шалке како можна следна дестинација.
“Сакам да останам во Фиорентина.” – рече Муту за Firenzeviola.it. “Никогаш не сум побарал покачување на платата како што пишуваше во некои весници.”
“Со управата на клубот ќе разговараме по крајот на Европскиот Шампионат.”
Муту потоа продолжи да дискутира за кампањата на Романската селекција во групата на смртта.
“Натпреварот со Франција воопшто не беше лесен. Морам да им се заблагодарам на моите соиграчи за то што ми помогнаа да останам фокусиран.”
“Не бев задоволен од мојпт настап, но кога тимот ќе ги оствари зацртаните цели сее забораваат индивидуалните.”
“Не бевме исплашени од Франција но исто така и не ги потценивме. Тие повеќе се плажеа да не го загубат воведниот наптпревар и тоа се одрази врз нив.”
Муту и Романија сега ќе го насочат своето внимани кон Италија, знаејќи дека шокантна победа ќе го исфрли Светскиот Шампион од настапот на ЕВРО 2008.
“Поразот од 3-0 од Холандија не беше добар, но мислам дека против нас тие ќе одиграат многу подобро.”
“Резултат беше малку чуден со оглед на контроверзиите околу првиот гол. Мораме да бидеме внимателни бидејќи ќе играме против многу добри фудбалери.”
“За мене ќе биде подеднакво тешко како и на дуелот со Франција но нема да имам емоции на натпреварот со Италија.”

Овој нема шанса да си замине од Фиорентина..

леее муту ги искина на италија..лом ги напраи само уште пеналот да влезеше..

Закон беше Муту,одигра супер само пеналот да не беше!Иначе послеептен беше разочаран се гледаше по него!

Муту машинерија, Романија ќе оди понатаму, Холандија ќе им ја даде, бидете сигурни!

па и заслужено е да иде даље романија, не изгубија ни од франција ни од италија, мислам дека ке ја тепаат холандија со голот на муту 1-0

Frej go prodolzuva dogovorot so Fiorentina po evropskoto do 2013, a Vargas doaga na 20 da potpise...forza viola !

јебига, на сите може да им се случи

да буфон си е звер...нема што тука

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom