Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Фиорентина даде се од себе може и незаслужено не помина али таков е фудбалот.
Главата горе момци има уште многу време за докажување.
Едно можам да кажам Јоветич ке ебе за некое време,2 на баерн,2 на ливерпул силува малиот.
Поздрав и држете среќа за нас и комшиките да поминеме па некој од нас да го добие Баерн:) за одмазда

Веројатно сеа и мене ќе ми речете „мрш“ али фак ит ја пружам рака за добро одиграни два натпревари од Фиорентина. Не очекував во секој случај дека ќе пружите толку отпор и се ми се чини и неколку солидно платени професионалци во нашите редови ве потценија иако е тоа недозволиво во 1/8 финале во ЛШ.

Грешки судиски имаше едно чудо и контра нас. И имало мал милион до сега контра секоја екипа во ЛШ.

Со среќа во домашно :helou:

toa e toa da svirnese penal grdiov sudija, kujznae kako ke zavrsese utakmicata
jebiga, ne se opteretuvame vise so nisto sezonava otide u kurac

kako i da e... FORZA FIORENTINA

http://www.24fudbal.com.mk/Default....b87-7e0321c456fc&ln=3&typeBack=Последни Вести
реално е вака да бидеме разочарани, и не би му посакал на никој тим во светот вака да загуби :jaj:
од вакви работи ни пропадна цела сезона, и местенки против нас и се... колку и да мислев дека е реален светот, од јупитер се гледа дека не е :tapp:

TUTTA COLPA DI OVREBO :tapp:

Na kraj ja iam nekoj zabeleski na Prandeli, mislam deka ja utna so felipe, premnogu sporo igrase mu se ostavi prostor na roben da igra, vo sredinaata zaneti (moze nema da se slzite ama) bese katastrofa spored mene pri karajot kutriot ne se ni obiduvase, se buneses ne znaese so prai gi pustase igracive da si trcaat slobodno, i tokmu sredinava (defanzivno) ne bese na nivo, premnogu prostor im se ostavi na bayern za sutiranje a ako se zeme predvid deka vetrot duvase nakaj nasiot gol (i ovde iam zabeleska za fiorentina, tolku li ne sfatija deka treba da se sutira, voopsto ne go ikoristivme vetrot, a tie 2 pati), i zaso prandeli ne go smeni zneti do samiot kraj ne mi e jasno, na 2 - 0 morae da ja pojaca sredinata, da gi ufrli, ako trebase i bolati i donadel, pa i da primevme eden gol do kraj nemase da bide strasno,
Gil katastrofa vo finis, ne mi se veruva, utna isto sam pred gol so Bayern prvata, so juventus eve go sea pak ne znam so mu bidna, ama so glava e zver, i toa me nervira, pak ke kazam ako ne nfrli vargas od drugive topka ne dobiva.
sea se koncentrirame na Napoli, igrame na gosti mn teska utakmica, ni pojdoa vo prilog reultatite na drugive ekipi od minatoto kolo, se ndevam deka ke iskritime, da se kacime bar do 5 mesto, zso da ne probame i 4, ama ke bide mn tesko, nema veke labavo i krajno vreme e da se pokazat i rezultati.

Браво за момците одлично играа само што немаа сили во финишот од утакмицата. Сите знаеме дека е незаслжено отпаѓањето на Фиорентина.

Neznam kakomozete na Prandelii mozete da mu zamerite.Pa takticki go nadigra VG vo sekoj pogled.Zamenite so gi napravi gi napravi od takticki karakter so ogled na toa deka trebase da se napadne pri rezultat 3-2.Ja se kladam deka ako vodevme bar do 65 min 2-0 tuka ke vlezese Donadel ili Bolati na nestoto na Vargass i ke se zajaknese sredinata,no morase Keirrison za da se dade uste eden gol.Go stavi i Pasqval koj e poofanziven od Filipe i toa bese dobar poteg...Sve na sve Fiorentina odigra super,a site mozat samo da go popusat sto vikaat deka Bayern zasluzeno odi ponatamu.Cel svet znae,cela Evropa znae nema dilemi tuka poveke...Milo mi e sto bas nie im go prekinavme toj mal rekord od 18 utakmici bez poraz i sreken sum i gord na Fiorentina koja so tolku problemi ovaa sszona i so tolku povredi uspea da stigne do ovde kaj sto i uspe da ja prestavi Italija najdobro od site klubovi ovaa godina.

ovaa sezona e navistina katastrofa.ajde sega da se orientirame nekako da stigneme do tie mesta sto vodat do liga evropa za dogodina bidejki za kupot so inter ne se nadevam mnogu.tamu izvlekovme eden uste potezok rezultat koj za zal tesko se stignuva protiv ekipa kako inter.morame da se orientirame na toa bidejki se sprotivno ke bide loso.za utakmicata vcera sum gord sto taka herojski izigravme i go pobedivme bayern.sepak za zal odluci eden gol od zivotnoto robben,a se razbira i golot od ofsajd vo prvata sredba si go stori svoeto.interesno e sto van gaal e tolku posten i priznava.toa go cenam iako nema fajde.se nadevam deka ke ima remont vo timot kaj nas za slednata sezona.dokolku se najdat sredstva mislam deka ima kade da se potrosat bidejki se vide vcera deka na nekoi mesta ni trebaat dobri alternativi.na primer neznam sto se desi vcera so montolivo i zanetti.ne bea na nivo,a prandeli mnogu zgresi sto ne izvadi barem eden od niv koj bi pokrival poveke vo defanziva.tuka mislam samo deka mu bese greskata na prandeli.mislam deka ciklusot na prandeli vo viola treba da bide zavrsen ovaa sezona.da se najde nov trener so novi idei i normalno da se obezbedi napredok na timot za da mozeme da obezbedime liga sampioni dogodina.FORZA VIOLA PER SEMPRE!!!:smir:

Neznam kakomozete na Prandelii mozete da mu zamerite.Pa takticki go nadigra VG vo sekoj pogled.Zamenite so gi napravi gi napravi od takticki karakter so ogled na toa deka trebase da se napadne pri rezultat 3-2.Ja se kladam deka ako vodevme bar do 65 min 2-0 tuka ke vlezese Donadel ili Bolati na nestoto na Vargass i ke se zajaknese sredinata,no morase Keirrison za da se dade uste eden gol.Go stavi i Pasqval koj e poofanziven od Filipe i toa bese dobar poteg...Sve na sve Fiorentina odigra super,a site mozat samo da go popusat sto vikaat deka Bayern zasluzeno odi ponatamu.Cel svet znae,cela Evropa znae nema dilemi tuka poveke...Milo mi e sto bas nie im go prekinavme toj mal rekord od 18 utakmici bez poraz i sreken sum i gord na Fiorentina koja so tolku problemi ovaa sszona i so tolku povredi uspea da stigne do ovde kaj sto i uspe da ja prestavi Italija najdobro od site klubovi ovaa godina.
OK e sekoja cest na prandeli za taktikata, ama mislam deka imase los izbor na igraci, kako so pisav pogore felipe i zaneti, felipe premnogu spor (spor za roben) i zaneti ednostavno nemase sila najverojatno ne e podgotven da izdri cela utakmica, vo sekoj slucaj bravo za viola pokaza deka mozeme da igrame i so golemite, i vo nikoj slucaj nema da kazam deka sum nezadovolen :) samo da izborime plasman u evropa zaso ke ni zminat igracive vo spotivno, ke ima golem interes za frey, vargas jovetic, pa i za dr. ama ovie ni se glavni, se nadevam deka vargas go mislese ona sto go rece deka ne saka da bide predavnik i otanuva vo firenca i deka drugive ke go sledat negoviot primer.

прво, не ми се верува дека милан така го лапна, не дадоа ни гол, не се ни потрудиле, срамота за италијанскиот фудбал. не само што се случува со милан туку и во италија голам одговорност носи самиот бергускони. претпоставувам дека потешко се местат натпревари во CL иако сепак знаеме како е. Поентата ми е дека ако дома немаш квалитет, нема што да бараш надвор, оваа сезона дефинитивно во италија има синдром на самоуништување.

Еве добра статија што се однесува до фиорентина:
http://www.goal.com/en/news/1717/ed...iorentina-serie-a-are-jinxed-as-the-viola-are

ќе го пастирам овој дел сепак:

February 7: Fiorentina 0-1 Roma – The Viola dominated the game from start to finish, but missed a host of chances. Then with eight minutes remaining a lucky break in the box saw Mirko Vucinic score the winner.

February 17: Bayern Munich 2-1 Fiorentina – An even game at 1-1 deep into the second half, infamous Norwegian referee Tom Ovrebo harshly sent off Massimo Gobbi while failing to do the same to Miroslav Klose and Mark van Bommel. In the final minute, Bayern won the game through Klose with a goal that was four yards offside.

February 24: Fiorentina 1-2 Milan – The home side dominated for long spells and led until nine minutes from the end when substitute Klaas Jan Huntelaar equalised. In injury time, the Viola were then denied a stonewall penalty for Thiago Silva’s foul on Riccardo Montolivo and Milan virtually went straight down the other end to score with the last kick of the game from Alexandre Pato.

March 6: Fiorentina 1-2 Juventus – Yet another undeserved defeat for Fiorentina. A number of touch-and-go offside and penalty decisions went against them, including Diego’s opener for Juve. A draw at the very least would have been a fair result.

March 9: Fiorentina 3-2 Bayern Munich – The Viola unjustifiably are eliminated from the Champions League on away goals despite winning 3-2 on the night. Two penalty appeals – one of them stonewall – are rejected by the ref as Klose’s offside goal from the first leg proves decisive. Fans protest angrily at the final whistle by shouting ‘Thieves, Thieves, Thieves’ at Bayern players.

прво, не ми се верува дека милан така го лапна, не дадоа ни гол, не се ни потрудиле, срамота за италијанскиот фудбал. не само што се случува со милан туку и во италија голам одговорност носи самиот бергускони. претпоставувам дека потешко се местат натпревари во CL иако сепак знаеме како е. Поентата ми е дека ако дома немаш квалитет, нема што да бараш надвор, оваа сезона дефинитивно во италија има синдром на самоуништување.

Еве добра статија што се однесува до фиорентина:
http://www.goal.com/en/news/1717/ed...iorentina-serie-a-are-jinxed-as-the-viola-are

ќе го пастирам овој дел сепак:

February 7: Fiorentina 0-1 Roma – The Viola dominated the game from start to finish, but missed a host of chances. Then with eight minutes remaining a lucky break in the box saw Mirko Vucinic score the winner.

February 17: Bayern Munich 2-1 Fiorentina – An even game at 1-1 deep into the second half, infamous Norwegian referee Tom Ovrebo harshly sent off Massimo Gobbi while failing to do the same to Miroslav Klose and Mark van Bommel. In the final minute, Bayern won the game through Klose with a goal that was four yards offside.

February 24: Fiorentina 1-2 Milan – The home side dominated for long spells and led until nine minutes from the end when substitute Klaas Jan Huntelaar equalised. In injury time, the Viola were then denied a stonewall penalty for Thiago Silva’s foul on Riccardo Montolivo and Milan virtually went straight down the other end to score with the last kick of the game from Alexandre Pato.

March 6: Fiorentina 1-2 Juventus – Yet another undeserved defeat for Fiorentina. A number of touch-and-go offside and penalty decisions went against them, including Diego’s opener for Juve. A draw at the very least would have been a fair result.

March 9: Fiorentina 3-2 Bayern Munich – The Viola unjustifiably are eliminated from the Champions League on away goals despite winning 3-2 on the night. Two penalty appeals – one of them stonewall – are rejected by the ref as Klose’s offside goal from the first leg proves decisive. Fans protest angrily at the final whistle by shouting ‘Thieves, Thieves, Thieves’ at Bayern players.
dobra starija, po katastrofava so milan, a se somnevam i inter deka ke uspee da pomine ponata, juventus veke go zaeba gadno italjanskiov fudbal so poraot od bayern, i najverojatno so golema pomos od uefa italija ke go jade, ke go izgubi 4toto CL mesto,

nego mene najmnogu sto me zagrizuva a i pogore napisav e deka fiorentina kako so ja znaeme nema da ostane, Prandeli, Frey, Jovetic, Vargas pa i mutu tuka ke go staam, nema da ostanat u fiorentina ako ne izborime mesto vo evropa, se plasam deka i so evropa liga mesto ke si zaminat, Corvino ne uspea da donese kvalitetno zailuvanje za odbranata i sredinata, i tuka bese najgolemata greska, imame prilicno soliden napad, bez rezerva, ama sepak starterite se dosta dobri, vo sredinata Bolati potfrli, i nemame nikoj osven montolivo, vo odbrana LDS nezamenliv , gamberini povreden cela sezona, ni ostanuvaat Natali, Felipe i Kroldruop koi i ne se igraci na koi moze da se oslonis, igraat toplo ladno, edna dobra dve losi, da uspeeme nekako, sekako ostanuva na Corvino da gi zadrzime igracive, imame dobra osnova na timot, FREY, LDS, GAMBERINI, FELIPE(seuste smetam deka e dobar igrac ne mi e jasno zaso ne se snjade) MUNOZ (se ocekuva da dojde na leto), MONTOLIVO, BOLATI (ima do krajot na sezonata za da pokze sto znae) i u napadot JOVETIC, VARGAS i GILA, MARCHIONI e dobar igracc ama i toj postojano se maci so povredi i so podgotvenost, taka da solidna zamena ne bi stetela. ( crvenive pozicii spred mene se kriticni i mora da se sredat, so donesuvanje na kvalitetni igraci)

A za prandeli, se nadevam deka ke ostane, no ako resi da si odi ondak ssakam da dojde na Genova trenerot, Gasperini

оддвај дочекаа да испадне фиорентина од CL за да почнат со трач вести:
Прандели во јуве, Дунга во Фиренца.
http://www.football-italia.net/mar11a.html
http://www.goal.com/en/news/10/ital...ntina-line-up-brazil-boss-carlos-dunga-report
Не е трач Јуве од пред еден месец беше во преговори со Прандели.Бетега прв направил стапил во преговори а потоа имал состанок и со Блан.Така да преселба на Прандели е реална опција колку и да негирате.И Корвињо го чека одговорот од Прандели за неговите планови во иднина :helou:

Не е трач Јуве од пред еден месец беше во преговори со Прандели.Бетега прв направил стапил во преговори а потоа имал состанок и со Блан.Така да преселба на Прандели е реална опција колку и да негирате.И Корвињо го чека одговорот од Прандели за неговите планови во иднина :helou:
Brat vie da mozete ke ja kupite cela fiorentina, toa pokazuva koj kakvi igraci i treneri ima, pred nekoe vreme se palevte i corvino ke go zemate, ako e Prandeli coek kako sto mislam deka e u juventus sigurno nema da otide direktno od fioretnina, prvo ke ja zeme Italija, pa posle eventualno da ide u juventus

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom