Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
juve merda ke gi sljakneme koj saka da se kladi so mene ??

a i roma gi mackame sledno kolo, u forma sme.. bravo za mutu i vargas

Ke bide tesko so site timovi do kraj.E sega,za Juventus bi trebalo i Jovetic i Kroldrup da bidat spremni ama Jove ke vidime kolku kebide podgotven i kako ke ja vraka formata

prvo da ja slakneme roma pa posle se so red do kraj.poslednite dve kola ni se sigurni bi rekol 6 boda bidejki igrame so bologna doma i so brescia na gosti koja bi ja pobedile lesno vo slucaj da nemaat sansi za opstanok.mora max da se zalagaat zatoa sto znam deka imame sili i kvalitet za toa ebano 7 mo mesto.samo mafijata sto vika vuki moze da go stavi juventus da bide pred nas na tabelata na kraj.pozz:smir:

mi se svidja mnogu novata taktika montolivo - behrami u sredina.. santana desno Vargas levo.. gila idiotot i mutu napred .. ne se ni potfurnuvam za roma .. ke gi utepame kako lani 4-1

Oni ustvari igraat 4-3-1-2,so Behrami,Montolivo i Vargas vo sredina,a Santana kako poluspic !

ne 4-2-2-2 santana desno krilo igrase so kievo .. vargas levo

formacijata ustvari e 4-3-2-1(domino)

Момците од Примавера синоќе имаа половичен успех во финалето на Тим купот против Рома во првиот натпревар 1-1.. наредна недела се игра во Рим..

Seculin napravil golema greska i primile gol 1-1 inace ke pobedele 1-0.Da se nadevame na pozitiven rezultat tamo.

[FONT=Arial, Helvetica, Geneva, Swiss, SunSans-Regular]Gamberini aims for Europe[/FONT]
whitebox.gif
gamberininews.jpg
whitebox.gif
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Fiorentina defender Alessandro Gamberini believes victory over Roma this weekend would be a big step towards Europe.

A four-match unbeaten run has seen Fiorentina climb to eighth in the table and a place in next year's Europa League is within reach.

“The game with Roma is worth a lot not just for the great rivalry that there is with them, but also because we can climb up the table,” Gamberini said.

“After getting to 40 points we still have the chance to obtain a finish that could allow us to get into Europe. Recently we have told each other to keep giving everything and to play every game like a Final.

“Winning this match might also make the fans enthusiastic again which hasn't always been the case this season,” he concluded.
[/FONT]

Lekot spored mene za Roma e agresivno.Sum primetil koga i da vodat,ako nekoj tim pritisne obavezno primaat gol.Poagresivna igra pred sesnaesetnik ne im odgovara.Taka izgubia so Genova 4-3 iako vodea 0-3,a taka primia i 2 gola so Parma,a vodea 2-0.Mislam deka treba hrabro da se trgne kako lani.Samo sto morame da sme po efikasni,posto lani stvorivme preku 7-8 EKSTRA sansi,a ne iskoristivme ni edna

kolku idat sea u evropa, sezonava koe mesto brkame?? e, od koga vikam da igraat so 4-3-2-1 taktika i da se vrati Vargas vo sredina ama koj me slusa :), se zapnaa so 4-2-3-1 a gleda deka igra so cerci i so marchioni ko krila, vaka bar za vo sredina imavme igraci, napred Ljaic(sea veke mutu) i santana i cela sezona ke si gazevme, se ispi*ka Miha, pa i ona Montolivo dupese rabota, demek ne mozel so D'agostino da igra, kopuk

--- надополнето ---

Inace camporese e povikan za reprezentacija U-21, ke bide opasen maliov, samo cekam da zaigraat za reprezentacijaca i Carraro i Immello ke bidat ko na vremeto Montolivo i Pazzini koa gazea :), samo da bideme pametni i da gi zadrzime

мислам дека првите 7 + куп победникот иде во европа така да се брка 7мо место..

читам на рома форумот нешто дека одбраната ни е сеуште слаба и дека ако не бил боруч немаше да тепаме против киево. и тоа е точно.
сега гледам дека пак у одбрана се незаменливиот комото и најподвижниот натали, така да не очекувам ништо посебно од овој натпревар. никако ама никако не ми е јасно како не ги игра кампорезе (кој демек ја заеба против интер и нема искуство) и лдс.
ако имаме среќа да дадеме први гол да се надеваме на резултат.

--- надополнето ---

и се надевам судиите нема да ја заебат со некој си непостоечки пенал за нив.

Vidi nemozes taka da gledas na rabotite...protiv Chievo mozevme da primime gol,a mozevme da dedeme uste bar najmalce 2.Taka da taa pobeda si e zasluzena.Da ne spominjam toa sto Markioni na kraj promasi prazen gol!

Utre ke bide interesno kako i da e!Rekov i prethodno,samo agresivno i Roma moze da se pobedi!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom