Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Муту: Среќен сум во Фиорентина Романскиот интернационалец, Адриан Муту ги негираше сите шпеклации за заминување од Фиорентина, велејќи дека е среќен во клубот.Напаѓачот е важен дел од плановите на Чезаре Прандели и лани беше лидерот на Фиорентина кој со своите 17 погодоци допринесе клубот да се квалификува во Лигата на Шампионите. Во медиумите се шпекулираше дека Муту побарал покачување на платата кое Фиорентина во моментов неможе да си го дозволи и поади тоа тој ќе мора да биде продаден, со Шалке како можна следна дестинација.![]()
“Сакам да останам во Фиорентина.” – рече Муту за Firenzeviola.it. “Никогаш не сум побарал покачување на платата како што пишуваше во некои весници.”
“Со управата на клубот ќе разговараме по крајот на Европскиот Шампионат.”
Муту потоа продолжи да дискутира за кампањата на Романската селекција во групата на смртта.
“Натпреварот со Франција воопшто не беше лесен. Морам да им се заблагодарам на моите соиграчи за то што ми помогнаа да останам фокусиран.”
“Не бев задоволен од мојпт настап, но кога тимот ќе ги оствари зацртаните цели сее забораваат индивидуалните.”
“Не бевме исплашени од Франција но исто така и не ги потценивме. Тие повеќе се плажеа да не го загубат воведниот наптпревар и тоа се одрази врз нив.”
Муту и Романија сега ќе го насочат своето внимани кон Италија, знаејќи дека шокантна победа ќе го исфрли Светскиот Шампион од настапот на ЕВРО 2008.
“Поразот од 3-0 од Холандија не беше добар, но мислам дека против нас тие ќе одиграат многу подобро.”
“Резултат беше малку чуден со оглед на контроверзиите околу првиот гол. Мораме да бидеме внимателни бидејќи ќе играме против многу добри фудбалери.”
“За мене ќе биде подеднакво тешко како и на дуелот со Франција но нема да имам емоции на натпреварот со Италија.”
Овој нема шанса да си замине од Фиорентина..
Abe vidi penalite se sreka,da bufon e najdobar svetski golman ali vide kako na sreka go odbrani penalot....Abe taka sakalo da bide...Toa e...ne e do mutu,do bufon e