Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
MAZDA se spomnuva kako mozen nov sponzor, 9 mil za 3 godini, malku e ama podobro nesto otkolku nisto, da igravme u evropa sifurno ke zemevme poveke

what's with the Citadela issue? DDV said something?

it's pretty clear it won't be done, as everyone thought since the beginning: in that area, Castello, the Region wanna build the new airport and says that for the Cittadella Viola there's not enough space. The Florence's mayor says there's space, it depends on how the new track for planes will be built (if oblique, like Region wants, or parallel to the highway). Then, I don't know if Comune di Firenze means enough space for the whole Cittadella or just for the new stadium (I think it wants just the new stadium). Anyway, we have a gerarchy of projects: Region is the first in deciding, then we have Province, then City, every layer is more detailed and depends from what has been decided from the layer above. Summary: there won't be any Cittadella, maximum a new stadium but it's difficult. Anyway the economic speculation of Della Valle is failed, this is almost sure

wow, just now fiorentina.it published ADV's words against Franco Zeffirelli!!! (Franco Zeffirelli is one the greatest cinema and theatre directors in the world, he made Romeo & Juliet, Jesus of Nazareth, Hamlet, Toscanini, Jane Eyre, La Traviata with Maria Callas, Turandot, Tosca, La Bohème... he's the most known and loved violet supporter also for a public fight with Agnelli (Juve) in the early 80s). Zeffirelli told 3 days ago "DVs have to buy some players or we'll go in serie B: every team bought players making economic sacrifices, DVs no" and about the Cittadella he told "don't let me speak... that's a band of thieves who just think to make money... and some of them are... don't let me speak! A delegation of Florence has to go to them and ask them what they really wanna do... not this Cittadella which is only economic speculation".

ADV just said "Franco Zeffirelli is a great person but now is going old, he's been manipulated". Glup, that's an autogol, Zeffirelli is sacred!

Муту се враќа во игра на дуелот со Катанија

Само три недели преостануваат до крајот на казната која ја заработи напаѓачот на Фиорентина Адријан Муту поради употребата на допинг.

Романскиот реперзентативец на тренерот Синиша Михајловиќ на располагање ќе му биде по деветмесечното отсуство поради неовластеното користење на хемиската супстанција субитрамин, која инаку се користи за слабеење.

Казната на Муту истекува на 29-ти октомври, што значи дека голгетерот на „Виолетовите“ ќе биде во составот за средбата од деветтото коло од Серија А кога тимот од Фиренца гостува кај Катанија.

Едвај чекам да се вратам на фудбалските терени и да можам да им помогнам на моите играчи. Среќен сум што имам толку пријатели во Фиренца, кои ми помогнаа во овој тежок период.“ - прокоментира романецот.

Неодамна Муту отвори ресторан во Фиренца, и со тоа уште еднаш покажа дека неговата желба е да остане да живее во италијанскиот град уште многу долго време.

Па сеа барем ќе има кај да се тепа :)) Кавали клубот веќе 3 недели е затворен од тепачка во кој самиот е вмешан.... БТВ.. фиорентина многу слабо тргна сезонава.. треба нешто да се смени јас мислам... иако тука фановите многу не се навикнати на Миха.. сите го сакаат прандели.. барем тоа е мој заклучок од муабетите со навивачите овде..

миха нешто као рекол фиорентина бил "crazy team" исто како и србија хаххахах почнав да се смеам на секоја негова изјава :D

од друга страна, дунга рекол дека би сакал да работи во европа!!! што чекаат беее :)

за Дунга прочитав во нокои од локалните весници дека би бил добра замена за Миха..

se zbori deka dunga i corvino imale nekoj kontakti, navodno bile na vecera, ova corvino go demantira ama cim pisuvaat vesnicive ima nesto, abe da vidime so ke naprai miha do sea ne mi ostavi dobar vpecatok ama vo negova odbrana imase dosta povredeni igraci i toa klucni, jo-jo, vargas, santana, LDS, gamberini pola tim,

se zbori deka dunga i corvino imale nekoj kontakti, navodno bile na vecera, ova corvino go demantira ama cim pisuvaat vesnicive ima nesto, abe da vidime so ke naprai miha do sea ne mi ostavi dobar vpecatok ama vo negova odbrana imase dosta povredeni igraci i toa klucni, jo-jo, vargas, santana, LDS, gamberini pola tim,

немало ништо, тоа само некој од пуста желба пуштил дезинформација.
колку само се силеше миха дека растур ќе направи и ќе биде сигурно на 4-то, а сега е 4-то одпозади. сега со сампдорија на гости ах... муку

немало ништо, тоа само некој од пуста желба пуштил дезинформација.
колку само се силеше миха дека растур ќе направи и ќе биде сигурно на 4-то, а сега е 4-то одпозади. сега со сампдорија на гости ах... муку
nisto od ludata fiorenitna, samo luda srbija vidovme :)

Ja mislam deka ovaa so Sampdorija utakmica,eventualno slednata posle ovaa ke bidat klucni za Miha.Ako ne napravi nisto na ovie dve utkmici,ili potocno bar ne zeme 4 boda,mislam deka treba da si odi

Ja mislam deka ovaa so Sampdorija utakmica,eventualno slednata posle ovaa ke bidat klucni za Miha.Ako ne napravi nisto na ovie dve utkmici,ili potocno bar ne zeme 4 boda,mislam deka treba da si odi

баш ме интересира не дали миха ќе земе 4 бода од наредните 2 натпревари, туку како ќе се однесува сопственикот во случај да ги загуби наредниве 2 натпреварите, бидејќи не верува дека миха сам би си отишол.
исто ме интересира дали сега кога веќе нема ништо од цитадела, тренинг камп шо и да е, дали во јануари ќе фрли пари за искусни играчи.

Ne mislam deka sam ke podnese ostavka Miha,nego gazdive da mu dadat.Mislam deka sekoj normalen bi napravil taka,posto rabotive so nego ne idat bas bas.Samo ako se desi toa da se najde dostojna zamena na Prandelli,a ne na Miha.Ovakvi padovi mozdasme imale i so Prandelli,ama znael da gi vrati vo kolosek sekogas.

и плус монто е суспендиран, д'аго е сеуште повреден, болати аут, јове аут,муту аут, тоа е пола тим јеботе, јас искрено и со бод ќе бидам пресреќен против сампдорија.

Боруч го сакаат во Арсенал, се преговара за него дека тука не му одговара резервен статус, а во арсенал му нудат позиција која не се одбива :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom