Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
abe ti blage veze nemas...ako bevme najslaba nemase da se branite so igrac poveke...p i sto sporam jas so suplivi kako tebe

abe ti blage veze nemas...ako bevme najslaba nemase da se branite so igrac poveke...p i sto sporam jas so suplivi kako tebe
Што да ти кажам бе пријател, друг пат не губете од најслабите. :icon_lol:
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 00:30 ---
Па чист пенал беше не го дрви:D
Остај сеа, ни на Јуве ни на Интер не биле пенали, демек ненамерно играле со рака. Освен раката ако не е прилепена за тело за да спречи играчот некаква повреда од ударот на топката секое друго играње со рака се санкционира. Значи ако раката не е прилепена тогаш тоа се санкциноира, кратко и јасно.

на вчерашниот меч меѓу Јуве и Рома, таков пенал досудија за Јуве ;)
Има разлика од НАМЕРНО и НЕНАМЕРНО играње со рака!Како прво, раката на Леандро Кастан не му беше прилепена за тело,а како второ Кастан не еднаш, двапати ја удре со рака, при двата шута (при првиот шут од снимките не се гледа дали играше со рака, но вториот пат и тоа како се гледа). Кастан треба да биде среќен што не доби директен црвен поради тоа! Затоа не ни приговараше многу кога Рицоли свирна пенал, и му додели жолт картон.А за поразот најголемите виновници пред се се Балдини и Сабатини, што дозволија наместо перспективен тренер како Монтела,легенда на Рома, да ангажираат тежок просек и тридецениски лузер како Земан!

Па чист пенал беше не го дрви:D
не бе, пенал си беше, само тој вели дека не видел таква ситуација, а јас му дадов свеж пример за да го утешам :D
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 03:46 ---
Има разлика од НАМЕРНО и НЕНАМЕРНО играње со рака!Како прво, раката на Леандро Кастан не му беше прилепена за тело,а како второ Кастан не еднаш, двапати ја удре со рака, при двата шута (при првиот шут од снимките не се гледа дали играше со рака, но вториот пат и тоа како се гледа). Кастан треба да биде среќен што не доби директен црвен поради тоа! Затоа не ни приговараше многу кога Рицоли свирна пенал, и му додели жолт картон.А за поразот најголемите виновници пред се се Балдини и Сабатини, што дозволија наместо перспективен тренер како Монтела,легенда на Рома, да ангажираат тежок просек и тридецениски лузер како Земан!

чекај малку и ти ги збрка работите, прво не велам дека не е пенал, му пишав и на Маци, пенал имаше, а на другарот фан на Фиорентина му набројав иста ситуација која е најсвежа .. значи Кастан со цело тело се фрли во шутот и топката го погоди во рака, не ја поставил тој намерно раката, затоа и не доби црвен и немаше потреба, како и да е пенал беше, јас тоа не го оспорувам .. јас знам што е намерно играње со рака и ненамерно, но и кога играш ненамерно односно по шутот те погодат во рака, не значи дека не е пенал, тоа си е чист пенал е сега наместо црвен добиваш жолт бидејќи не си ја намерно поставил раката туку топката те погодила :)

а за поразот јас си знам кој е виновен ;)
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 03:50 ---
да само што кај Јуве рома топката идеше во гол а овој со рака спречи чист гол, а кај фиорентина Занети му ја шутна топката у рака а овој се бранеше и несакајки беше, а топката не идеше ни кај некој сам во шестаесетник играч на интер камо ли па во гол
не спречи Кастан со рака ништо, едноставно го погоди топката и тоа си е чист пенал, истото и денес, било да е центаршут, доколку го погоди во рака во рамките на шеснаестерецот, тоа е чист пенал .. само за нaмарно играње со рака се добива црвен, затоа Кастан вчера и денес дефанзивецот на Фиорентина не добиа црвени ;)

другар олабајсе бе..шо се нервираш толку..Интер е име зарем ќе дозволат и самите да изубат дома три со ред??..плус да беше Милито малце попрецизен ќе беше 4-1 резултатот и не знам дали тука за пеналот ќе пишеше..и не ги спомнувај судиите..Интер е убедливо најоштетената екипа од судиите во италија веќе две години наназад ти судиите ги спомнуваш..да неможи екипа на рает да победи:D

од уткамицава се гледа тоа што го кажа монтела предходно, дека не треба да летаме да играме наша игра. после примениот гол го изгубивме концептот на игра, премногу лесно доаѓаа до нашиот гол и да беше прецизен милито ќе изгубевме со голема разлика. се нервираат кога губат и веднаш сакаат да вратат и ќе вратеја да знаеше тој тиквата љајич да даде гол. уште е дете, не зрел, впрочем како и целиот тим, но како бе ја стопираш топката наместо веднаш да ја шутнеш во гол. влегува во шанси и многу добро се вклопува со јове за разлика од мати кој е години далеку од вклопеност во тимот. не знам што ќе праиме со љајич, психички проблем, можеби ако даде гол сега со послабите тимови конечно ќе почне да зрее како играч, ако не на позајмица, подобро за нас и подобро за него.
конечно и валеро беше катастрофа, се случува, можеби премногу се изморија во вторникот па и тоа си има своја причина. и како само се нервирам што ги нема аквилани и ел хам

steta sto se povredeni akvilani i el hamdaoui..da bea fit ke imavme dobra rotacija i nemase da se desi toa so valero...od niv dvajca mnogu ocekuvam
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 21:00 ---
NO MORA DA SE SLOZITE SITE DEKA ROMULO E NAJPRIJATNOTO IZNENADUVANJE ...DECKOTO E ISTO TAKA MNOGU DOBRO SPREMEN FIZICKI..EDNOSTAVNO NESMEE NA KLUPA TAKOV IGRAC

steta sto se povredeni akvilani i el hamdaoui..da bea fit ke imavme dobra rotacija i nemase da se desi toa so valero...od niv dvajca mnogu ocekuvam
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 21:00 ---
NO MORA DA SE SLOZITE SITE DEKA ROMULO E NAJPRIJATNOTO IZNENADUVANJE ...DECKOTO E ISTO TAKA MNOGU DOBRO SPREMEN FIZICKI..EDNOSTAVNO NESMEE NA KLUPA TAKOV IGRAC
realno e taka deka romulo e top igrac...ne vidov nitu edna greska od nego nitu vcera nitu na predhodnite mecovi o gi igrase..golem radius na dvizhenje, pretrcuva mnogu,ne gresi vo podavanje, znae da potegne napred, znae da se ufrli vo sesnaesetnik i duri da dade gol...stvarno se e vo negova polza , a zgora na toa igra na poveke pozicii...sekoj trener bi go posakal vo svojot tim :)

se potvrduva deka ni fali napagac, ne moze da igrame so ljaic ednostavno ne e na nivoto za so nego da se borime za visok plasman.
Penalot si e penal, so raka u 16 namerno ne namerno, inter od maj doma pobeda nema se sviri, me nervira sto sudijata se obiduva da objasni demek kaj ja krena glavata, pa pokazuva nad glava, toa ti se vika ne seri :) procitav negde fudbalerive kako pingvini treba da bidat, jebi ja se sviri toa, osobeno na ekipi ko inter.
Crveniot ne znam sto da kazam, go zakaci ama deka bese za isklucuvbanje mozda mozese i da progleda, e sega posto pogore epten se objasnuva sto e namerno a sto nenamerno, pretpostavuvam posto ne go faulirase namerno ne bi trebalo da dobie karton, ama inter si e inter i domasen teren si go pravi svoeto, sudijava lesen na kartoni edvaj cekase, osobeno sto fiorentina izleze i pocna da napaga u 2 poluvreme, se isplasi sudijava i se sluci toa sto se sluci.
Mozda izigraa nekoi igraci pod ona sto naviknavme da gi gledame, ama kako ekipa mislam deka dobro izreagiraa, ni fali napagac, sega procitav deka se vraka el.h pa mislam deka ke bide druga prikazan so nego, iako ne eklasicen napagac poiskusen e a vo sekoj slucaj i poopasen od ljaic. Mati F e zver mora da mu se najde mesto vo timot, dokolku igra redovno i fati ritam ke bide vazen del od timot.

Toa e imaat nesto gzlacko inter vo sebe da tepaat utakmici na sreka, ednostavno takva ekipa se, nikad nemale ubav fudbal za oko, ama si imaat iskusni napagaci i ja zavrsuvaat rabotata, nesto sto nas ni fali, fiorentina igra ubav fudbal ama koga nemas koj da zavrsi toa e.
--- надополнето: 1 октомври 2012 во 23:54 ---
a i fakt e deka imaa inter mn sansi mozese lesno da ni dadat uste 2 gola, sansite bea na nivna strana, ama dolga e sezonava a fiorentina mi pokazaa deka imaat kvalitet, samo ke mora da najdat golgeter, jas sum optimist, nova e ekipata, a se gleda deka ima kvalitet, jas sum optimist deka ke imame dobra sezona

Jas neznam zasto Montela ne proba so 4-3-3.Vo toj slucaj site ke bidat iskoristeni i ke bidat vo prvi 11. Pasqval-Roncaglia,Gonzalez,Caudrado-Pizzaro,Valero,Aqvilani-Mati,Jovetic,El Ham.

Cuadrado moze da igra desen bek,so toa sto ke bide ofanziven,Pasqval poveke ke bide defanziven so to sto Mati po taa strana bi vezel.Ne gledam poenta vo kupuvanjeto na Fernandez ako sedi na klupa.Mnogu sum cital za ovoj igrac i sum go gledal i greota e takov klasa igrac da sedi na klupa.Plusprirodna pozicija mu e da igra ofanzivno levo krilo ili moderno kazano lev ofanziven napagac.Go smetaat za eden od najdobrite tehnicari od J.Amerika,stvanro e greota da gree klupa, a i so konstantka igra ke vleze vo dobra forma

Izgledajte go do kraj,epten ima jaki potezi :D

честито нова победа (y)
само ептен почна да ме разочарува Јоветич... многу е себичен МНОГУУУ !!! имаше санси да развие барем 3-4 добри шанси со валеро и мати он шутира... претерува мајка му стара
инаку Мати беше маестрален вчера !!!
ајде со киево на прва победа на гости !!!! ЕДНОСТАВНО МОРА :icon_lol:

честито нова победа (y)
само ептен почна да ме разочарува Јоветич... многу е себичен МНОГУУУ !!! имаше санси да развие барем 3-4 добри шанси со валеро и мати он шутира... претерува мајка му стара
инаку Мати беше маестрален вчера !!!
ајде со киево на прва победа на гости !!!! ЕДНОСТАВНО МОРА :icon_lol:

јас пак го имам спротивното мислење :)
мати е далеку од тоа да се вклопи во тимот, сме играле многу подобро кога не сме победиле отколку вчера. воошто не ми се допадна што трчаа ко муви без глава, немавме баш посед на топка, немаше уиграни комбинации, не ми се допадна ич.
исто никако да почнеме да даваме голови покрај јоветич, не знам зошто мислиш дека е себичен, и да е, тогаш е оправдано. од мати повеќе очекувам да прави комбинации наместо само да ја подава на човек, џабе е трчањето.
штета што валеро не му ја подаде на јове, не знам зошто се одлучи за тони кога беа тројцата сами пред голман, тоа е неоправдано, а изигра баш добро.
ел хам испука еден добар шут, ветува, мора да дава голови тој.

Abe Bologna ne ja vidov na ovoj natprevar.Igrame sigurno i koga vodime 1-0. Toa e dobro.Mati ne mu e taa prirodna pozicija, ama bar odi ponapred kade sto mu e mesto. Jas sum zadovolen kako izigra on, so tek na vreme ke bide uste podobar.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom